Νέα

Υμηττός...ΤΕΛΟΣ...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 211
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

bordelman

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
16
Πόντοι
16
Μετά την Πάρνηθα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα,μα τέλος πάντων έναν πούστη εμπρηστή δέν θα πιάσουνε ? Να τον παλουκώσουμε στο Σύνταγμα.Πάνε 30 χρόνια που δέν έχουν πιάσει ποτέ κανέναν.
Θά πεθάνουμε όλοι σαν τα ποντίκια
πεθαινουμε ηδη man

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Θές να σου απαντήσω και Εκκλησιαστικά για να καταλάβεις γιατί δεν πρόκειται ποτέ να διεκδικηθεί απο την Αριεπισκοπή καμία έκταση στον Υμηττό ?

Άκου λοιπόν:

Η Εκκλησία της Ελλάδος , διοικείται απο τη Σύνοδο , της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Και είναι πρόεδρός της ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών , όχι γιατί η Αθήνα είναι η Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους , αλλά γιατί η Σύνοδος συγκαλείται στην εδαφική περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εδαφική περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών , βρίσκεται και ο Καρέας .
Δεν βρίσκεται όμως και ο Υμηττός. Ο Υμηττός  υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής  και όχι στην Αρχιεπισκοπή.

Άν λοιπόν το Συνοδικό μέγαρο ανεγερθεί στον Υμηττό (όπως πολλοί άσχετοι περί τα Εκκλησιαστικά υποστηρίζουν) , τότε της Συνόδου θα πρέπει να Προεδρεύει ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ και όχι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Δεν θέλει κόπο ... θέλει τρόπο ... και όλα μετά εξηγούνται πολύ απλά !

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.
Βρε εσύ Δημήτριε δεν μπορείς να καταλάβεις ότι εκτίθεσαι;

Δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις ΔΥΟ λάθη;

Πρώτο πολύ βασικό λάθος: Μπερδεύεις τον Δήμο Υμηττού με τον Υμηττό τον βουνό, τον ορεινό όγκο.

Ο δήμος Υμηττού (εκεί που είναι το μπαρουτάδικο, η πρώην ΠΥΡΚΑΛ) βρίσκεται σήμερα πολύ μακριά από το βουνό από το οποίο πήρε το όνομα του.

Ο Υμηττός στον οποίο αναφέρεται η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού είναι ο Δήμος Δημήτριε και όχι το βουνό όπως νομίζεις εσύ.

Δεύτερον ο Καρέας είναι περιοχή του Δήμου Βύρωνα. Επομένως ο Καρέας ανήκει στον Μητροπολίτη Καισαριανής (ο οποίος παρεπιμπτόντως είναι ιδιαίτερα μισαλλόδοξος και επηρμένος) και ουχί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ούτε τον κόπο δεν έκανες να μελετήσεις την σελίδα που σου έστειλα. Γιατί αν το έκανες θα έφθανες και εδώ:

Οπότε έλεος βρε Δημήτριε, θέλεις να μας πείς ότι ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Υμηττού που βρίσκεται στην πλατεία Υμηττού είναι πάνω στο βουνό;
Θα τρελλαθούμε τελείως; Μόνο από το καμπαναριό το βλέπεις το βουνό.

Και θέλεις να μου πεις ότι ο ναός αγίου Γεωργίου Καρέα που φυσικά βρίσκεται στον Καρέα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή;
Μπα, αν δεν τα ήξερα τα μέρη θα πήγαινα να διαπράξω φούντο.

Τι να σου πω μελέτα λίγο και την ιστοσελίδα του Γούγλη και δες που πέφτει το κάθε τί.

Nα σε ρωτήσω ρε Βολταίρο ...
Όταν εσύ μιλάς για τα Άνω Πετράλωνα , εννοείς τα Κάτω Πετράλωνα ?

Άλλο Υμηττός ... άλλο Καρέας !

Αλλά όπως σου έχω πει είσαι αλλαζών. Το πάθος του νεοφωτίστου.
Και αυτό με τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα τελείως άσχετο. Μα τελείως.

Επισκέπτης
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα.
Βρε εσύ Δημήτριε δεν μπορείς να καταλάβεις ότι εκτίθεσαι;

Δεν καταλαβαίνεις ότι κάνεις ΔΥΟ λάθη;

Πρώτο πολύ βασικό λάθος: Μπερδεύεις τον Δήμο Υμηττού με τον Υμηττό τον βουνό, τον ορεινό όγκο.

Ο δήμος Υμηττού (εκεί που είναι το μπαρουτάδικο, η πρώην ΠΥΡΚΑΛ) βρίσκεται σήμερα πολύ μακριά από το βουνό από το οποίο πήρε το όνομα του.

Ο Υμηττός στον οποίο αναφέρεται η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού είναι ο Δήμος Δημήτριε και όχι το βουνό όπως νομίζεις εσύ.

Δεύτερον ο Καρέας είναι περιοχή του Δήμου Βύρωνα. Επομένως ο Καρέας ανήκει στον Μητροπολίτη Καισαριανής (ο οποίος παρεπιμπτόντως είναι ιδιαίτερα μισαλλόδοξος και επηρμένος) και ουχί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ούτε τον κόπο δεν έκανες να μελετήσεις την σελίδα που σου έστειλα. Γιατί αν το έκανες θα έφθανες και εδώ:

Οπότε έλεος βρε Δημήτριε, θέλεις να μας πείς ότι ο ναός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Υμηττού που βρίσκεται στην πλατεία Υμηττού είναι πάνω στο βουνό;
Θα τρελλαθούμε τελείως; Μόνο από το καμπαναριό το βλέπεις το βουνό.

Και θέλεις να μου πεις ότι ο ναός αγίου Γεωργίου Καρέα που φυσικά βρίσκεται στον Καρέα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή;
Μπα, αν δεν τα ήξερα τα μέρη θα πήγαινα να διαπράξω φούντο.

Τι να σου πω μελέτα λίγο και την ιστοσελίδα του Γούγλη και δες που πέφτει το κάθε τί.

Αλλά όπως σου έχω πει είσαι αλλαζών. Το πάθος του νεοφωτίστου.
Και αυτό με τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα τελείως άσχετο. Μα τελείως.

Πολυαγαπημένε φίλε  Voltaire45 ,

Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω , αλλά μόλις σήμερα είδα την απάντησή σου.

Αν και σου πήρε 2 μέρες περίπου για να απαντήσεις σε ένα πόστ το οποίο εγώ έκανα μέσα σε 5 λεπτά , γνώμη μου είναι πως το όλο θέμα έπρεπε να το ερευνήσεις πολύ διεξοδικότερα από όσο το ερεύνησες ήδη …. Και να μην σπεύσεις να εκτεθείς για άλλη μία φορά στα μάτια των μελών  του site .

Τι εννοώ ?

Μπορεί εγώ να έσφαλα ως προς τον καθορισμό της κατά τόπον αρμοδιότητος της περιοχής του Καρέα , έχοντας  μάλιστα  υπ όψιν  μου παλαιοτέρα Εκκλησιαστική διαίρεση , αλλά και το ενδεχόμενο η καθ’  ου ο λόγος  έκταση , να ανήκει  ιδιοκτησιακά όχι σε Μητρόπολη , αλλά απευθείας στο Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Συνόδου (Με λίγα λόγια θεώρησα κάτι ως δεδομένο , χωρίς να ψάξω ιδιαίτερα) , αλλά εσύ , με αυτήν σου την απάντηση μου λύνεις τα χέρια … !
Και αυτό γιατί ισχυρίζεσαι κάτι το οποίο είναι καλύτερο από αυτό που λόγω πλάνης  ισχυρίστηκα εγώ. Το ότι δηλαδή ο Καρέας υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής .

Θες να σου εξηγήσω το γιατί ?

Η απάντηση βρίσκεται στους Ιερούς Κανόνες ! Και αν ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο πόστ μου , θα δείς ότι ξεκινάω με τη φράση : «Θές να σου απαντήσω και Εκκλησιαστικά …?»
Το μέρος της Εκκλησιαστικής απάντησης , δεν αφορά την κατά τόπον αρμοδιότητα , αλλά το ποιος προεδρεύει της Συνόδου.

Και λέω : «Η Εκκλησία της Ελλάδος , διοικείται απο τη Σύνοδο , της οποίας πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Και είναι πρόεδρός της ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών , όχι γιατί η Αθήνα είναι η Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους , αλλά γιατί η Σύνοδος συγκαλείται στην εδαφική περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Το πολίτευμα της  Ορθόδοξης Εκκλησίας  είναι Συνοδικό και όχι Πρωθυπουργοκεντρικό.
Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος ούτε διορίζει , ούτε παύει τους επισκόπους. Πολύ δε περισσότερο , δεν έχει τη δυνατότητα ούτε κάν να ιερουργήσει σε ξένη Εκκλησιαστική περιφέρεια , άνευ αδείας του επιχωρίου επισκόπου . (Θυμήσου αν ο Μακαριστός Χριστόδουλος  ιερούργησε ποτέ στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου …  Τόλμαγε να το κάνει ? )

Με όσα έγραψες , τι μου λές ? Ότι ο Καρέας ανήκει στην Ιερά μητρόπολη Καισαριανής.
Άρα , αν συγκληθεί στον Καρέα Σύνοδος , σε αυτήν θα προεδρεύσει ο Καισαριανής Δανιήλ και  όχι ο Αθηνών Ιερώνυμος.

Τώρα ποιός απ τους δύο μας εκτίθεται ???

Για να προεδρεύσει σε Συνοδικό μέγαρο στον Καρέα ο Αθηνών Ιερώνυμος , θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό  Διάταγμα το οποίο θα μεταβάλλει την τοπική αρμοδιότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής , αφαιρώντας από αυτήν ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ  την περιοχή όπου θα ανεγερθεί το Συνοδικό Μέγαρο . Η νέα τοπική αρμοδιότητα θα πρέπει να παραχωρεί την εν λόγω περιοχή , είτε στην Ιερά Σύνοδο (πρόεδρος της οποίας βάσει του Νόμου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών) , είτε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ , ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΔΑΝΙΗΛ !

(φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή...)

Ας φύγουμε από τα καθ ημάς …
Ας πάμε λίγο στο παρελθόν , στην περίοδο  όπου συνεκλήθη η  Α  εν Νικαία  Οικουμενική Σύνοδος. Ποιος προήδρευσε σε αυτήν (που ήταν και Οικουμενική και όχι τοπική σαν τη δικήμας) ??? Προήδρευσε ο Νικαίας  Θεογνίς  . Επαρχία  του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως δεν ήταν η Νίκαια της Μ. Ασίας ? Γιατί δεν προήδρευσε ο τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ? Γιατί έτσι ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες και η Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας !

Ως προς τους χαρακτηρισμούς που κάνεις προς το πρόσωπό μου , δεν θα ανταποδώσω!
Δεν είναι του χαρακτήρα μου !
Με είπες αλαζών ! Με είπες παθιασμένο νεοφώτιστο !
Πολύ σόφτ σε βρίσκω …
Στο παρελθόν με έχεις πει και σκοταδιστή … και άλλα χειρότερα που δε θυμάμαι τώρα.
Κάνε μου μια χάρη : Μη με πείς ποτέ Κομουνιστή . Δεν έχω χειρότερη προσβολή από αυτή . Θα με υποχρεώσεις !

Εύχομαι καλό απόγευμα !

Δημήτρης

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αχ, Δημήτριε εξακολουθείς να μην  καταλαβαίνεις.
Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα ότι της Ιεράς Συνόδου προεδρεύει ο επιχώριος Μητροπολίτης.

Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Πρώτον: Η περιοχή για την οποία μιλάμε (και διεκδικεί η Αρχιεπισκοπή) είναι δασική έκταση στον Υμηττό (το βουνό).
Δεν βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα (και του Καρέα). Σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοιος ελεύθερος χώρος εντός των ορίων του Δήμου - τα οικόπεδα τελείωσαν.
Η έκταση δεν συνορεύει καν με τον Καρέα, βρίσκεται μέσα στο βουνό.

Απλά οι δημοσιογράφοι λένε ότι θα γίνει στον Καρέα επειδή είναι η κοντινότερη περιοχή η οποία έχει όνομα και την γνωρίζει ο πολύς κόσμος. (Και τι άλλο θα μπορούσαν να λέγανε δηλαδή, περιοχή βόρεια του Δήμου Βύρωνα με στίγμα....).

Να και η ιστορική αναδρομή για το θέμα του Μεγάρου.

Τον Δεκέµβριο του 2003, κατατίθεται αιφνιδιαστικά στη Βουλή από την τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, τροπολογία σε νοµοσχέδιο, που αφορούσε τα αυθαίρετα, µε τίτλο «άδεια δόµησης, πολεοδοµικές και άλλες διατάξεις κ.λπ». Στην «αιτιολογική έκθεση» διαβάζουµε: «...Η εκκλησία της Ελλάδος στερείται εγκατάστασης κατάλληλης για τις συνεδριάσεις τής Ιεράς Συνόδου ή εκκλησιαστικών συνεδρίων. Παράλληλα, έχει ανάγκη χώρου για την εξυπηρέτηση µορφωτικών και πολιτιστικών σκοπών. Ύστερα από την συνεργασία µε την Περιφέρεια Αττικής, καθορίστηκε έκταση 27 στρεµµάτων µέσα σε ευρύτερη δασική έκταση 270 στρεµµάτων στην θέση Αγ. Ιωάννης Καρέας, στην οποία θα κατασκευαστούν οι αιτούµενες από την εκκλησία εγκαταστάσεις... Το σύνολο της ωφέλιµης επιφάνειας που θα ανεγερθεί εντός των 27 στρεµµάτων, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 67.000 τ.µ., το δε µέγιστο ύψος ορίζεται σε 8µ. ώστε αφενός µεν να καλύπτει τις ανάγκες ειδικών κτιρίων –όπως βιβλιοθήκη, χώρος συνεδρίων κ.ά.– αλλά αφετέρου να µην αλλοιώνει το τοπίο...».
Η διαδικασία για την κατασκευή εγκαταστάσεων της Εκκλησίας στον Καρέα είχε ξεκινήσει τρία χρόνια πριν και οι πρώτες συζητήσεις είχαν γίνει µε τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη.
Σύµφωνα µε την Εκκλησία, η ιδιοκτησία της στον χώρο αυτό ανερχόταν σε 3.336 στρ. και περιλαµβάνονταν στην Α' και Β' ζώνη προστασίας τού Υµηττού, δηλαδή σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισµένη ως δασική και αναδασωτέα.
Το γεγονός ότι η Εκκλησία ζήτησε να αποχαρακτηριστεί από δασική η περιοχή αυτή του Υµηττού, ξεσήκωσε θύελλα διαµαρτυριών, κατ’ αρχήν από τους τοπικούς φορείς, οι οποίες στη συνέχεια γενικεύτηκαν αναγκάζοντας την τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να αποσύρει προσωρινά, όπως δήλωσε, την τροπολογία για να την επαναφέρει σε άλλο νοµοσχέδιο, ώστε να υπάρξει πλήρης ενηµέρωση των κατοίκων...

Δεύτερον:
Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο επιμένεις για το θέμα του ποιός θα προεδρεύει την Ιερά Σύνοδο.
Δεν υφίσταται πλέον τέτοιο θέμα.
Ο Χριστόδουλος (πονηρός ών) το είχε γυρίσει και ζητούσε μόνον να γίνει συνεδριακό κέντρο το οποίο έλεγε ότι θα φιλοξενούσε γενικώς εκκλησιαστικά συνέδρια.
Το οποίο όμως πάλι σε δασική έκταση θα πρέπει να γίνει.
Η άλλη εκδοχή είναι να γίνει το συνεδριακό κέντρο (και για την Ιερά Σύνοδο) σε ένα άλλο σημείο
που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Και αυτό όμως μέσα στο δάσος βρίσκεται.

Το αλλαζών πήγαινε για το ειρωνικό επιχείρημα σου για τα Άνω και Κάτω Πετράλωνα. Διότι άλλον χαρακτηρισμό δεν μπορούσα να βρω.
Το αυτό ισχύει για τον ζήλο του νεοφωτίστου. Μόνον σε κάτι τέτοιο θα μπορούσα να το αποδώσω.

Και επί τέλους Δημήτριε τοποθετήσου ανοιχτά:

Δικαιούται οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο να χτίσει έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση στον Υμηττό;
Είτε είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, είτε ο Μητροπολίτης Δανιήλ της Καισαριανής, είτε η ΕΥΔΑΠ, είτε το ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε η ΔΕΗ, είτε οι κληρονόμοι Νάστου, είτε ο ΑΟΟΑ, είτε είναι οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος καταπατητής με τουρκικά φιρμάνια;

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Αττική, μετά τις περυσινές φωτιές στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στον Υμηττό όποιος τολμάει να πει ότι θα ρίξει έστω και ένα κουβά τσιμέντο στο βουνό είναι μεγάλος εγκληματίας.
Και δεν θα του περάσει.

(Καλά κομμουνιστή δεν σε αποκαλώ, μαρξιστή-λενινιστή επιτρέπεται;
Ή σοσιαλιστή; Άντε και σοσιαλδημοκράτη. )

Επισκέπτης
Αχ, Δημήτριε εξακολουθείς να μην  καταλαβαίνεις.
Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα ότι της Ιεράς Συνόδου προεδρεύει ο επιχώριος Μητροπολίτης.

Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Πρώτον: Η περιοχή για την οποία μιλάμε (και διεκδικεί η Αρχιεπισκοπή) είναι δασική έκταση στον Υμηττό (το βουνό).
Δεν βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βύρωνα (και του Καρέα). Σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει τέτοιος ελεύθερος χώρος εντός των ορίων του Δήμου - τα οικόπεδα τελείωσαν.
Η έκταση δεν συνορεύει καν με τον Καρέα, βρίσκεται μέσα στο βουνό.

Απλά οι δημοσιογράφοι λένε ότι θα γίνει στον Καρέα επειδή είναι η κοντινότερη περιοχή η οποία έχει όνομα και την γνωρίζει ο πολύς κόσμος. (Και τι άλλο θα μπορούσαν να λέγανε δηλαδή, περιοχή βόρεια του Δήμου Βύρωνα με στίγμα....).

Ρε Βολταίρο τι θες να μου πείς ?
Υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα που να μήν εφαρμόζεται σε αυτήν η κατά τόπον αρμοδιότητα ?
Δηλαδή το βουνό του Υμηττού δεν ανήκει πουθενά ?
Σε κανένα Δήμο ?
Σε καμία Κοινότητα ?
Εκκλησιαστικά δεν υπάγεται σε καμία Μητρόπολη (πνευματικά εννοώ ... όχι το έδαφος) ?

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ...

Κάπου θα ανήκει. Αποκλείεται να μην ανήκει πουθενά. Ακόμη και δάσος να είναι (που δεν είναι) κάπου θα υπάγεται διοικητικά σε Δήμο.
Αυτό που λές δε μπορεί να στέκει !

Επισκέπτης
Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο επιμένεις για το θέμα του ποιός θα προεδρεύει την Ιερά Σύνοδο.
Δεν υφίσταται πλέον τέτοιο θέμα.
Ο Χριστόδουλος (πονηρός ών) το είχε γυρίσει και ζητούσε μόνον να γίνει συνεδριακό κέντρο το οποίο έλεγε ότι θα φιλοξενούσε γενικώς εκκλησιαστικά συνέδρια.
Το οποίο όμως πάλι σε δασική έκταση θα πρέπει να γίνει.
Η άλλη εκδοχή είναι να γίνει το συνεδριακό κέντρο (και για την Ιερά Σύνοδο) σε ένα άλλο σημείο
που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Και αυτό όμως μέσα στο δάσος βρίσκεται.

Επιμένω στο θέμα της προεδρίας της Συνόδου , γιατί είναι θέμα βασικό. Και σου εξήγησα το γιατί. Δε  μπορώ να επανέλθω πάλι. Διάβασε το προπροηγούμενο πόστ μου και θα καταλάβεις.
Η εδαφική αρμοδιότητα είναι ουσιαστική για την Εκκλησία και όχι θέμα τυπικό, και έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς τον τρόπο συγκροτήσεως της Συνόδου.

Δε μπορούμε να λέμε οτι ο Αθηνών , διεκδικεί έκταση στα Ιωάννια ...
Μα πώς θα προεδρεύσει στα Ιωάννινα ... ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ αν δεν τον αφήσει ο Θεόκλητος.
Το ίδιο και με την Καισαριανή.

Η μόνη λύση (που σου είπα και πρίν) είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα επανακαθορίζει τα τοπικά όρια μεταξύ Μητροπόλεως και Αρχιεπισκοπής.

Βέβαια , αν πάρουμε την περίπτωση της Ιεράς Μονής  της οποίας το λίνκ παραθέτεις , δεν τείθεται τέτοιο πρόβλημα , καθώς απ οτι βλέπω υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Μάλλον αυτήν την περίπτωση θα θυμόμουνα και υποστήριξα στο άλλο πόστ μου οτι ο Καρέας υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Λέω κι εγώ ... τόσο λάθος κάνω ! :think:
Έτσι εξηγείται !

Επισκέπτης
Και επί τέλους Δημήτριε τοποθετήσου ανοιχτά:

Δικαιούται οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο να χτίσει έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως δασική έκταση στον Υμηττό;
Είτε είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, είτε ο Μητροπολίτης Δανιήλ της Καισαριανής, είτε η ΕΥΔΑΠ, είτε το ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε η ΔΕΗ, είτε οι κληρονόμοι Νάστου, είτε ο ΑΟΟΑ, είτε είναι οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος καταπατητής με τουρκικά φιρμάνια;

Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Αττική, μετά τις περυσινές φωτιές στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη και στον Υμηττό όποιος τολμάει να πει ότι θα ρίξει έστω και ένα κουβά τσιμέντο στο βουνό είναι μεγάλος εγκληματίας.
Και δεν θα του περάσει.

(Καλά κομμουνιστή δεν σε αποκαλώ, μαρξιστή-λενινιστή επιτρέπεται;
Ή σοσιαλιστή; Άντε και σοσιαλδημοκράτη. )

Τοποθετούμαι ανοιχτά και σου παραθέτω το άρθρο 17 του Συντάγματος "Προστασία της Ιδιοκτησίας":

Υπάρχουνε  Δικαστήρια  , και μέσα σε μία Συντεταγμένη Πολιτεία (όπως είναι η Ελλάδα), είναι τα μοναδικά τα οποία μπορούν να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υμηττού.
Κανένας Δήμαρχος , κανένας Μητροπολίτης , κανένας σύλλογος Οικολόγων ,κανένας δήθεν ενδιαφερόμενος για τα συμφέροντα της Αθήνας πολίτης.

Κι αν το Δικαστήριο αναγνωρίζει τα "φιρμάνια" ... πρόβλημά του . Ας μην τα αναγνωρίσει. Εμένα αυτό δε με αφορά . Το δικαστήριο είναι αυτό το οποίο θα εξετάσει τις νόμιμες προϋποθέσεις και όχι εγώ.

Εσύ μιλάς απο ηθικής πλευράς.
Απο ηθικής πλευράς κι εγώ δε συμφωνώ να καταπατηθεί ο Υμηττός , η Πεντέλη , η Πάρνηθα...
Αλλά στην Ελλάδα ζούμε ... και μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας.
ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ και υπο τις ευλογίες και των Κυβερνώντων.

Κι αν δεν ανεγερθεί Συνοδικό Μέγαρο ... θα ανεγερθεί να είσαι βέβαιος κάποια στιγμή πολυκατοικία ... και θα κατοικήσεις κιόλας ... κι εσύ ... κι εγώ ... κι όλοι μας.

Μην προφασιζόμαστε λοιπόν "προφάσεις εν αμαρτίαις"  !

gatik

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2005
Like
42
Πόντοι
16
καλα...τι ζητανε τετοια ατομα μεσα στο bourdela.com??  :huh:
θεε και κυριε...... :think: :S

Επισκέπτης
Βλεποντας ολη αυτην την συζητηση,και ειδικα τα post του Μητσου1000 μου ηρθε ενα φλας ετσι,λιγο ασχετο πως να το πω...

Πριν δυο χρονακια ηταν μια βιζιτα εδω στην Αθηνα-Μολδαβη-την ειχα συναντησει τρεις φορες,αν θυμαμαι καλα.Τελος παντων την δευτερη φορα που την συναντησα,ντυνεται η κοπελλα,ετοιμαζεται να φυγει και εγω πιανω το πορτοφολι να την πληρωσω:
"Ποσα να σου δωσω,πες μου."
"Κοιταξε,δεν μου αρεσει καθολου να το ακουω αυτο.Κανε μονος σου λογαριασμο και βαλε τα μεσα στην τσαντα μου."
"Ουτε εμενα μου αρεσει να σε ρωταω,οχι εσενα μονο,καμμια."
Πηρε μπουρμπουαρ,ετσι για το γαμωτο και μετα απο λιγο οπως μου ειπε μια φιλη της το εσκασε με τον δικο της.Ασχετο ε?

Λοιπον Μητσαρα μου,εγω ειμαι μαζι σου.Φανατικα λεμε...

Οταν εσυ υπερασπιζεσαι-λυσσωδως-το δικαιωμα της Εκκλησιας(ενος οργανισμου που υποτιθεται κοπτεται για την σωτηρια της ψυχης μας,και την εχει δει υπερανω υλης)να μπαζωσει και να τσιμενταρει μερος του Υμηττου,χρησιμοποιωντας δικολαβιστικες μανουβρες και,κυριως,ΕΜΕΤΙΚΕΣ φρασεις οπως:"Προστασια Ιδιοκτησιας","Εδαφικη Περιφερεια","Ιδιοκτησιακο Καθεστως","Τοπικη Αρμοδιοτητα" και αλλα τετοια...Συζητωντας για ΛΕΦΤΑ δηλαδη...

Εγω ΓΟΥΣΤΑΡΩ φιλε μου,ΓΟΥΣΤΑΡΩ...Ετσι,να πεφτουν αυτες οι γαμημενες μασκες.

Ρε,τι να γινεται αυτη η κοπελλιτσα τωρα που δεν γουσταρε να ακουει"ποσο παει"?Καλα να ειναι οπου να ειναι...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Υπάρχουνε  Δικαστήρια   , και μέσα σε μία Συντεταγμένη Πολιτεία (όπως είναι η Ελλάδα), είναι τα μοναδικά τα οποία μπορούν να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υμηττού.

Δημήτριε έχεις συγγένεια με το Ρουσσόπουλο; Τον Αντώναρο μήπως;

Ετσι λένε και αυτοί μόλις βγαίνουν τα σκάνδαλα και οι πουστιές τους στη φόρα......
Η δικαιοσύνη είναι η μόνη υπεύθυνη.....
Αφήστε τη δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.
Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.....
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Αντε να σου κάνω και μετάφραση...
Παπάρια μάντολες δικαιοσύνη....
Και που σαι.......... Και στα μπουρδέλα οι τσατσάδες και οι νταβάδες συντεταγμένοι είναι  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Υ.Γ.
Και κάτσε φρόνιμα μη σ αρχίσω στα πραγματικά αβατάρ και μετά θα ψάχνεις το Σύνταγμα.... Οχι της Ελλάδος αλλά της Αθήνας......... :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Βλεποντας ολη αυτην την συζητηση,και ειδικα τα post του Μητσου1000 μου ηρθε ενα φλας ετσι,λιγο ασχετο πως να το πω...

Πριν δυο χρονακια ηταν μια βιζιτα εδω στην Αθηνα-Μολδαβη-την ειχα συναντησει τρεις φορες,αν θυμαμαι καλα.Τελος παντων την δευτερη φορα που την συναντησα,ντυνεται η κοπελλα,ετοιμαζεται να φυγει και εγω πιανω το πορτοφολι να την πληρωσω:
"Ποσα να σου δωσω,πες μου."
"Κοιταξε,δεν μου αρεσει καθολου να το ακουω αυτο.Κανε μονος σου λογαριασμο και βαλε τα μεσα στην τσαντα μου."
"Ουτε εμενα μου αρεσει να σε ρωταω,οχι εσενα μονο,καμμια."
Πηρε μπουρμπουαρ,ετσι για το γαμωτο και μετα απο λιγο οπως μου ειπε μια φιλη της το εσκασε με τον δικο της.Ασχετο ε?

Λοιπον Μητσαρα μου,εγω ειμαι μαζι σου.Φανατικα λεμε...

Οταν εσυ υπερασπιζεσαι-λυσσωδως-το δικαιωμα της Εκκλησιας(ενος οργανισμου που υποτιθεται κοπτεται για την σωτηρια της ψυχης μας,και την εχει δει υπερανω υλης)να μπαζωσει και να τσιμενταρει μερος του Υμηττου,χρησιμοποιωντας δικολαβιστικες μανουβρες και,κυριως,ΕΜΕΤΙΚΕΣ φρασεις οπως:"Προστασια Ιδιοκτησιας","Εδαφικη Περιφερεια","Ιδιοκτησιακο Καθεστως","Τοπικη Αρμοδιοτητα" και αλλα τετοια...Συζητωντας για ΛΕΦΤΑ δηλαδη...

Εγω ΓΟΥΣΤΑΡΩ φιλε μου,ΓΟΥΣΤΑΡΩ...Ετσι,να πεφτουν αυτες οι γαμημενες μασκες.

Ρε,τι να γινεται αυτη η κοπελλιτσα τωρα που δεν γουσταρε να ακουει"ποσο παει"?Καλα να ειναι οπου να ειναι...

Αν η έκφραση "προστασία ιδιοκτησίας" είναι εμετική φράση, τότε να έρθω να ξεράσω στο σαλόνι σου να δώ τί θα κάνεις...

Είναι άλλο θέμα η συμπάθεια ή η αντιπάθεια προς την εκκλησία και άλλο θέμα ο σεβασμός στους νόμους...Ο ίδιος νόμος που αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα (που πριν 1 αιώνα δεν ήταν αυτονόητο) να είμαστε ιδιοκτήτες γης, το αναγνωρίζει και στην εκκλησία...

Και επειδή η εμπαθεια και η αμάθεια κάποιων δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα, ας μας πουν ποιος έχει χτίσει στα καμμένα της πεντέλης και των άλλων δασών ανά την επικράτεια..
Διότι είχα την αμυδρά υποψία ότι τόσα χρόνια τα δάση τα καίνε συμμορίες καταπατητών γνωστές ως οικοδομικοί συνεταιρισμοί  και μεσιτοεργολαβικά κυκλώματα υπό την ανοχή (με το αζημίωτο) κρατικών λειτουργών , καθώς στα καμμένα τόσα χρόνια βίλες ξεπηδάνε...
Αν τα έκαιγαν οι παπάδες, δεν θα ήταν λογικό να ξεπηδάνε ναοί;

Για να μην αναφερθώ στο πώς απέκτησαν τίτλους στα μεσόγεια, για τον αυθαίρετο οικισμό στα τουρκοβούνια με το όνομα ηγέτη του κέντρου, για τα πανωσηκώματα στη λούτσα και τόσα όλα..

Και μετά φταίει η εκκλησία που θέλει να κτίσει σε γη που της ανήκει...

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Αν η έκφραση "προστασία ιδιοκτησίας" είναι εμετική φράση, τότε να έρθω να ξεράσω στο σαλόνι σου να δώ τί θα κάνεις...

Είναι άλλο θέμα η συμπάθεια ή η αντιπάθεια προς την εκκλησία και άλλο θέμα ο σεβασμός στους νόμους...Ο ίδιος νόμος που αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα (που πριν 1 αιώνα δεν ήταν αυτονόητο) να είμαστε ιδιοκτήτες γης, το αναγνωρίζει και στην εκκλησία...

Και επειδή η εμπαθεια και η αμάθεια κάποιων δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα, ας μας πουν ποιος έχει χτίσει στα καμμένα της πεντέλης και των άλλων δασών ανά την επικράτεια..
Διότι είχα την αμυδρά υποψία ότι τόσα χρόνια τα δάση τα καίνε συμμορίες καταπατητών γνωστές ως οικοδομικοί συνεταιρισμοί  και μεσιτοεργολαβικά κυκλώματα υπό την ανοχή (με το αζημίωτο) κρατικών λειτουργών , καθώς στα καμμένα τόσα χρόνια βίλες ξεπηδάνε...

Η λογική της αμοιβάδας εν δράσει.  :bounce:

Για να μην αναφερθώ στο πώς απέκτησαν τίτλους στα μεσόγεια, για τον αυθαίρετο οικισμό στα τουρκοβούνια με το όνομα ηγέτη του κέντρου, για τα πανωσηκώματα στη λούτσα και τόσα όλα..

Έλα καλέ! Και δεν το ξερα! [size=10pt]Από πού της ανήκει;[/size] Για πες μας.....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η λογική της αμοιβάδας εν δράσει.  :bounce:
Έλα καλέ! Και δεν το ξερα! [size=10pt]Από πού της ανήκει;[/size] Για πες μας.....

Δεν πας καλύτερα να αντιγράψεις κανά άρθρο των Νέων για να μας δείξεις για πολλοστή φορά πόσο εγκάθετη είσαι;

Υ/γραφο: Στο δωμάτιό σου έχεις αφίσσα του Πρετεντέρη και του Οικονομέα;

Επισκέπτης

1)Τα λεφτα ειναι σημαντικα,το ιδιο και η ιδιοκτησια αλλα δεν μου αρεσει να συζητω για αυτα.Οπως δεν αρεσε στην Μολδαβη βιζιτα να ακουει"ποσο παει?".
2)Για τους λογους που αναφερεις(καταπατησεις,μεσιτοεργολαβοι κλπ)οι φρασεις του Μητσου1000 που παραθετω αποκτουν ενα ιδιατερα εμετικο και αποκρουστικο τονο,ακριβως γιατι η Εκκλησια ειναι-υποτιθεται-πνευματικος οργανισμος.Στην πραγματικοτητα ειναι αλλη μια επιχειρηση που πουλαει θρησκεια.Αλλοι τυλιγουν σουβλακια,αλλοι πουλανε εφημεριδες αυτοι σου πουλανε την μελλουσα ζωη.
3)Το ΜΑΓΑΖΙ που ονομαζεται εκκλησια,επιθυμει να καταπατησει δημοσια γη(που ειναι επιπλεον ΔΑΣΟΣ)να την μπαζωσει και να την χτισει.Πρεπει να το υπερασπιστουμε αυτο στα πλαισια του σεβασμου προς την ιδιοκτησια?
4)Στην τελικη ο Μητσος1000 μιλαει για ΛΕΦΤΑ και το πως το ΜΑΓΑΖΙ που λεγεται Εκκλησια θα βγαλει πιο πολλα ΛΕΦΤΑ.Εσυ γιατι κοβεσαι για αυτο?

Και ΝΑΙ ολοι αυτοι οι τυποι(Τουρκοβουνια,Κοκκιναρας,Λουτσα,Ιπποκρατειος και τοσοι αλλοι)ειναι απλως ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Ο Προυντον δικαιωνεται,εδω και τωρα στην Ελλαδαρα του 2008...

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δεν πας καλύτερα να αντιγράψεις κανά άρθρο των Νέων για να μας δείξεις για πολλοστή φορά πόσο εγκάθετη είσαι;

Υ/γραφο: Στο δωμάτιό σου έχεις αφίσσα του Πρετεντέρη και του Οικονομέα;

Μικρή μου αμοιβάδα......  δεν αντέγραψα ποτέ κανένα άρθρο των Νέων. Μόνο το παρέθεσα.
Επίσης αν μου απάντησεις εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα [size=10pt]από που απέκτησε η εκκλησία την περιουσία "της" [/size] υπόσχομαι να σκίσω τις αφίσες του πρετεντέρη και του οικονομέα από το δωμάτιό μου και να βάλω του άνθιμου που έχεις εσύ στο δικό σου δωμάτιο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
1)Τα λεφτα ειναι σημαντικα,το ιδιο και η ιδιοκτησια αλλα δεν μου αρεσει να συζητω για αυτα.Οπως δεν αρεσε στην Μολδαβη βιζιτα να ακουει"ποσο παει?".
2)Για τους λογους που αναφερεις(καταπατησεις,μεσιτοεργολαβοι κλπ)οι φρασεις του Μητσου1000 που παραθετω αποκτουν ενα ιδιατερα εμετικο και αποκρουστικο τονο,ακριβως γιατι η Εκκλησια ειναι-υποτιθεται-πνευματικος οργανισμος.Στην πραγματικοτητα ειναι αλλη μια επιχειρηση που πουλαει θρησκεια.Αλλοι τυλιγουν σουβλακια,αλλοι πουλανε εφημεριδες αυτοι σου πουλανε την μελλουσα ζωη.
3)Το ΜΑΓΑΖΙ που ονομαζεται εκκλησια,επιθυμει να καταπατησει δημοσια γη(που ειναι επιπλεον ΔΑΣΟΣ)να την μπαζωσει και να την χτισει.Πρεπει να το υπερασπιστουμε αυτο στα πλαισια του σεβασμου προς την ιδιοκτησια?
4)Στην τελικη ο Μητσος1000 μιλαει για ΛΕΦΤΑ και το πως το ΜΑΓΑΖΙ που λεγεται Εκκλησια θα βγαλει πιο πολλα ΛΕΦΤΑ.Εσυ γιατι κοβεσαι για αυτο?

Και ΝΑΙ ολοι αυτοι οι τυποι(Τουρκοβουνια,Κοκκιναρας,Λουτσα,Ιπποκρατειος και τοσοι αλλοι)ειναι απλως ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Ο Προυντον δικαιωνεται,εδω και τωρα στην Ελλαδαρα του 2008...

Προσωπικά δεν αγοράζω αυτό που πουλάει η εκκλησία, διότι δεν πιστεύω ούτε στη μέλλουσα ζωή ούτε και στη σωτηρία της όποιας μου ψυχής επειδή κάποιος κύριος με μούσι θα μου διαβάσει κάτι που γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια...
Όποτε η απόπειρα να με κατατάξεις στους οπαδούς - απολογητές της όποιας εκκλησίας μάλλον πέφτει στο κενό...

Ωστόσο, καλώς ή κακώς υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο που λέγεται εκκλησία της ελλάδος και έχει κάποια δικαιώματα που της τα αναγνωίζουν οι ίδιοι νόμοι που τα αναγνωρίζουν σε εμάς...
Έχει και ορισμένα προνόμια, τα οποία έχουν ιστορική εξήγηση και κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα καταργηθούν...

Η εκκλησία είναι ιδιοκτήτρια γης...Γης την οποία κατέχει πριν καν την ύπαρξη του Νέου Ελληνικού Κράτους, ενίοτε και πριν την πτώση της Κωνσταντινούπολης...Τότε ο νόμιμος τρόπος κτήσης γης ήταν (και) η παραχώρηση από τον βυζαντινό αυτοκράτορα και μετά την άλωση από το σουλτάνο...
Η εκκλησία είναι επίσης ιδρυτικός εταίρος του νέου ελληνικού κράτους και αυτό δεν αμφισβητείται ούτε από τη ρεπούση...
Και φυσικά, κράτησε τη γη που κατείχε πριν την επανάσταση όπως την κράτησαν και οι ιδιώτες της εποχής...

Επομένως η εκκλησία δεν καταπατά γη όπως ανακριβώς αναφέρεις- αντίθετα της έχει καταπατηθεί γη ουκ ολίγες φορές, ενίοτε και με κρατική "ευλογία"..

Ωστόσο, σε μια χώρα που η καταπάτηση έως και πρόσφατα ήταν ο βασικός τρόπος κτήσης κυριότητας, είναι ανακριβές και ψευδές να κατηγορούμε την εκκλησία ότι αυτή καίει τα δάση για να αποκτήσει γη που ούτως ή άλλως της ανήκει...

Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιοι έχουν τις βίλες στο διόνυσο που ως δια μαγείας είναι στη μέση του δάσους αλλά το "ξέφωτο" που κτίστηκαν άποχαρακτηρίστηκε..
Το αν θα κτίσει η εκκλησία ή ο οποιοσδήποτε ιδιώτης σε χώρο που του ανήκει με τίτλους και όχι με .. χρησικτησίες και αηδίες και με την προϋπόθεση ότι δεν θα κοπεί ούτε δέντρο (διότι άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, άλλο δασικός χαρακτήρας), ουδόλως με ενδιαφέρει.

Μικρή μου αμοιβάδα......  δεν αντέγραψα ποτέ κανένα άρθρο των Νέων. Μόνο το παρέθεσα.
Επίσης αν μου απάντησεις εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα [size=10pt]από που απέκτησε η εκκλησία την περιουσία "της" [/size] υπόσχομαι να σκίσω τις αφίσες του πρετεντέρη και του οικονομέα από το δωμάτιό μου και να βάλω του άνθιμου που έχεις εσύ στο δικό σου δωμάτιο.

Μάλιστα...Το ότι κάνεις copy paste ό,τι ανοησία διαβάζεις στα Νέα δεν συνιστά αντιγραφή, ειδικά όταν το υιοθετείς ανεπιφύλακτα και το επικαλείσαι ωσάν αυθεντία...
Μήπως αν σου έλεγα ότι παπαγαλίζεις, θα σε έκανε να νιώσεις καλύτερα;

Και για την πασόκα του σάιτ, το ζήτημα του συνοδικού μεγάρου, το ξεκίνησε υπουργός του πασοκ με τροπολογία...
Για το πως απέκτησε η εκκλησία την περιουσία της κάτι λέω πιο πάνω αλλά αμφιβάλλω αν θα το καταλάβεις...
Αν και είναι εύληπτο ακόμη και για μια αμοιβάδα...

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Λέω για να μη χαλάσω το χατίρι στον str81967 ε... συγγνώμη 1977 ήθελα να πω, λέω να του "αντιγράψω" εδώ ένα αρθράκι σχετικό με το θρεντ από το Βήμα. Δε νομίζω να σε πειράζει η μεταπήδησις από τα Νέα στο Βήμα. Είμαι σίγουρη δλδ ότι δε θα χεις πρόβλημα. Διότι ό,τι δεν είναι μπλε είναι πράσινο!!!!!!! (εκτός από τα καμμένα που είναι μαύρα)

www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15367&m=A42&aa=2]Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αίτια των περυσινών πυρκαϊών «καίει» την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες
Οι ένοχοι της καταστροφής του 2007[/url]

Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αίτια των περυσινών πυρκαϊών «καίει» την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες
Οι ένοχοι της καταστροφής του 2007
Η πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24, η έλλειψη κτηματολογίου και η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού

Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το φιτίλι για τις καταστροφικές πυρκαϊές που έκαψαν την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι άναψαν η επιλογή της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το άρθρο 24 για τα δάση και η έλλειψη κτηματολογίου. Βοηθητικό ρόλο στις εκρηκτικές διαστάσεις τις οποίες έλαβε η καταστροφή έπαιξαν η έλλειψη επαρκών κονδυλίων για τον καθαρισμό των δασών, αλλά και η σιωπηλή «αμνηστία» που δίνεται κάθε φορά παραμονές των εκλογών - ακολούθησαν οι εθνικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο - στους καταπατητές. Αυτοί οι παράγοντες και όχι κάποια ύποπτα κέντρα ή ο άτακτος «στρατηγός άνεμος» βρίσκονται πίσω από τις φωτιές. Και όλα αυτά δεν τα λένε κάποιοι... τρελοί οικολόγοι, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε έκθεσή του η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15367&m=A42&aa=2]η συνέχεια...[/url] αν και ξέρω ότι δεν τρελαίνεσαι κιόλας...

Σίγουρα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εγκάθετο ε;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Δεν είναι το θέμα μας η Λούτσα, τα Μεσόγεια, τα Τουρκοβούνια.

Το θέματα είναι τα ακόλουθα:
1) Η πολιτεία με το Προεδρικό Διάταγμα "περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεων και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού" (ΦΕΚ 544Δ’/20-10-1978) σε εφαρμογή του Συντάγματος του 1975 καθόρισε τις Α' και Β΄ Ζώνες Προστασίας του Υμηττού. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ο Υμηττός είναι δασική έκταση.
Είσαι (εσύ και ο Δημήτριος) υπέρ ή κατά του Π.Δ.;
Εφόσον κόπτεσαι ότι είσαι νομοταγής, υποστηρίζεις ή όχι την καταστρατήγηση του Π.Δ. του 1978;

2) Ο Σουφλιάς έχει ζητήσει την επέκταση της Α΄ Ζώνης Προστασίας μέχρι τα σύνορα των οικισμών, δηλαδή την κατάργηση της Β΄ Ζώνης Προστασίας. Δηλαδή την ισχυροποίηση της προστασίας του ορεινού όγκου.
Καλώς ή κακώς κατ' εσένα;
(Π.Δ. ακόμη δεν έχουμε δει όμως)

3) Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει προσπάθειες να ενταχθούν περιοχές της Β΄ Ζώνης Προστασίας σε σχέδια πόλεων παρακείμενων δήμων (πχ Γλυφάδας).
Καλώς ή κακώς κατ΄ εσένα;

4) Ο Υμηττός είναι περιοχή Natura2000.
(Φορέας διαχείρισης βέβαια δεν υπάρχει).

5) Κανένας δεν είπε ότι οι παπάδες βάζουνε φωτιές.
Είπαμε ότι η Εκκλησία ζητάει τον αποχαρακτηρισμό 12.000 στρεμμάτων στο βουνό.
Ποιές είναι οι αποδείξεις ότι οι εκτάσεις αυτές της ανήκουν;
Και ότι κακώς το Π.Δ. του 1978 τις περιέλαβε στις δασικές εκτάσεις;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Λέω για να μη χαλάσω το χατίρι στον str81967 ε... συγγνώμη 1977 ήθελα να πω, λέω να του "αντιγράψω" εδώ ένα αρθράκι σχετικό με το θρεντ από το Βήμα. Δε νομίζω να σε πειράζει η μεταπήδησις από τα Νέα στο Βήμα. Είμαι σίγουρη δλδ ότι δε θα χεις πρόβλημα. Διότι ό,τι δεν είναι μπλε είναι πράσινο!!!!!!! (εκτός από τα καμμένα που είναι μαύρα)

www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15367&m=A42&aa=2]Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αίτια των περυσινών πυρκαϊών «καίει» την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες
Οι ένοχοι της καταστροφής του 2007[/url]

Εκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αίτια των περυσινών πυρκαϊών «καίει» την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες
Οι ένοχοι της καταστροφής του 2007
Η πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24, η έλλειψη κτηματολογίου και η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού

Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το φιτίλι για τις καταστροφικές πυρκαϊές που έκαψαν την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι άναψαν η επιλογή της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το άρθρο 24 για τα δάση και η έλλειψη κτηματολογίου. Βοηθητικό ρόλο στις εκρηκτικές διαστάσεις τις οποίες έλαβε η καταστροφή έπαιξαν η έλλειψη επαρκών κονδυλίων για τον καθαρισμό των δασών, αλλά και η σιωπηλή «αμνηστία» που δίνεται κάθε φορά παραμονές των εκλογών - ακολούθησαν οι εθνικές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο - στους καταπατητές. Αυτοί οι παράγοντες και όχι κάποια ύποπτα κέντρα ή ο άτακτος «στρατηγός άνεμος» βρίσκονται πίσω από τις φωτιές. Και όλα αυτά δεν τα λένε κάποιοι... τρελοί οικολόγοι, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε έκθεσή του η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=15367&m=A42&aa=2]η συνέχεια...[/url] αν και ξέρω ότι δεν τρελαίνεσαι κιόλας...

Σίγουρα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εγκάθετο ε;

Πετάς ένα άρθρο λες και είναι η απόλυτη και αδιαμφισβήτη αλήθεια...
Δεν έχω δει την έκθεση του κοινοβουλίου, την οποία ο συντάκτης την αναμιγνύει με αντιπολιτευτικές κορώνες, τις οποίες ενστερνίζεσαι ανεπιφύλακτα...
Ωστόσο, ακόμη και αυτός ο συντάκτης, μεταφέρει έστω και συνοπτικά την άποψη της άλλης πλευράς, την οποία παραθέτω:

Οι ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες χρεώνονται την αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαϊών του περασμένου καλοκαιριού, επιμένουν πάντως ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά και αμφισβητούν τις αιτιάσεις της ευρωπαϊκής έκθεσης. Ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μάλιστα μελετούν τα στοιχεία, προκειμένου να καταθέσουν απάντηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση με τη δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι. Παράγοντας της Πυροσβεστικής μιλάει για «μεροληπτική έκθεση που συκοφαντεί την Ελλάδα και βασίζεται σε μαρτυρίες και στοιχεία ενός ως δύο ελλήνων επιστημόνων» κατηγορώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα βρετανικό ινστιτούτο για να συκοφαντήσει την Ελλάδα».

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν είναι το θέμα μας η Λούτσα, τα Μεσόγεια, τα Τουρκοβούνια.

Το θέματα είναι τα ακόλουθα:
1) Η πολιτεία με το Προεδρικό Διάταγμα "περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεων και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού" (ΦΕΚ 544Δ’/20-10-1978) σε εφαρμογή του Συντάγματος του 1975 καθόρισε τις Α' και Β΄ Ζώνες Προστασίας του Υμηττού. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ο Υμηττός είναι δασική έκταση.
Είσαι (εσύ και ο Δημήτριος) υπέρ ή κατά του Π.Δ.;
Εφόσον κόπτεσαι ότι είσαι νομοταγής, υποστηρίζεις ή όχι την καταστρατήγηση του Π.Δ. του 1978;

2) Ο Σουφλιάς έχει ζητήσει την επέκταση της Α΄ Ζώνης Προστασίας μέχρι τα σύνορα των οικισμών, δηλαδή την κατάργηση της Β΄ Ζώνης Προστασίας. Δηλαδή την ισχυροποίηση της προστασίας του ορεινού όγκου.
Καλώς ή κακώς κατ' εσένα;
(Π.Δ. ακόμη δεν έχουμε δει όμως)

3) Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει προσπάθειες να ενταχθούν περιοχές της Β΄ Ζώνης Προστασίας σε σχέδια πόλεων παρακείμενων δήμων (πχ Γλυφάδας).

4) Ο Υμηττός είναι περιοχή Natura2000.
(Φορέας διαχείρισης βέβαια δεν υπάρχει).

5) Κανένας δεν είπε ότι οι παπάδες βάζουνε φωτιές.
Είπαμε ότι η Εκκλησία ζητάει τον αποχαρακτηρισμό 12.000 στρεμμάτων στο βουνό.
Ποιές είναι οι αποδείξεις ότι οι εκτάσεις αυτές της ανήκουν;
Και ότι κακώς το Π.Δ. του 1978 τις περιέλαβε στις δασικές εκτάσεις;

Μου ζητάς να ερμηνεύσω προεδρικά διατάγματα, να αντιπαραβάλλω χάρτες δασικούς και αεροφωτογραφίες και να ψάξω σουλτανικά φιρμάνια...
Να σου θυμήσω ότι εδώ δεν είναι το ΣτΕ ούτε και εγώ ειδικός στην επεξεργασία προεδρικών διαταγμάτων...
Πάντως το ζήτημα ήταν κατά ποσο είναι επιτρεπτή η ανοικοδόμηση στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω των πδ (και γι' αυτό θα χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση η οποία δεν πέρασε) και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς..
Και σε τελική ανάλυση, το ζήτημα μάλλον έχει λυθεί τελεσίδικα, λόγω της απροθυμίας του νέου αρχιεπισκόπου να επιμείνει για την ανέγερση...

Ωστόσο, μιας και τα ξέρεις καλά, δεν μας λες πώς κτίστηκε το  mall και με οποιών τις υπογραφές;

Διότι τσακωνόμαστε για μια "καταπάτηση" (διότι για να έχουμε καταπάτηση, πρέπει να μπουκάρεις σε ξένη ιδιοκτησία) που δεν έχει γίνει και αφήνουμε ασχολίαστες αυτές που έχουν γίνει...

Για αυτό το θέμα μας είναι και τα τουρκοβούνια και η λούτσα και η αιξωνή...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom