Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
sparkling_water καλό το κάτω τα σύνορα κ οι στρατοί,πατρίδα μου η γη,θρησκεία μου η ζωή αλλά πρέπει να είναι αμοιβαίο!!! ;)

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
η ελευθερία λόγου καλή είναι, γίγαντα. αρκεί του λόγου να προηγείται η σκέψη
Τώρα μιλάς σοβαρά?

Εσείς δε σκέφτεστε και δέχεστε δογματικά πως η πατρίδα είναι αγαθό. Εγώ σκέφτομαι και αμφισβητώ.

Εγώ δε θέλω να πεθάνω ενώ εσείς είστε διατεθειμένοι να το κάνετε.

Είστε ρομποτάκια. Είμαι σκεπτόμενος.

Του δικού μου λόγου, προηγείτο η σκέψη, του δικού σας, το δόγμα.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
γιατι το "αμυνεσθαι περι πατρις" ειναι η δουλεια η δικη σου και οσων θελουν να λεγονται πολιτες αυτης της χωρας!

Η εννοια πολιτης ξερεις, δεν εμπεριεχει μονο δικαιωματα, αλλα και υποχρεωσεις!

Δε θέλω να είμαι πολίτης. Αλλά δεν έχω επιλογή, δε μπορώ να μην είμαι πολίτης, μου το επιβάλουν και δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.

Επισκέπτης
Τώρα μιλάς σοβαρά?

Εσείς δε σκέφτεστε και δέχεστε δογματικά πως η πατρίδα είναι αγαθό. Εγώ σκέφτομαι και αμφισβητώ.

Παλικάρι αν δεν πεθάνεις για την πατρίδα σου όταν κ αν έρθει κατακτητής τότε απλά θα υποδουλωθείς!!! :rolleyes:

Τόσο απλό είναι,δεν πεθαίνεις για την πατρίδα σου αλλά κυρίως για εσένα που ζεις σε αυτήν!!! :P

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Νομίζω πως λίγοι βλέπουν αυτό το θέμα όπως το βλέπω εγώ.

Να πω πρώτα πως δεν είμαι αναρχικός. Τουλάχιστο όπως λένε μερικοί πως είναι η αναρχία. Δεν έχω διαβάσει κανέναν θεωρητικό αναρχικό οπότε δε ξέρω, ίσως να μην είναι αυτό που νομίζω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει μια μορφή τήρησης της τάξης. Οι εγκληματίες να τιμωρούνται για να είμαι ασφαλής και να βρίσκω το δίκιο μου όταν με αδικούν.

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Δε μπορώ να κατανοήσω με τίποτα για πιο λόγο, επειδή έτυχε και γεννήθηκα σε μια χώρα, να πρέπει να δώσω τη ζωή μου για αυτή στον πόλεμο.

Θέλει κάποιος να κατακτήσει την Ελλάδα? Θέλει η Τουρκία να μπει μέσα? Και τι με νοιάζει εμένα? Θέλει να μπει στην Αθήνα που μένω? Θα σηκωθώ να φύγω. Θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη? Γιατί να με νοιάζει αφού δε μένω εκεί? Όταν εισβάλλει μια χώρα σε μια άλλη χώρα με νοιάζει καθόλου εμένα? Δε δίνω μια. Γιατί να με νοιάζει αν θέλει να μπει στη Θεσσαλονίκη?

Πέφτει το ελικόπτερο στα Ίμια? Στα παπάρια μου, στρατιωτικοί ήταν, όταν πήγαν να καταταχθούν το ήξεραν πως μπορεί να πεθάνουν. Δικό τους το ρίσκο. Γιατί να την πληρώσω εγώ?

Λένε όλοι πως η Ελλάδα είναι ιδέα. Τα αρχίδια μου κουνιούνται προς την κατεύθυνση της ιδέας αυτής. Κανείς δε μπορεί καν να εξηγήσει τη σημαίνει αυτή η φράση. Μας έχουν πιπιλίσει τα αυτιά με τις ιδέες των εθνών. Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους. Όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε άλλους πολέμους με νοιάζει? Τι διαφορά κάνει επειδή αυτοί κρίνονται Έλληνες? Το ίδιο μου κάνει αν λέγονται Έλληνες ή Ελβετοί.

Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ???????? ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Πριν προλάβει κάποιος να κρίνει και να πει οτιδήποτε, ας το σκεφτεί σοβαρά.
Εκφράζεις με τρόπο προκλητικό, ίσως για να τραβήξεις την προσοχή του forum, μια άποψη που μόνο εσύ ξέρεις αν σε εκφράζει και πόσο. Νομίζω πως πρέπει να αναφέρεις τι σε νοιάζει και τι θεωρείς σημαντικό στην ζωή σου, αφού στο μήνυμα σου αναφέρεις μόνο τι ΔΕΝ σε ενδιαφέρει.
Δεν ξέρω και τι ηλικία έχεις και ποιές είναι οι εμπειρίες σου, αλλά κανείς δεν ζήτησε να δώσεις την ζωή σου. Σαφώς και ΕΤΥΧΕ να γεννηθείς στην Ελλάδα και έχεις πάρει πράγματα από αυτή την χώρα πριν σου ζητηθεί να δώσεις οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα κάνεις τις επιλογές σου σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου και σε ποιό τόπο. Το πόσο δεμένος αισθάνεσαι με την πατρίδα σου είναι κάτι που έχει χτιστεί στην πορεία της ζωής σου μέχρι σήμερα.
Τα ίδια διλλήματα πάντως θα τα έχεις αν αποφασίσεις να πας σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη εφόσον δεν σε ικανοποιεί η κατάσταση στην πατρίδα σου και σαφώς κάθε φορά που δεν σε ικανοποιεί μια κατάσταση απλά να φεύγεις. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να βελτιώσεις τα πράγματα από το να φύγεις?

Θα έχει ενδιαφέρον το θέμα αυτό πάντως...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Παλικάρι αν δεν πεθάνεις για την πατρίδα σου όταν κ αν έρθει κατακτητής τότε απλά θα υποδουλωθείς!!! :rolleyes:

Τόσο απλό είναι,δεν πεθαίνεις για την πατρίδα σου αλλά κυρίως για εσένα που ζεις σε αυτήν!!! :P
τυπε δεν μας τα λες καλα
μηπως εισαι κλωνος του μεμου? :2funny:

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Θέλω να έχω το δικαίωμα να φύγω. Αν δε με νοιάζει, γιατί να πολεμήσω για αυτή?

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Δε θέλω να είμαι πολίτης. Αλλά δεν έχω επιλογή, δε μπορώ να μην είμαι πολίτης, μου το επιβάλουν και δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό.
Αμα δε θες να εισαι πολιτης μαγκα, να απαρνηθεις και τα δικαιωματα του πολιτη που λεγαμε πρωτυτερα, την ασφαλεια, την περιθαλψη κλπ και να πας να ζησεις σε μια σπηλια!

το οτι σου καλο αρεσουν τα δικαιωματα αλλα αποφευγεις τις υποχρεωσεις σου, δε σε κανει σκεπτομενο ατομο αλλα φυγοπονο!

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166

μεμακο εσυ?

Επισκέπτης
Θέλω να έχω το δικαίωμα να φύγω. Αν δε με νοιάζει, γιατί να πολεμήσω για αυτή?
Η φυγή δεν είναι κ το πιο εύκολο πράγμα,θα πας πού κ θα κάνεις τί;;; :think:

τυπε δεν μας τα λες καλα
μηπως εισαι κλωνος του μεμου? :2funny:
Aρχίζω και το φοβάμαι!!! :tooth:

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αμα δε θες να εισαι πολιτης μαγκα, να απαρνηθεις και τα δικαιωματα του πολιτη που λεγαμε πρωτυτερα, την ασφαλεια, την περιθαλψη κλπ και να πας να ζησεις σε μια σπηλια!

το οτι σου καλο αρεσουν τα δικαιωματα αλλα αποφευγεις τις υποχρεωσεις σου, δε σε κανει σκεπτομενο ατομο αλλα φυγοπονο!
Για τα δικαιώματα αυτά πληρώνω (υγεία και περίθαλψη, συγκοινωνίες, ασφάλεια, αστυνομία, με τους φόρους μου και το ΙΚΑ μου).
Άλλο η ανταλλαγή και άλλο το χάρισμα. Δε χαρίζω τη ζωή μου πουθενά.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Τώρα μιλάς σοβαρά?

απ' τα 15 ως τα 18, όλα αυτά και χιλιάδες άλλα σκεφτόμουν. λες να τα έχω δεχτεί όλα δογματικά;
επί της ουσίας, διάβασε τις απαντήσεις όλων εδώ

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Φυσικά και είμαι φυγόπονος. Κυρίως όμως αποφεύγω να δώσω τη ζωή μου!!!!

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εκφράζεις με τρόπο προκλητικό, ίσως για να τραβήξεις την προσοχή του forum, μια άποψη που μόνο εσύ ξέρεις αν σε εκφράζει και πόσο. Νομίζω πως πρέπει να αναφέρεις τι σε νοιάζει και τι θεωρείς σημαντικό στην ζωή σου, αφού στο μήνυμα σου αναφέρεις μόνο τι ΔΕΝ σε ενδιαφέρει.
Δεν ξέρω και τι ηλικία έχεις και ποιές είναι οι εμπειρίες σου, αλλά κανείς δεν ζήτησε να δώσεις την ζωή σου. Σαφώς και ΕΤΥΧΕ να γεννηθείς στην Ελλάδα και έχεις πάρει πράγματα από αυτή την χώρα πριν σου ζητηθεί να δώσεις οτιδήποτε. Από εκεί και πέρα κάνεις τις επιλογές σου σχετικά με το τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου και σε ποιό τόπο. Το πόσο δεμένος αισθάνεσαι με την πατρίδα σου είναι κάτι που έχει χτιστεί στην πορεία της ζωής σου μέχρι σήμερα.
Τα ίδια διλλήματα πάντως θα τα έχεις αν αποφασίσεις να πας σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη εφόσον δεν σε ικανοποιεί η κατάσταση στην πατρίδα σου και σαφώς κάθε φορά που δεν σε ικανοποιεί μια κατάσταση απλά να φεύγεις. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να βελτιώσεις τα πράγματα από το να φύγεις?

Θα έχει ενδιαφέρον το θέμα αυτό πάντως...

Άδειος καμβάς ο τρόπος που σκέφτομαι, δε χρειάζεται να έχω επηρεαστεί για να μη θέλω να δώσω τη ζωή μου. Από την άλλη, πρέπει να έχεις επηρεαστεί για να θες να δώσεις τη δική σου.

Η σκέψη με οδηγεί, το δόγμα σε οδηγεί, εσύ πρέπει να δώσεις εξηγήσεις.

Πράγματι, παντού υπάρχει αυτό και γιαυτό εκφράζω αυτές τις σκέψεις σαν παράπονο. Δε θέλω να πεθάνω για καμία πατρίδα.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Για τα δικαιώματα αυτά πληρώνω (υγεία και περίθαλψη, συγκοινωνίες, ασφάλεια, αστυνομία, με τους φόρους μου και το ΙΚΑ μου).
Άλλο η ανταλλαγή και άλλο το χάρισμα. Δε χαρίζω τη ζωή μου πουθενά.
Τριχες πληρωνεις σε σχεση με αυτα που σου προσφερει το κρατος φιλε!

Δωρεαν σχεδον σου προσφερονται οι καλυψεις αυτες!

Επισκέπτης
Φυσικά και είμαι φυγόπονος. Κυρίως όμως αποφεύγω να δώσω τη ζωή μου!!!!
Eεε έτσι δεν κάνεις τίποτα,για όλες τις αρχές κ αξιές σου και την ζωή σου δίνεις!!! :rockon:

Πού θα πας ρε κ ποιος θα σε περιμένει νομίζεις;;; :think:

Καλύτερα να αγωνιστείς εδώ!!! :headbang2:

Είπαμε αριστερά,αριστερά μέχρι ένα σημείο!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom