και? σοβαρα?? ας εχει και 7,8 χιλιαρικα ενοικιο........απο τον καφε βγαζει 500% κερδος.......θες να πουμε και απο τα ποτα? ενα μπουκαλακι το παιρνει 5-6 ευρω απο την καβα ενω εξω μπορει να χχει απο 7εως9 ευρω και σου πουλαει το ποτο 7,8 ευρω και τα σφηνακια 3 ευρω το ενα.......για βαλε απο αυτο το μπουκαλι να δεις ποσα φραγκα το παιρνει και ποσα βγαζει απο ποτα και σφηνακια!! απ αυτα νομιζεις δεν βγαζει τα νοικια του παγια εξοδα νοικια κλπ?????? τους κακομοιριδες ποινανε...........για αυτο και ενα καλο μαγαζι αν παει καλα μετα ανοιγουνε το ενα πισω απ το αλλο!
δεν ειναι και η πιο ευκολη δουλεια,με προμηθευτες κλπ κλπ θελει πολυ τρεξιμο και να εισαι συνεχεια παρων γιατι τα σερβιτορια και μλκιες να κανουνε στα @@@@@@ τους....υπαλληλοι ειναι!
το καθετι με τις δυσκολιες του!
ειναι ευκολη δουλεια,συγκρινε τη ας πουμε με καποια παραπλησια οπως εστιατορια η ταβερνα.αυτοι εχουνε παρασκευαστικο,μαγειρεματα,πιο πολλες ωρες για προετοιμασια κλπ .συν τις ζημιες απο φυρες αμα σου μεινουνε υλικα.π.χ. ενας που δουλευει φρεσκο ψαρι σε ταβερνα αν παρει πιο πολλα για να μην ξεμεινει,μετα απο μερικες μερες θα τα πεταξει στα σκουπιδια. ο καφετζης τι εχει? παιρνει μια κοκα κολα τη γυρναει αναποδα σε ενα ποτηρι,βαζει και κανα παγακι και τι σερβιρει,σιγα το δυσκολο.το ιδιο με ποτα ,χυμους κλπ. για καφε που θελει παρασκευη,δεν ειναι ετοιματζιδικο ας μη μιλησουμε.σπανια σε μαγαζια θα πιεις καλο καφε(οχι οτι ειναι δυσκολο να φτιαχτει,απλα δεν ασχολουνται και ειναι και φτηνιαρηδες ;) ),για αυτο παμε για καφε και οποιος καταλαβαινει κατι ξερει οτι πινει ενα σκατοζουμο.αμαν πια,καταντησαμε να μη μπορουμε να πιουμε ενα καφε τις προκοπης και πρεπει και να τον ακριβοπληρωνουμε και απο πανω. καθονται στα μαγαζια τους και ελεγχουνε? αν και οταν καθονται ειναι για να βγαλουνε να πηδησουνε κανα γκομενακι,οι καφετεριες ειναι γνωστες γκομενοπαγιδες.συνηθως οι καφετζηδες ειναι κανα μπαλι,καμια ταυλανδη διακοπουλες και οσοι εχουν οικογενεια πανε ευρωπη. ο καθε αμορφωτος μπουφος παει ανοιγει ενα καφε και αν ψιλοπιασει,το παιζει μαγκας,καθεται μαλακιζεται και βγαζει 5-10 χιλιαρικα το μηνα και στα τετοια του,που δε τα βγαζει ενας νεος γιατρος η δικηγορος κ.ο.κ για παραδειγμα. γιατι νομιζετε σε καθε στενο υπαρχουνε 2-3 καφε? καπου 25.000 καφετεριες σε ολη την ελλαδα.εχουν βρει τη κοτα με τα χρυσα αυγα και εμας τουσ μαλακες.βρειτε μου εναν δυτικοευρωπαιο,εναν μονο παρακαλω,που ηρθε,εκατσε,ηπιε ενα καφε και εμεινε ευχαριστημενος απο την τιμη,τη ποιοτητα,καθαριοτητα κλπ. η στατιστικη(εμπειρικη,οχι δικη μου,αλλα εταιρειων...) λεει οτι σχετικα σοβαρος επαγγελματιας καφετζης ειναι 1 στους 30 περιπου.
υ.γ. επειδη βλεπω μπερδευοσαστε με τον καφε να σας πω τα εξης,βασικα υπαρχει :
1) ο εσπρεσσο,ενας μονος καφες δηλαδη(με παραλαγες...λουγκο,στρετο κλπ)
2) καπουτσινο = εσπρεσσο + αφρογαλο(1/3 καφες εσπρεσσο + 1/3 βρασμενο γαλα + 1/3 κρεμα γαλακτος...για αυτους που αγαπουν τη λεπτομερεια
φρεντο σημαινει το κρυο,δηλαδη :
3) φρεντο εσπρεσσο = ενας παγωμενος εσπρεσσο
4) φρεντο καπουτσινο = ενας παγωμενος καπουτσινο (οπως το Νο2 αλλα παγωμενο)
στην ιταλια φρεντο εσπρεσσο = μια δοση εσπρεσσο και σου βαζουνε 1-2 παγακια στο φλυτζανι η το ποτηρι για να παγωσει
στην ελλαδα οπου και καναμε δικη μας πατεντα παρασκευης(γαμησαμε τον καφε των ιταλων δηλαδη) φρεντο εσπρεσσο = διπλη δοση εσπρεσσο,μετα το χτυπαμε στη φραπιερα η το σεικερ για να κανει αφρο,το μουρλαινουμε στα παγακια και τελος.αντιστοιχα ο φρεντο καπουτσινο(εδω χτυπαμε το γαλα με παγακια μεχρι να γινει κρεμα στη φραπιερα η σεικερ,ενω στο ζεστο καπουτσινο πριν ζεσταινουμε το γαλα,τεσπα εχει μια πιο ειδικη διαδικασια που δεν εξηγειται εδω ευκολα)