ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.345
- Πόντοι
- 2.356
Κάνω μία συγκεκριμένη διαδρομή (σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι) με μοτοσυκλέτα ακριβώς 25 χρόνια. Σύνολο χιλιομέτρων ημερησίως 60 (30+30). Συνολικός χρόνος πηγαινε-ελα 60 λεπτά.
Συνάδελφος κάνει ακριβώς την ίδια διαδρομή με αυτοκίνητο. Συνολικός χρόνος ημερησίως 120 λεπτά, κατά μέσο όρο. Δηλαδή, μία ολόκληρη ώρα διαφορά.
Δεδομένου ότι οι εργάσιμες ημέρες ετησίως είναι περίπου 220 και σε βάθος 25ετίας 5.500, σημαίνει ότι έχω κερδίσει σε χρόνο 5.500 ώρες ή 230 ημέρες. Δηλαδή, 230 περισσότερες ημέρες με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου, ή περισσότερο ύπνο, ή ό,τι άλλο σκεφτεί κανείς.
Η μοτοσυκλέτα από μόνη της δεν σκοτώνει, όπως και το μαχαίρι από μόνο του δεν σφάζει. Ναι, συμφωνώ, είναι πιο επικίνδυνη, αλλά απ' αυτό το σημείο, μέχρι την απαγόρευσή της η απόσταση είναι ιλιγγιώδης.
Κι ο άλλος με αυτοκίνητο ήταν και είχε σταματήσει για κατούρημα και ήρθε ο συγχωρεμένος γιος του Βακάκη και του ξεκλήρισε την οικογένεια με 300+ km/h.
Δεν φταίνε τα μηχανήματα, οι χρήστες τους έχουν όλη την ευθύνη.
H ζωή στην Αττική και ειδικά στο λεκανοπέδιο έχει γίνει σχεδόν ανυπόφορη. Όποια εργασία και να κάνεις χάνεις πάρα πολύ χρόνο στις μετακινήσεις σου. Τεράστιο κόστος με μισθούς πολύ μικρούς... Προσωπικά ζηλεύω πάρα πολύ όσους έχουν μάθει από μικροί να καβαλάνε μηχανές. Γλιτώνεις πολύ χρόνο. Εχουν ανυπόφορες και οι συγκοινωνίες. Η παραγωωγικότητα στην εργασία μα ςέχει πέσει πάρα πολύ γιατί συνήθως κάνουμε τεράστια ταξίδια για τη δουλεια και υπάρχει τρελή κούραση.
Είναι λάθος να κατηγορούμε τις μηχανές και το λέω εγω που δεν ξέρω να τις καβαλάω και δεν έμαθα ποτέ.
Όλα στη ζωή έχουν κάποιο κόστος. Η μηχανή κάτι σου δίνει και κάτι σου παίρνει...
ΥΓ. Όσοι έχετε την δυνατότητα να κινείστε με αυτοκίνητα όσο το δυνατόν λιγότερο τόσο το καλύτερο. Ειδικά για μετακίνηση προς εργασία είναι σκέτη κόλαση. Χάνεις πολύ χρόνο και πολύ χρήμα εν συγκρίσει με αυτό που παίρνεις.