Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. 
σωστα τυπε και οταν θα ειναι να μπει θα βγει ανακοινωση στο μεγκα και θα λεει οτι οσοι θελουν να φυγουν τα συνορα ειναι ανοιχτα :2funny:
και μαλιστα θα στο πουν και καμια βδομαδα πριν να προλαβεις να βγαλεις και τα λεφτα πουχεις στην τραπεζα στην ελβετια,να πουλησεις και κανα σπιτι αν εχεις :2funny:

ε εισαι τυπος :rockon: :rockon: :rockon:

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
ζεις στην αθηνα. εχεις και καποιο σπιτι στην ιδιοκτησια σου. μπαινουν οι τουρκοι στην αθηνα δεν εχεις τιποτα ειναι τουρκικο. ακομα και αν δεν ειναι ετσι παει η αξια του στο 1/10. μπαινουν οι τουρκοι στο διπλανο χωριο? σταρχιδια σου αλλα σε λιγο θα μπουν και στο δικο σου. ουτε το χωριο σου / οι συγκενεις σου σε νοιαζουν?

στα γραφω καθαρα "υοθετοντας" την αποψη σου οτι απλα ετυχε να γενηθεις εδω. και σα συμφερον ατομικο να το δεις δε σε πολυσυμφερει να γινουν τετοια πραγματα.

οπου τουρκοι βαλε τον οποιονδηποτε κατακτητη

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
σωστα τυπε και οταν θα ειναι να μπει θα βγει ανακοινωση στο μεγκα και θα λεει οτι οσοι θελουν να φυγουν τα συνορα ειναι ανοιχτα :2funny:
και μαλιστα θα στο πουν και καμια βδομαδα πριν να προλαβεις να βγαλεις και τα λεφτα πουχεις στην τραπεζα στην ελβετια,να πουλησεις και κανα σπιτι αν εχεις :2funny:

ε εισαι τυπος :rockon: :rockon: :rockon:

φτου! πάνω που πήγα να σε διορθώσω ότι σου ξέφυγε το ''όσοι'', πρόλαβες και το 'βαλες

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
ζεις στην αθηνα. εχεις και καποιο σπιτι στην ιδιοκτησια σου. μπαινουν οι τουρκοι στην αθηνα δεν εχεις τιποτα ειναι τουρκικο. ακομα και αν δεν ειναι ετσι παει η αξια του στο 1/10. μπαινουν οι τουρκοι στο διπλανο χωριο? σταρχιδια σου αλλα σε λιγο θα μπουν και στο δικο σου. ουτε το χωριο σου / οι συγκενεις σου σε νοιαζουν?

στα γραφω καθαρα "υοθετοντας" την αποψη σου οτι απλα ετυχε να γενηθεις εδω. και σα συμφερον ατομικο να το δεις δε σε πολυσυμφερει να γινουν τετοια πραγματα.

οπου τουρκοι βαλε τον οποιονδηποτε κατακτητη
θα του το πουν πιο πριν να προλαβει να το πουλησει ρε τυπε :2funny:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
πάντως, αν εισβάλουν οι Τούρκοι, εγώ θα κάνω τον... Κινέζο

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
eίσαι θύμα της νεας επόχης που ετοιμάζουν, και δυστύχως για αυτούς στα αρχιδιά τους σε γράφουν αφού θα είσαι απλώς ένα νούμερο, δηλ. αναλώσιμος.
Δεν θα πουλήσεις, κανείς δε θα πουλήσει,  απλώς θα τα πάρουν με το έτσι θέλω όπως έγινε και παλιότερα.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
η μαλακία είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε όλα τα ανέκδοτα του στυλ ''ήταν ένας Έλληνας, ένας Γερμανός κι ένας Τούρκος'': θα μας αναγκάσουν να βάζουμε ως πιο μάγκα τον Τούρκο!  :headbang: :headbang:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Τα ιδια αδερφε σκεφτομαι και εγω σε αλλο επιπεδο.
Γιατι να "τρεξω" για την μανα μου που δυο φορες την εβδομαδα θελει αιμοκαθαρση?
Εγω δεν εχω προσωπικη ζωη? Γιατι με γεννησε? Με ρωτησε αν θελω να την γεροκομησω?

Γιατι να "τρεχω" στους γονεις μου βραδυατικα, απο την αλλη μερια της πολης, επειδη καποιος νομισε οτι μπορει να μπει και να  κλεψει στο γκαραζ? Στ'αρχιδια μου? Δικα μου ειναι? Να παει ο πατερας μου να τον "πεταξει" εξω? Εγω παρατησα την γκομενα μου για μαλακιες.
Να το πουλησουν και να πανε να μεινουν καπου ποιο ασφαλη. Στην Ελβετια...

Ασε μεγαλε και αυτο το πραγμα με την ανιδιοτελη αγαπη μου εχει γαμησει το ειναι μου

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
eίσαι θύμα της νεας επόχης που ετοιμάζουν, και δυστύχως για αυτούς στα αρχιδιά τους σε γράφουν αφού θα είσαι απλώς ένα νούμερο, δηλ. αναλώσιμος.
Δεν θα πουλήσεις, κανείς δε θα πουλήσει,  απλώς θα τα πάρουν με το έτσι θέλω όπως έγινε και παλιότερα.
Εγώ νομίζω πως εσύ είσαι θύμα δογμάτων που σε θέλουν να δίνεις τη ζωή σου για κάτι "μεγαλύτερο" από εσένα. Εσύ είσαι το θύμα.

Όσο για την περιουσία μου, μεγαλύτερη αξία έχει η ζωή μου παρά η περιουσία μου.

Οι δικοί μου με νοιάζουν, αλλά η ζωή μου με νοιάζει πιο πολύ.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Τα ιδια αδερφε σκεφτομαι και εγω σε αλλο επιπεδο.
Γιατι να "τρεξω" για την μανα μου που δυο φορες την εβδομαδα που θελει αιμοκαθαρση?
Εγω δεν εχω προσωπικη ζωη? Γιατι με γεννησε? Με ρωτησε αν θελω να την γεροκομησω?

Γιατι να "τρεχω" στους γονεις μου βραδυατικα, απο την αλλη πολη επειδη καποιος νομισε οτι μπορει να μπει και να  κλεψει στο γκαραζ? Στ'αρχιδια μου? Δικα μου ειναι? Να παει ο πατερας μου να τον "πεταξει" εξω?
Εγω παρατησα την γκομενα μου για μαλακιες. Να το πουλησουν και να πανε να μεινουν καπου ποιο ασφαλη. Στην Ελβετια...

Ασε μεγαλε και αυτο το πραγμα με την ανιδιοτελη αγαπη μου εχει γαμησει το ειναι μου
Όσο και να θέλεις να γίνεις σαρκαστικός, λες αλήθειες. Τι νομίζεις πως είναι ανιδιοτελής αγάπη? Παραμύθια που μας έχουν πουλήσει. Δεν αγαπάς την μάνα σου με ανιδιοτελή αγάπη, την αγαπάς επειδή σε αγαπάει και αυτή. Αυτή σε αγαπάει επειδή είναι στα γονίδια της να σε αγαπάει (διάβασε το εγωιστικό γονίδιο του Richard Dawkins).

Για πιο λόγο να υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη προς την πατρίδα? Αυτό είναι που ρωτάω!

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?
Φανταζεσαι να σκεφτοντουσαν ολοι ετσι?

Αστυνομια: Εκλεψαν τον sparkling water? Στα παπαρια μας, σιγα μη παμε να πιασουμε τον κλεφτη, στην τελικη ας προσεχε λιγο περισσοτερο να μην τον κλεψουνε

Πυροσβεστικη: Καιγεταιτο σπιτι του sparkling water? Που να τρεχουμε τωρα,σιγα! Ας προσεχε περισσοτερο να μην τουπαιρνε φωτια

Νοσοκομειο: Πεθαινει ο sparkling water? Στα @@ μας, ας μην ετρωγε λιπαρα να μην παθαινε εμφραγμα...

Για ολα τα παραπανω και για ακομη περισσοτερα, "δικο σου το ρισκο" τυπε, γιατι να τρεχουνε οι αλλοι για παρτη σου?

Αλλα ειπαμε, η πολυ ελευθερια λογου, αυτα τα αποτελεσματα εχει ενιοτε...

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Αστυνομια: Εκλεψαν τον sparkling water? Στα παπαρια μας, σιγα μη παμε να πιασουμε τον κλεφτη, στην τελικη ας προσεχε λιγο περισσοτερο να μην τον κλεψουνε

Πυροσβεστικη: Καιγεταιτο σπιτι του sparkling water? Που να τρεχουμε τωρα,σιγα! Ας προσεχε περισσοτερο να μην τουπαιρνε φωτια

Νοσοκομειο: Πεθαινει ο sparkling water? Στα @@ μας, ας μην ετρωγε λιπαρα να μην παθαινε εμφραγμα...

Για ολα τα παραπανω και για ακομη περισσοτερα, "δικο σου το ρισκο" τυπε, γιατι να τρεχουνε οι αλλοι για παρτη σου?

Η τήρηση της τάξης πρέπει να υπάρχει για να εξυπηρετεί εμάς. Είναι δουλειά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να κάνει αυτά που κάνει. Όπως και η δουλειά του στρατού να κάνει αυτά που κάνει. Όπως δέχομαι να πυροβοληθεί ένας αστυνομικός από έναν κλέφτη, να σκοτωθεί ένας πυροσβέστης από τη φωτιά, έτσι και ένας στρατιωτικός μπορεί να σκοτωθεί από εχθρικά πυρά. Είναι η δουλειά του. Εγώ γιατί να πάω σε πόλεμο για αυτό?

Επισκέπτης

Memo σε λίγο καιρό πολύ θα με εκτιμήσεις να ξέρεις!!! :cheesy:

Ακόμα και εγώ με αυτά που διάβασα χάζεψα!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Η τήρηση της τάξης πρέπει να υπάρχει για να εξυπηρετεί εμάς. Είναι δουλειά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να κάνει αυτά που κάνει. Όπως και η δουλειά του στρατού να κάνει αυτά που κάνει. Όπως δέχομαι να πυροβοληθεί ένας αστυνομικός από έναν κλέφτη, να σκοτωθεί ένας πυροσβέστης από τη φωτιά, έτσι και ένας στρατιωτικός μπορεί να σκοτωθεί από εχθρικά πυρά. Είναι η δουλειά του. Εγώ γιατί να πάω σε πόλεμο για αυτό?
Αυτό γιατί να γίνει;;;; :think:

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
γιατι το "αμυνεσθαι περι πατρις" ειναι η δουλεια η δικη σου και οσων θελουν να λεγονται πολιτες αυτης της χωρας!

Η εννοια πολιτης ξερεις, δεν εμπεριεχει μονο δικαιωματα, αλλα και υποχρεωσεις!

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
Εγω θα σε ρωτησω ενα και μονο πραγμα,και περιμενω μια σοβαρη απαντηση..

Εισαι μαλακας τελευτεας τεχνολογιας,η εισαι απο τους πρωτους που φτιαχτικαν????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom