Νέα

Μποϋκοτάζ στις καφετέριες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 304
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
προβλημα τους φιλε........ας προσεχαν........και δεν το λεω με κακια.....σε ολους μας μπορει να τυχει κατι παρομοιο σε μια δουλεια...αλλα προσεχεις για να εχεις!αυτοι που δουλευεουνε εξω δεν ειναι και πρωταρηδες!!λιγο πολυ εχουν δουλεψει και σε αλλα μαγαζια!

εχει τυχει απο γνωστους να ακουω να μου λενε οτι τα αφεντικα τους τους χρωστουσανε κατι 200-300ευρω...δεν ειναι και λιγα.... με αυτα τα φραγκα μια οικογενεια πληρωνει λογαριασμους κανει ψωνια κλπ!

arcans4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
1
συναδελφοι συμφωνω με τα περισσοτερα που εχετε πει,αλλα να τονισω και τα εξης.
1.μην ξεχνατε οτι την καθε καφετερια και ειδικα τα καλα σημεια συνηθως την εχουν 4-5 ατομα,απο τους οποιους ως συνηθως κανενας δεν δουλευει απο αυτους,το μονο που κανουν ειναι να επιβλεπουν.αρχιδια δηλαδη οι περισσοτεροι το μονο που επιβλεπουν ειναι πως να γαμησουν κανενα μουνι.και ως συνηθως αυτοι θελουν και να μοιραστουν ολο και περισσοτερα κερδη απο το τζιρο.γιαυτο και η ζωη τις καθε καφετερια ειναι γυρο 3-4 χρονια και μετα αλλαζει χερια.
2.οσο για το στησιμο του μαγαζιου και την αποσβεση μην ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο.ειναι απο τις λιγες επιχειρισεις που ενω στηνοντε με λιγο ρευστο,και το υπολοιπο κεφαλαιο καλυπτετε με επιταγες,και στα συνεργεια που την κατασκευαζουν,αλλα και στους προμηθευτες,τα προιοντα που πουλαει ειναι μετρητοις.αυτο σημαινει οτι αυτη η επιχειριση εχει μηδεν χρεωστικες απαιτησεις απο πελατες,ενω ως συνηθως χρωσταει σε ολους του προμηθευτες τις.αυτο συνηθως γινετε διοτι τα λεφτα αυτα γινοντε λουλουδια στα μπουζουκια,και ακριβα αυτοκινητα,και τρωγοντε με τις γκομενες.δεν το λεω με κακια,καλα κανουν οι μαγκες και τα τρωνε,αλλα ειναι κριμα ομως, διοτι ενω δουλεψε καλα το μαγαζι,αυτοι στο τελος μενουν μπατιριδες και χρωστανε και τα πουλια στα δεντρα.
3.υπαρχουν και μαγαζια που ολοι μας τα θεωρουμε β και γ διαλογης,πουλανε σε σχεση με τους υπολοιπους φθηνοτερα,υπαρχουν πολλα χρονια,οι ιδιοκτητες τους εχουν βγαλει πολλα λεφτα,και δεν τους ξερει και κανενας,και δεν εχουν προκαλεσει καμια φορα.νομιζω πως ειναι και οι καλυτεροι απο ολους σε αυτο  το κλαδο.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
συναδελφοι συμφωνω με τα περισσοτερα που εχετε πει,αλλα να τονισω και τα εξης.
1.μην ξεχνατε οτι την καθε καφετερια και ειδικα τα καλα σημεια συνηθως την εχουν 4-5 ατομα,απο τους οποιους ως συνηθως  κανενας δεν δουλευει απο αυτους,το μονο που κανουν ειναι να επιβλεπουν.αρχιδια δηλαδη οι περισσοτεροι το μονο που επιβλεπουν ειναι πως να γαμησουν κανενα μουνι.και ως συνηθως αυτοι θελουν και να μοιραστουν ολο και περισσοτερα κερδη απο το τζιρο.γιαυτο και η ζωη τις καθε καφετερια ειναι γυρο 3-4 χρονια και μετα αλλαζει χερια.
2.οσο για το στησιμο του μαγαζιου και την αποσβεση μην ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο.ειναι απο τις λιγες επιχειρισεις που ενω στηνοντε με λιγο ρευστο,και το υπολοιπο κεφαλαιο καλυπτετε με επιταγες,και στα συνεργεια που την κατασκευαζουν,αλλα και στους προμηθευτες,τα προιοντα που πουλαει ειναι μετρητοις.αυτο σημαινει οτι αυτη η επιχειριση εχει μηδεν χρεωστικες απαιτησεις απο πελατες,ενω ως συνηθως χρωσταει σε ολους του προμηθευτες τις.αυτο συνηθως γινετε διοτι τα λεφτα αυτα γινοντε λουλουδια στα μπουζουκια,και ακριβα αυτοκινητα,και τρωγοντε με τις γκομενες.δεν το λεω με κακια,καλα κανουν οι μαγκες και τα τρωνε,αλλα ειναι κριμα ομως, διοτι ενω δουλεψε καλα το μαγαζι,αυτοι στο τελος μενουν μπατιριδες και χρωστανε και τα πουλια στα δεντρα.
3.υπαρχουν και μαγαζια που ολοι μας τα θεωρουμε β και γ διαλογης,πουλανε σε σχεση με τους υπολοιπους φθηνοτερα,υπαρχουν πολλα χρονια,οι ιδιοκτητες τους εχουν βγαλει πολλα λεφτα,και δεν τους ξερει και κανενας,και δεν εχουν προκαλεσει καμια φορα.νομιζω πως ειναι και οι καλυτεροι απο ολους σε αυτο  το κλαδο.
μεγαλε εγραψες :rockon:

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1

Πάντως ρε παιδιά, παρ’όλο που συμφωνώ με αρκετά από αυτά που ακούγονται, δεν μπορώ παρά να (ξανα)διαφωνήσω με την  μηδενιστική λογική «…βγάζουν τόσα»…» «κάθονται και πληρώνονται…» κλπ. Γιατί δεν ανοίγετε όλοι καφετέρια αφού είναι μια δουλειά που ξύνεις τα αρχίδια σου και βγάζεις από 5.000-15.000/ μήνα;;;

Παρεμπιπτόντως, είμαστε offtopic τόση ώρα γιατί τι θέμα είναι το μποϋκοτάζ στα café και όχι αν βγάζουν οι ιδιοκτήτες

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δεν εχει σημασια για τα καφε μιλαμε....

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
89
Πόντοι
2.357
Ανεξαρτητα αν τουs συμφερει η οχι .......ε δεν θα λυσουμε εμειs το προβλημα τουs οπωs κι εκεινοι δεν λυνουν το δικο μαs.....εχουμε τον ακριβοτερο καφε...Αυτο ειναι γεγονοs.......Εφ οσον δεν φιλοτιμουνται να το κατεβασουν απο μονοι τουs....μηπωs να τουs βοηθουσαμε εμειs με το να μην πηγαινουμε????

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
1. Το να ανοίξεις καφετέρια με 4-5 εκατομμύρια σημαίνει πως έχεις τόσα. και αυτό συνήθως σημαίνει πως είναι κάτι που το έκανες απο λεφτά που κέρδισες με τον ίδιο άτιμο τρόπο από αλλού. Κοινώς, δεν χάνεται ο τύπος αν δεν πάει καλά η καφετέρια, έχει από αλλού.

2. Η λογική τους είναι: εγώ ο επιχειρηματίας πρέπει να κυκλοφορώ και ανάλογα. Λοιπόν η δική μου λογική είναι πως το μαγαζί θα ήταν ΚΑΘΕ μέρα φίσκα με καφέ τα 2,5 ευρα. ΄

3. Αντιλαμβάνομαι πως σε κάποιες καφετέριες πληρώνεις ορισμένα ντεσού: πασαρέλα, περιοχή, θέα κλπ. Αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να πληρώνρις σε ΟΛΕΣ ΚΑΤΙ. Είναι η δική μας μαλακία ως Έλληνα. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα πράγματα. Γιατί δεν πέφτουνε τα σπίτια; Γιατί ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ έχουνε τα "ντεσού". Το ίδιο που ια έναν έιναι μειονέκτημα για τον άλλον είναι πλεονέκτημα. Και επειδή όλοι τελικά είναι μαλάκες που αποδέχονται να πληρώσουνε υπέρογκο ποσό για να κάνουνε το γινάτι τους (καφές στο τάδε μαγαζί - αγορά σπιτιού) τελικά η τιμή δεν πέφτει ποτέ.

4. Μην τρελαθούμε κιόλας. ΠΟΙΑ τράπεζα θα δώσει σε έναν που ΔΕΝ έχει λεφτά ουρά 1-2-3 μύρια δάνειο;;;;; ΚΑΜΙΑ. Άρα αυτοί που τις ανοίγουνε τις καβάτζες τουςτις έχουνε. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.

Καφετέρια στήνεται όμορφα και με 50,000. Και με πολύ λιγότερα. Και όποιος δεν ξέρει πώς, να έρθει να μου σκάσει εμένα 3,000 να του φτιάξω μία με 47,000.

Αει σιχτήρ! Δεν θέλει να του πληρώσουμε το ενοίκιο! Τις γκόμενες και τις Καγιεν θέλει να του πληρώνουμε!

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Οπως παντα οι μεν και οι δεν,και οι δυο ισοπεδοτικοι.Η αλληθεια ειναι καπου στην μεση.
Και εαν ηταν τοσο ευκολα και τοσο ξεκουραστα με τοσο καλες αποδοσεις στα οικονομικα οπως λενε μερικοι πιο πανω ασ ανοιξουν και οι ιδιοι κεφε μπαρ να δουν τι εστι.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Να μπώ κι εγώ στην κουβέντα και να πω μια μαλακία:

Εκτός των άλλων πιστεύω οτι πρέπει να παίζει και ένα είδος καρτέλ μεταξύ τους, γιατί δεν μπορεί ρε πούστη μου απο την Βάρκιζα μέχρι το Χαιδάρι και απο την Κηφισιά μέχρι το Σύνταγμα σε όλα τα μαγαζία ο καφές να κάνει 4.5€.
Θυμάμαι οτι παλιά τον πίναμε 3.5€, μετά ξαφνικά παντού έγινε 4.5€ και διόλου απίθανο ένα πρωί όλοι να τον βάλουν 5...

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Καφετέρια στήνεται όμορφα και με 50,000. Και με πολύ λιγότερα. Και όποιος δεν ξέρει πώς, να έρθει να μου σκάσει εμένα 3,000 να του φτιάξω μία με 47,000.
Το τελευταιο μαγαζι που "εστησα",σε γνωστο εμπορικο κεντρο,αγορασε καρεκλα απο το Σαρηκεχαγια (MEXIL),με 870 ευρω + ΦΠΑ τη ΜΙΑ.
Για βαλτε το επι 180 καρεκλες...χωρια τα τραπεζια..και πειτε μου πως φτιαχνεις μαγαζι με 50.000 ευρω,οταν για να χτυπησεις τον ανταγωνισμο και να εχεις ενα κυριλε μαγαζι,θες 300.000 ευρω για επιπλα μονο...
Και το πιο ξεφτιλα καφενειο της γειτονιας δε φτιαχνεται με 50.000 ευρω...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Οπως παντα οι μεν και οι δεν,και οι δυο ισοπεδοτικοι.Η αλληθεια ειναι καπου στην μεση.
Και εαν ηταν τοσο ευκολα και τοσο ξεκουραστα με τοσο καλες αποδοσεις στα οικονομικα οπως λενε μερικοι πιο πανω ασ ανοιξουν και οι ιδιοι κεφε μπαρ να δουν τι εστι.
δεν είναι έτσι ρε φίλε.
1. κάποιοι έχουμε σπουδάσει και το αγαπάμε αυτό που έχουμε σπουδάσει
2. κάποιοι δεν έχουνε ρευστο 50 χιλιάρικα να το τζογάρουνε. Και λέω τζογάρουνε, γιατί κάποιος που δεν έχει τα κοννέ αυτών των ιδιοκτητών καφετεριών ψιλοτζογάρει. Όχι γιατί δεν θα του βγει η επένδυση αλλά γιατί μπορεί να τον φάει η νύχτα ή μάλλον για την ακρίβεια οι νοματαίοι προστάτες.
3. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνθρωποι της νύχτας.

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
89
Πόντοι
2.357
Σιγουρα δεν ειναι ξεκουραστα.......Ποια δουλεια αλλωστε ειναι ξεκουραστη?????
Ομωs ειμαστε καταναλωτεs καφεδοβιοι.....και σε καμμια περιπτωση οι στηρικτεs τηs επιχειρησηs καποιου....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Το τελευταιο μαγαζι που "εστησα",σε γνωστο εμπορικο κεντρο,αγορασε καρεκλα απο το Σαρηκεχαγια (MEXIL),με 870 ευρω + ΦΠΑ τη ΜΙΑ.
Για βαλτε το επι 180 καρεκλες...χωρια τα τραπεζια..και πειτε μου πως φτιαχνεις μαγαζι με 50.000 ευρω,οταν για να χτυπησεις τον ανταγωνισμο και να εχεις ενα κυριλε μαγαζι,θες 300.000 ευρω για επιπλα μονο...
είναι απλό φίλε μου. Διαλέγεις τον ανταγωνισμό σου. Εσύ θέλεις να κάνεις καφετέρια που "έστησες" να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες. Κι εγώ σου λέω πως άμα θέλεις φτιάχνεις εξαιρετικό ντεκόρ-διακόσμηση με πολύ λιγότερα χρήματα. Εσύ φτιάχνεις τον πρϋπολογισμό σου!
και δεν τον φτιάχνεις ανάλογα τον ανταγωνισμό, τον φτιάχνεις ανάλογα με το πόσα θα χρεώσεις τον καφέ σου.
Λυπάμαι λοιπόν, αλλά πρέπει να σου πω πως οποιαδήποτε επιχείρηση ελέω μάρκετινγκ μπορεί να διαλέξει να συναγωνιστεί σε 3 τομείς:
κόστος
ποιότητα
καινοτομία
Το ίδιο ισχύει και για την καφετέρια.
Αν θεωρείς πως επειδή ο διπλανός ανταγωνιστής πήρε πιο ακριβές καρέκλες, θα σου πάρει την πελατεία, δοκίμασε να φτιάξεις εσύ κάτι εξαιρετικό, ή να προσφέρεις καλύτερη υπηρεσία (ή και σε συνδυασμό να ρίξεις και το κόστος) και να δεις πόσο θα κλάψει τις καρέκλες του.
Ακούς εκεί 300,000 για καρέκλες...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ρε δεν πα να γαμηθείτε...για να τις βάλεις, τόσα σου περίσσευαν.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

και κάτι ακόμα...με 3,000 σου λέω πώς να το στήσεις...
Σημ.: προφανώς εξαρτάται και από τα τετραγωνικά και τις θέσεις που θέλεις να απλώσεις.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
δεν είναι έτσι ρε φίλε.
2. κάποιοι δεν έχουνε ρευστο 50 χιλιάρικα να το τζογάρουνε. Και λέω τζογάρουνε, γιατί κάποιος που δεν έχει τα κοννέ αυτών των ιδιοκτητών καφετεριών ψιλοτζογάρει. Όχι γιατί δεν θα του βγει η επένδυση αλλά γιατί μπορεί να τον φάει η νύχτα ή μάλλον για την ακρίβεια οι νοματαίοι προστάτες.
Για το πρωτο που λες σπουδες δεν συμφωνο εχω φιλους που σπουδασαν δεν βρηκαν δουλεια που ηθελαν και ανοιξαν μαγαζια η αλλες δουλειες,δεν περιμεναν ποτε θα διοριστουν,γιατι ακομη θα περιμεναν.
Για το δευτερο συμφωνο αν και εγω ζω επαρχεια και δεν παιζει προστασια και τετοια.
Βεβαια η επαρχεια παιζει με κλικες και γνωριμοιες,και αν δεν σε γουσταρουν το εκλεισες την αλλη μερα απο ελειψη πελατειας.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Για το πρωτο που λες σπουδες δεν συμφωνο εχω φιλους που σπουδασαν δεν βρηκαν δουλεια που ηθελαν και ανοιξαν μαγαζια η αλλες δουλειες,δεν περιμεναν ποτε θα διοριστουν,γιατι ακομη θα περιμεναν.
Για το δευτερο συμφωνο αν και εγω ζω επαρχεια και δεν παιζει προστασια και τετοια.
Βεβαια η επαρχεια παιζει με κλικες και γνωριμοιες,και αν δεν σε γουσταρουν το εκλεισες την αλλη μερα απο ελειψη πελατειας.
ακριβως!
ξερεις ποσα μαγαζακια κλεισανε?
ποσα κλαμπακια κλεισανε!!!
γιατι ειναι κλικα! ακριβως οπως το ειπες!

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
δεν είναι έτσι ρε φίλε.
σε γενικες γραμες συμφωνω μαζι σου...ΑΛΛΑ δεν χρειαζεται να χεις σπουδασει για να ανοιξεις τετοια μαγαζια! το οτι μπορει να τα ξερεις καλυτερα λογω σπουδων αυτο ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο!
γουστο φραγκα και γνωριμιες να χεις και το στησες το μαγαζακι!
αλλα ειναι ρισκο οπως το πες! αν εγω ελεγα του πατερα μου οτι ψιτ μπαμπα μην με σπουδασεις 5 χρονια χ 10-15 χιλιαρικα τον χρονο αλλα ανοιξε μου μια καφετερια και βγες στην συνταξη και ελα να το δουλεψουμε μαζι αρχικα.....δεν ξερω μπορει να γελουσε μπορει να με φτυνε μπορει και να μου λεγε στα σοβαρα ακουσε να δεις αγορι μου η νυχτα......κλπ κλπ....και δεν κρατιεται ετσι ευκολα ενα μαγαζι και οτι εχει εξοδα και διαφορα! και αν πεσεις εξω?????? οχι ρισκο! καλυτερα να παω καζινο!

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
είναι απλό φίλε μου. Διαλέγεις τον ανταγωνισμό σου. Εσύ θέλεις να κάνεις καφετέρια που "έστησες" να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες. Κι εγώ σου λέω πως άμα θέλεις φτιάχνεις εξαιρετικό ντεκόρ-διακόσμηση με πολύ λιγότερα χρήματα. Εσύ φτιάχνεις τον πρϋπολογισμό σου!
και δεν τον φτιάχνεις ανάλογα τον ανταγωνισμό, τον φτιάχνεις ανάλογα με το πόσα θα χρεώσεις τον καφέ σου.
Λυπάμαι λοιπόν, αλλά πρέπει να σου πω πως οποιαδήποτε επιχείρηση ελέω μάρκετινγκ μπορεί να διαλέξει να συναγωνιστεί σε 3 τομείς:
κόστος
ποιότητα
καινοτομία
Το ίδιο ισχύει και για την καφετέρια.
Αν θεωρείς πως επειδή ο διπλανός ανταγωνιστής πήρε πιο ακριβές καρέκλες, θα σου πάρει την πελατεία, δοκίμασε να φτιάξεις εσύ κάτι εξαιρετικό, ή να προσφέρεις καλύτερη υπηρεσία (ή και σε συνδυασμό να ρίξεις και το κόστος) και να δεις πόσο θα κλάψει τις καρέκλες του.
Ακούς εκεί 300,000 για καρέκλες...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
ρε δεν πα να γαμηθείτε...για να τις βάλεις, τόσα σου περίσσευαν.
Πρωτον για να μη παρεξηγουμαι,το μαγαζι δεν ειναι δικο μου.Εγω δουλευω σαν συμβουλος επιχειρησεων εστιασης.
Δευτερον,επειδη σαν συμβουλος εχω στησει 14 μαγαζια,επετρεψε μου να εχω μια μεγαλυτερη εμπειρια για το κοστος στησιματος μιας επιχειρησης.
Και τριτον,για να σου αποδειξω ποσο μακρια εισαι νυχτωμενος,ΑΝ εχουμε 2 μαγαζια διπλα-διπλα,απο τα οποια το ενα ειναι φτιαγμενο με "μεγαλη οικονομια",και γενικα λιτη διακοσμηση και εχει το καφε ΜΙΣΟ ευρο και διπλα ειναι μια καφετερια υπερμοντερνα με κυριλε διακοσμηση που του πιασανε το κωλο οι διακοσμητες και χαλασε του κοσμου τα λεφτα,που εχει το καφε 5 ΕΥΡΩ,ΠΟΙΑ νομιζεις απο τις 2 θα ειναι γεματη??
Η ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΒΑΙΑ...Γιατι στην αλλη με το ΜΙΣΟ ευρω,θα πλακωσουν τα παππουδια και δε προκειται να σκασει μυτη κανενας ΝΕΟΣ...
Κια οσον αφορα την ομορφια ενος μαγαζιου, δυστυχως φιλε μου ΔΕ πιστευω οτι υπαρχει κανενας μαγος που με 50.000 ευρω να φτιαξει ενα μαγαζι που θα μπορει να "σταθει" απεναντι σε ενα μαγαζι που κοστισε 1.000.000 ευρω...

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Αν μπλεξεις με αρχιτεκτονικα γραφεια μεγαλα και συμβουλους εστιασις τοτε ενα μαγαζι που κοστισε στον ιδιοκτητη 1.000.000 ευρω πανω απο τα μισα ειναι νταβατζιλικη δηλαδη εφτιαξες ενα μαγαζι με 500.000 ευρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom