Δεν υποστήριξα καμία τρομοκρατική πράξη. Αλλωστε εγώ είμαι εκείνη που επισήμανε πως ακόμη και αν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν την απειλή τους δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος.
Υποστηρίζω όμως την προσπάθεια ενός έστω και μικρού τμήματος της κοινωνίας να τραβήξει την προσοχή όλων μας σε θέματα που μας αφορούν είτε μας αρέσει είτε όχι.
Κάτσε λοιπόν εσύ και κοιμήσου που αναφέρεις σε πόστ σου ότι όποιος θα σου έδινε πληροφορία για μια εκδιδόμενη τύπισσα που είχες δει να βγαίνει από το Lacoba με κάποιον τύπο και την ερωτεύτηκες σφόδρα εξ αποστάσεως θα έφθανες ακόμα και στο σημείο να τον ψήφιζες!
Είμαι σίγουρη πως μ'αυτά και άλλα παρόμοια κριτήρια αποφασίζεις τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους γύρω σου, τους οποίους φυσικά δεν λογαριάζεις ούτε και λογάριασες ποτέ σου.
Με κάτι τύπους σαν κι'εσένα πως άραγε να μην φθάσουμε σαν κοινωνία σε τούτο το χάλι;
Οσο για το ποιός είναι για τον πούτσο και το ποιός παίρνει το βραβείο ηλιθιότητας μάλλον σε εσένα ταιριάζει με βάση την άποψη που μοιραζόσαστε για την ιστορία, τα παρελθόντα και τις πολιτισμικές κληρονομιές, εσύ και φίλοι με τους οποίους κάνεις παρέα
(δικαίωμά σου βέβαια, σεβαστό)
Ιδού τι έγραφες:
"Μόλις είχα μια συζήτηση με έναν φίλο. Έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα όσον αφορά πατριωτισμούς, πατρίδες, ιστορίες και παρελθόντα και πολιτισμικές κληρονομιές. Δηλαδή και οι δυο μένουμε αδιάφοροι ως προς αυτά.
Πως θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την ιδέα του πατριωτισμού από τον άνθρωπο; Με την σκέψη πως δε χρειάζεται να μείνει κάπου αναγκαστικά για να δεχτεί τον εχθρό. Αν εγώ μένω για παράδειγμα Αθήνα και ξέρω πως η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί επίθεση αλλά επίσης ξέρω πως ο εχθρός δε θα μπει στην Αθήνα για όσο ζω, τότε στα παπάρια μου, όπως και για το αν γίνει πόλεμος μεταξύ Σουδάν και Νότιου Σουδάν.
Η λύση, όπως και με πολλά άλλα πράγματα, ίσως έρθει από την τεχνολογία! Αν γίνει ποτέ κάτι σαν τηλεμεταφορά! Σκεφτείτε, ο καθένας θα μένει σε όποιο μέρος του κόσμου είναι πιο φτηνό να συντηρηθεί, πόλεις θα αποσυμφορηθούν, χώρες θα ερημώσουν, όλοι θα μπορούν να μεταφέρονται σε εύκρατα κλίματα!
Γιατί κάποιος που δουλεύει στη Σομαλία και ζει στο Μπουτάν και βγαίνει βόλτα στις Η.Π.Α. να νοιαστεί για το αν ο Τούρκος εισβάλλει στην Ελλάδα; Άσε που δε θα υπάρχει πλέον Ελλάδα και Τουρκία, αφού, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε.
Αυτό είναι το όλο ζήτημα, με κάτι τέτοιο, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε τελείως, οπότε όλοι θα ξεφύγουν σιγά σιγά από τις μαλακίες ιδεών που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Και επιτέλους, ίσως ο κόσμος σιγά σιγά να ξεφορτωθεί τα πιο άχρηστα ρεμάλια που τον καταδυναστεύουν σε σχεδόν όλη την ιστορία της οργανωμένης ύπαρξής του: τους στρατιωτικούς.
Ξέρω ξέρω, φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό, αλλά ήταν μια σκέψη. Επίσης, ας μην αρχίσουμε εδώ πάλι θέματα πατριωτισμού, υπάρχουν thread ειδικά αφοσιωμένα σε αυτό."