Νέα

Ζώνη Ελεύθερου / Ανοικτού Κώδικα Λογισμικού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TurboThor
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια  :grin:
Οσο για τους σημαφόρους είναι απλα μια λέξη την οποια απο καπου θα ειδες
και πας να πουλησεις μουρη αμφιβαλλοντας αμα γνωριζεις σε βαθος αυτο που πετας... ξανασκεψου το γιατι θα ανοιχθει συζητηση  :grin:
Ναι μωρέ κάπου την είδα στο Internet - μεταξύ chat & surf στα bourdela.com :2funny: :2funny:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι μωρέ κάπου την είδα στο Internet - μεταξύ chat & surf στα bourdela.com :2funny: :2funny:

τι σχεση εχουν οι σημαφοροι ρε φιλε με την συζητηση μας?  :grin:

αυτο ειναι το βασικο concept ενος OS? ΣΥμφωνα με αυτο το κλιμα της συζητησης εδω?

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και δεν ειπα πουθενα πως θα κανει compile τον kernel η Βασουλα
που της εβαλες χθες το ubuntu κτλπ. και το εχει για να μπαινει στο φεησμπουκ
αλλα επειδη δεν θα το κανει η Βασουλα δεν σημαινει πως αυτοι που θα το κανουν
ειναι hardcore χρηστες... ουτε πως το κανουν οσοι ειναι προγραμματιστες οδηγων
αυτο αφεθηκε να εννοηθει παραπανω. Παει να γινει και εδω μου φαινεται η κατασταση
οπως με την  συγχυση των ορων μεταξυ ενος cracker και ενος χακερ... και ολα αυτα επειδη δεν προσεχετε απο που διαβαζετε.... πατε και διαβαζετε τον καθε μπουρδα που απλα βαριεται να κατσει να ασχοληθει σοβαρα... ειπε αυτος πως ειναι για τους nerds? ΟΚ τελειωσε...ειναι για τους nerds για οσους δεν βγαινουν εξω απο τα σπιτια τους  :2funny:

στο μεταξυ τι σχεση εχουν οι nerds... τα χετε μπερδεψει φιλοι μου... τα χετε κααααανει πωωπωπωπω  :grin:
ρόιδο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
και δεν ειπα πουθενα πως θα κανει compile τον kernel η Βασουλα
που της εβαλες χθες το ubuntu κτλπ. και το εχει για να μπαινει στο φεησμπουκ
αλλα επειδη δεν θα το κανει η Βασουλα δεν σημαινει πως αυτοι που θα το κανουν
ειναι hardcore χρηστες... ουτε πως το κανουν οσοι ειναι προγραμματιστες οδηγων
αυτο αφεθηκε να εννοηθει παραπανω. Παει να γινει και εδω μου φαινεται η κατασταση
αλλα συγχυσης των ορων μεταξυ ενος cracker και ενος χακερ... και ολα αυτα επειδη δεν προσεχετε απο που διαβαζετε.... πατε και διαβαζετε τον καθε μπουρδα που απλα βαριεται να κατσει να ασχοληθει σοβαρα... ειπε αυτος πως ειναι για τους nerds? ΟΚ τελειωσε...

στο μεταξυ τι σχεση εχουν οι nerds... τα χετε μπερδεψει φιλοι μου... τα χετε κααααανει πωωπωπωπω  :grin:
ρόιδο.

Τύπε να ρωτήσω κάτι. Λες ότι είσαι προγραμματιστής. Αυτά που λες όμως είναι ΙΤ stuf. Scriptakia security και compilation. Άλλαξες τον κώδικα του kernel;

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Γειά σου ρε μόρτη μάστορα  :rockon:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Τύπε να ρωτήσω κάτι. Λες ότ ιείσαι προγραμματιστής. Αυτά που λες όμως είναι ΙΤ stuf. Scriptakia security και compilation. Άλλαξες τον κώδικα του kernel;

Προγραμματιστης ειμαι ναι(ετσι νομιζω τουλαχιστον). Ασχολουμαι αποκλειστικα με την C.
Γιατι ειπα εγω πως αλλαξα τον κωδικα του πυρηνα?  :grin:

Σκεψου το εξης... αν εσυ εχεις μαθει να χειριζεσαι το περιβαλλον στο οποιο γινεται μια μεταγλωτιση
και σου πω μια μερα οτι επειδη δεν προλαβαινω θα σου στειλω τον κωδικα και εσυ απλα θα τον μεταγλωτισεις (αφου τον κανεις επικοληση στο περιβαλλον που ξερεις να χειριζεσαι το οποιο περιεχει και τον μεταγλωτιστη μεσα που θα κανει την δουλεια) αυτο σε κανει προγραμματιστη ? :P

Ή μηπως hardcore χρηστη επειδη ξερεις απλα να χειριζεσαι (2-3 options) σε ενα "απλο" προγραμμα μεσα στο οποιο θα βαλεις ενα αλλο προγραμμα για να το μεταγλωτισεις.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Προγραμματιστης ειμαι ναι(ετσι νομιζω τουλαχιστον). Ασχολουμαι αποκλειστικα με την C.
Γιατι ειπα εγω πως αλλαξα τον κωδικα του πυρηνα?  :grin:

Σκεψου το εξης... αν εσυ εχεις μαθει να χειριζεσαι το περιβαλλον στο οποιο γινεται μια μεταγλωτιση
και σου πω μια μερα οτι επειδη δεν προλαβαινω θα σου στειλω τον κωδικα και εσυ απλα θα τον μεταγλωτισεις (αφου τον κανεις επικοληση στο περιβαλλον που ξερεις να χειριζεσαι το οποιο περιεχει και τον μεταγλωτιστη μεσα που θα κανει την δουλεια) αυτο σε κανει προγραμματιστη ? :P

Ή μηπως hardcore χρηστη επειδη ξερεις απλα να χειριζεσαι (2-3 options) ενα απλο προγραμμα μεσα στο οποιο θα βαλεις ενα αλλο προγραμμα για να το μεταγλωτισεις.

Δηλαδή γράφεις προγράμματα σε C;

Όχι δε σε κάνει

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δηλαδή γράφεις προγράμματα σε C;

Όχι δε σε κάνει

Ναι το παλευω.

Τελοςπαντων υπαρχουν ορισμενοι μυθοι που δεν οφελουν κανεναν να υπαρχουν
και εκτος αυτου τρομαζουν αδικα και οσους κανονικα θα επρεπε να ασχοληθουν και δεν ασχολουνται.
Φυσικα εγω δεν ηθελα να διορθωσω κακοπροαιρετα τον συναδελφο Μεγαλεφαντο και να μην παρεξηγηθει και απο το οτι θα γελανε που ειπα  :grin:

ΑΠλα το πηγε αρκετα μακρυα το ζητημα.... προγραμματισμος οδηγων!!!
Εκει μπλεκονται και αλλα μεσα.... ο οδηγος καταρχην εχει σχεση με το υλικο...
καθε συσκευη-υλικο θα έχει και ενα ρολογακι να συγχρονιζει τις δραστηριοτητες της(οπως ολοι μας που εκτελουμε τις δραστηριοτητες μιας ημερας με βαση εναν χρονο - δεν ειναι 100% ταυτοσιμος ο παραλληλισμος αλλα οκ)
και δεν νομιζω να υπάρχουν ουτε καν βιβλιοθηκες σε C  που να μπορουν να υλοποιησουν αυτου του ειδους
τις δραστηριοτητες...επομενως παμε σε Assembly.

Φυσικα ολα αυτα δεν σας ενδιαφερουν απλα εδωσα ενα προχειροτατο παραδειγμα για να καταλαβει ο φιλτατος Μεγαλεφαντος οτι το παραγαμησε λιγο  :2funny: και απο ενα Kernel compilation που μπορει να κανει απλα ενας μεσος χρηστης Linux χωρις να γνωριζει καμια γλωσσα προγραμματισμου ή να ειναι προγραμματιστης πηγαμε σε θεματα υλικου και προγραμματισμου (προχωρημενου).

nikos251

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
28
Πόντοι
0

Φυσικα ολα αυτα δεν σας ενδιαφερουν απλα εδωσα ενα προχειροτατο παραδειγμα για να καταλαβει ο φιλτατος Μεγαλεφαντος οτι το παραγαμησε λιγο  :2funny: και απο ενα Kernel compilation που μπορει να κανει απλα ενας μεσος χρηστης Linux χωρις να γνωριζει καμια γλωσσα προγραμματισμου ή να ειναι προγραμματιστης πηγαμε σε θεματα υλικου και προγραμματισμου (προχωρημενου).

[/quote]
φιλε boldemort μαλον εσυ ξεφυγες και το πηγες αλου το θεμα,
θα μπορουσες να μας παραθεσεις απλα τα σημαντικα πλεονεκτηματα που θα αποκομιζε καποιος
σε επιπεδο λειτουργικου κανοντας compile ενα kernel

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
φιλε boldemort μαλον εσυ ξεφυγες και το πηγες αλου το θεμα,
θα μπορουσες να μας παραθεσεις απλα τα σημαντικα πλεονεκτηματα που θα αποκομιζε καποιος
σε επιπεδο λειτουργικου κανοντας compile ενα kernel

για αρχη τσεκαρε εδω και οπου εχεις απορια την συζηταμε.

Κατι που ξέχασα να πω πριν ειναι πως οτιδηποτε παει στραβα

υπάρχει και ο παλαιοτερος πυρηνας  να εκκινησεις απο εκει το συστημα.

nikos251

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
28
Πόντοι
0

για αρχη τσεκαρε εδω και οπου εχεις απορια την συζηταμε.

Κατι που ξέχασα να πω πριν ειναι πως οτιδηποτε παει στραβα

υπάρχει και ο παλαιοτερος πυρηνας  να εκκινησεις απο εκει το συστημα.

o.k εδω εχουμε δυο διαφορετικες απαντησεις,
ο πρωτος ισχυριζεται οτι δεν αξιζει τον κοπο και ο δευτερος στον οποιο φανταζομαι αναφερεσαι παραθετει αρκετα πλεονηκτηματα τα οποια προσωπικα δεν θα με επειθαν να μπω σε αυτην την διαδικασια,ισως ομως καποιος να θελει να δοκιμασει η να βρισκει σημαντικα τα πλεονεκτηματα του compile αναλογως μηχανηματος,περιβαλοντος εργασιας ...........

οπως και να χει απο τις λιγες φορες που εκανα compile παντα κραταγα αντιγραφο του παλιου
kernel σε περιπτωση που κατι παει στραβα

nikos251

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
28
Πόντοι
0
Και κατι αλο σιγουρα δεν χρειαζεται να εισαι superuser η προγραμματιστης για να κανεις kernel compile αλλα πρεπει να ξερεις καλα τι προσθετεις και τι αφερεις εκει μεσα,ιδιαιτερα τι αφερεις για να μην τα κανεις μ...νι καλιγραφια οπως την πατησα εγω την πρωτη φορα,για αυτο οπως ειπες παντα αντιγραφο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
o.k εδω εχουμε δυο διαφορετικες απαντησεις,
ο πρωτος ισχυριζεται οτι δεν αξιζει τον κοπο και ο δευτερος στον οποιο φανταζομαι αναφερεσαι παραθετει αρκετα πλεονηκτηματα τα οποια προσωπικα δεν θα με επειθαν να μπω σε αυτην την διαδικασια,ισως ομως καποιος να θελει να δοκιμασει η να βρισκει σημαντικα τα πλεονεκτηματα του compile αναλογως μηχανηματος,περιβαλοντος εργασιας ...........

οπως και να χει απο τις λιγες φορες που εκανα compile παντα κραταγα αντιγραφο του παλιου
kernel σε περιπτωση που κατι παει στραβα

ο 1ος οτιδηποτε και αν ανεφερε δεν το αιτιολογησε. ο 2ος σου δινει μερικους τομεις που μπορεις να σκεφτεις..και να ψαξεις. Σου μιλαει για γρηγοροτερη εκκινηση και για μεγαλυτερη ασφαλεια  κτλπ κτλπ ;)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Και κατι αλο σιγουρα δεν χρειαζεται να εισαι superuser η προγραμματιστης για να κανεις kernel compile αλλα πρεπει να ξερεις καλα τι προσθετεις και τι αφερεις εκει μεσα,ιδιαιτερα τι αφερεις για να μην τα κανεις μ...νι καλιγραφια οπως την πατησα εγω την πρωτη φορα,για αυτο οπως ειπες παντα αντιγραφο

ΑΚριβως
Ο δομημενος προγραμματισμος δεν εχει καμια σχεση με το Kernel Compiling.
Φυσικα και θα πρεπει να διαβασεις το manual ή εναν οδηγο πριν επιχειρησεις το οτιδηποτε  :)
ειτε αυτο ειναι Kernel Compiling ειτε ακομη και μια απλη εγκατασταση ή το να μάθεις το interface μιας απλης εφαρμογης σε Windows ή οπουδηποτε αλλου. Manual εχουν τα παντα. Και αν δεν εχουν δεν πρεπει να δεχεστε να τα αγοραζετε  :) Manual έχει και το αυτοκινητο μου. Manual εχει και το ψυγειο ή και το ραδιοφωνο που εχω στο αυτοκινητο κτλπ... ολα εχουν μικροεπεξεργαστη μεσα και εφοσον ειναι μηχανηματα υποχρεουντε να εχουν μια τεκμηριωση των λειτουργιων τους.

Τωρα το kernel compiling μπορεις να θεωρησεις πως εχει μια ομοιοτητα με τον προγραμματισμο αλλα φυσικα δεν ειναι ακριβης προγραμματισμος :grin: η ομοιοτητα ειναι οτι χρησιμοποιεις εντολες του bash (απο το τερματικο) καπου πηρε το ματι μου και τον λογικο τελεστη  &&  πριν  :grin:

τελοςπαντων ειναι μερικες απλες εντολες που δινεις απο το τερματικο για να κανεις την δουλεια σου.
Δεν ειναι καλα καλα ουτε bash scripting για να καταλαβεις. (TO χεις κανει βεβαια οποτε οκ)  :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
θυμαμαι μια φορα με ειχαν παρει τηλεφωνο απο μια εταιρεια να μου κανουν μια ενημερωση
για ενα προιον , νομιζω φιλτρα νερου πρεπει να ηταν και εδιναν μαζι δωρο λεει
και ενα ραδιοφωνο. Κατι τετοιο... και ακολουθει ο εξης φοβερος διαλογος τον οποιον οποτε θυμαμαι γελαω

ΕΓΩ : αυτο το ραδιοφωνο εχει κανα site / κανα online manual ή κατι αλλο με τα τεχνικα του χαρακτηριστικα???? ΓΙΑ ΝΑ Μπορεσω να το δω???

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ: εεεεμ.... κοκκαλωνει για 10 δευτερολεπτα ... μισο λεπτο να ρωτησω εναν υπευθυνο

ΕΓΩ: ΠΕΡΙΜΕνω εγω μην ανησυχειτε  :grin:

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ : ΕΕΕΕ ξερετε οχι δεν εχει... ειναι της εταιρειας!!! Ειναι παραγωγης μας

ΕΓΩ : ΚΑΛΑ καταλαβα....

πηγα να του πω ναι... ειναι παραγωγης σας... εσεις και ο σταμου!!!!! Με τα γιαουρτια

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις re-compile τον κέρνουλα σήμερα. Το 20% στο performance που είπε κάποιος πριν δεν ισχύει φυσικά. Όποιος το κάνει είναι ανώμαλος, ή την έχει μικρή και θέλει να έχει να λέει κάτι στις γκόμενες. Όλες οι διανομές έχουν pre-compiled kernels και τους περνας πολύ εύκολα.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Το χεις κανει ποτε ? Εγω να σε διορθωσω πηγα
μην τα πεις πουθενα παραεξω αυτα που λες και γελανε... μην βρω και τον μπελα μου

Π.Σ Υποθετουμε παντα πως οι τυποι που πιανεις κουβεντα δεν ειναι τεχνικοι
του Πλαισιου ετσι? ΑΜΑ συζητας με τετοιους δεν σε διορθωνω καθολου συνεχισε να λες αυτα που λες  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Αυτά που γράφεις εσύ συνήθως δείχνουν copy-paste από blog, μεταφρασμένα με Google translate... :zfuck:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις re-compile τον κέρνουλα σήμερα. Το 20% στο performance που είπε κάποιος πριν δεν ισχύει φυσικά. Όποιος το κάνει είναι ανώμαλος, ή την έχει μικρή και θέλει να έχει να λέει κάτι στις γκόμενες. Όλες οι διανομές έχουν pre-compiled kernels και τους περνας πολύ εύκολα.

γιατι ? Μπορεις να το δικαιολογησεις?

ανωμαλος οποιος ξερει να τρεξει μερικες εντολες απο το τερματικο?

Μεταγλωτιζοντας απλα εναν ετοιμο κωδικα?  :-

ΠΟλυ χαμηλο το επιπεδο παιδια

ελπιζω να μην ειστε πληροφορικαριοι.

Πραγματικα το απευχομαι. Με αυτα που διαβαζω  :2funny: :2funny:

αν ειστε πληροφορικαριοι-αποφοιτοι και δινετε τετοιες απαντησεις

δεν φταιει η κριση...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το "γιατι? μπορεις να το δικαιολογησεις?"

ειναι η αγαπημενη μου ερωτηση... και απο οτι φαινεται και απο τις στατιστικες

η πιο δυσκολη  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
γιατι ? Μπορεις να το δικαιολογησεις?

ανωμαλος οποιος ξερει να τρεξει μερικες εντολες απο το τερματικο?

Μεταγλωτιζοντας απλα εναν ετοιμο κωδικα?  :-

ΠΟλυ χαμηλο το επιπεδο παιδια

ελπιζω να μην ειστε πληροφορικαριοι.

Πραγματικα το απευχομαι. Με αυτα που διαβαζω  :2funny: :2funny:

αν ειστε πληροφορικαριοι-αποφοιτοι και δινετε τετοιες απαντησεις

δεν φταιει η κριση...

Να δικαιολογήσω εγώ γιατί δεν έχει 20% speedup; Να αποδείξω εγώ ότι το pc με τον super-custom kernel που *λέει* οτι έχει "δεν είναι ελέφαντας";  :idiot:

"ανωμαλος οποιος ξερει να τρεξει μερικες εντολες απο το τερματικο?
Δεν είπα αυτό. 'Εχεις ένα θεματάκι κατανόησης...
Όταν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να κάνεις ζημιά αλλά εσύ επιμένεις να το κάνεις παρότι θα σου φαει και αρκετό χρόνο ναι... εισαι ανώμαλος.

Btw, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς optimizations έχεις τώρα στο pc σου που εγώ δεν έχω;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom