Νέα

Ζώνη Ελεύθερου / Ανοικτού Κώδικα Λογισμικού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TurboThor
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και αν θελει κανεις να μην αφησουμε την for "εξω απο το παιχνιδι" βαζοντας την παραμερα σαν σχολιο με // τοτε μπορω να παιξω αλλιως ιδου ενας εναλλακτικος

Κώδικας:
#include<stdio.h>
int main()
{
	int j;
	int i;

for(j=i; j<4; j++)

printf("%d",j);

return 0;

:grin:

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Το προβλημα ειναι (τουλαχιστον στο λινουξ) το οποιο δεν δεχεται την συναρτηση fflush(stdin)
οτι το buffer εχει "βρωμισει" απο ακριβως προηγουμενη εισοδο σου  :) επομενως αν το βαλεις μεσα σε ενα loop (μπορει και να παιζει χωρις loop δεν θυμαμαι τωρα) θα καταλαβεις απο την εξοδο οτι σου δινει διπλα αποτελεσματα... αυτο συμβαινει λογω του οτι μενουν  απο πριν και τα ξαναβγαζει... αν θυμαμαι καλα η getchar πρεπει να εχει αυτο ακριβως το προβλημα.. επομενως θα πρεπει να χρησιμοποιεις την fgets και αν και αυτη δεν σου κανει... τοτε φτιαχνεις μια δικια σου στο αψε σβησε που διορθωνει τα προβληματα των ετοιμων...

ειναι σαν να λεμε... μην παρεις φαστ φουντ... κατσε ρε τεμπελη και μαγειρεψε σπιτισιο φαγητο  :2funny: :2funny: :2funny:

* Η fflush αν θυμαμαι καλα απλα καθαριζει το buffer οποτε εκει δεν μπορεις να διακρινεις το προβλημα. Στο λινουξ δεν παιζει η fflush. Στα windows κανεις καποιο header including για να την συμπεριλαβει στον πηγαιο ή μπαινει ετσι?  :think: :think: :think:

δεν θυμαμαι ρε.... και να φανταστεις τα εκανα και πριν κανα 3μηνο (προγραμματισμο σε windows)

και μπηκε χθες ο αλλος και πηγε να με βγαλει ψευτη επειδη δεν θυμομουν ποιες εντολες ειχα τρεξει οταν εκανα μεταγλωτιση τον πυρηνα  :grin: (πριν 2 χρονια)

Εαν αναφέρεσαι σε μένα, δεν προσπάθησα να κάνω κάτι τέτοιο. Προς υπεράσπισή μου όταν απαξιωτικά μίλησες για μένα χωρίς να με ξέρεις, σου ζήτησα να υποστηρίξεις πιο συγκεκριμένα αυτό που είπες, πράγμα που απέτυχες να κάνεις.

Όσα γράφεις για την fflush(stdin) είναι μπούρδες. Πολύ απλά το standard σου λέει να μην χρησιμοποιείς την fflush για input streams.

Υ.Γ.1: Στα γραφόμενα σου κυριαρχεί η φράση "δε θυμάμαι τώρα". Χθες με προκαλούσες να σε ρωτήσω το οτιδήποτε σε C.
Υ.Γ.2: Από το indentation που έχεις σε επόμενο post στον κώδικα, καταλαβαίνει κανείς και τί σόι προγραμματιστής είσαι.
Υ.Γ.3: Το λειτουργικό δεν αρχικοποιεί τίποτα στο προγραμμά σου (οι ανακρίβιες συνεχίζονται).

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και φυσικά είναι αλλά απο την στιγμή που δημιούργουνται εργαλεία για την ευκολία στον προγραμμτισμό αυτά θα τα υποστείς.
- Ας πούμε με το Visual Studio ο καθένας κάνει προγράμματα απλά με drag & drop
και έτσι χάθηκε ο δομημένος προγραμματισμός.

Ναι τύπε έτσι γίνεται η visual c++  :think:...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εαν αναφέρεσαι σε μένα, δεν προσπάθησα να κάνω κάτι τέτοιο. Προς υπεράσπισή μου όταν απαξιωτικά μίλησες για μένα χωρίς να με ξέρεις, σου ζήτησα να υποστηρίξεις πιο συγκεκριμένα αυτό που είπες, πράγμα που απέτυχες να κάνεις.

Όσα γράφεις για την fflush(stdin) είναι μπούρδες. Πολύ απλά το standard σου λέει να μην χρησιμοποιείς την fflush για input streams.

Υ.Γ.1: Στα γραφόμενα σου κυριαρχεί η φράση "δε θυμάμαι τώρα". Χθες με προκαλούσες να σε ρωτήσω το οτιδήποτε σε C.
Υ.Γ.2: Από το indentation που έχεις σε επόμενο post στον κώδικα, καταλαβαίνει κανείς και τί σόι προγραμματιστής είσαι.
Υ.Γ.3: Το λειτουργικό δεν αρχικοποιεί τίποτα στο προγραμμά σου (οι ανακρίβιες συνεχίζονται).

φυσικα και δεν θυμαμαι τιποτα απεξω γιατι δεν ειμαι παπαγάλος πρωτον
και γιατι οτιδηποτε χρειαζομαι το γραφουν τα manual δευτερον :)
το μονο που χρειαζεται ειναι να ξερεις πως να διαβαζεις το manual :cheesy:
H fflush ειπα πριν για ποιο λογο χρησιμοποιεται σε περιβαλλοντα Windows δεν μιλησα απαξιωτικα συγκεκριμενα για σενα
εσυ μπηκες και ειπες πως ειναι ανωμαλος ο οποιοσδηποτε θα κανει κατι τετοιο και εξηγησα και παραπανω πως κινηθηκα...αν το καλοσκεφτεις εσυ χωθηκες πρωτος.

Κατα τα αλλα μιλα μονος σου απο εδω και περα... εχω φυγει απο δουλεια επειδη παιζανε κομπλεξικοι και ασχετοι τυποι με το καλημερα σας... (χωρις να εννοω εσενα ασχετο ή κομπλεξικο) απλα στο λεω για να το ξερεις πως ουτε εκει δεν δεχθηκα να κατσω να κανω κουβεντα μαζι τους που επαιζαν και χρηματα ποσο μαλλον εδω μεσα.

Το παιχνιδακι του να πιανεσαι απο κατι που ειπε ο αλλος και να το θεωρεις ανακριβεια το γνωριζω αρκετα καλα και συνηθως προερχεται απο τυπους που δεν θελουν να παρουν κατι ή να δωσουν απο την ολη συζητηση απλα ειναι αλαζονικα τσιρακια και θα δημιουργουν συνεχως προβληματα... δεν ξερω αν εισαι αλλα προς τα εκει το πας... επομενως μιλα μονος σου στο εξης.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

:coffee:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Ναι τύπε έτσι γίνεται η visual c++  :think:...

Στην Visual C++ έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις cosole application εαν θυμάμε καλά, έχω να ασχοληθώ κανα 10 χρόνια,
Yπάρχουν εργαλεία όπως ( NetBeans->Java, Qt->C/C++ ) που η σχεδίαση του Front End του Application μπορεί να γίνει με drag & drop
Τώρα λεπτομέρειες με Visual Studio δεν ξέρω γιατί σταμάτησα να ασχολούμε απο την έκδοση 6.0 :huh: :(

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
απλα επειδη δεν μ αρεσει να τρομοκρατει καποιος νεα τυπακια...
δυστυχως αυτη η φαμπρικα υπαρχει και στα "πανεπιστημια" εκ των οποιων απο ενα
ειχα την τυχη να ειμαι και εγω αποφοιτος... απλα ασχετοι και ανιδεικευτοι καθηγητες
οι οποιοι επειδη δεν γνωριζουν το κανουν να φαινεται λες και ειναι κατι το τρομερο κατι το περιεργο.
Το χειροτερο απο ολα επισης ειναι οτι το απαξιωνουν επειδη ακριβως δεν ειχα ποτε τα αρχιδια να το μαθουν , οπως ακριβως εκανες και εσυ χθες μπαινοντας και λεγοντας για ανωμαλους τυπους που δεν γαμανε και καθονται και κανουν compile  τον πυρηνα για να εχουν να λενε στις γκομενες... αν το καλοσκεφτεις εσυ προσβαλλες πρωτος και βγαινεις και απο πανω το ειπα και πριν απλα να δημιουργησεις φασαρια θες.  

ΣΥνοψιζοντας λοιπον
Οποιος θελει να μαθει... να κανει και compile... να διαβασει και το manual του επεξεργαστη του και τα παντα ολα... και φυσικα να μην ακουσει ολους τους ηλιθιους και ασχετους που λενε "μαθε μονο οτι θελει η αγορα" η αγορα στην ελλαδα ειναι για το πουτσο... σε εχουν εκει να κανεις 10 πραγματα να εισαι και λινουξοβιος και διαχειριστης δικτυου και προγραμματιστης σε αυτο και σε εκεινο και στο αλλο... για 900 ευρω.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
απλα επειδη δεν μ αρεσει να τρομοκρατει καποιος νεα τυπακια...
δυστυχως αυτη η φαμπρικα υπαρχει και στα "πανεπιστημια" εκ των οποιων απο ενα
ειχα την τυχη να ειμαι και εγω αποφοιτος... απλα ασχετοι και ανιδεικευτοι καθηγητες
οι οποιοι επειδη δεν γνωριζουν το κανουν να φαινεται λες και ειναι κατι το τρομερο κατι το περιεργο.
Το χειροτερο απο ολα επισης ειναι οτι το απαξιωνουν επειδη ακριβως δεν ειχα ποτε τα αρχιδια να το μαθουν , οπως ακριβως εκανες και εσυ χθες μπαινοντας και λεγοντας για ανωμαλους τυπους που δεν γαμανε και καθονται και κανουν compile  τον πυρηνα για να εχουν να λενε στις γκομενες... αν το καλοσκεφτεις εσυ προσβαλλες πρωτος και βγαινεις και απο πανω το ειπα και πριν απλα να δημιουργησεις φασαρια θες. 

ΣΥνοψιζοντας λοιπον
Οποιος θελει να μαθει... να κανει και compile... να διαβασει και το manual του επεξεργαστη του και τα παντα ολα... και φυσικα να μην ακουσει ολους τους ηλιθιους και ασχετους που λενε "μαθε μονο οτι θελει η αγορα" η αγορα στην ελλαδα ειναι για το πουτσο... σε εχουν εκει να κανεις 10 πραγματα να εισαι και λινουξοβιος και διαχειριστης δικτυου και προγραμματιστης σε αυτο και σε εκεινο και στο αλλο... για 900 ευρω.

Και πώς θα μάθεις τύπε αν είναι έτσι;

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

και ιδου σε αυτη τη σελιδα και το ποστ κατω κατω... για να δουν και οι αλλοι το ποιος το ξεκινησε.

Εγω δεν θα δωσω αλλη εκταση γιατι καταλαβα σε τι στυλ τυπου κυμαινεται ο τυπος.

Και αυτο το στυλ εγω προσωπικα αν το βρω σε δουλεια.. ή ο υπευθυνος εκει θα τον συνετισει

να μην λεει πολλα και να μην εμπλεκεται στην δουλεια μου ή απλα σηκωνομαι και φευγω... τοσο απλο  :grin:

εγω με περιεργους που δεν εχουν μαθει να κοιτανε την δουλεια τους δεν θα κατσω να κανω μανεστρα ουτε να χαλασω την μελενια μου  ;)

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Αυτό με το επικρατεί στην αγορά της Ελλάδος είναι πονεμένο κομμάτι
Προσωπικά στην "καριέρα" μου σαν ανθρωπος της πληροφορικής ή όπως λέγεται σήμερα απο μερικού ( μηχανικούς πληροφορικής )
έχω μάθει και φωτοτυπικά και Fax να κάνω service και μικρά προγράμματα εχω κάνει. Τι να πω τα κάνω όλα και με λένε Λολα. :s&m_2: :s&m_3: :lheel:
Και σε πατάνε στα λεφτά

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Εννοώ οι Καθηγητές δε διδάσκουν (οι πιο πολλοί), σε εταιρεία αν πας και σου πει κάτι κάποιος (έστω με όχι τόσο ωραίο τρόπο) θα φύγεις
Φίλε δεν ξέρω τι έχεις περάσει στην εργασιακή σου πορεία πάντως εγώ στάθηκα τυχερος κατάφερα και δουλεψα και σαν βοηθός καθηγητή ( έμαθα αρκετά ) και στην πρώτη εταιρεία μου φερθήκανε άψογα.
Και για αυτό δεν έχω πρόβλημα να δείξω και βοηθησω ένα νέο στο χώρο.
Προσωπικά μιλάω παντα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εννοώ οι Καθηγητές δε διδάσκουν (οι πιο πολλοί), σε εταιρεία αν πας και σου πει κάτι κάποιος (έστω με όχι τόσο ωραίο τρόπο) θα φύγεις

Ασε τους καθηγητες... οι καθηγητες δεν τους ενδιαφερει γιατι ειναι βολεμενοι.
Παρολαυτα υπαρχουν και μερικοι που ειναι οντως τρομεροι. Σε εταιρεια θα στην πει καποιος
ο οποιος θα σε δει οτι τα περιμενες ολα απο αυτους και ως προς αυτο θα εχει δικιο... αλλα το να στην πει ενω ηδη ξερεις καποια πραγματα και εχεις προσπαθησει και μονος σου αν θες την γνωμη μου απλα σηκω φυγε και ψαξε αλλου... στην χειροτερη μια η αλλη θα σου ερθει. Εκει που θα χαλουσες την ζαχαρενια σου λογω κακου εργοδοτη απλα θα χαλασεις σολα στο ψαξιμο  :grin:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Φίλε δεν ξέρω τι έχεις περάσει στην εργασιακή σου πορεία πάντως εγώ στάθηκα τυχερος κατάφερα και δουλεψα και σαν βοηθός καθηγητή ( έμαθα αρκετά ) και στην πρώτη εταιρεία μου φερθήκανε άψογα.
Και για αυτό δεν έχω πρόβλημα να δείξω και βοηθησω ένα νέο στο χώρο.
Προσωπικά μιλάω παντα

Υπάρχουν καλοί καθηγητές

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Αυτό με το επικρατεί στην αγορά της Ελλάδος είναι πονεμένο κομμάτι
Προσωπικά στην "καριέρα" μου σαν ανθρωπος της πληροφορικής ή όπως λέγεται σήμερα απο μερικού ( μηχανικούς πληροφορικής )
έχω μάθει και φωτοτυπικά και Fax να κάνω service και μικρά προγράμματα εχω κάνει. Τι να πω τα κάνω όλα και με λένε Λολα. :s&m_2: :s&m_3: :lheel:
Και σε πατάνε στα λεφτά

Kαλα τα πηγες εσυ φιλαρακι...Πλην των 2 που ανεφερες εχω δουλεψει βαζοντας καμερες σε εταιρια security, περασα μονος μου καναλι για δικτυο σε 2 τριωροφα και καποια εποχη εστηνα σωρηδων home theater :headbang: :headbang: :headbang:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και τελος αν θελετε την γνωμη μου... μην κανετε μεταπτυχιακο στην Ελλαδα...

αν δεν εχετε οικονομικη επιφανεια να φυγετε για μεταπτυχιακο εξω (που κανουν επαγγελματικη δουλεια ετσι.) τοτε εκει που θα ηταν να φας 2 χρονια σε ενα μεταπτυχιακο εδω στην Ελλαδα... μπες απλα σε μια κοινοτητα ανοικτου λογισμικου... κατεβασε και μερικα καλα τουτοριαλς ( ξενα κατα προτιμηση θα μαθεις και καλα αγγλικα και θα τα καταλαβεις και καλυτερα σε λιγοτερο χρονο  ;) ) και ξεκινα να διαβαζεις μονος σου με ενα 3ωρο την ημερα -καθε μερα- βασικο αυτο! Σοβαρου διαβασμαστος σε 2 χρονια εχεις γινει εξπερτ ενω ειχες ξεκινησει παντελως ασχετος... το τι εχεις να μαθεις δεν λεγεται (τσαμπα φυσικα) το μονο που χρειαζεται ειναι να αφιερωσεις χρονο.

στο μεταπτυχιακο απλα θα σε στουμπωσουν παλι με θεωρια... απο την οποια την μιση την εχουν κλεψει απο αλλους οταν εφτιαχναν τις διαφανειες τους και εχει ο θεος... για να πας μετα σε μια εταιρεια και να σου πει.. ξερεις... δεν ξερεις  :cheesy: ... ΠΟΝΗρευτειτε απο νωρις!!!

Π.Σ Ξανατονιζω... απο τα διαφορα φορουμς προγραμματισμου αλλα και τις κοινοτητες ανοικτου λογισμικου ο καθενας μπορει να βγαλει τρομερο λαβρακι και ΤΣΑΜΠΑ... ειτε ξενα ειτε ελληνικα... γινετε μελη και αρχιστε... Μην περιμενετε να σας τα μαθουν στην σχολη... στην σχολη τον νοιαζει η υλη μπαινει μεσα λεει αυτα που ειναι να πει και γεια σας... ενω στις κοινοτητες... γινεται τρομερη δουλεια γιατι πολυ απλα αγαπανε αυτο που κανουν και αυτο ειναι το σημαντικοτερο... ουτε λεφτα ουτε τιποτα... αν ο αλλος δεν αγαπαει αυτο που κανει τελειωνει εκει θα χασεις τον χρονο σου μαζι του.
ΕΙναι πραγματικα φοβερο να βλεπεις εναν τρομερο πληροφορικαριο να ασχολειται μαζι σου στο τσαμπα και να σου λυνει αποριες... την στιγμη που ενας καθηγητης στην σχολη που ξερει τα μισα απο τον πρωτο στο παιζει αλαζονας και ψωρομαγκας... αλλα τον εχουν κακομαθει με τους μισθους και τα κονδυλια... και εχει σιχαθει αυτο που κανει. ΔΙαφορετικοι κοσμοι

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
και ψαξτε ερωτησεις που πεφτουν σε συνεντεύξεις...

πχ απο την Microsoft στο εξωτερικο... ή απO ΤΗΝ GOOGLE... κτλπ.

nakayama

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
70
Πόντοι
1
Εαν χρησιμοποιείς τα γεγονοτά όπως για παράδειγμα
το mouse event, το action event το keyboard event
είναι ακριβώς όπως όταν πατάς το enter για το
stdin, stdout και stderror.