Νέα

Yπέρ των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ο Αλαβάνος το 2002

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 159
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Από περιέργεια, πάπια, εσύ τί (και πού) έχεις (αν έχεις) σπουδάσει και που εργάζεσαι?

Ψάξε στο φόρουμ και θα το βρεις, μην τα ξαναλέω, τα έχω γράψει πολλές φορές.
Εσύ τι έχεις σπουδάσει και που εργάζεσαι;

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Ψάξε στο φόρουμ και θα το βρεις, μην τα ξαναλέω, τα έχω γράψει πολλές φορές.
Εσύ τι έχεις σπουδάσει και που εργάζεσαι;

Δεν μπορώ να ψάξω μερικές χιλιάδες θέματα για την αφεντιά σου. Αν θές, απαντας, αν όχι, νο προμπλεμ.

εγω έχω σπουδάσει ελλάδα (μηχανικός) και αγγλία + αμερική (διοίκηση επιχειρήσεων) και αυτοαπασχολούμαι

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Ωραίο το θρεντ!! Ξεκίνησε σαν κριτική στον Αλαβάνο, συνέχισε με πολιτικές (κομματικές) αντιπαραθέσεις, συνέχισε με απόψεις αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζει στο πιό φιλικό του νο ας μπέτε!

Φυσικά και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν θέση σε κάθε φιλελεύθερη οικονομία (λουστήτε την), αλλά το ζητούμενο, όπως αρκετοί διατύπωσαν παραπάνω- είναι η βελτίωση και ανταγωνιστικότητα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εκπαίδευσης (σε όλες τις βαθμίδες).

Αν η Δημόσια εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου, γιατί κάποιος που έχει τη δυνατότητα να περάσει (και να σπουδάσει) σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο να προτιμήσει το Ιδιωτικό, ακόμα κι αν το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα γι αυτόν? Ναι στα ιδιωτικά, αλλά με ουσιαστική ΒΕΛΤΙΩΣΗ των δημοσίων. Οχι στα ιδιωτικά αν είναι να εγκαταλειφθούν από την πολιτεία τα Δημόσια προς όφελος της Ιδιωτικής εκπάιδευσης

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Ωραίο το θρεντ!! Ξεκίνησε σαν κριτική στον Αλαβάνο, συνέχισε με πολιτικές (κομματικές) αντιπαραθέσεις, συνέχισε με απόψεις αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζει στο πιό φιλικό του νο ας μπέτε!

Η ερώτησή μου, δεν είναι του στυλ νο ας μπετερ. Ο τύπος, έχει μια συγκεκριμένη γραμμή σε αυτά που γράφει και απλά, μαθαίνοντας το επάγγελμα και τη μόρφωσή του θα ολοκληρωσω την άποψη που έχω σχηματισει -από περιέργεια μόνο.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Αν η Δημόσια εκπαίδευση είναι υψηλού επιπέδου, γιατί κάποιος που έχει τη δυνατότητα να περάσει (και να σπουδάσει) σε Δημόσιο Πανεπιστήμιο να προτιμήσει το Ιδιωτικό, ακόμα κι αν το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα γι αυτόν? Ναι στα ιδιωτικά, αλλά με ουσιαστική ΒΕΛΤΙΩΣΗ των δημοσίων. Οχι στα ιδιωτικά αν είναι να εγκαταλειφθούν από την πολιτεία τα Δημόσια προς όφελος της Ιδιωτικής εκπάιδευσης

Με αυτην την λογικη βεβαια πρεπει ΠΡΩΤΑ να κλεισουν τα ιδιωτικα Δημοτικα-Γυμνασια-Λυκεια ,ωστε να βελτιωθουν να Δημοσια χαμετυπία εε σορρυ σχολεια που μαλλον (σιγουρα) εχουν αφεθει στην τύχη τους.

Οσο κακο κανει το ιδιωτικο πανεπιστημιο στο Δημοσιο αλλο τοσο κακο κανει το ιδιωτικο Δημοτικο στο Δημόσιο!!!

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616

Εγώ πάντως, που από συνήθεια κάθε χρόνο ελέγχω τις δημοσιευόμενες λίστες με τα 200-300 καλυτερα πανεπιστήμια διεθνώς δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικό ή Ιδιωτικό (ευρισκόμενο στην Ελλάδα) να είναι μέσα. Οπότε, μη ταράζεστε. Τα ίδια σκατά είναι. Ενα ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς καμια αναγνωριση. Το γεγονός βεβαια ότι οι απόφοιτοι ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ διεθνώς, είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ δικό τους επίτευγμα. Γιαυτό λέω, βάλτε κάτω το κώλο σας και δουλέψτε. Αλλος τρόπος, δεν υπάρχει.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Δεν μπορώ να ψάξω μερικές χιλιάδες θέματα για την αφεντιά σου. Αν θές, απαντας, αν όχι, νο προμπλεμ.

εγω έχω σπουδάσει ελλάδα (μηχανικός) και αγγλία + αμερική (διοίκηση επιχειρήσεων) και αυτοαπασχολούμαι (έχω μια εμπορική εταιρία)

Είμαι μουσικός, έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των θεωρητικών-ωδειακών σπουδών στην Ελλάδα και βιοπορίζομαι κανοντας διάφορα περί τη μουσική, είναι ένα αρκετά "περιεργο" επάγγελμα όπως ίσως ξέρεις.

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τσακώνεστε για μια άκυρη επιλογή. Κι αυτό διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτως ή άλλως δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα. Σχεδόν ούτε καν παιδεία. Μόνο η χ(ρ)υσοπληρωμένη παραπαιδεία των φροντιστηρίων και του καφέ (με τις εξαιρέσεις του κανόνα πάντα).

Θέλετε να πείτε πως όποιος βγαίνει από το αμερικάνικο κολλέγιο, επειδή τα σκάει, είναι στούρνος; δεν γνωρίζετε το γλύψιμο, τα φακελάκια και τα πτυχία δια αλληλογραφίας στα δημόσια πανεπιστήμια; τα κονδύλια που γίνονται αυτοκίνητα; τα μαθήματα δια φωτοτυπίας;

Όποιος θέλει να γίνει άνθρωπος να πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Κι αν θέλει να παραμείνει άνθρωπος να μην ξαναγυρίσει.

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Είμαι μουσικός, έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των θεωρητικών-ωδειακών σπουδών στην Ελλάδα και βιοπορίζομαι κανοντας διάφορα περί τη μουσική, είναι ένα αρκετά "περιεργο" επάγγελμα όπως ίσως ξέρεις.

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογίσω, απο τα γραφόμενα σου περίμενα ότι θα είσαι ηθοποιός ή καλλιτέχνης. Κοντά έπεσα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Χωρίς να θέλω να περιαυτολογίσω, απο τα γραφόμενα σου περίμενα ότι θα είσαι ηθοποιός ή καλλιτέχνης. Κοντά έπεσα.

Τί έχουν δηλαδή τα γραφόμενά μου;
Και το ηθοποιός που κολλάει;        :)

(Ελπίζω να μην υπαινίσσεσαι κι εσύ οτι οι καλλιτέχνες είναι εν γένει "αργόσχολοι", όπως έγραψε -αβασάνιστα- και κάποιος άλλος φίλος, που σιωπηρά το πήρε πίσω βεβαίως)

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6

Με αυτην την λογικη βεβαια πρεπει ΠΡΩΤΑ να κλεισουν τα ιδιωτικα Δημοτικα-Γυμνασια-Λυκεια ,ωστε να βελτιωθουν να Δημοσια χαμετυπία εε σορρυ σχολεια που μαλλον (σιγουρα) εχουν αφεθει στην τύχη τους.

Οσο κακο κανει το ιδιωτικο πανεπιστημιο στο Δημοσιο αλλο τοσο κακο κανει το ιδιωτικο Δημοτικο στο Δημόσιο!!!

Φίλε ίσως να μην με κατάλαβες. Και το κακό μπορεί να γίνει χειρότερο!! Το ζητούμενο όμως είναι να γίνει καλύτερο.

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Το μπουλο στα ιδιωτικα πανεπιστημια

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Τσακώνεστε για μια άκυρη επιλογή. Κι αυτό διότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτως ή άλλως δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα. Σχεδόν ούτε καν παιδεία. Μόνο η χ(ρ)υσοπληρωμένη παραπαιδεία των φροντιστηρίων και του καφέ (με τις εξαιρέσεις του κανόνα πάντα).

Θέλετε να πείτε πως όποιος βγαίνει από το αμερικάνικο κολλέγιο, επειδή τα σκάει, είναι στούρνος; δεν γνωρίζετε το γλύψιμο, τα φακελάκια και τα πτυχία δια αλληλογραφίας στα δημόσια πανεπιστήμια; τα κονδύλια που γίνονται αυτοκίνητα; τα μαθήματα δια φωτοτυπίας;

Όποιος θέλει να γίνει άνθρωπος να πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Κι αν θέλει να παραμείνει άνθρωπος να μην ξαναγυρίσει.

Υπερβολές. και ισοπεδώσεις ξύλινες και άνευ ουσίας.

Επαναλαμβάνω, ο καθένας καθορίζει τη μοίρα του. Harvard, Imprial, LSE, MIT, INSEAD, etc είναι γεμάτα με παιδιά που πήραν πρώτο πτυχείο εδώ και διαπρέπουν.

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Υπερβολές. και ισοπεδώσεις ξύλινες και άνευ ουσίας.

Επαναλαμβάνω, ο καθένας καθορίζει τη μοίρα του. Harvard, Imprial, LSE, MIT, INSEAD, etc είναι γεμάτα με παιδιά που πήραν πρώτο πτυχείο εδώ και διαπρέπουν.

Για τι ποσοστό μιλάς ρε φίλε; εννοείται πως όσοι θέλουν να προκόψουν προκόβουν.

Δεν είναι άνευ ουσίας τα όσα έγραψα. Ουσιαστικά αυτό που φοβάται ο Έλληνας με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι η καταβολή των διδάκτρων. Λες και τώρα δεν πληρώνει. Αυτό λέω. Θα σε χάλαγε δλδ να έπαιρναν όλοι το δίπλωμά τους στα τέσσερα-πέντε χρόνια αντί να μένουν δεσμευμένες θέσεις από αιώνιους φοιτητές; 

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Πρέπει επίσης να καταλάβει ο/η κάθε μαμά/μπαμπάς ότι υπάρχει και η πιθανότητα το βλαστάρι τους νά είναι ζώον/στουρνάρι/ρέμπελος/βλάξ κπλ και να μην τα παιρνει τα γράμματα. Αντί να το ωθήσουν σε μια άλλη, εναλλακτική ενασχόλιση, εκεί, με το ζόρι, να σπουδάσει. Καταλήγει σε ένα κωλοκολλέγειο μιας επαρχίας του εξωτερικού - χωρίς κανένα κυρος, υπόσταση και επιπέδου σπουδών- και γυρνάει, παρακαλώ με Master!!!. Κια χαλάει μετά τις στατιστικές των πτυχιούχων ανέργων  :2funny:

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δεν είναι άνευ ουσίας τα όσα έγραψα. Ουσιαστικά αυτό που φοβάται ο Έλληνας με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων είναι η καταβολή των διδάκτρων. Λες και τώρα δεν πληρώνει. Αυτό λέω. Θα σε χάλαγε δλδ να έπαιρναν όλοι το δίπλωμά τους στα τέσσερα-πέντε χρόνια αντί να μένουν δεσμευμένες θέσεις από αιώνιους φοιτητές; 
Κι όμως το πρόβλημα δεν είναι αν θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο δίδακτρα ή οχι.
Άσε που αν πληρώνεις έχεις και απαιτήσεις.
Πιο σύνθετα είναι προβλήματα της παιδείας απο τα δίδακτρα που ίσως να πληρώνουν κάποιοι.
Ωραιότατα λοιπόν έχει στραφεί εκεί η προσοχή μας για να μην ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κι όμως το πρόβλημα δεν είναι αν θα πρέπει να καταβάλλονται κάθε χρόνο δίδακτρα ή οχι.
Άσε που αν πληρώνεις έχεις και απαιτήσεις.
Πιο σύνθετα είναι προβλήματα της παιδείας απο τα δίδακτρα που ίσως να πληρώνουν κάποιοι.
Ωραιότατα λοιπόν έχει στραφεί εκεί η προσοχή μας για να μην ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα.

Σωστό.

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Εγώ πάντως, που από συνήθεια κάθε χρόνο ελέγχω τις δημοσιευόμενες λίστες με τα 200-300 καλυτερα πανεπιστήμια διεθνώς δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ Ελληνικό ή Ιδιωτικό (ευρισκόμενο στην Ελλάδα) να είναι μέσα. Οπότε, μη ταράζεστε. Τα ίδια σκατά είναι. Ενα ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς καμια αναγνωριση. Το γεγονός βεβαια ότι οι απόφοιτοι ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ διεθνώς, είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ δικό τους επίτευγμα. Γιαυτό λέω, βάλτε κάτω το κώλο σας και δουλέψτε. Αλλος τρόπος, δεν υπάρχει.

Συμφωνώ, εξάλλου το "Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο" δεν είναι το μαγικό φάρμακο (για πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν). Η εκπαίδευση χρειάζεται δουλειά και πρωτίστως η Δημόσια εκπαίδευση να είναι ποιοτική.
Το μέλλον της τριτοβάθμιας εκαίδευσης βλέπω να ακολουθεί την πορεία της υγείας στην Ελλάδα. Μέχρι τα μέσα το 90 ακόμα και οι οικονομικά ισχυροί ήταν πελάτες των Κρατικών Νοσοκομείων. Σήμερα η τάση είναι Ιδιωτικές κλινικές. Οι λόγοι αρκετοί, με κορυφαίους το γεγονός πως η Δημόσια υγεία έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία με αποτέλεσμα να κάνει επενδύσεις (σε ανθρώπινο και υλικό εξοπλισμό) ο ιδιωτική πρωτοβουλία, έχοντας να ανταγωνιστεί το κουτσό άλογο.
Έχω την αίσθηση πως παρόμοια πορεία θα ακολουθηθεί και στην τριτοβάθμια εκπάιδευση, μόνο που το άλογο εκεί δεν θα είναι απλά κουτσό.

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Φίλε ίσως να μην με κατάλαβες. Και το κακό μπορεί να γίνει χειρότερο!! Το ζητούμενο όμως είναι να γίνει καλύτερο.

προς Coral kai ypsolon

δεν μπορει να κατηγορειτε να λετε πως ειστε κατα της ιδιωτικης παιδειας (ιδιωτικα πανεπιστημια) και απο την αλλη να μην λετε τιποτα για τα ιδιωτικα λυκεια για να μην εχετε εκλογικο κοστος (ξερετε ποσος κοσμος δουλευει εκει?)Δηλαδη ενας πολιτης που ψηφιζει στα 18 (και τον κρινει η πολιτεια αξιο για αυτο) δεν μπορει να εχει το δικαιωμα της επιλογης της μορφωσης!!!Πρεπει δηλαδη να παει στην Αγγλια σε ιδιωτικο πανεπιστημιο οπως ο Τσιπρας? Αλωστε το κοστος του ενοικιου καποιου φοιτητη να παει να σπουδασει στην ξανθη ειναι το ιδιο με αυτο ενος κολεγιου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom