TurboThor
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 26 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 22
- Like
- 322
- Πόντοι
- 2.287
Προς τιμην του φιλου μου Turbohor θα πω μερικα πραγματάκια περι ΛΙνουξ σε αυτο εδω το θρεντ.
Να σαι καλά! ;)
Προς τιμην του φιλου μου Turbohor θα πω μερικα πραγματάκια περι ΛΙνουξ σε αυτο εδω το θρεντ.
Και ποια η σχέση της με το ελεύθερο λογισμικό;(Microsoft visual) C++ η απόλυτη δύναμη.
Το Mint είναι εύκολο και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε γραφικά περιβάλλοντα KDE/Gnome/XFCE.Μεχρι στιγμης χρησιμοποιω την ubuntu αλλα ετσι για αλλαγη λεω να δοκιμασω καποια αλλη, ποια διανομη ειναι ευκολη στην χρηση εκτος την ubuntu & kubuntu.
To Linpus είναι για τα μπάζα
μη κάνετε ποτέ compile το kernel
Και ποια η σχέση της με το ελεύθερο λογισμικό;
Compile τον kernel δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ εδώ και 5 χρόνια που χρησιμοποιώ Linux.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει ο μέσος χρήστης, παρά μόνο αν προγραμματίζει drivers.
Βασικα οχι. Compile τον πυρηνα δεν τον κανουν οι hardcore χρηστες. Αυτο θα το κανει καποιος που θελει να αποφυγει περιττες εφαρμογες που φέρουν μεσα τους οι διαφορες διανομες "τρεχοντας" τον δικο του πυρηνα.
Στο Gentoo μου είναι σύνηθες φαινόμενο το να κάνω compile τον kernel συνονόματε... και δεν μπορώ να πω ότι γαμάω και σπάνια...Kernel compilation κάνουν οι nerds και μάλιστα αυτοί που έχουν να γαμήσουν 14 μήνες. Να πω την αλήθεια, αμφιβάλλω αν οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν πάρει μυρωδιά από OS concepts (semaphores κλπ). ;)
Άσε μας ρε μάστορα που θα κάτσει ο μέσος χρήστης να κάνει διδακτορικό πως να κάνει compile τον πυρήνα για να γλιτώσει από περιττούς drivers/modules/οτιδήποτε. Μόνο για λόγους development ή εκμάθησης θα κάτσει κάποιος να το κάνει. Το 99% των χρηστών δεν έχει να κερδίσει ΤΙΠΟΤΑ από αυτή τη διαδικασία, η αύξηση της απόδοσης θα είναι αμελητέα και η πιθανότητα να τα κάνει κάποιος σκατά, μεγάλη.
Kernel compilation κάνουν οι nerds και μάλιστα αυτοί που έχουν να γαμήσουν 14 μήνες. Να πω την αλήθεια, αμφιβάλλω αν οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν πάρει μυρωδιά από OS concepts (semaphores κλπ). ;)