Δεν είμαι Κύπριος.
Όποιος θέλει να έχει άποψη για το πως μας βλέπουν, κλπ. οι Κύπριοι, να πάει Κύπρο, για διακοπές ή δουλειές, να δει μόνος του. Η πλειοψηφία γουστάρει πολύ Ελλάδα και Έλλαδίτες (έτσι μας λένε, διότι έλληνες είμαστε όλοι, και εμείς και οι Κύπριοι), αρκεί βεβαίως να είσαι και εσύ νορμάλ άτομο και όχι μαλάκας. Εγώ ξέρω ότι στην Κύπρο όποιος από την Ελλάδα γουστάρει και πάει να κάνει business, τον σέβονται και τον βοηθάνε και ούτε τον αποπαίρνουν, ούτε τον βγάζουν εκτός αγοράς, όπως συμβαίνει σχεδόν στον υπόλοιπο κόσμο.
Υπό νορμάλ συνθήκες (αν δεν είχαμε δικτατορία στην Ελλάδα) πιθανότατα θα ήμασταν ενιαίο κράτος με την Κύπρο.
Βέβαια ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη για το θέμα οπότε, ΟΚ., whatever.
Btw Καλαμαράς είναι ψιλοπείραγμα από παλαιά και σημαίνει τον γραφιά=εγγράματο και σπουδαγμένο, και όχι βρισιά ή χλεύη όπως παρουσιάζεται. Ιστορικά ήταν "αστειάκι" (που εμπεριείχε όμως σεβασμό) προς αυτούς που πήγαιναν Κύπρο από Ελλάδα, ούτως ώστε να έρθουν οι Κύπριοι σε οικειότητα μαζί τους.
Κομπλεξικοί που θα σου την πούνε για οποιοδήποτε θέμα παντού υπάρχουν. Πριν 20 χρόνια στην Κρήτη μας κάνανε τσαμπουκά διότι εμείς οι και καλά τουρίστες την ψιλο-πέσαμε στις ντόπιες για ποτό, κλπ. Στην Θεσσαλονίκη φοιτητής το 1991 μου την λέγανε γιατί ήμουν από Αθήνα, κλπ. Τι να πω, ότι είναι π.χ. μαλάκες οι Κρητικοί? 20 φορές έχω πάει από τότε και με βάζουν σπίτι τους σαν συγγενή, τι να λέμε...
Κουβέντα να γίνεται.