το γήπεδο της Τσέλσι ΤΕΡΑΣΤΙΕ!!!!!!!!!!
Εγραψες πάλι.......
Ara το γηπεδο της τσελσι ειναι καλυτερο πανεπιστημιο απο την παντειο? εγραψες παλι....
το γήπεδο της Τσέλσι ΤΕΡΑΣΤΙΕ!!!!!!!!!!
Εγραψες πάλι.......
Από περιέργεια, πάπια, εσύ τί (και πού) έχεις (αν έχεις) σπουδάσει και που εργάζεσαι?
Ψάξε στο φόρουμ και θα το βρεις, μην τα ξαναλέω, τα έχω γράψει πολλές φορές.
Εσύ τι έχεις σπουδάσει και που εργάζεσαι;
Ωραίο το θρεντ!! Ξεκίνησε σαν κριτική στον Αλαβάνο, συνέχισε με πολιτικές (κομματικές) αντιπαραθέσεις, συνέχισε με απόψεις αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζει στο πιό φιλικό του νο ας μπέτε!
Αν η Δημόσια εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου, γιατί κάποιος που έχει τη δυνατότητα να περάσει (και να σπουδάσει) σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο να προτιμήσει το Ιδιωτικό, ακόμα κι αν το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα γι αυτόν? Ναι στα ιδιωτικά, αλλά με ουσιαστική ΒΕΛΤΙΩΣΗ των δημοσίων. Οχι στα ιδιωτικά αν είναι να εγκαταλειφθούν από την πολιτεία τα Δημόσια προς όφελος της Ιδιωτικής εκπάιδευσης
Αν η Δημόσια εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου, γιατί κάποιος που έχει τη δυνατότητα να περάσει (και να σπουδάσει) σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο να προτιμήσει το Ιδιωτικό, ακόμα κι αν το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα γι αυτόν? Ναι στα ιδιωτικά, αλλά με ουσιαστική ΒΕΛΤΙΩΣΗ των δημοσίων. Οχι στα ιδιωτικά αν είναι να εγκαταλειφθούν από την πολιτεία τα Δημόσια προς όφελος της Ιδιωτικής εκπάιδευσης
Δεν μπορώ να ψάξω μερικές χιλιάδες θέματα για την αφεντιά σου. Αν θές, απαντας, αν όχι, νο προμπλεμ.
εγω έχω σπουδάσει ελλάδα (μηχανικός) και αγγλία + αμερική (διοίκηση επιχειρήσεων) και αυτοαπασχολούμαι (έχω μια εμπορική εταιρία)
Είμαι μουσικός, έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των θεωρητικών-ωδειακών σπουδών στην Ελλάδα και βιοπορίζομαι κανοντας διάφορα περί τη μουσική, είναι ένα αρκετά "περιεργο" επάγγελμα όπως ίσως ξέρεις.
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογίσω, απο τα γραφόμενα σου περίμενα ότι θα είσαι ηθοποιός ή καλλιτέχνης. Κοντά έπεσα.
Με αυτην την λογικη βεβαια πρεπει ΠΡΩΤΑ να κλεισουν τα ιδιωτικα Δημοτικα-Γυμνασια-Λυκεια ,ωστε να βελτιωθουν να Δημοσια χαμετυπία εε σορρυ σχολεια που μαλλον (σιγουρα) εχουν αφεθει στην τύχη τους.
Οσο κακο κανει το ιδιωτικο πανεπιστημιο στο Δημοσιο αλλο τοσο κακο κανει το ιδιωτικο Δημοτικο στο Δημόσιο!!!
Τσακώνεστε για μια άκυρη επιλογή. Κι αυτό διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτως ή άλλως δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα. Σχεδόν ούτε καν παιδεία. Μόνο η χ(ρ)υσοπληρωμένη παραπαιδεία των φροντιστηρίων και του καφέ (με τις εξαιρέσεις του κανόνα πάντα).
Θέλετε να πείτε πως όποιος βγαίνει από το αμερικάνικο κολλέγιο, επειδή τα σκάει, είναι στούρνος; δεν γνωρίζετε το γλύψιμο, τα φακελάκια και τα πτυχία δια αλληλογραφίας στα δημόσια πανεπιστήμια; τα κονδύλια που γίνονται αυτοκίνητα; τα μαθήματα δια φωτοτυπίας;
Όποιος θέλει να γίνει άνθρωπος να πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Κι αν θέλει να παραμείνει άνθρωπος να μην ξαναγυρίσει.
Υπερβολές. και ισοπεδώσεις ξύλινες και άνευ ουσίας.
Επαναλαμβάνω, ο καθένας καθορίζει τη μοίρα του. Harvard, Imprial, LSE, MIT, INSEAD, etc είναι γεμάτα με παιδιά που πήραν πρώτο πτυχείο εδώ και διαπρέπουν.
Κι όμως το πρόβλημα δεν είναι αν θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο δίδακτρα ή οχι.Δεν είναι άνευ ουσίας τα όσα έγραψα. Ουσιαστικά αυτό που φοβάται ο Έλληνας με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι η καταβολή των διδάκτρων. Λες και τώρα δεν πληρώνει. Αυτό λέω. Θα σε χάλαγε δλδ να έπαιρναν όλοι το δίπλωμά τους στα τέσσερα-πέντε χρόνια αντί να μένουν δεσμευμένες θέσεις από αιώνιους φοιτητές;
Κι όμως το πρόβλημα δεν είναι αν θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο δίδακτρα ή οχι.
Άσε που αν πληρώνεις έχεις και απαιτήσεις.
Πιο σύνθετα είναι προβλήματα της παιδείας απο τα δίδακτρα που ίσως να πληρώνουν κάποιοι.
Ωραιότατα λοιπόν έχει στραφεί εκεί η προσοχή μας για να μην ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα.
Εγώ πάντως, που από συνήθεια κάθε χρόνο ελέγχω τις δημοσιευόμενες λίστες με τα 200-300 καλυτερα πανεπιστήμια διεθνώς δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικό ή Ιδιωτικό (ευρισκόμενο στην Ελλάδα) να είναι μέσα. Οπότε, μη ταράζεστε. Τα ίδια σκατά είναι. Ενα ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς καμια αναγνωριση. Το γεγονός βεβαια ότι οι απόφοιτοι ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ διεθνώς, είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ δικό τους επίτευγμα. Γιαυτό λέω, βάλτε κάτω το κώλο σας και δουλέψτε. Αλλος τρόπος, δεν υπάρχει.
Φίλε ίσως να μην με κατάλαβες. Και το κακό μπορεί να γίνει χειρότερο!! Το ζητούμενο όμως είναι να γίνει καλύτερο.