Νέα

Ζώνη Ελεύθερου / Ανοικτού Κώδικα Λογισμικού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TurboThor
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Να δικαιολογήσω εγώ γιατί δεν έχει 20% speedup; Να αποδείξω εγώ ότι το pc με τον super-custom kernel που *λέει* οτι έχει "δεν είναι ελέφαντας";  :idiot:
Δεν είπα αυτό. 'Εχεις ένα θεματάκι κατανόησης...
Όταν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κάνεις ζημιά αλλά εσύ επιμένεις να το κάνεις παρότι θα σου φαει και αρκετό χρόνο ναι... εισαι ανώμαλος.

Btw, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς optimizations έχεις τώρα στο pc σου που εγώ δεν έχω;

Mεχρι και οτι κανουμε μοστρα στις γκομενες επειδη κανουμε compile μας ειπες ρε φιλε  :2funny: :2funny: :2funny:

κοιτα δεν μπορω να σου εξηγησω κατι αν εισαι διαφορετικης νοοτροπιας και δεν καταλαβαινεις την αξια του να μην αφηνεις να τρεχουν πραγματα στο συστημα σου τα οποια δεν σου χρειαζονται... ειτε αυτα ειναι υπηρεσιες (που και αυτες δεσμευουν πορους) και ακριβως αυτη ειναι μια απαντηση στο ερωτημα "γιατι τα windows βαραινουν πιο πολυ το συστημα μου?" ειτε ειναι οδηγοι κτλπ. Ο λογος που δεν θα το κανω ειναι επειδη βαριεμαι να εξηγω σε ατομα που απο το ενα αυτι θα μπουν και απο το αλλο θα βγουν... εχεις μια Α αποψη ειτε ειναι ανακριβης ειτε ακριβης ειναι σεβαστη. Αν δεν εισαι πληροφορικαριος εισαι ενταξει δεν χρειαζεται να ψαχθεις παραπανω... τωρα για ολους τους υπολοιπους(πληροφορικαριους) οι οποιοι δεν ειναι βολεμενοι... δεν εχουν σκοπο να φανε τα λεφτα του μπαμπα για τα επομενα 30-40 χρονια και δεν εχουν σκοπο επισης να μπουν στο δημοσιο το Kernel Compiling δεν θα τους κανει..... ανωμαλους  :2funny: :2funny: :2funny: αλλα σιγουρα πιο ανταγωνιστικους στην αγορα εργασιας για θεσεις Linux administrator.

Μερικες απο τις ερωτησεις σε συνεντευξεις βρισκονται στα παρακατω λινκς. Οποιος ενδιαφερεται ας αρχισει να ... διαβαζει απο τωρα  :grin:

;)

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Η φράση με τη "φιγούρα" που θα κάνει κάποιος στις γκόμενες προφανώς ήταν υπερβολική και ειπώθηκε στα πλαίσια του χιούμορ. Είπαμε όμως... έχεις κάποια προβλήματα κατανόησης.

2-3 συγκεκριμένα πράγματα που εσύ έχεις κάνει στον πυρήνα σου που εγώ δεν έχω μπορείς να μου πεις; Αν όχι, μη το συνεχίζεις γιατί πολλές μπούρδες είπες. Στείλε μου το config σου στην τελική να δώ.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Κώδικας:
"Some more Interview questions.
1.What are the services required for nfs, apache(http) and NIS?

2.What is the best way to check the status of any service?

3.What do you mean by parity in RAID and which RAID is useful now a days?

=>4.Explain Linux Boot process especially kernel and initrd.

5.Why we do have two commands useradd and adduser when their functialnality is same?

6.Can we have two apache servers having diff versions?"

Και Αυτην ακριβως εδω την ερωτηση (4) καποιος ο οποιος εχει ασχοληθει με Kernel compiling θα γνωριζει να την απαντησει σε βαθος.

Στα αρχιδια μας οι γκομενες οταν η υποθεση εδω περα εχει ψωμι και φραγκα βαλτε το μυαλο σας να στροφαρει λιγο. Ολα ειναι θεμα εξοικειωσης και οταν επιχειρεις "δυσκολα" πραγματα εξοικειωνεσαι πιο γρηγορα... επειδη πριν ημουν λιγο αδικος πρεπει να πω πως η διαδικασια δεν ειναι και τοσο ευκολη... χρειαζεται καποιος να ειναι ηδη ενεργος χρηστης (ψειρας-να ψαχνεται) κανα 3μηνο - 4μηνο πρωτα πριν αποφασισει να το επιχειρησει , παρολαυτα δεν ειναι δυσκολα πραγματα αν καποιος εχει θεληση και τα γουσταρει. Μην ακουτε την προπαγανδα που πανε να σας επιβαλλουν. ΑΠλα ψαξτε το.

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Παρότι εγώ σου ζήτησα κάτι συγκεκριμένο, εσύ απαντάς με γενικότητες και συνεχίζεις να post-άρεις πράγματα που λίγη σχέση έχουν με όσα λέμε.

Για να σχολιάσω όμως και την αρλούμπα σου όμως, το pc μου έχει να κλείσει κάτι μήνες. Ελάχιστα με ενδιαφέρει τι έγινε όταν bootare 3-4 μήνες πριν και αν αυτή η διαδικασία κράτησε 20 ή 40 δευτερόλεπτα (φαντάζομαι στο booting time αναφέρεσαι).

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Η φράση με τη "φιγούρα" που θα κάνει κάποιος στις γκόμενες προφανώς ήταν υπερβολική και ειπώθηκε στα πλαίσια του χιούμορ. Είπαμε όμως... έχεις κάποια προβλήματα κατανόησης.

2-3 συγκεκριμένα πράγματα που εσύ έχεις κάνει στον πυρήνα σου που εγώ δεν έχω μπορείς να μου πεις; Αν όχι, μη το συνεχίζεις γιατί πολλές μπούρδες είπες. Στείλε μου το config σου στην τελική να δώ.

Φιλε μου εγω δεν μπαινω σε αντιπαραθεση για τις γνωσεις μου με κανεναν στο ιντερνετ. Το τι γνωριζω και το τι κανω το ξερω πολυ καλα ο ιδιος. Η συζητηση και το πειραγμα στον Μεγαλεφαντο ειχε σαν σκοπο να τον διορθωσει πανω σε κατι... ωστε αμα τον ρωτησει καποιος να του το πει σωστα κτλπ. (παλιοτερα αλλωστε αν θυμαμαι καλα ειχε βαλει πως δινει υποστηριξη κτλπ) Ετσι διαδιδεται η γνωση που ειναι ο σκοπος τουλαχιστον ο δικος μου. Παρομοια αν εγω εχω καπου λαθος μπορει καποιος να με διορθωσει.

Αλλα θα σου απαντησω (τελειως επιγραμματικα) και χωρις να δωσω παραπανω εκταση γιατι καταλαβαινω πως για αλλο λογο ψαχνεσαι και οχι στα πλαισια ενος καλου διαλογου  ;)

Καταρχην compile τον Kernel εχω να τον κανω 2 χρονια.... απο τοτε εχω γραψει εκατονταδες γραμμες κωδικα σε C θα μπορουσα καλλιστα να παραθεσω μερικους κωδικες προγραμματων δικων μου που υλοποιουν παιχνιδια σε χαρτια κτλπ αλλα δεν θα το κανω γιατι δεν ειμαι ποζερι και δεν με απασχολει αν με θεωρεις ασχετο ή σχετικο.

ΣΤο θεμα μας ομως.

Αφαιρωντας περιττους drivers  μπορεις να μειωσεις σημαντικα το μεγεθος του πυρηνα πραγμα που μειωνει την μνημη που χρειαζεται και ετσι τον χρονο εκκινησης. Φυσικα δεν θα πρεπει να το παρακανεις και θα πρεπει να ξερεις τι κανεις. Ειχα προσθεσει υποστηριξη για SCSI και επισης τα modules για το iptables... το οποιο για εναν περιεργο λογο δεν μου ηταν enabled . θυμαμαι παντως πως μεχρι να γινει δουλεια μου πετουσε συνεχως σφαλματα γιατι δεν ειχα κατεβασει τα σωστα patch :/ αλλα μετα ολα οκ.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οσο για το ποιος λεει αρλουμπες φαινεται απο το γεγονος οτι το πι σι σου εχει να κλεισει μηνες... καταρχην παιζει να μην κανεις τις ενημερωσεις. Διοτι ορισμενες χρειαζονται οπωσδηποτε επανεκκινηση. Αν εισαι ενας τυπος ο οποιος εχει γραμμενη την ασφαλεια στα αρχιδια του (Που μαλλον εισαι) δεν καταλαβαινω τι νοημα θα εχει ακομη ο διαλογος μας.

EDIT  => Όποιος θέλει να δουλεψει πανω στο Linux σε σοβαρες επιχειρησεις και του εξωτερικου μπορει να δει τα λινκ που εδωσα παραπανω... και να αρχισει να παιζει με το τερματικο του. Σαν ασκηση μπορει να δοκιμασει να υλοποιησει το Kernel Compiling οπως θα δειτε πιο πανω μια ερωτηση ειναι απο εκει μεσα και απο την διαδικασια booting. Οποιος ειναι προγραμματιστης σε C και θελει να δουλεψει πανω σε αυτο ας αρχισει να διαβαζει δομες δεδομενων... μιας και τις ζητανε κατα κορον στις συνεντευξεις...

πρωτα ας διαβασει καλα δεικτες και μετα στοιβες / ουρες και κυριως λιστες.

ΤΗν καληνυχτα μου  :grin:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Φιλε μου εγω δεν μπαινω σε αντιπαραθεση για τις γνωσεις μου με κανεναν στο ιντερνετ. Το τι γνωριζω και το τι κανω το ξερω πολυ καλα ο ιδιος. Η συζητηση και το πειραγμα στον Μεγαλεφαντο ειχε σαν σκοπο να τον διορθωσει πανω σε κατι... ωστε αμα τον ρωτησει καποιος να του το πει σωστα κτλπ. (παλιοτερα αλλωστε αν θυμαμαι καλα ειχε βαλει πως δινει υποστηριξη κτλπ) Ετσι διαδιδεται η γνωση που ειναι ο σκοπος τουλαχιστον ο δικος μου. Παρομοια αν εγω εχω καπου λαθος μπορει καποιος να με διορθωσει.

Εσύ είσουν αυτός που απαξιωτικά μίλησες για "πληροφορικάριους", μεγάλε hacker. Εγώ δεν σε προσέβαλα. *

[quote author=Boldemort]
Καταρχην compile τον Kernel εχω να τον κανω 2 χρονια.... απο τοτε εχω γραψει εκατονταδες γραμμες κωδικα σε C θα μπορουσα καλλιστα να παραθεσω μερικους κωδικες προγραμματων δικων μου που υλοποιουν παιχνιδια σε χαρτια κτλπ αλλα δεν θα το κανω γιατι δεν ειμαι ποζερι και δεν με απασχολει αν με θεωρεις ασχετο ή σχετικο.
...
Οσο για το ποιος λεει αρλουμπες φαινεται απο το γεγονος οτι το πι σι σου εχει να κλεισει μηνες... καταρχην παιζει να μην κανεις τις ενημερωσεις. Διοτι ορισμενες χρειαζονται οπωσδηποτε επανεκκινηση. Αν εισαι ενας τυπος ο οποιος εχει γραμμενη την ασφαλεια στα αρχιδια του (Που μαλλον εισαι) δεν καταλαβαινω τι νοημα θα εχει ακομη ο διαλογος μας.
[/quote]
Έχεις να κάνεις 2 χρόνια recompile και μου πουλάς φούμαρα μετά για τη σημαντικότητα των updates. Δηλαδή στα τελευταία 2 χρόνια δεν έγινε κανένα update στα modules/drivers που πέρασες και είναι και τρέχουν και σε kernel space (άρα πολύ πιο critical);

Υ.Γ.1: Αν έχεις γράψει περίφημους "κώδικες" και είσαι και υποστηρικτής του opensource όπως λες φαντάζομαι θα χεις κάποιο code repository. Δώσε μας να δούμε, ναι.

Υ.Γ.2: * Βρες αλλού να πουλήσεις πρόλογο. Εδώ δε σε παίρνει. Ή τουλάχιστον μη με προκαλείς προσωπικά.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εσύ είσουν αυτός που απαξιωτικά μίλησες για "πληροφορικάριους", μεγάλε hacker. Εγώ δεν σε προσέβαλα. *
Έχεις να κάνεις 2 χρόνια recompile και μου πουλάς φούμαρα μετά για τη σημαντικότητα των updates. Δηλαδή στα τελευταία 2 χρόνια δεν έγινε κανένα update στα modules/drivers που πέρασες και είναι και τρέχουν και σε kernel space (άρα πολύ πιο critical);

Υ.Γ.1: Αν έχεις γράψει περίφημους "κώδικες" και είσαι και υποστηρικτής του opensource όπως λες φαντάζομαι θα χεις κάποιο code repository. Δώσε μας να δούμε, ναι.

Υ.Γ.2: * Βρες αλλού να πουλήσεις πρόλογο. Εδώ δε σε παίρνει. Ή τουλάχιστον μη με προκαλείς προσωπικά.

Δεν υπαρχει λογος να δωσω κωδικα εδω. Ρωτα με σε C  οτιδηποτε θελεις να στο απαντησω. Δικο μου κωδικα εδω δεν δινω παντως. ΑΚομη και αν ηταν σε code repository.(ΠΟυ δεν ειναι). Σε λιγο θα μας πεις πως επρεπε να τον βαλουμε και στο Git  :2funny: :2funny: :2funny:

"Έχεις να κάνεις 2 χρόνια recompile και μου πουλάς φούμαρα μετά για τη σημαντικότητα των updates. Δηλαδή στα τελευταία 2 χρόνια δεν έγινε κανένα update στα modules/drivers που πέρασες και είναι και τρέχουν και σε kernel space (άρα πολύ πιο critical);"

Δεν μπορω εδω να καταλαβω τι ακριβως εννοεις... τι σχεση εχουν οι αναβαθμισεις στις εφαρμογες στον χωρο του χρηστη με τον χωρο του πυρηνα  :huh: :huh: :huh:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Δεν υπαρχει λογος να δωσω κωδικα εδω. Ρωτα με σε C  οτιδηποτε θελεις να στο απαντησω. Δικο μου κωδικα εδω δεν δινω παντως. ΑΚομη και αν ηταν σε code repository.(ΠΟυ δεν ειναι). Σε λιγο θα μας πεις πως επρεπε να τον βαλουμε και στο Git  :2funny: :2funny: :2funny:

"Έχεις να κάνεις 2 χρόνια recompile και μου πουλάς φούμαρα μετά για τη σημαντικότητα των updates. Δηλαδή στα τελευταία 2 χρόνια δεν έγινε κανένα update στα modules/drivers που πέρασες και είναι και τρέχουν και σε kernel space (άρα πολύ πιο critical);"

Δεν μπορω εδω να καταλαβω τι ακριβως εννοεις... τι σχεση εχουν οι αναβαθμισεις στις εφαρμογες στον χωρο του χρηστη με τον χωρο του πυρηνα  :huh: :huh: :huh:

Αν εννοείς το ναι, γιατί όχι;

Είπες ότι έκανες compile κομμάτια του πυρήνα που by default δε γίνονται. Αν γίνει update σε αυτά (που προφανώς τα 2 τελευταία χρόνια θα έχει γίνει), πώς το περνας αν όχι ξανακάνοντας build τον kernel;

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αν εννοείς το ναι, γιατί όχι;

Είπες ότι έκανες compile κομμάτια του πυρήνα που by default δε γίνονται. Αν γίνει update σε αυτά (που προφανώς τα 2 τελευταία χρόνια θα έχει γίνει), πώς το περνας αν όχι ξανακάνοντας build τον kernel;

ειπα οτι δεν ηταν enabled το Netfilter στον πυρηνα (το module που αν δεν υπαρχει το iptables δεν παιζει) .

ΑΝ γινει update ...  σε ποια? ΠΟια ειναι τα αυτα?  :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
παντως και μονο που καθομαι και σου απανταω... για πραγματα που εκανα πριν 2 χρονια
πρεπει να νιωθεις ξεχωριστα  :grin: . ΣΟυ λεω δεν θυμαμαι . ΑΠο τοτε εχω ασχοληθει με δικτυα... με κρυπτογραφηση... με gaming σε C  με λιγο assembly με ... με... με... εσυ λες να θυμαμαι
τι ρυθμισεις εκανα τοτε? Αυτοματοποιημενες τις ειχα παρει φιλε μου. Απλα καθε εντολη που πληκτρολογουσα ειχα ψαξει να δω τι κανει...

Oσο για αυτο που ειπα περι compiling ναι αν εισαι πληροφορικαριος και θεωρεις οτι εισαι ανωμαλος αν ασχοληθεις με κατι τετοιο ακομη εχεις να φας πολυ ψωμι. Ειναι αληθεια αυτο που ειπα να σου πω ομως αποψε την διαδικασια απεξω εχει κανα νοημα?  :2funny: :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρωτα για C αν θες. Οοοτι θες. Κωδικα σε αποθετηρια δεν βαζω. Δεν χρειαζεται.
Οταν ειναι τους δημοσιευω  ;)

nakayama

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
70
Πόντοι
1
Το gcj σε συνδιασμό με το GTK δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. :dancing:

συν την δυνατότητα χρήσης JDBC  :rockon:

και όλα αυτά δίνουν ένα εκτελέσιμο  της μορφής executable.out

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Το gcj σε συνδιασμό με το GTK δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. :dancing:

συν την δυνατότητα χρήσης JDBC  :rockon:

και όλα αυτά δίνουν ένα εκτελέσιμο  της μορφής executable.out

ποτε δεν εχω παίξει με το GUI στο ετσι συνάδελφε.

Παιζω με τις στανταρ συναρτήσεις της C για stdin / stdout etc...

και εδω υπάρχει μια ερώτηση κλειδί για όσους γνωρίζουν το GUI!!!

Πως θα εισαχθεί ένας αριθμός στο GUI??? Θελω να πω πως θα τον "καταλαβει" το σύστημα ??? και πως θα τον επεξεργαστεί??? Εστω οτι η εισοδος ειναι ενας ακέραιος δηλαδη.  ;)

και εδω κολλαει και ο νομος του Pareto που συζητούσαν πριν μερες εδω... 20% των αποτελεσματων ειναι υπέυθυνο για το 80% ??? ετσι και εδω... αμα ξερεις αυτη την ερωτηση εισαι μαέστροςςςςςςς!!!!!!

20 ερωτησεις μπορει να σε βοηθησουν να καταλαβεις αλλες 80 <=> Pareto :cheesy:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36

και εδω υπάρχει μια ερώτηση κλειδί για όσους γνωρίζουν το GUI!!!

Πως θα εισαχθεί ένας αριθμός στο GUI??? Θελω να πω πως θα τον "καταλαβει" το σύστημα ??? και πως θα τον επεξεργαστεί??? Εστω οτι η εισοδος ειναι ενας ακέραιος δηλαδη.  ;)

και εδω κολλαει και ο νομος του Pareto που συζητούσαν πριν μερες εδω... 20% των αποτελεσματων ειναι υπέυθυνο για το 80% ??? ετσι και εδω... αμα ξερεις αυτη την ερωτηση εισαι μαέστροςςςςςςς!!!!!!

20 ερωτησεις μπορει να σε βοηθησουν να καταλαβεις αλλες 80 <=> Pareto :cheesy:

Να εκφράσω κάποιες απορίες χωρίς καμια διάθεση αντιπαράθεσης.

Τι εννοείς πως θα είσαχθεί ένας αριθμός στο GUI;
( κάποιο παράδειγμα; )
Τι φύση και στοπό έχουν τα προγράμματα που κάνεις;

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Να διορθώσω ένα λάθος

όχι στοπό αλλά σκοπό

να μην φανούμαι και πολλή στόκοι

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Τύπε είπα να μην κάνω εγώ αυτές τις ερωτήσεις :)

Ε ναι, είναι ερωτήσεις αυτές; Εγώ στη θέση του Boltemort θα είχα προσβληθεί και δε θα ξανάγραφα στο thread με τόσους άσχετους που τολμούν να ρωτήσουν τα αυτονόητα...

Παράτα τα και τα 2. Παίξε με το πουλί σου μόνο μπας και ησυχάσουμε.

nakayama

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
70
Πόντοι
1
Έχεις σαν μέτωπο το gui και περνάς μέσα από
κάποιο πεδίο την παράμετρο στο cli σου.
Μέσα από το native interface σε c/c++ ή
σε όποια άλλη γλώσσα θέλεις.

Παράδειγμα δες πόσα shared objects(κατάληξη so) έχεις μέσα
στο λινουχ που τρέχεις. :priest:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Έχεις σαν μέτωπο το gui και περνάς μέσα από
κάποιο πεδίο την παράμετρο στο cli σου.
Μέσα από το native interface σε c/c++ ή
σε όποια άλλη γλώσσα θέλεις.

Παράδειγμα δες πόσα shared objects(κατάληξη so) έχεις μέσα
στο λινουχ που τρέχεις. :priest:

Όταν η ασυναρτησία παίρνει σάρκα και οστά... ένας νεος Boltemort γεννιέται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom