Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.
Βρε εσύ Δημήτριε δεν μπορείς να καταλάβεις ότι εκτίθεσαι;
Δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις ΔΥΟ λάθη;
Πρώτο πολύ βασικό λάθος: Μπερδεύεις τον Δήμο Υμηττού με τον Υμηττό τον βουνό, τον ορεινό όγκο.
Ο δήμος Υμηττού (εκεί που είναι το μπαρουτάδικο, η πρώην ΠΥΡΚΑΛ) βρίσκεται σήμερα πολύ μακριά από το βουνό από το οποίο πήρε το όνομα του.
Ο Υμηττός στον οποίο αναφέρεται η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού είναι ο Δήμος Δημήτριε και όχι το βουνό όπως νομίζεις εσύ.
Δεύτερον ο Καρέας είναι περιοχή του Δήμου Βύρωνα. Επομένως ο Καρέας ανήκει στον Μητροπολίτη Καισαριανής (ο οποίος παρεπιμπτόντως είναι ιδιαίτερα μισαλλόδοξος και επηρμένος) και ουχί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ούτε τον κόπο δεν έκανες να μελετήσεις την σελίδα που σου έστειλα. Γιατί αν το έκανες θα έφθανες και εδώ:
Οπότε έλεος βρε Δημήτριε, θέλεις να μας πείς ότι ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Υμηττού που βρίσκεται στην πλατεία Υμηττού είναι πάνω στο βουνό;
Θα τρελλαθούμε τελείως; Μόνο από το καμπαναριό το βλέπεις το βουνό.
Και θέλεις να μου πεις ότι ο ναός αγίου Γεωργίου Καρέα που φυσικά βρίσκεται στον Καρέα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή;
Μπα, αν δεν τα ήξερα τα μέρη θα πήγαινα να διαπράξω φούντο.
Τι να σου πω μελέτα λίγο και την ιστοσελίδα του Γούγλη και δες που πέφτει το κάθε τί.
Αλλά όπως σου έχω πει είσαι αλλαζών. Το πάθος του νεοφωτίστου.
Και αυτό με τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα τελείως άσχετο. Μα τελείως.
Πολυαγαπημένε φίλε Voltaire45 ,
Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω , αλλά μόλις σήμερα είδα την απάντησή σου.
Αν και σου πήρε 2 μέρες περίπου για να απαντήσεις σε ένα πόστ το οποίο εγώ έκανα μέσα σε 5 λεπτά , γνώμη μου είναι πως το όλο θέμα έπρεπε να το ερευνήσεις πολύ διεξοδικότερα από όσο το ερεύνησες ήδη …. Και να μην σπεύσεις να εκτεθείς για άλλη μία φορά στα μάτια των μελών του site .
Τι εννοώ ?
Μπορεί εγώ να έσφαλα ως προς τον καθορισμό της κατά τόπον αρμοδιότητος της περιοχής του Καρέα , έχοντας μάλιστα υπ όψιν μου παλαιοτέρα Εκκλησιαστική διαίρεση , αλλά και το ενδεχόμενο η καθ’ ου ο λόγος έκταση , να ανήκει ιδιοκτησιακά όχι σε Μητρόπολη , αλλά απευθείας στο Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Συνόδου (Με λίγα λόγια θεώρησα κάτι ως δεδομένο , χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα) , αλλά εσύ , με αυτήν σου την απάντηση μου λύνεις τα χέρια … !
Και αυτό γιατί ισχυρίζεσαι κάτι το οποίο είναι καλύτερο από αυτό που λόγω πλάνης ισχυρίστηκα εγώ. Το ότι δηλαδή
ο Καρέας υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής .
Θες να σου εξηγήσω το γιατί ?
Η απάντηση βρίσκεται στους Ιερούς Κανόνες ! Και αν ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο πόστ μου , θα δείς ότι ξεκινάω με τη φράση :
«Θές να σου απαντήσω και Εκκλησιαστικά …?»
Το μέρος της Εκκλησιαστικής απάντησης , δεν αφορά την κατά τόπον αρμοδιότητα , αλλά το ποιος προεδρεύει της Συνόδου.
Και λέω :
«Η Εκκλησία της Ελλάδος , διοικείται απο τη Σύνοδο , της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Και είναι πρόεδρός της ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών , όχι γιατί η Αθήνα είναι η Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους , αλλά γιατί η Σύνοδος συγκαλείται στην εδαφική περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
Το πολίτευμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι Συνοδικό και όχι Πρωθυπουργοκεντρικό.
Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος ούτε διορίζει , ούτε παύει τους επισκόπους. Πολύ δε περισσότερο , δεν έχει τη δυνατότητα ούτε κάν να ιερουργήσει σε ξένη Εκκλησιαστική περιφέρεια , άνευ αδείας του επιχωρίου επισκόπου . (Θυμήσου αν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ιερούργησε ποτέ στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου … Τόλμαγε να το κάνει ? )
Με όσα έγραψες , τι μου λές ? Ότι ο Καρέας ανήκει στην Ιερά μητρόπολη Καισαριανής.
Άρα , αν συγκληθεί στον Καρέα Σύνοδος , σε αυτήν θα προεδρεύσει ο Καισαριανής Δανιήλ και όχι ο Αθηνών Ιερώνυμος.
Τώρα ποιός απ τους δύο μας εκτίθεται ???
Για να προεδρεύσει σε Συνοδικό μέγαρο στον Καρέα ο Αθηνών Ιερώνυμος ,
θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα μεταβάλλει την τοπική αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής , αφαιρώντας από αυτήν ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ την περιοχή όπου θα ανεγερθεί το Συνοδικό Μέγαρο . Η νέα τοπική αρμοδιότητα θα πρέπει να παραχωρεί την εν λόγω περιοχή , είτε στην Ιερά Σύνοδο (πρόεδρος της οποίας βάσει του Νόμου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) , είτε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ , ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΔΑΝΙΗΛ !
(φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή...)
Ας φύγουμε από τα καθ ημάς …
Ας πάμε λίγο στο παρελθόν , στην περίοδο όπου συνεκλήθη η Α εν Νικαία Οικουμενική Σύνοδος. Ποιος προήδρευσε σε αυτήν (που ήταν και Οικουμενική και όχι τοπική σαν τη δικήμας) ??? Προήδρευσε ο Νικαίας Θεογνίς . Επαρχία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως δεν ήταν η Νίκαια της Μ. Ασίας ? Γιατί δεν προήδρευσε ο τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ? Γιατί έτσι ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες και η Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας !
Ως προς τους χαρακτηρισμούς που κάνεις προς το πρόσωπό μου , δεν θα ανταποδώσω!
Δεν είναι του χαρακτήρα μου !
Με είπες αλαζών ! Με είπες παθιασμένο νεοφώτιστο !
Πολύ σόφτ σε βρίσκω …
Στο παρελθόν με έχεις πει και σκοταδιστή … και άλλα χειρότερα που δε θυμάμαι τώρα.
Κάνε μου μια χάρη : Μη με πείς ποτέ Κομουνιστή . Δεν έχω χειρότερη προσβολή από αυτή . Θα με υποχρεώσεις !
Εύχομαι καλό απόγευμα !
Δημήτρης