Ξεκινάω σε λίγο παρασκευή απλού Χριστουγεννιάτικου γεύματος χωρίς περίπλοκα υλικά, που ταιριάζει με την απλότητα του μηνύματος του ανθρώπου που γεννήθηκε σαν σήμερα.
Φαγητό κρητικής κουζίνας, υγιενό και απλό και εύκολο, ιδανικό για τον μέσο απλό μπουρδελιάρη.
Αρνάκι σφακιανό (τσιγαριστό), πιο απλό φαγητό δεν υπάρχει.
Υλικά
1 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι, κομμένο κομμάτια για μαγειρευτό
1 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι ο χυμός του
αλάτι, πιπέρι ρίγανη
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα, και ρίχνουμε το αρνάκι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στην ελάχιστη δυνατή και το αφήνουμε σκεπασμένο να ψηθεί για μιάμιση ώρα και κάτι.
Σερβίρεται με βραστή πατάτα και σαλάτα εποχής, μαρούλι με άνηθο.
Χρόνια Πολλά και Καλή Όρεξη.