Σου το έχω πει ρε και σ' το ξαναλέω: Μη λες τέτοια διότι θα ακούμε κρωξίματα πτηνών όλο το βράδυ για το πόσο ίδια είναι μπασογκ και νδουλα και πόσο κακός ο δικομματισμός!
Επί του σχολίου σου, αν εστω και στιγμιαία καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε το μυαλό μας και να ξεπεράσουμε συμφέροντα, βιώματα, απωθημένα, συμπλέγματα και κολλήματα που τρώμε, ίσως διαπιστώσουμε ότι αυτά στα οποία συμφωνούμε (όχι μόνο εμείς οι 2 αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων) είναι περισσότερα από αυτά για τα οποία διαφωνούμε...
Αρκετά όμως με τη συναίνεση!
Αξία νέων φορολογικών μέτρων νδ στην τσέπη μου (κατάργηση αφορογογήτου, κτηματολογόσημο, τέλος ακίνητης, τεκμήρια) : € 5000
Αξία να βλέπω τη φάτσα του πρετεντέρη και της τρέμη σε περίπτωση που ξανανικήσει η νδουλα: Ανεκτίμητη!
Φίλε μου respect! Και ας γίνει έξαλλη η πάπια...
Μακάρι στην Ελλάδα να υπήρχε ένα σοβαρό κόμμα, κεντροαριστερό, κεντροδεξιό, χέστηκα.
Αλλά σοβαρό! Μακριά από την οικογενειοκρατία, τα τριτοκοσμικά, τη φαυλότητα, το ρουσφέτι, την προχειρότητα, το λαϊκισμό, την λογική της κατάληψης του κράτους κοκ...
Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ψηφίσω ένα κόμμα σαν της Μέρκελ.
Η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν είναι αριστερά-δεξιά. Τα προβλήματα αυτά τα έχουν λύσει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με αριστερές και με δεξιές κυβερνήσεις:
- σοβαρό και αποτελεσματικό κράτος
- σοβαρή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη
- δημόσια παιδεία και υγεία της προκοπής και όχι μπουρδέλο
- σύγχρονες υποδομές
- Μέσα μαζικής μεταφοράς
- ασφάλεια
- παιδικούς σταθμούς
- υπηρεσίες που βοηθούν τους ανέργους να βρουν δουλειά
- επιδόματα και επιμόρφωση της προκοπής για τους ανέργους
- ...
Αυτά είναι τα στοιχειώδη που έχουν κατακτήσει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, είτε με αριστερές, είτε με δεξιές κυβερνήσεις.
Δεν εξιδανικεύω το αλλού (έχουν άλλα προβληματα), αλλά εδώ είμαστε παααραααα πολύ πίσω.
Ας μου λύσει κάποιος τα προβλήματα αυτά, ας πετύχουμε πρώτα αυτά και μετά ας συζητήσουμε για ιδεολογία.
Τα 2 μεγάλα κόμματα και κυρίως ο κομματικός τους μηχανισμός το κύριο πράγμα που σκέφτεται είναι την ιδιοποίηση του κράτους και το πως οι ίδιοι θα αποκομίσουν προσωπικό όφελος. Τα άλλα 3 κόμματα είναι για τα πανηγύρια.