Νέα

Ζωνιανά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DIMPIM
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 360
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Xartinos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Οταν ήμουν στρατό,υπήρχε μια μερίδα Κρητικών που έλεγαν:
"Αλλο Ελλάδα και άλλο Κρήτη,εμείς δεν είμαστε σαν και σας".
Οσο και αν θαυμάζω τα κατορθώματα τον κρητικών,άλλο τόσο με απωθούν όταν ακούω τόσο ακραίες απόψεις.

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
παιδια να σας ξεκαθαρισω οτι ειμαι εναντια στην χρηση των οπλων για παρανομες ενεργειες και ψευτομαγκιες... ;)

Στο χωριό μου έχουμε στην αποθήκη κάνα 2 περίστροφα
τσαι μια κυνηζετική καραμπίνα!!
Επιχειριματία24 συμφωνώ μαζί σου!!
Ζατί το παίζουν άντρες, αλλά όταν ζίνει καμιά σταβή, τον πούλο!!!

Εθυμάστε πριν κάνα 2 μήνες σε πανηζύρι του Ηρακλείου, από τσι μπαλωθιές, ετραυματίστηκανε 2 άτομα!
Ο ένας εχτύπησε στον θώρακα τσαι η κοπελιά ξυστά στο τσεφάλι!!
Οι τύποι που παιζαν τσι μπαλωθιές, την ουρά στα στσέλια τσαι τον ΠΟΥΛΟ! Τσερατάδες!!

APSOGOS

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνω ρε φιλε αλλα γιατι μονο οι Κρητικοι βαζουν αυτοκολλητα με το νησι τους στο αυτοκινητο ???? / δεν εχω δει ποτε αυτοκινητο με αυτοκολλητο ας πουμε του νομου Μαγνησιας / γιατι μονο οι Κρητικοι το κανουν αυτο ???? / πες οτι θες αλλα η απαντηση ειναι μια : ΚΛΑΝΙΑ - ΜΑΓΚΙΑ / δεν χαρακτηριζω συλληβδην τους Κρητικους κλανια - μαγκια αλλα αν στην Ελλαδα υπαρχουν 10 κουραδομαγκες οι 7 θα ειναι απο την Κρητη .....

Μήπως γιατί δεν το σκεφτήκανε???

Η δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα του στυλ I LOVE VOLOS/KATO RAXOULA/TRAHANOPLAGIA ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ.

Και αν θες φίλε μου να μάθεις η ΚΡΗΤΗ ποτέ δεν ήταν ξακουστή για τους μάγγες που έβγαζε ,αλλά για τους ΑΝΤΡΕΣ!!!!!

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Για τους πρωϊνούς.
Ζωνιανά και Ζουράρις δεν έχουν καμμία σχέση. Τα Ζωνιανά δεν τα ήθελαν εξαρχής τα γειτονικά χωριά να συμμετέχουν στον νέο δήμο. Και έτσι, απο αντίδραση και μόνο, δημιουργήθηκε το καπετανάτο. Ο Ζουράρις απο την άλλη ασχολήθηκε με το Βραχάσι που είναι στην άλλη άκρη της Κρήτης (νομός Λασηθίου). Και αυτοί δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στον Καποδίστρια λόγω οικονομικών συμφερόντων.
Και οι δυο κατάφεραν, μετά απο πολλούς και μακροχρόνιους αγώνες, να δημιουργήσουν δικές τους κοινότητες.

Για τους υπόλοιπους.
Όπλα πάντα υπήρχαν, και πάντα θα υπάρχουν, στην Κρήτη. Υπήρχε όμως και ένας σωστός έλεγχος και τα πιο πολλά έμεναν κρυμένα στον τόπο τους και έβγαιναν εκεί που ήταν απαραίτητα. Όταν λοιπόν οι φωστήρες μας, ή εθνοσωτήρες μας, αλλοίωσαν την λειτουργία της αστυνομίας ο σωστός έλεγχος μετατράπηκε σε σύντομο ανέκδοτο. Και μετά κάποιοι απο τους φωστήρες μας έστειλαν τα ΕΚΑΜ.....

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στα διπλανά χωριά, Λιβάδια κυρίως.
Το κλίμα εντελώς διαφορετικό από τα Ζωνιανά.
Η αστυνομία έψαχνε συγκεκριμένα άτομα, κατα των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, και δεν ενόχλησε τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποιοι τους υποδέχθηκαν (στην συντριπτική τους πλειοψηφεία) χωρίς έκτροπα....κάποιες νοικοκυρές μάλιστα τους κέρασαν κιόλας !

Γενικά οι περισσότεροι θα ήθελαν να υπάρχει αστυνομική δύναμη στην περιοχή τους..εκτός από τα γνωστά τσουτσέκια , που έχουν ξεφτιλίσει αυτό που ξέραμε σαν Κρητική λεβεντιά, στο επίπεδο του "έχω όπλο και μπαλοτάρω όποιον μου κουνηθεί"

Προσωπικά εύχομαι να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.
Αν είναι δυνατόν και μόνιμα...με ένα καλό κλιμάκιο 100 Εκαμιτών να στήνει μπλόκα στις εισόδους - εξόδους των χωριών...και να τους τσακώνει την στιγμή π.χ. της μεταφοράς.

Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν τα σπίτια στα χωριά και να ενοχλούν παιδιά και κατοίκους.
Και δεν θα βρίσκουν αφορμή και οι καλοί "γονείς" να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο....Η αστυνομική παρουσία τους πέιραξε....οι θερμοκέφαλοι - μαστουρωμένοι- νεαροί που γύριζαν έξω από τα σχολεία κάνοντας μπαντιλίκια με τα αγροτικά, και πυροβολόντας όποιον τόλμαγε να τους κάνει την παρατήρηση...αυτοί δεν ενοχλούσαν  τα παιδιά τους τόσα χρόνια !

Ούτε θυμούνται φαίνεται πόσα παιδιά έχουν τραυματιστεί σε γάμους από "μπαλωθιές" (αλλά που οι μαστουρωμένοι που τις έριχναν δεν έβλεπαν που ρίχνουν τις σφαίρες), ούτε και από πόσες τέτοιες εκδηλώσεις μόλις αρχίσουν οι πυροβολισμοί, οι γονείς με παιδιά "την κάνουν με ελαφρά" και δεν μπορούν να κάτσουν και να διασκεδάσουν , γιατί φοβούνται για τα παιδιά τους.

Η υποκρισία πρέπει να έχει και όρια....αλήθεια τα παιδιά των κατοίκων στα Λιβάδια....δεν ενοχλείται ο ψυχικός τους κόσμος από το θέαμα της αστυνομίας ;;
Γιατί εκεί δεν έκλεισαν το σχολείο ;

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Γενικά οι περισσότεροι θα ήθελαν να υπάρχει αστυνομική δύναμη στην περιοχή τους..εκτός από τα γνωστά τσουτσέκια , που έχουν ξεφτιλίσει αυτό που ξέραμε σαν Κρητική λεβεντιά, στο επίπεδο του "έχω όπλο και μπαλοτάρω όποιον μου κουνηθεί"

Προσωπικά εύχομαι να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση.
Αν είναι δυνατόν και μόνιμα...με ένα καλό κλιμάκιο 100 Εκαμιτών να στήνει μπλόκα στις εισόδους - εξόδους των χωριών...και να τους τσακώνει την στιγμή π.χ. της μεταφοράς.

Η παρουσία της αστυνομίας και ο έλεγχος φυσικά και είναι απαραίτητα. Οχι όμως τα ΕΚΑΜ. Βάλε τους απλούς αστυνομικούς και όποτε χρειάζονται βοήθεια να επεμβαίνουν οι άλλοι ΑΜΕΣΑ. Κάθε μέρα όμως παρουσία εκεί θα έχει άλλα αποτελέσματα.
Είδες χθές το επεισόδιο με τον ΜΑΤατζη?
Μην χύσουν πάλι το γάλα απο την καρδάρα.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
παιδια ασχολουμαστε με τα ζωνιανα που εχουν γινει πραγματα απαραδεκτα ..αλλα εγω πιστευω οτι ολη η κρητη οσες φορεσ εχω παει  ειναι διαφορετικη απο την υπολοιπη ελλαδα,πουθενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη αυθαιρεσια στα ακινητα παντου παρανομες οικοδομες,παραδοσιακα σπιτακια πουθενα.. εχουν ολα γκρεμιστει,ξαπλωστρες στις παραλιες 3 πλασιες απο οπουδηποτε ,καλα ασε απο σηματοδοτιση και πινακιδες στους δρομους ,ακομα ψαχνω πως θα βγω απο το λιμανι στο ηρακλειο για να παω στο ρεθυμνο οδικως,ασε που για να μπεισ στο λιμανι απο την εθνικη πρεπει να μαντεψεις τον δρομο ..ασε που το λιμανι ειναι θεοσκοτινο απεγνωσμενοι τουριστες με ρωτουσαν πως θα μπουν στο ηρακλειο,απο μεθυσμενους που οδηγουν γεματο το οδικο δικτυο...φιλοι κρητικοι μην με παρεξηγησετε σας αγαπω και εχω περασει καλα αλλα νομιζω οτι εχει παραγινει το κακο οχι πως ειναι καλυτερα στην υπολοιπη ελλαδα αλλα αυτο το τουρλουμπουκι της κρητης με στεναχωρει να διαψευστω εαν εχω αδικο επισης φιλοι κρητικοι πηγεντε και σε κανενα αλλο μερος για διακοπες εστω μια φορα ενταξει ωραια ειναι στην κρητη αλλα ισως και να υπαρχουν και ποιο ωραια μερη..

Επισκέπτης
παιδια ασχολουμαστε με τα ζωνιανα που εχουν γινει πραγματα απαραδεκτα ..αλλα εγω πιστευω οτι ολη η κρητη οσες φορεσ εχω παει  ειναι διαφορετικη απο την υπολοιπη ελλαδα,πουθενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη αυθαιρεσια στα ακινητα παντου παρνομες οικοδομες,παραδοσιακα σπιτακια πουθενα.. εχουν ολα γκρεμιστει,ξαπλωστρες στις παραλιες 3 πλασιες απο οπουδηποτε ,καλα ασε απο σηματοδοτιση στους δρομους ,ακομα ψαχνω πως θα βγω απο το λιμανι στο ηρακλειο για να παω στο ρεθυμνο οδικως,ασε που για να μπεισ στο λιμανι απο την εθνικη πρεπει να μαντεψεις τον δρομο ασε που το λιμανι ειναι θεοσκοτινο απεγνωσμενοι τουριστες με ρωτουσαν πως θα μπουν στο ηρακλειο,απο μεθυσμενους που οδηγουν γεματο το οδικο δικτυο...φιλοι κρητικοι μην με παρεξηγησετε σας αγαπω και εχω περασει καλα αλλα νομιζω οτι εχει παραγινει το κακο οχι πως ειναι καλυτερα στην υπολοιπη ελλαδα αλλα αυτο το τουρλουμπουκι της κρητης με στεναχωρει να διαψευστω εαν εχω αδικο
εδώ τον βενιζέλο τον κάνανε εθνάρχη.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.162
Πόντοι
12.056
παιδια ασχολουμαστε με τα ζωνιανα που εχουν γινει πραγματα απαραδεκτα ..αλλα εγω πιστευω οτι ολη η κρητη οσες φορεσ εχω παει  ειναι διαφορετικη απο την υπολοιπη ελλαδα,πουθενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη αυθαιρεσια στα ακινητα παντου παρνομες οικοδομες,παραδοσιακα σπιτακια πουθενα.. εχουν ολα γκρεμιστει,ξαπλωστρες στις παραλιες 3 πλασιες απο οπουδηποτε ,καλα ασε απο σηματοδοτιση στους δρομους ,ακομα ψαχνω πως θα βγω απο το λιμανι στο ηρακλειο για να παω στο ρεθυμνο οδικως,ασε που για να μπεισ στο λιμανι απο την εθνικη πρεπει να μαντεψεις τον δρομο ασε που το λιμανι ειναι θεοσκοτινο απεγνωσμενοι τουριστες με ρωτουσαν πως θα μπουν στο ηρακλειο,απο μεθυσμενους που οδηγουν γεματο το οδικο δικτυο...φιλοι κρητικοι μην με παρεξηγησετε σας αγαπω και εχω περασει καλα αλλα νομιζω οτι εχει παραγινει το κακο οχι πως ειναι καλυτερα στην υπολοιπη ελλαδα αλλα αυτο το τουρλουμπουκι της κρητης με στεναχωρει να διαψευστω εαν εχω αδικο

Για να βγεις απο Ηρακλειο προς Ρεθυμνο ειναι η δρομος ευθεια μπροστα απο το λιμανι...αλλα καπου εκει στις γεφυρες τα εχουν γαμησει τα σηματα..και εγω το καλοκαιρι με την μηχανη και ξημερωμα δυσκολα τον βρηκα...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
....πουθενα δεν υπαρχει μεγαλυτερη αυθαιρεσια στα ακινητα παντου..

μιλωντας για το συγκεκριμενο θεμα, εχει ενδιαφερον να δει κανεις πολεοδομικο χαρτη του κεντρου του ηρακλειου. οι γνωστες ξερουν. θα νομισει κανεις οτι ειναι ακατοικητη γη..

Επισκέπτης
μιλωντας για το συγκεκριμενο θεμα, εχει ενδιαφερον να δει κανεις πολεοδομικο χαρτη του κεντρου του ηρακλειου. οι γνωστες ξερουν. θα νομισει κανεις οτι ειναι ακατοικητη γη..
το κέντρο του Μενιδίου έχει καλύτερο ρυμοτομικό όλα τα λεφτά στο Ηράκλειο η ταβέρνα Παρασιές επάνω από το παλιό ΞΕΝΙΑ.
καλούς μεζέδες ρακί και καλό κρασί.
στα λιοντάρια κάτι λέει η μπουγάτσα αλλά τα σουβλάκια η γύρος με πίτα τα ποιο απαίσια στην Ελλάδα.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
:think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:
Όταν λές ακατοίκητη τι εννοείς?

Επισκέπτης
οτι για να αναφερεται κατι στον πολεοδομικο χαρτη της περιοχης, πρεπει να εχει αδειοδοτηθει.. :grin:
επάνω από το λιμάνι είναι και το πρώην γραφείο του lakis33 η παλιά κομαντατούρ των γερμανών μέγαρο φυτάκη το λένε οι ντόπιοι τώρα είναι ξενοδοχείο νομίζω λέγεται μέγαρο.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
οτι για να αναφερεται κατι στον πολεοδομικο χαρτη της περιοχης, πρεπει να εχει αδειοδοτηθει.. :grin:
Πολεοδομικός χάρτης?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Άδεια?  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Το μεγάλο πρόβλημα είναι στα περίχωρα οχι στο κέντρο. Εκεί να δεις..... παπάδες  :tooth: :tooth: :tooth:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
εκει δεν εχει παπαδες.. εχει πάπαρους !! :grin:

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
Η παρουσία της αστυνομίας και ο έλεγχος φυσικά και είναι απαραίτητα. Οχι όμως τα ΕΚΑΜ. Βάλε τους απλούς αστυνομικούς και όποτε χρειάζονται βοήθεια να επεμβαίνουν οι άλλοι ΑΜΕΣΑ. Κάθε μέρα όμως παρουσία εκεί θα έχει άλλα αποτελέσματα.
Είδες χθές το επεισόδιο με τον ΜΑΤατζη?
Μην χύσουν πάλι το γάλα απο την καρδάρα.
φιλε κρεταν ποιους απλους αστυνομικους εδω οπως τα πραματα τα ειδαμε στην τηλεοραση κομμαντος εκπαιδευμενοι πρεπει να κανουν επιτηρηση ακου εκει παγιδα απο 25 οπλισμενους ..ελεος ξεπερασαμε το κοσυφοπεδιο εδω ολοκληρα χρηματοκιβωτια σηκωνουν απο τις τραπεζες πολλων τονων με νταλικεσ κλεμενες και γινοντε φαντομαδες ..

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
φιλε κρεταν ποιους απλους αστυνομικους εδω οπως τα πραματα τα ειδαμε στην τηλεοραση κομμαντος εκπαιδευμενοι πρεπει να κανουν επιτηρηση ακου εκει παγιδα απο 25 οπλισμενους ..ελεος ξεπερασαμε το κοσυφοπεδιο εδω ολοκληρα χρηματοκιβωτια σηκωνουν απο τις τραπεζες πολλων τονων με νταλικεσ κλεμενες και γινοντε φαντομαδες ..
Όταν αφήνεις κάποιον να αλωνίζει για πολλά χρόνια τι περιμένεις να κάνει?
Αυτό που λέω είναι οτι τώρα που έκαναν μια αρχή μπορούν να έχουν βάλουν και πιο σωστές βάσεις για την μελλοντική τους παρουσία.

weilder

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
0
το κέντρο του Μενιδίου έχει καλύτερο ρυμοτομικό όλα τα λεφτά στο Ηράκλειο η ταβέρνα Παρασιές επάνω από το παλιό ΞΕΝΙΑ.
καλούς μεζέδες ρακί και καλό κρασί.
στα λιοντάρια κάτι λέει η μπουγάτσα αλλά τα σουβλάκια η γύρος με πίτα τα ποιο απαίσια στην Ελλάδα.
Ε,οχι και απλα "κατι λεει" η μπουγατσα απο τα λιονταρια!Και γαμω ειναι!Μετα για καλα σουβλατζιδικα,το εψαξες λιγο παραπανω η αρκεστηκες σε "Θρακες","Πολιτειες" στο κεντρο?Η μηπως ειναι καλυτερα στην Αθηνα οι γυροπιτες που αν δεν τους το πεις ουτε πατατες δεν σου βαζουν?

Επισκέπτης
Εχουμε και καλα σουβλατζιδικα στο Ηρακλειο αλλα οχι στο κεντρο τοσο .Κυριως στην 62 Μαρτυρων πχ Πετουσης. Αλλα ειμαστε off topic:p

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom