Νέα

Υμηττός...ΤΕΛΟΣ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 211
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.908
Πόντοι
366
Μου ζητάς να ερμηνεύσω προεδρικά διατάγματα, να αντιπαραβάλλω χάρτες δασικούς και αεροφωτογραφίες και να ψάξω σουλτανικά φιρμάνια...
Να σου θυμήσω ότι εδώ δεν είναι το ΣτΕ ούτε και εγώ ειδικός στην επεξεργασία προεδρικών διαταγμάτων...
Πάντως το ζήτημα ήταν κατά ποσο είναι επιτρεπτή η ανοικοδόμηση στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω των πδ (και γι' αυτό θα χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση η οποία δεν πέρασε) και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς..
Και σε τελική ανάλυση, το ζήτημα μάλλον έχει λυθεί τελεσίδικα, λόγω της απροθυμίας του νέου αρχιεπισκόπου να επιμείνει για την ανέγερση...

Ωστόσο, μιας και τα ξέρεις καλά, δεν μας λες πώς κτίστηκε το  mall και με οποιών τις υπογραφές;

Διότι τσακωνόμαστε για μια "καταπάτηση" (διότι για να έχουμε καταπάτηση, πρέπει να μπουκάρεις σε ξένη ιδιοκτησία) που δεν έχει γίνει και αφήνουμε ασχολίαστες αυτές που έχουν γίνει...

Για αυτό το θέμα μας είναι και τα τουρκοβούνια και η λούτσα και η αιξωνή...

Mall = Τζανίκος, Λαλιώτης, Βάσω, Πάγκαλος οι πρωτεργάτες.
Υπάρχουν και άλλοι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Mall = Τζανίκος, Λαλιώτης, Βάσω, Πάγκαλος οι πρωτεργάτες.
Υπάρχουν και άλλοι.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί και φτάνω σε σημείο να υπερασπίζομαι έναν θεσμό που δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση είναι ότι ο κάθένας ξεσπαθώνει κατά της εκκλησίας για κάτι που τελικά δεν έκανε και την ίδια στιγμή έχουμε καταπιεί τέρατα σαν το mall χωρίς καμια ουσιαστικά αντίδραση και μάλιστα το mall ήταν η αρχή- θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου τύπου κέντρα...

Λίγο υποκριτικό, δεν βρίσκεις;

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ωραία καθόμαστε και μαλώνουμε

Αντι να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που κατέστρεψαν για πάντα την πόλη που μεγαλώσαμε

Κρίμα ρε γαμώτο. Μας άξιζε κάτι καλύτερο.

Ή μήπως τελικά όχι;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ωραία καθόμαστε και μαλώνουμε

Αντι να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που κατέστρεψαν για πάντα την πόλη που μεγαλώσαμε

Κρίμα ρε γαμώτο. Μας άξιζε κάτι καλύτερο.

[size=10pt][size=10pt]Ή μήπως τελικά όχι;[/size][/size]

.................. :rolleyes: :rolleyes:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επειδή δεν έχω σκοπό να περασω άλλο ένα βράδυ μαλακίζοντας τη μαλαπέρδα μου με ανεξάρτητους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, να πω ότι κατέληξα στο εξής κορυφαίο συμπέρασμα.....
1.
Η Ελληνική Εκκλησία είναι συνιδρύτρια του Ελληνικού κράτους....
Κατά συνέπεια το Βατικανό, είναι διαμέρισμα μπροστά στην Ελληνική εκκλησία....

2.
Τα εδάφη του Ελληνικού κράτους δικαιωματικά παραχωρήθησαν στην Ελλαδική Εκκλησία, αφού ανήκαν στο ... Βυζάντιο.......

Ε ρε Τούρκος που σας χρειάζεται απατεώνες.......... :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel: :knuppel:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.908
Πόντοι
366
Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί και φτάνω σε σημείο να υπερασπίζομαι έναν θεσμό που δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση είναι ότι ο κάθένας ξεσπαθώνει κατά της εκκλησίας για κάτι που τελικά δεν έκανε και την ίδια στιγμή έχουμε καταπιεί τέρατα σαν το mall χωρίς καμια ουσιαστικά αντίδραση και μάλιστα το mall ήταν η αρχή- θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου τύπου κέντρα...

Λίγο υποκριτικό, δεν βρίσκεις;

Το ένα όμως πρόκειται για το βουνό που τα καϋμένα τα πευκάκια του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού πλέον.
Αν περάσει κανείς από την Κατεχάκη (ανάμεσα στις εξόδους της Καισαριανής και του Καρέα) και δει τις καμμένες περυσινές εκτάσεις τον πιάνει η καρδιά του. Ξεραΐλα σκέτη, δεν έχουν κάνει καν αναδάσωση.

Για το άλλο (Mall) υπάρχει ανοχή για πολλούς λόγους: Το έργο έγινε μέσα στην αναμπουμπούλα των Ολυμπιακών, κανένας δεν το πήρε είδηση, δημοσιογράφοι - την πάπια, το υποστήριξε αγρίως ο Δήμος Αμαρουσίου, υπήρχε γενικότερη πολιτική αποδοχή από τα δύο κόμματα (ψήφισαν τις τροπολογίες στην Βουλή), ιδιαίτερα έξυπνες νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν κατέπεσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, ενοχλούνται μόνον οι περίοικοι, άντε να καταλάβει ο πολύς κόσμος ότι αυξήσαν τον συντελεστή κάλυψης και βγάλαν άπειρα τετραγωνικά, βλαχο-γκλαμουριά: το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης, γίναμε Αμερικάνοι, επιτέλους πάμε στο shopping mall για διασκέδαση κλπ, δημιουργία θέσεων εργασίας.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το ένα όμως πρόκειται για το βουνό που τα καϋμένα τα πευκάκια του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού πλέον.
Αν περάσει κανείς από την Κατεχάκη (ανάμεσα στις εξόδους της Καισαριανής και του Καρέα) και δει τις καμμένες περυσινές εκτάσεις τον πιάνει η καρδιά του. Ξεραΐλα σκέτη, δεν έχουν κάνει καν αναδάσωση.

Για το άλλο (Mall) υπάρχει ανοχή για πολλούς λόγους: Το έργο έγινε μέσα στην αναμπουμπούλα των Ολυμπιακών, κανένας δεν το πήρε είδηση, δημοσιογράφοι - την πάπια, το υποστήριξε αγρίως ο Δήμος Αμαρουσίου, υπήρχε γενικότερη πολιτική αποδοχή από τα δύο κόμματα (ψήφισαν τις τροπολογίες στην Βουλή), ιδιαίτερα έξυπνες νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν κατέπεσαν στο Συμβούλιο Επικρατείας, ενοχλούνται μόνον οι περίοικοι, άντε να καταλάβει ο πολύς κόσμος ότι αυξήσαν τον συντελεστή κάλυψης και βγάλαν άπειρα τετραγωνικά, βλαχο-γκλαμουριά: το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης, γίναμε Αμερικάνοι, επιτέλους πάμε στο shopping mall για διασκέδαση κλπ, δημιουργία θέσεων εργασίας.
΄

Τον Υμηττό τον ξέρω καλά- τον είχα περπατήσει πολύ μικρός, όπως και την πεντέλη, πριν τα κάψουν
οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί και οι καταπατητές...
Το συνοδικό μέγαρο όμως δεν θα χτιζόταν εκεί...

Η περιβαντολλογική συνείδηση του πρωην δημάρχου αμαρουσίου λέγεται ότι ήταν αντίστοιχη με τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες του Ατίλα...
Ωστόσο, ήταν πολλά τα λεφτά και πολύ από τους νυν οικολογούντες - αντικληρικαλιστές, έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν η Κηφισίας συνδυάζε ουρανοξύστες αλά μανχάταν και χωροταξία και δρόμους αλα φαβέλα του ρίο και όταν χώροι που ανήκαν είτε στο δημόσιο είτε σε νπδδ ή νπιδ που ελέγχοταν από το δημόσιο δόθηκαν για να χτιστούν μεγαθήρια...

Επισκέπτης
Ή σοσιαλιστή; Άντε και σοσιαλδημοκράτη

Άν εννοείς το Σοσιαλισμό , όπως τον εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ... τότε πές με ελεύθερα !

Παραθέτω σχετικό βιντεάκι με το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Σεραφείμ  (1993)

[youtube=425,350]jOS9_tTcl50[/youtube]

Επισκέπτης
Αν η έκφραση "προστασία ιδιοκτησίας" είναι εμετική φράση, τότε να έρθω να ξεράσω στο σαλόνι σου να δώ τί θα κάνεις...

Φώναξε σε παρακαλώ και εμένα !
Μπορεί να μην κάνω εμετό ... αλλά ένα  :shit:  θα το ρίξω ... !  :2funny:

Επισκέπτης
Βλεποντας ολη αυτην την συζητηση,και ειδικα τα post του Μητσου1000 μου ηρθε ενα φλας ετσι,λιγο ασχετο πως να το πω...

Πριν δυο χρονακια ηταν μια βιζιτα εδω στην Αθηνα-Μολδαβη-την ειχα συναντησει τρεις φορες,αν θυμαμαι καλα.Τελος παντων την δευτερη φορα που την συναντησα,ντυνεται η κοπελλα,ετοιμαζεται να φυγει και εγω πιανω το πορτοφολι να την πληρωσω:
"Ποσα να σου δωσω,πες μου."
"Κοιταξε,δεν μου αρεσει καθολου να το ακουω αυτο.Κανε μονος σου λογαριασμο και βαλε τα μεσα στην τσαντα μου."
"Ουτε εμενα μου αρεσει να σε ρωταω,οχι εσενα μονο,καμμια."
Πηρε μπουρμπουαρ,ετσι για το γαμωτο και μετα απο λιγο οπως μου ειπε μια φιλη της το εσκασε με τον δικο της.Ασχετο ε?

Λοιπον Μητσαρα μου,εγω ειμαι μαζι σου.Φανατικα λεμε...

Οταν εσυ υπερασπιζεσαι-λυσσωδως-το δικαιωμα της Εκκλησιας(ενος οργανισμου που υποτιθεται κοπτεται για την σωτηρια της ψυχης μας,και την εχει δει υπερανω υλης)να μπαζωσει και να τσιμενταρει μερος του Υμηττου,χρησιμοποιωντας δικολαβιστικες μανουβρες και,κυριως,ΕΜΕΤΙΚΕΣ φρασεις οπως:"Προστασια Ιδιοκτησιας","Εδαφικη Περιφερεια","Ιδιοκτησιακο Καθεστως","Τοπικη Αρμοδιοτητα" και αλλα τετοια...Συζητωντας για ΛΕΦΤΑ δηλαδη...

Εγω ΓΟΥΣΤΑΡΩ φιλε μου,ΓΟΥΣΤΑΡΩ...Ετσι,να πεφτουν αυτες οι γαμημενες μασκες.

Ρε,τι να γινεται αυτη η κοπελλιτσα τωρα που δεν γουσταρε να ακουει"ποσο παει"?Καλα να ειναι οπου να ειναι...

Τώρα τί να σχολιάσω ? :think:

Super[size=15pt]mouse[/size]  πήγαινε φάε κάνα τυράκι ... δεν είσαι για τέτοιες συζητήσεις εσύ ...
Άκου με που σου λέω ...
Για το καλό σου !

Επισκέπτης
Εγω ΓΟΥΣΤΑΡΩ φιλε μου,ΓΟΥΣΤΑΡΩ...Ετσι,να πεφτουν αυτες οι γαμημενες μασκες.

Ψάξε όλα μου τα πόστ και παρέθεσέ μου έστω και ένα στο οποίο να έβαλα μάσκα .

Λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου  ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ . Δε με ενδιαφέρει πραγματικά το τι θα πούν οι άλλοι για εμένα . Δεν κρύφτηκα ΠΟΤΕ  και ούτε θα το κάνω ... και ρώτα και τους "εχθρούς" μου να στο επιβεβαιώσουν !

Επισκέπτης
Δημήτριε έχεις συγγένεια με το Ρουσσόπουλο; Τον Αντώναρο μήπως;

Εγώ ΟΧΙ !
Τα έχω καλά και με τις 2 Κυβερνήσεις ...! ;)

Έχεις μήπως εσύ με την Αλέκα ? :huh:
Μήπως με κάποιο "Δημόσιο Κατήγορο" ? :huh:

Το δύσκολο φίλε μου , δεν είναι να κατηγορήσεις κάποιον ... αλλά να τον υπερασπιστείς και να τον αθωώσεις ... :)

Επισκέπτης
...Στην τελικη ο Μητσος1000 μιλαει για ΛΕΦΤΑ και το πως το ΜΑΓΑΖΙ που λεγεται Εκκλησια θα βγαλει πιο πολλα ΛΕΦΤΑ.Εσυ γιατι κοβεσαι για αυτο?

Ε... δεν πάει άλλο ... θα στήσω φάκα !

Ρε θα με τρελάνεις ... ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ???
Παρέθεσέ μου το πόστ .

Επισκέπτης
Όποτε η απόπειρα να με κατατάξεις στους οπαδούς - απολογητές της όποιας εκκλησίας μάλλον πέφτει στο κενό...

Ωστόσο, καλώς ή κακώς υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται εκκλησία της ελλάδος και έχει κάποια δικαιώματα που της τα αναγνωίζουν οι ίδιοι νόμοι που τα αναγνωρίζουν σε εμάς...
Έχει και ορισμένα προνόμια, τα οποία έχουν ιστορική εξήγηση και κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα καταργηθούν...

Η εκκλησία είναι ιδιοκτήτρια γης...Γης την οποία κατέχει πριν καν την ύπαρξη του Νέου Ελληνικού Κράτους, ενίοτε και πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης...Τότε ο νόμιμος τρόπος κτήσης γης ήταν (και) η παραχώρηση από τον βυζαντινό αυτοκράτορα και μετά την άλωση από το σουλτάνο...
Η εκκλησία είναι επίσης ιδρυτικός εταίρος του νέου ελληνικού κράτους και αυτό δεν αμφισβητείται ούτε από τη ρεπούση...
Και φυσικά, κράτησε τη γη που κατείχε πριν την επανάσταση όπως την κράτησαν και οι ιδιώτες της εποχής...

Επομένως η εκκλησία δεν καταπατά γη όπως ανακριβώς αναφέρεις- αντίθετα της έχει καταπατηθεί γη ουκ ολίγες φορές, ενίοτε και με κρατική "ευλογία"..

Ωστόσο, σε μια χώρα που η καταπάτηση έως και πρόσφατα ήταν ο βασικός τρόπος κτήσης κυριότητας, είναι ανακριβές και ψευδές να κατηγορούμε την εκκλησία ότι αυτή καίει τα δάση για να αποκτήσει γη που ούτως ή άλλως της ανήκει...

Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιοι έχουν τις βίλες στο διόνυσο που ως δια μαγείας είναι στη μέση του δάσους αλλά το "ξέφωτο" που κτίστηκαν άποχαρακτηρίστηκε..
Το αν θα κτίσει η εκκλησία ή ο οποιοσδήποτε ιδιώτης σε χώρο που του ανήκει με τίτλους και όχι με .. χρησικτησίες και αηδίες και με την προϋπόθεση ότι δεν θα κοπεί ούτε δέντρο (διότι άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, άλλο δασικός χαρακτήρας), ουδόλως με ενδιαφέρει.

+ 1000

Επισκέπτης
Το θέματα είναι τα ακόλουθα:
1) Η πολιτεία με το Προεδρικό Διάταγμα "περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεων και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού" (ΦΕΚ 544Δ’/20-10-1978) σε εφαρμογή του Συντάγματος του 1975 καθόρισε τις Α' και Β΄ Ζώνες Προστασίας του Υμηττού. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ο Υμηττός είναι δασική έκταση.
Είσαι (εσύ και ο Δημήτριος) υπέρ ή κατά του Π.Δ.;
Εφόσον κόπτεσαι ότι είσαι νομοταγής, υποστηρίζεις ή όχι την καταστρατήγηση του Π.Δ. του 1978;

Τα Π.Δ , καταργούνται με  Π.Δ , και οι νόμοι με νόμους.
Στην περίπτωση δε , που καταργηθεί ο νόμος βάσει του οποίου εξεδόθη το Π.Δ , τότε αυτόματα καταργείται και το Π.Δ. (αυτά για όσους δεν ξέρουν)

Τώρα στο θέμα μας. Δε με νοιάζει το τί λέει το Π.Δ. που αναφέρεις. Ούτε ξέρω καν τι λέει ...
Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα κρίνει τη νομιμότητα , αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εγώ μπορεί να θέλω να μην εφαρμοστεί το Π.Δ και το αντίθετο. Ποιός με ρωτάει ???

Το είπα και προηγουμένως. Τα Δικαστήρια αποφασίζουν. Και οι αποφάσεις τους , όποιες κι αν είναι αυτές , είναι απόλυτα αποδεκτές και απο εμένα !

Επισκέπτης
Να σου θυμήσω ότι εδώ δεν είναι το ΣτΕ ούτε και εγώ ειδικός στην επεξεργασία προεδρικών διαταγμάτων...

Το ΣτΕ κρίνει τη νομιμότητα  των Π.Δ (π.χ αν υπήρξε νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοσή του).
Όχι όμως και τη σκοπιμότητα έκδοσής τους  ;)

Επισκέπτης
Πάντως το ζήτημα ήταν κατά ποσο είναι επιτρεπτή η ανοικοδόμηση στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω των πδ (και γι' αυτό θα χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση η οποία δεν πέρασε) και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς..

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Και σε τελική ανάλυση, το ζήτημα μάλλον έχει λυθεί τελεσίδικα, λόγω της απροθυμίας του νέου αρχιεπισκόπου να επιμείνει για την ανέγερση...

Άν και δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό , σε πιστεύω !
Δεν είναι για διεκδικήσεις ο Ιερώνυμος ... μεγάλος άνθρωπος , μη μας πάθει τίποτα και τον χάσουμε , τρόμαξε να εκλεγεί ...

Επισκέπτης
Επειδή δεν έχω σκοπό να περασω άλλο ένα βράδυ μαλακίζοντας τη μαλαπέρδα μου με ανεξάρτητους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, να πω ότι κατέληξα στο εξής κορυφαίο συμπέρασμα.....

Πού να σου βρώ της ΚΝΕ όλη νύχτα ?
Βρές εκεί καμιά Ρωσιδούλα ... μπορεί να σου καλύψει λίγο το κενό !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom