Νέα

Βιογραφικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 70
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
χμ..μια χαρά τα λές...αλλά στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση θα βάλω μόνο τα πτυχία των ξένων γλωσσών μου?
Ρε θα με παλαβώσεις? Θες να κάνεις και μεταπτυχιακό? Στις κενές τελίτσες, θα βάλεις και τα υπόλοιπα πτυχία και τίτλους σπουδών που κατέχεις!

BORJA

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
χμ..μια χαρά τα λές...αλλά στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση θα βάλω μόνο τα πτυχία των ξένων γλωσσών μου?

Βασικά αδερφέ σε ποια γλώσσα θα το κάνεις ? Αν είναι αγγλικά , τότε οι άλλες γλώσσες είναι άκυρες !

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
1. Σχετικά με τις ξένες γλώσσες: για την ΑΣΟΕΕ όπως σου είπα δεν γνωρίζω, αλλά μου έχει σε συνέντευξη για ακαδημαϊκή θέση να με ρωτήσει στη γλώσσα που έλεγα ότι ήξερα. Η καλή προφορά σώζει. Να μην ψαρώσεις επίσης και να απαντήσεις χαλαρά. Συνήθως ρωτάνε απλά πράγματα. Μην τρομάζεις...ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του, την ιστορία του με τα θετικά και τα αρνητικά. Υπάρχει πάντα και η τύχη στο παιχνίδι.
2. Ντύσιμο: business casual  καλύτερα...σακκάκι, παντελόνι, πουκάμισο. Γενικά ουδέτερα και 'συντηρητικά' γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε ί άνθρωπο πέφτεις... (αν και ο καλύτερος απόφοιτος της εποχής μου ήταν μεταλάς που είχε να πληθεί χρόνια...στην Αγγλία δεν τον πήρανε και στην Αμερική του έδωσαν υποτροφία)
3. Βιογραφικό: καλύτερα μια σελίδα, με όλη τη πληροφορία μέσα. Αν έχεις δημοσιεύσεις βάλε μια γραμμή και αν μπορείς να έχεις λίστα και αντίγραφο. Αν έχεις βραβεία και επαίνους, ή οικονομική στήριξη (πχ ΙΚΥ, ίδρυμα, άλλο) να το βάλεις ξεχωριστά.  Αν η διπλωματική/πτυχιακή σου ήταν μέρος ερευνητικού να το τονίσεις. Μην θεωρήσεις βραβεία το χρυσό βέλος στους προσκόπους ή μετάλλειο από κατασκήνωση του ΔΑ. Μετράει ό,τι πηγάζει από τον ακαδημαϊκό χώρο και την συναφή αγορά. Προσοχή στη παρουσίαση: μπιχλιμπίδια ή λάθη ορθογραφικά ή λάθη στη παρουσίαση (πχ αλλού η παράγραφος Α και αλλού η Β) κλείνουν σπίτια. Βάλε και μια φωτό, στα πρότυπα του EUROPASS βιογραφικού. Θα το βρεις χύμα γιατί είναι απαραίτητο για έργα στην Ευρώπη.

Συμβουλή: ρώτα παιδιά που πρόσφατα πέρασαν με επιτυχία τα στάδια που έχεις μπροστά σου. Η κάθε σχολή έχει τη φιλοσοφία της και τη τρέλα της. Ο σκοπός σου είναι να μπεις μέσα και όχι να αποδείξεις πόσο 'μάγκας' εισαι. Όλες οι σχολές σε όλο το κόσμο θέλουν άτοιμα που θα αναπαραγάγουν και θα προωθήσουν το μοντέλο τους...

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
Ανεξάρτητα σε ποια γλώσσα είναι το μάθημα, τα αγγλικά τα θέλουν ώστε εργασίες, βιβλιογραφική αναζητηση, κτλ να μπορεί να αναπαραχθεί σε αγγλόφωνο περιοδικό, συνέδριο, κτλ. Οι έξυπνοι εξεταστές το ξέρουν καλά. Παράδειγμα ο Α έχει πρώτο πτυχίο με 9 και δεν μιλάει τίποτα, και ο Β έχει πτυχίο με 7 αλλά μιλάει άριστα αγγλικά τότε να είσαι βέβαιος ότι θα πάρουν τον Β, εκτός αν πρόκειται για σχολή που παράγει 'επιστήμη', πχ μεταπτυχιακό στα μαθηματικά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η περίπτωσή σου. Στα ΜΒΑ χρειάζονται και τα λεγόμενα   social skills, και γι' αυτό ψάχνουν για 'ισορροπημένα' άτομα (όχι 'μονόχνωτα', 'μονόπλευρα', κτλ)

Dim72

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2005
Κριτικές
4
Like
175
Πόντοι
16
Πάντως κυρίως στην επιλογή των μεταπτυχιακών μετράσει το μέσον, όλα τα άλλα που λέτε μετράνε αλλά είναι δευτερεύοντα.

BORJA

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Πάντως κυρίως στην επιλογή των μεταπτυχιακών μετράσει το μέσον, όλα τα άλλα που λέτε μετράνε αλλά είναι δευτερεύοντα.

Αυτά ισχύουν για το Ελλάντα , στο εξωτερικό τι μέσο να βρεις  :think: :think:

kikoman

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2007
Κριτικές
9
Like
105
Πόντοι
0
@DIM 72: γενικά συμφωνώ για τα ΜΒΑ αλλά επειδή έχουν γίνει πολλά τα σχολεία που δίνουν, η εισαγωγή εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (πχ ποσόστωση πτυχιούχων, ποσόστωση προέλευσης, κτλ) και εκεί γίνονται και περίεργες καραμπόλες. Για την ΑΣΟΕΕ και πάλι τονίζω ότι δεν γνωρίζω...

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Βασικά τώρα κοιτάζω κάτι πρότυπα βιογραφικά που βρήκα στο Google...και είδα σε κανά 2 πως έχουν μια κατηγορία ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ που λένε και καλά φιλόδοξος,κοινωνικός κ.λ.π. Χρειάζεται λέτε αυτή η κατηγορία στο βιογραφικό?

BORJA

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Γράψε ότι υπηρέτησες στους καταδρομείς να χεστεί πάνω του ο άλλος και το master το 'χεις στο τσεπάκι σου  :cheesy: :grin: :cheesy: :grin:

BORJA

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Άρχισε να τους λες τέτοια

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Επειδή είναι 2 σελίδεςς ακριβώς το βιογραφικό μου,να το εκτυπώσω μπροστά πίσω ή σε ξεχωριστές σελίδες,με συνδετήρα?

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Επειδή είναι 2 σελίδεςς ακριβώς το βιογραφικό μου,[size=11pt]να το εκτυπώσω μπροστά πίσω ή σε ξεχωριστές σελίδες,με συνδετήρα?[/size]
Bourdeliaris22, τώρα εντελώς σοβαρά και χωρίς ίχνος κακίας... Είσαι σίγουρος οτι έχεις τελειώσει ΑΣΣΟΕ και σκοπεύεις να κάνεις μεταπτυχιακό?

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Bourdeliaris22, τώρα εντελώς σοβαρά και χωρίς ίχνος κακίας... Είσαι σίγουρος οτι έχεις τελειώσει ΑΣΣΟΕ και σκοπεύεις να κάνεις μεταπτυχιακό?

Να σου πώ τον έξυπνο θές να κάνεις?

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Επειδή είναι 2 σελίδεςς ακριβώς το βιογραφικό μου,[size=11pt]να το εκτυπώσω μπροστά πίσω ή σε ξεχωριστές σελίδες,με συνδετήρα?[/size]
Να σου πώ τον έξυπνο θές να κάνεις?
Σου ΕΙΠΑ! "...εντελώς σοβαρά και χωρίς ίχνος κακίας..."

Όταν κάθομαι και σου γράφω www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,50484.msg923599#msg923599]ΕΔΩ[/url] προσχέδιο τμήματος του βιογραφικού σου στους τομείς "ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ" και "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ως παράδειγμα και με ρωτάς www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,50484.msg923604#msg923604]ΕΔΩ[/url] εάν στον τομέα "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" θα γράψεις μόνο τα πτυχία ξένων γλωσσών και δεν καταλαβαίνεις πως τα κενά και οι τελίτσες αποτελούν απλώς παράδειγμα και περιμένουν από εσένα να συμπληρωθούν κατά το δοκούν κι όταν φαίνεται να σε ενδιαφέρει περισσότερο το αν θα συρράψεις το βιογραφικό σου με συνδετήρα ή αν θα το εκτυπώσεις σε 1 σελίδα μπρος - πίσω, παρά το ουσιαστικό περιεχόμενο του ίδιου του βιογραφικού που ίσως κρίνει μέρος της ζωής σου... τι να σκεφτώ μετά?

OP
OP
B

Bourdeliaris22

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
4
Like
2
Πόντοι
6
Α οκ ...όχι τίποτα δεν έχω τελειώσει,απλά λέω να κάνω  ένα μεταπτυχιακό για να γνωρίσω κανά γκομενάκι..έτσι κι αλλιώς λεφτά έχω ..και δουλειά στρωμένη απ το μπαμπά ;)

BORJA

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Βασικά αδερφέ o Pathfinder να βοηθήσει ήθελε και αυτά που είπε ήταν ολόσωστα .
Δε χρειάζεται το "πέσιμο" , καλά ξηγήθηκε .
Καλή τύχη με το master .  :thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom