Νέα

Μποϋκοτάζ στις καφετέριες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 304
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ποοοο συγκρινουμε την πουτσα με την βουρτσα..........τα 50.000 με το 1.000.000!!!! ποια μερα και ποια νυχτα!! :2funny: :2funny:
οπως στον 'Γρηγορης' που πανε οι συνταξιουχοι για να πιουνε καφε με 1.80 (τον φραπε) και παιρνουνε και κανα κουλουρακι!
αφου καταβαθος την γουσταρει ο κωλος μας την χλιδα!
και η κλασικη απαντηση.................ε τοτε μαλακα πληρωσε την χλιδα!!       

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Καλα με 50000Ε στηνεις καφετερια , μονο αν παρεις και μεταφερεις μονος σου τα επιπλα απο το carefour , βαψεις και ετοιμασεις μονο σου τον χωρο , στησεις μονος σου τα υδραυλικα και τα ηλεκτρικα κλπ = 40Κ κοστος υλικων και εργασιων + 10Κ κοστος αποθεραπειας σε ιδιωτικη κλινικη!!  :2funny: :2funny:

Με 50Κ οριακα στηνεις μαγαζι (οχι καφετερια) των 50τ.μ.

Παντως μου κανει εντυπωση οτι την ιδια ωρα που εξιστορειτε προσωπικες σας εμπειριες απο ατομα του χωρου που νομιζαν οτι ειναι ευκολο να ανοιξουν καφε και τελικα φαγανε τα μουτρα τους , την ιδια ωρα σνομπαρετε τους ιδιοκτητες καφε οτι δεν κανουν τπτ και μονο εισπραττουν. :huh:

Τεσπα περα των προηγουμενων , θεωρω οτι ενας κανονικα εργαζομενος δεν μπορει να πηγαινει πανω απο 2 φορες την εβδομαδα για καφε , οποτε το αν του φευγουν 2x4=8Ε την εβδομαδα ή 2x2=4Ε ειναι μικρο το κακο. Ιδιως οταν μιλαμε για ειδος διασκεδασης και οχι αναγκης.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
ποοοο συγκρινουμε την πουτσα με την βουρτσα..........τα 50.000 με το 1.000.000!!!! ποια μερα και ποια νυχτα!! :2funny: :2funny:
οπως στον 'Γρηγορης' που πανε οι συνταξιουχοι για να πιουνε καφε με 1.80 (τον φραπε) και παιρνουνε και κανα κουλουρακι!
αφου καταβαθος την γουσταρει ο κωλος μας την χλιδα!
και η κλασικη απαντηση.................ε τοτε μαλακα πληρωσε την χλιδα!!       
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...
Και το πραγμα στην Ελλαδα εχει ξεφυγει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ,γιατι ως γνωστον ειμαστε η χωρα της υπερβολης.
Σε κανενα μερος του κοσμου,που εχω ταξιδεψει,δεν εχω δει τοσες πολλες καφετεριες με ακριβη και μοδατη διακοσμηση,οπως εχει η Ελλαδα...
Στις περισσοτερες πρωτευουσες στην Ευρωπη,οι καφετεριες ειναι λιτα διακοσμημενες και με πολυ πιο παραδοσιακο στυλ.
Εδω το εχουμε ξεσκισει το θεμα.Για να καταλαβετε τι εννοω,η Ελλαδα ειναι ΠΡΩΤΗ στο κοσμο,σε εισαγωγη Ιταλικων Επαγγελματικων επιπλων,που ως γνωστον ειναι τα πιο ντιζαινατα...
Και ο κοσμος βεβαια που συχναζει στις καφετεριες,ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πραγμα που τον απασχολει,ειναι Η ΤΙΜΗ και Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του καφε...
Προτιμαει να τον πληρωσει 5 ευρω,να εχει γευση σκατοζουμου αλλα να παει στη καφετερια που ειναι της μοδας,να δει κοσμο,ωραιες σερβιτορες και ωραια πιπινια παρα να παει στη διπλα καφετερια που ειναι ο καφες ΤΖΑΜΠΑ,εχει ΥΠΕΡΟΧΗ γευση,αλλα εχει,χοντροκωλες σερβιτορες και Παππουδες για πελατες...

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Το τελευταιο μαγαζι που "εστησα",σε γνωστο εμπορικο κεντρο,αγορασε καρεκλα απο το Σαρηκεχαγια (MEXIL),με 870 ευρω + ΦΠΑ τη ΜΙΑ.
Για βαλτε το επι 180 καρεκλες...χωρια τα τραπεζια..και πειτε μου πως φτιαχνεις μαγαζι με 50.000 ευρω,οταν για να χτυπησεις τον ανταγωνισμο και να εχεις ενα κυριλε μαγαζι,θες 300.000 ευρω για επιπλα μονο...
Και το πιο ξεφτιλα καφενειο της γειτονιας δε φτιαχνεται με 50.000 ευρω...
pipinomaniac ΕΠΕΙΔΗ εσυ πιανεις κοτσους τους καφετζηδες και τους πασαρεις καρεκλες με 870 ευρο τη μια καλα να παθετε ολοι σας
ομος δεν μας λες πληρωνεστε μετρητα η περνετε επιταγες και τους ψαχνετε μετα?

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Να μπώ κι εγώ στην κουβέντα και να πω μια μαλακία:

Εκτός των άλλων πιστεύω οτι πρέπει να παίζει και ένα είδος καρτέλ μεταξύ τους, γιατί δεν μπορεί ρε πούστη μου απο την Βάρκιζα μέχρι το Χαιδάρι και απο την Κηφισιά μέχρι το Σύνταγμα σε όλα τα μαγαζία ο καφές να κάνει 4.5€.
Θυμάμαι οτι παλιά τον πίναμε 3.5€, μετά ξαφνικά παντού έγινε 4.5€ και διόλου απίθανο ένα πρωί όλοι να τον βάλουν 5...
ουτε καρτελ υπαρχει ουτε τιποτα
σαν τις μαιμουδες ειναι ολοι
ποσο εχει ο καφες διπλα ρωτανε? 4,8
4,8 και μεις τοτε
ποσο εχει την μπυρα ο διπλανος ρωτανε ?7
7 ευρο και μεισ
κοκ

arcans4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Το τελευταιο μαγαζι που "εστησα",σε γνωστο εμπορικο κεντρο,αγορασε καρεκλα απο το Σαρηκεχαγια (MEXIL),με 870 ευρω + ΦΠΑ τη ΜΙΑ.
Για βαλτε το επι 180 καρεκλες...χωρια τα τραπεζια..και πειτε μου πως φτιαχνεις μαγαζι με 50.000 ευρω,οταν για να χτυπησεις τον ανταγωνισμο και να εχεις ενα κυριλε μαγαζι,θες 300.000 ευρω για επιπλα μονο...
Και το πιο ξεφτιλα καφενειο της γειτονιας δε φτιαχνεται με 50.000 ευρω...
φιλε πες και  για τις μιζες που περνεις απο την καθε εταιρια,οταν τους πηγαινεις πελατες,και τοτε θα εισαι καλα.τωρα αν ο αλλος ειναι μαλακας και δινει 1000 ευρω για καρεκλα δεν φταιμε εμεις.εσεις φταιτε που τον ξεσκιζετε,και μετα τον γραφετε και στα αρχιδια σας αν δεν παει καλα το μαγαζι.ενω εχει και κατι γατονια αφεντικα που στινουν μονα τους τα μαγαζια και δεν περνετε και φραγκο.καλο ειναι να τα λες ολα οχι μονο τα μισα.γιατι αν δεις και σε καμια αγγελια γεματο ειναι απο τραπεζια,καρεκλες,καναπεδες,και αλλες τετοιες μαλακιες.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
pipinomaniac ΕΠΕΙΔΗ εσυ πιανεις κοτσους τους καφετζηδες και τους πασαρεις καρεκλες με 870 ευρο τη μια καλα να παθετε ολοι σας
ομος δεν μας λες πληρωνεστε μετρητα η περνετε επιταγες και τους ψαχνετε μετα?
Εγω απλα τους δινω τους καταλογους απο τις 3 μεγαλυτερες εταιριες.
Ειναι παγια τακτικη μου,να μην εκφερω τη προσωπικη μου αποψη.ΔΕΝ μπαινω στα "χωραφια" του διακοσμητη..
Στο κατω-κατω αυτοι που πληρωνουν διαλεγουν...και μαλιστα διπλα απο καθε καρεκλα γραφει και τη τιμη της..
Αλλα ετσι κι αλλιως,μη νομιζεις οτι μπορουν να κανουν και ιδιαιτερη "οικονομια" στο θεμα καρεκλα...Μια μετρια καλη καρεκλα εσωτερικου χωρου,"παιζει" γυρω στα 300 ευρω η μια...Απλα ορισμενοι,θελουν να βαλουν κατι πιο εξεζητημενο και ντιζαινατο στο μαγαζι τους...

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
πιπινομανιακ καμια καρεκλα απο το ζυμαριδη περνουνε?
για πες μου

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
δηλαδη ρε παιδια αμα υποθεσουμε οτι για τεσσερις καρελκες και ενα τραπεζι χρειαζονται 1500 ευρω μινιμουμ ποσοι κολοι πρεπει να κατσουν στο ιδιο τραπεζοκαθισμα και τι να παρουν για να βγουν αυτα τα 1500 ευρω?

γιαυτο μετα η χρυση ευκαερια ειναι γεματη καρεκλες και τραπεζια μισοτιμης που ουτε οι γυφτοι δεν τα παιρνουν

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
Κατ’αρχάς θεωρώ λάθος το ερώτημα που λέει: «Τι με νοιάζει εμένα πόσο έχει το ενοίκιο» ή «τι με νοιάζει εμένα πόσο έχει το ντεκόρ» κλπ , καθώς επίσης με το συνδυασμό το συμπεράσματος «ο καφές του στοιχίζει χχχχ»
Το προϊόν που σου σερβίρει μια καφετέρια της στοιχίζει το σύνολο των εξόδων της διά του αριθμού των προϊόντων που πουλάει (μη βιαστείτε να απαντήσετε, το γνωρίζω πως είναι μπακάλικη η λογική, απλά θέλω να πω πως είναι εξίσου μπακάλικο να λέμε πόσο αγοράζει ο μαγαζάτορας τον καφέ & τη ζάχαρη και να βγάζουμε περιθώριο κέρδους από εκεί!)
Υπάρχουν καφενεία ή συνοικιακές καφετέριες που σερβίρουν τον καφέ 1 €. Γιατί δεν πάει εκεί όποιος θεωρεί πως είναι πολλά τα 5 € (που είναι βέβαια πολλά!); Γιατί θα ακούει σκυλάδικα, ή γιατί θα έχει δίπλα του παππούδια ή γιατί δεν θα είναι σε «πέρασμα» ή για 1002 λόγους…
Άρα αυτό που αγοράζεις στο μαγαζί ΔΕΝ είναι ο καφές, είναι όλα τα υπόλοιπα.
Και για να μπορεί ένα μαγαζί να στα προσφέρει πρέπει να τα «αγοράσει» πρώτα.
Για να μπορεί να σου προσφέρει φάτσα στο νυφοπάζαρο (που λέγαμε παλιά  :cheesy: ) θα πρέπει να είναι πχ σε πλατεία. Ε, στην πλατεία θα του σκίσουν τον κώλο στο ενοίκιο. Επίσης ο δήμος θα του σκίσει ξανά τον κώλο στα δημοτικά τέλη...κοκ. Αν δεν τα δώσει αυτά τότε θα αναγκαστεί να πάει πιο πίσω από την πλατεία. Εκεί όμως δεν θα πας εσύ. Γιατί θα προτιμήσεις αυτόν που πήγε στην θέση του στην πλατεία…
Προφανώς και κάποιοι βγάζουν και μάλιστα πολλά, αλλά έτσι δεν γίνεται και σε όλους τους χώρους;
Σήμερα που έχεις περιθώριο να πιείς καφέ από 1 € (ναι σε καφενείο και κυλυκείο) μέχρι 5 € σε trendy cafe με όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις, δεν δέχομαι να μου παραπονιέται κάποιος για ακριβό καφέ. Πιές φθηνό….
(Θα το δεχόμουν εάν ήταν είδος πρώτης ανάγκης (όχι δεν είναι!!!) και αν δεν μπορούσες να το βρεις φθηνότερα πουθενά.)
απολυτος....

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
αυτη η ιστορια εχει παρατραβηξει με καφε-εστιατορια-μπαρ
ξερετε οτι το 90% φοροδιαφευγει?
εγω εκει που δουλευα ΟΛΟ το μπαρ(με 4 βαρμαν εισπαρξη 3,000 χιλιαρικα) ηταν μαυρο
και ειχα χτυπησει στη ταμειακη μονο 200 ευρο
χαχαχαχα

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
φιλε πες και  για τις μιζες που περνεις απο την καθε εταιρια,οταν τους πηγαινεις πελατες,και τοτε θα εισαι καλα.τωρα αν ο αλλος ειναι μαλακας και δινει 1000 ευρω για καρεκλα δεν φταιμε εμεις.εσεις φταιτε που τον ξεσκιζετε,και μετα τον γραφετε και στα αρχιδια σας αν δεν παει καλα το μαγαζι.ενω εχει και κατι γατονια αφεντικα που στινουν μονα τους τα μαγαζια και δεν περνετε και φραγκο.καλο ειναι να τα λες ολα οχι μονο τα μισα.γιατι αν δεις και σε καμια αγγελια γεματο ειναι απο τραπεζια,καρεκλες,καναπεδες,και αλλες τετοιες μαλακιες.
Οι αγγελιες ειναι γεματες απο επιπλα επαγγελματικων χωρων,γιατι καθε μερα κλεινουν δεκαδες επιχειρησεις στην Ελλαδα.
Εγω συνεργαζομαι κυριως με τα "γατονια" που αναφερεις παραπανω και οταν τους παω τους καταλογους δεν περνω μιζες απο κανεναν (τωρα που το σκεφτομαι ισως και να το εφαρμοσω απο δω και περα...θα τους πηγαινω καταλογους απο ΜΙΑ εταιρια,για να τα παιρνω)...
Στις περισσοτερες περιπτωσεις υπαρχει διακοσμητης που αναλαμβανει αυτη τη δουλεια.
Η δικη μου δουλεια ειναι να συνεργαστω με τον κατασκευαστη ωστε να γινει σωστα η οργανωση των χωρων εργασιας,το "στησιμο" του μαγαζιου,το προσωπικο,τα μηχανηματα,οι προμηθειες και οτι χρειαζεται περαν της κατασκευης,ωστε να ανοιξει το συγκεκριμενο μαγαζι,μια συγκεκριμενη ημερομηνια και να μπορει να εξυπηρετησει αμεσα και σωστα τους πελατες.
Και οσον αφορα την αμοιβη μου,στο τελευταιο μαγαζι που εστησα,ασχοληθηκα περιστασιακα για διαρκεια 2 περιπου μηνων και η αμοιβη μου ηταν 5000 ευρω.
πιπινομανιακ καμια καρεκλα απο το ζυμαριδη περνουνε?
για πες μου
Εγω ασχολουμαι κυριως με ντιζαινατα μαγαζια...Ο Ζυμαριδης (WOOD-WELL),εχει πολυ "φτηνιαρικα" επιπλα...

Hristidis 7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2009
Κριτικές
9
Like
469
Πόντοι
446
ποια ειναι ρε μεγαλε?να μαθουμε κει μεις
παντος με 15 χιλιαρικα τζιρο γυρο στα 9 ειναι τσεπη
δηλαδη ο τζιμης βγαζει 270 χιλιαρικα το μηνα χαλαρα
ο μπαμπας του να δεις ποσα βγαζει... :headbang: :headbang:
θα σου φυγει το κεφαλι αν κανεις υπολογισμο....
ουτε τα μαγαζια δεν μπορεις να μετρησεις.... :2funny:

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
πιπινομανιακ δεν τα βαζω μαζι σου
αλλα οι περισοτεροι αγνοουν τι μπουρδελα σε λειτουργεια εινα ολα αυτα τα μαγαζια
ο καθενας κανει οτι θελει
ο καθε μαιτρ προοθει τις σερβιτορες που γαμαει
ο ενας κολητος φερνει τον αλλο κολητο
λες και προκειται για κανα χρυσωρυχειο
και μετα φουνταρουν και κλαινε ολοι μαζι

arcans4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Οι αγγελιες ειναι γεματες απο επιπλα επαγγελματικων χωρων,γιατι καθε μερα κλεινουν δεκαδες επιχειρησεις στην Ελλαδα.
Εγω συνεργαζομαι κυριως με τα "γατονια" που αναφερεις παραπανω και οταν τους παω τους καταλογους δεν περνω μιζες απο κανεναν (τωρα που το σκεφτομαι ισως και να το εφαρμοσω απο δω και περα...θα τους πηγαινω καταλογους απο ΜΙΑ εταιρια,για να τα παιρνω)...
Στις περισσοτερες περιπτωσεις υπαρχει διακοσμητης που αναλαμβανει αυτη τη δουλεια.
Η δικη μου δουλεια ειναι να συνεργαστω με τον κατασκευαστη ωστε να γινει σωστα η οργανωση των χωρων εργασιας,το "στησιμο" του μαγαζιου,το προσωπικο,τα μηχανηματα,οι προμηθειες και οτι χρειαζεται περαν της κατασκευης,ωστε να ανοιξει το συγκεκριμενο μαγαζι,μια συγκεκριμενη ημερομηνια και να μπορει να εξυπηρετησει αμεσα και σωστα τους πελατες.
Και οσον αφορα την αμοιβη μου,στο τελευταιο μαγαζι που εστησα,ασχοληθηκα περιστασιακα για διαρκεια 2 περιπου μηνων και η αμοιβη μου ηταν 5000 ευρω.Εγω ασχολουμαι κυριως με ντιζαινατα μαγαζια...Ο Ζυμαριδης (WOOD-WELL),εχει πολυ "φτηνιαρικα" επιπλα...

φιλε εχεις δικιο σε μερικα.αλλα επειδη ημουνα σε εταιρια με πλακακια,ειδη υγιεινης,το ξερω καλα το ολο νταβατζιλικι που γινετε και δεν περναει χαμπαρι ο πελατης τιποτα.και εκει μπλεκοντε και μηχανικοι,και διακοσμιτες,και μαστορια και ο καθε μαλακας.ολα τε ξερου το ποιημα τους απο την αρχη.κατι αναλογο συμβαινει και με τους εξοπλισμους.γιατι και εσυ με τα συνεργεια μια χαρα τα εχεις και ασε τωρα την θεωρια.και για μενα καλα κανεις,ολα με στο παιχνιδι ειναι.αλλα να μην μας περνατε και για μαλακες.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
αυτη η ιστορια εχει παρατραβηξει με καφε-εστιατορια-μπαρ
ξερετε οτι το 90% φοροδιαφευγει?
εγω εκει που δουλευα ΟΛΟ το μπαρ(με 4 βαρμαν εισπαρξη 3,000 χιλιαρικα) ηταν μαυρο
και ειχα χτυπησει στη ταμειακη μονο 200 ευρο
χαχαχαχα
200 ευρα? παλι καλα!! εμεις που πινουμε καφε βραδυ με πρωινη αποδειξη!!!!

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Arcans4...Εγω να δεις ποσο καλα το ξερω το νταβατζιλικι που λες...
Αλλα σε ΠΟΙΑ δουλεια,ΔΕΝ γινεται εκμεταλευση των "αδαων"..??
Κι εγω οταν παω για σερβις το αμαξι,στο τελος μου βγαζουν ενα "κουστουμι",το πληρωνω και φευγω...
Ποσοι ανθρωποι δηλαδη,καθονται μετα να ελεγξουν μια προς μια,ΕΑΝ εγιναν οι συγκεκριμενες εργασιες στο αυτοκινητο σου,για τις οποιες καλεισαι να πληρωσεις??Και ποσοι,καθονται να βρουν ποσο πουλιεται στη πραγματικοτητα το καθε ανταλλακτικο που σου αλλαξε ο συνεργιατζης??

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
200 ευρα
ξερεις ισα ισα οι πρωτοι πελατες για να υπαρχει καμια αποδειξη πανω στο μπαρ
και μετα χουν κανει ηρωες τους καφετζηδες που πουλανε αερα κοπανιστο και καρεκλες

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
ενα βραδυ με τιγκα το μαγαζι ηρθε μια απο το σδοε και μου ζητησε να βγαλω μια αποδειξη 10 λεπτα και μετα το χ
εγω εντωμεταξυ ειχα βαλει το τσεκαδοχαρτο στη κολοτσεπη ειχα πιασει και μια μπυρα που επινα και τις ειπα εγω πελατης ειμαι τι μου λετε?
και εφυγα απο το μπαρ και αφησα τη ταμειακη
και τι εγινε?τιποτα μεσα στο πανικο σαβατο βραδυ με μεθυσμενους να χοροπηδανε τριγυρο τι ελενχος να γινει?
αυτα τα ολιγα
φυσικα μετα ελαβα και τα ευσημα  απο το αφεντικο για την πραξη μου/οτι εκανα δηλαδη το τρελλο

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μόνο με ηλεκτρονικά τιμολόγια θα λυθεί το θέμα της φοροδιαφυγής από τέτοια μαγαζιά.

Αν φαίνονταν ότι παρέλαβε τόσα κουτιά καφέ ή καφάσια μπύρας να δούμε πόσα θα έλεγε ότι πούλησε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom