απλώς έχεις εμπάθεια και την συνεχίζεις για κάποιο λόγο , παρόλαυτά όμως δειγματοληπτικά θα διασαφηνίσω "εξ απαλών ονύχων" τα εξής :
rigor δεν έχω καμια εμπάθεια με σενα, απλα ειναι πολυ κραυγαλεα λαθος αυτα που γραφεις !
έχετε κολλησει μερικοι στον αντικομμουνισμο, ενω στην ουσια θα επρεπε να σας ενοχλει ο σταλινικος υπαρκτός, που αλλωστε πια ειναι ενα πτωμα.
δε δειχνετε ομως και την ιδια μανια με τον νεοφιλελευθερο καπιταλισμο που ρημαζει αυτη τη στιγμή τις ζωες σας / μας !
καθε φορα που κριτικαρουμε το σημερινο χαλι της Ελλαδας, λετε εκεινα τα απιστευτα περι σοσιαλισμου που κατεστρεψε την Ελλαδα, ενω στην ουσια ποτε δεν εφαρμοστηκε κανενας σοσιαλισμος στην Ελλαδα.
Τα πασοκολαμογια με μια γιαλαντζι ιδεολογια κατεκλεψαν τη χωρα and that's all....
1) Χρησιμοποίησες το παράδειγμα του Χριστού για να με ειρωνευτείς , που ακόμα και ο πιό ανόητος θα καταλάβαινε οτι ο χριστιανισμός δεν είναι υλιστική διαδασκαλία , οπότε άτοπη η σύγκριση σου
O Χριστιανισμός, οπως και ολα τα αλλα ευγενη θρησκευτικα δογματα που γνωριζω, προαγουν την αλληλεγγυη μεταξυ των πιστων τους και κανενα δεν ευνοει τον καπιταλισμο (συσσωρευση) ή την τοκογλυφία πχ....
Επομενως, το μοιρασμα είναι καλό ! Το ιδιοτελες, μονομερες τσεπωμα ειναι κακο και ιστορικα-κοινωνικα ανηθικο.
Αυτο ηθελα να πω κι οχι αν ο Χριστιανισμος ειναι ή οχι υλιστικη θεωρια.
2) θα ήμουν ακόμα μαθητής του δημοτικού αν δεν καταλάβαινα οτι ο διαλεκτικός υλισμός είναι προφανώς υλισμός..., οπότε το "συγκεκαλυμένο" και το "υποκριτικό" του κομμουνισμού , έγκειται , στην κατ'εμέ , συγκάλυψη των καπιταλιστικών ενστίκτων των κομμουνιστών με το πρόσχημα του "μοιράσματος" της ύλης
εδω τα εχεις μπερδέψει άσχημα... ο μονος καπιταλισμος που υπηρξε στον υπαρκτο ήταν ο κρατικος. Τα κρατη ήλεγχαν ολα τα μεσα παραγωγης και τις τραπεζες.
Τωρα αν αναφερεσαι στην καλοζωια της νομενκλατουρας, αυτο ειναι ασχετο με τις θεσεις του κομμουνισμου.
Αν παλι εννοεις οτι εδω στα καθ' υμας τα αριστερα κομματα εχουν αριστερη ιδεολογια, αλλά ...δεξιες τσεπες κι επιχειρησεις, ναι δυστυχως ετσι ειναι, γι αυτο και κατεληξαν στο 4%, μεχρι και πριν το μνημονιο.....
Παλι ομως δε φταιχει η ιδεολογια, οπως δε μπορεις να ψεξεις τον Ιησου για τους κωλομπαραδες καθολικους επίσκοπους ή τις σφαγες των ινδιανων....
3) Όσον αφορά τα ζώα που ανέφερα στο παράδειγμα μου...
Καταρχήν αν το ιδανικό είναι να μετατραπεί ένα ζώο σε άνθρωπο αυτό δεν πραγματοποιείται αν επιβραβεύβεις με υλικά αγαθά, όλα τα ζώα ανεξαρτήτως ικανοτήτων υπο το δόγμα του σοσιαλισμού. Ίσα ίσα έτσι διαιωνίζεις την ζωικότητα.
Είναι κατ'εμέ πιο ορθολογική αυτή η μετατροπή, αν επιβραβεύβεις μόνο όσους το αξίζουν (με κριτήρια αξιολογίας) και φυσικά δεν εννοώ να ευνοήσεις λίγα ώστε να φάνε τα υπόλοιπα, ούτε φυσικά υπονοώ ότι αυτή η μετατροπή γίνεται μέσω οποιασδήποτε μορφής υλισμού.
Μα ισα-ισα που ο κομμουνισμος πρεσβευε το :
απο τον καθενα συμφωνα με τις δυνατοτητες του και στον καθενα συμφωνα με τις αναγκες του !
που βλέπεις εσυ την χυμα στο κυμα επιβραβευση της τεμπελιας και της φαυλοτητας ;!
ολοι φαί - ολοι δουλειά ! για να πουμε κι ενα αλλο τσιτατο του υπαρκτου....
Χωρίς να θέλω να επεκταθώ , μια φράση που άκουσα πρόσφατα και νομίζω ότι συνοψίζει τη θέση μου είναι :
να κάνουμε το πνεύμα , ύλη
και την ύλη , πνεύμα
ή αλλιώς να επιβραβεύονται με ύλη όσοι πληρούν κριτήρια ουσίας
[video] [video]http://www.youtube.com/watch?v=2X_liCeP_Eo&feature=results_video&playnext=1&list=PLF81618CB068D4CBC[/video[/video]]
εδω συμφωνουμε απολυτα !
Και δεν χρειαζεται κανενας -ισμος για να μας το υποδειξει.