Νέα

Βιογραφικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Ξέρει κανείς απο βιογραφικά να τον ρωτήσω κάτι??

dantis

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Like
10
Πόντοι
6
Ρωτα και αν ξερει καποιος σου απανταει

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
λεγε ρε αδερφέ τι ψάχνεις.
και επίσης αν ψάχνεις για δουλειά, πες μου τι ψάχνεις.
και τέλος...φτιάχνεται και το βιογραφικό σου και επι πληρωμής αν θέλεις.

αλλά πρώτα κάνε την ερώτησή σου :)

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
σε τι μπορώ να φανώ χρήσιμος; :)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ότι και να γίνει μην ξεχάσεις την συμμετοχή σου στα bourdela.com και .tv.
Αριθμός post κλπ, κλπ.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εγώ πάντως σοβαρά μιλάω

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
χαχα.. :2funny: :2funny:

λοιπόν μια ερώτηση μόνο..

έχω φτιάξει βιογραφικό για ένα μεταπτυχιακό.Στην αρχή να βάλω Στόχο σταδιοδρομίας?(δηλαδή το λόγο που κάνω το βιογραφικό και τη θέση ζητάω?)

α και κάτι ακόμη...στις γλώσσες που έβαλα...ναι μεν έχω κάνει Ιταλικά για ενάμιση χρόνο(και γνωρίζω),αλλά δεν έδωσα κάποιο πτυχίο.Τι να γράψω στο βιογραφικό?

Αυτά....και  thanks σε όποιον μου απαντήσει.. ;)

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
χαχα.. :2funny: :2funny:

λοιπόν μια ερώτηση μόνο..

έχω φτιάξει βιογραφικό για ένα μεταπτυχιακό.Στην αρχή να βάλω Στόχο σταδιοδρομίας?(δηλαδή το λόγο που κάνω το βιογραφικό και τη θέση ζητάω?)

α και κάτι ακόμη...στις γλώσσες που έβαλα...ναι μεν έχω κάνει Ιταλικά για ενάμιση χρόνο(και γνωρίζω),αλλά δεν έδωσα κάποιο πτυχίο.Τι να γράψω στο βιογραφικό?

Αυτά....και  thanks σε όποιον μου απαντήσει.. ;)
αν θυμαμαι καλα...στα αλλα γραφεις πτυχιο!!! στα ιταλικα λοιπον θα γραψεις μονο ''γνωσεις ιταλικης γλωσσας''!!αν καποιος γνωριζει καλυτερα ας με διορθωσει...καλη επιτυχια.. :)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Το "στόχος σταδιοδρομίας" εμένα δεν μου λέει τίποτα. Αυτό αν σημαίνει κάτι, θα σήμαινει το στόχο που έχεις θέσει πριν ξεκινήσεις τις σπουδές γενικά.
Ο λόγος που κάνεις το μεταπτυχιακό λέγεται : Λόγος επιλογής σπουδών. και ο λόγος που επιλέγεις το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο λέγεται: λόγος επιλογής πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Δεν μπορεί να πει κανεις αν είναι καλό να το βάλεις αρχή ή τέλος ή καθόλου. μας λείπουν πληροφορίες όπως: πώς είναι το γενικό φορμάτ; Πού απευθύνεται (τι μεταπτυχιακό;) - ξένο ή ημεδαπό ίδρυμα;

Στις γλώσσες τις βάζεις όλες εφόσον τις μιλάς καλά. Και βάζεις επίπεδο γνώσης. Π.Χ.
Αγγλικά (άπταιστα), Ιταλικά (πολύ καλά) και εφόσον έχεις κάποιο πτυχίο σε κάποια γλώσσα, τ΄τοε αναφέρεις και το πτυχίο.

Ελπίζω να σε βοήθησα και αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω στη διάθεσή σου.

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
Για να σου ζητάει στόχο καριέρας υποθέτω ότι κάνεις αίτηση για ΜΒΑ. Διαφορετικά απαντάς για σχολείο στην Αμερική και διαφορετικά για την Ευρώπη.  :huh:
Προσοχή στο τι δηλώνεις... αν υπάρχει περίπτωση για συνέντευξη τότε ό,τι δηλώσεις μπορεί να σε ρωτήσουν. Επίσης αν έχεις εργαστεί σε εταιρεία με την οποία έχουν κάποια επαφή, μπορεί ακόμα και να επικοινωνήσουν μαζί της αν έχουν αμφιβολίες και τους ενδιαφέρεις. Το αυτό ισχύει και για τους καθηγητές που δίνουν συστατικές.
Γενικός κανόνας: δεν εντυπωσιάζονται από ατάκες του στυλ "κάνω ιστιοπλοϊα γιατί είμαι teamplayer... ή πηγαίνω τακτικά στο θέατρο γιατί έχω πνευματικές αναζητήσεις. Προτιμούν την αλήθεια, και τα μεγάλα ονόματα εταιρειών, πχ: για ένα εξάμηνο κουβάλαγα καφέδες στη Microsoft Άνω Παναγάς.

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Το "στόχος σταδιοδρομίας" εμένα δεν μου λέει τίποτα. Αυτό αν σημαίνει κάτι, θα σήμαινει το στόχο που έχεις θέσει πριν ξεκινήσεις τις σπουδές γενικά.
Ο λόγος που κάνεις το μεταπτυχιακό λέγεται : Λόγος επιλογής σπουδών. και ο λόγος που επιλέγεις το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο λέγεται: λόγος επιλογής πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Δεν μπορεί να πει κανεις αν είναι καλό να το βάλεις αρχή ή τέλος ή καθόλου. μας λείπουν πληροφορίες όπως: πώς είναι το γενικό φορμάτ; Πού απευθύνεται (τι μεταπτυχιακό;) - ξένο ή ημεδαπό ίδρυμα;

Στις γλώσσες τις βάζεις όλες εφόσον τις μιλάς καλά. Και βάζεις επίπεδο γνώσης. Π.Χ.
Αγγλικά (άπταιστα), Ιταλικά (πολύ καλά) και εφόσον έχεις κάποιο πτυχίο σε κάποια γλώσσα, τ΄τοε αναφέρεις και το πτυχίο.Ελπίζω να σε βοήθησα και αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω στη διάθεσή σου.

Η ΑΣΣΟΕ είναι...δηλαδή λές να μη βάλω στο βιογραφικό το λόγο που κάνω το βιογραφικό ή σε τι στοχεύω...π.χ. "για μια θέση στο μεταπτυχιακό" αλλά θα μου πείς εννοείται αυτό ε?

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Να ξέρεις ότι ανάλογα με το πού θέλεις να κάνεις αίτηση, αλλάζει κάπως και η δομή του βιογραφικού που στέλνεις. Για μεταπτυχιακό έχω βιογραφικό που στο κάνει επι πληρωμή φροντιστηρίο στην Ελλάδα. Αν θέλεις στείλε μου pm να σου στείλω τη δομή

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
Για την ΑΣΟΕΕ δεν γνωρίζω. Για την Αμερική που έχω εμπειρία μπορώ να σου απαντήσω ότι η απάντηση στην ερώτηση στόχος είναι "που θέλεις να βρίσκεσαι μετά από 10-20-30 χρόνια'. Προσπαθούν να 'μετρήσουν' τη φιλοδοξία σου. Ήταν μάλλον δύσκολη ερώτηση για τα καλά σχολεία.
Ελπίζω να βοήθησα.... :)

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
στις γλώσσες που έβαλα...ναι μεν έχω κάνει Ιταλικά για ενάμιση χρόνο(και γνωρίζω),αλλά δεν έδωσα κάποιο πτυχίο.Τι να γράψω στο βιογραφικό?
Καταρχήν στα βιογραφικά λέμε την αλήθεια μεν, αλλά με τρόπο που να λειτουργεί υπέρ μας δε!

Για παράδειγμα σε αυτό που ρώτησες, ΔΕΝ θα γράψεις ΤΙ πτυχίο έχεις σε κάθε γλώσσα δίπλα στις αναφερόμενες ξένες γλώσσες! Θα κάνεις το βιογραφικό σου να περιέχει επί μέρους πεδία εκ των οποίων ένα θα είναι το "ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ" και ένα άλλο θα είναι "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ". Στο πεδίο λοιπόν "ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ", θα αναφέρεις τις γλώσσες που ΜΙΛΑΣ και ίσως αν θέλεις μέσα σε παρένθεση το επίπεδο γνώσης (πχ. άριστη, πολύ καλή κλπ). Στο πεδίο τώρα "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ", εκτός των πτυχίων που κατέχεις και θα εκθέσεις με χρονολογική σειρά έχοντας πρώτα το πιο πρόσφατο, θα καταγράψεις ΚΑΙ τα πτυχία & τους τίτλους σπουδών που αφορούν τις ξένες γλώσσες. Οπωσδήποτε, θα ήταν πιο "εμφανίσιμο" δίπλα σε κάθε αναφερόμενο πτυχίο ή τίτλο σπουδών, να αναφέρεις την χρονολογία αποφοίτησης (ή κτήσης του πτυχίου) ή και την περίοδο σπουδών (πχ "τάδε σχολή" 2001-2005).

Με τον τρόπο αυτό ο εξεταστής του βιογραφικού σου, θα γνωρίζει πως μιλάς πχ τα Σουηδικά (ίσως γιατί έζησες 10 χρόνια στην Σουηδία?) σε άριστο βαθμό κι ας μην βλέπει πουθενά να αναγράφεται οτι έχεις πιστοποιημένο τίτλο σπουδών στην Σουηδική γλώσσα.

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Προσοχή στο τι δηλώνεις... αν υπάρχει περίπτωση για συνέντευξη τότε ό,τι δηλώσεις μπορεί να σε ρωτήσουν.

Πάνω σ'αυτό που λές,άν βάλω π.χ. ότι ξέρω Γερμανικά..και έχω και κάποιο πτυχίο,απλά δε τα θυμάμαι γιατί τα έκανα στο γυμνάσιο(τώρα είμαι 22 χρ.), λές να με ρωτήσουνε τίποτα στα Γερμανικά και να πάρω πούλο? :S

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Πάνω σ'αυτό που λές,άν βάλω π.χ. ότι ξέρω Γερμανικά..και έχω και κάποιο πτυχίο,απλά δε τα θυμάμαι γιατί τα έκανα στο γυμνάσιο(τώρα είμαι 22 χρ.), λές να με ρωτήσουνε τίποτα στα Γερμανικά και να πάρω πούλο? :S
Ρε Bourdeliaris22, πλΑΑΑΑΑΑκα μΕ κάνιεις? Εάν μιλάς τα Γερμανικά του καλοκαιριού ίσα ίσα να καμακώσεις καμιά τουρίστρια, ούτε καν θα το αναφέρεις! Εδώ μιλάμε για πολύ καλή ή άριστη γνώση μιας γλώσσας που αποκτάται πχ με το να έχεις ζήσει στο εξωτερικό αλλά δεν έχει τύχει να κατέχεις πιστοποιημένο τίτλο σπουδών! Διάβασε κι www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,50484.msg923513#msg923513]ΕΔΩ[/url].

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Για μισό,δηλαδή θές να πείς άμα έκανα πρίν7 χρόνια μια γλώσσα και πήρα ένα πτυχίο δε θα το αναφέρω,επειδή δε τα θυμάμαι να τα μιλάω?Δηλαδή θές να πείς ότι όσοι κάνουν βιογραφικά και γράφουν  3-4 γλώσσες τις ξέρουν φαρσί?

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Λοιπόν εγώ γράφω το εξής στο βιογραφικό μου..στις γλώσσες

Αγγλικά Άριστο επίπεδο,Πτυχίο:Certificate of Proficiency(2008) in English,University of Michigan
Γαλλικά Καλή γνώση,  ενότητα Α1 του DELF1 Diplome D'ETUDES EN LANGUE FRANCAISE
ΙΤΑΛΙΚΑ Καλή γνώση

Ιταλικά έκανα μαθήματα πέρυσι επί εναμιση χρόνο απλά δεν έδωσα το πτυχίο για πιστοποίηση.
κι όσον αφορά τα Γαλλικά είχα πάρει την αντίστοιχη ενότητα πρίν 8 χρόνις περίπου και δε τα θυμάμαι πολύ καλά.Και λογικό είναι.Δηλαδή όλοι όσοι έχουν πτυχία γλωσσών σιγά μη τις θυμούνται όλες κιόλας.

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Κάτι άλλο τώρα,όσον αφορά την συνέντευξη..τι ρούχα λέτε να βάλω?Μήπως κουστούμι είναι too much για 22χρ σε μεταπτυχιακό?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom