You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 4K
- Εμφανίσεις 118K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
για τους βελουχιώτηδες λες ε? που συμμάχισαν με τους βούλγαρους για να έχει η Ελλάδα σύνορα ως τον Όλυμπο...για αυτό στη παρένθεση έγραψα " (καλύτερα των περισσοτέρων)" γιατί υπήρχαν και οι γνωστοί γερμανοτσολιάδες, και αυτοί που "μήδισαν". Τυχεροί που δε ζούσαν σε μια αρχαία Ελλάδα γιατι θα είχαν σφαχτεί στο γόνα όπως έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες σ αυτούς που πήγαν μαζί με τον κοινό εχθρό.
συμφωνώ! κ αυτό ήταν το λάθος των επόμενων κυβερνήσεων που δεν τους έσφαξαν όλους στο γόνατο να γλιτώσουμε μια και καλή απ τον κομμουνιστοκαρκίνο!!!
Obi-Wan
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 3.400
- Πόντοι
- 786
όχι
να δεις ποια είναι η κουράδα και ποιο το, απλώς, μπαγιάτικο σουβλάκι. ;)
Never look back. It doesn't work. Δέν μπορείς νά αναβιώσεις τό πλαίσιο εποχών πού είχαν καί πράγματα πού θέλεις, γιατί αυτά ήταν προϊόν τών καιρών καί όχι κάποιας κυβέρνησης.
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Γιατί μόνο ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ πολέμησε εναντίων των φασιστικογερμανών;. Ο Β42 σου λέει κάτι; Ο ΕΔΕΣ; Ο ΕΠΟΜ;για τους βελουχιώτηδες λες ε? που συμμάχισαν με τους βούλγαρους για να έχει η Ελλάδα σύνορα ως τον Όλυμπο...
συμφωνώ! κ αυτό ήταν το λάθος των επόμενων κυβερνήσεων που δεν τους έσφαξαν όλους στο γόνατο να γλιτώσουμε μια και καλή απ τον κομμουνιστοκαρκίνο!!!
Έχεις πέσει θύμα και δε το ξέρεις. Σου έχουν φάει τα μυαλά 60 χρόνια τώρα για Βελουχιώτη και Βελουχιώτη (παρεπιπτώντος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΕΓΡΑΜΕΝΗ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ) από τα διάφορα μπλογκ που εσύ βλέπεις στον όνομα της καθολικης αντίστασης ένα όνομα και τίποτε άλλο. Ο Βελουχιώτης έδρασε στην Ευρυτανία ΚΥΡΙΩΣ. Ο ΕΔΕΣ σ ΟΛΗ την Ηπειρο. Οργανώσεις κύριως μικρές υπήρχαν στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που ο αντιστασιακός αγώνας ήταν πιο δύσκολος. Στη Πελοπόννησο τ ίδια, στη Μακεδονία κτλπ. Εσύ όταν ακούς τη λέξη εθνική αντίσταση φέρνεις αυτόματα τον Βελουχιώτη στο μυαλό σου. Ποιος είναι θύμα της προπαγάνδας και ποιος όχι μπορεί να το καταλάβει ο καθένας.
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
θέλεις κάτι να πεις για να μην νιώθεις κορόιδο??Γιατί μόνο ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ πολέμησε εναντίων των φασιστικογερμανών;. Ο Β42 σου λέει κάτι; Ο ΕΔΕΣ; Ο ΕΠΟΜ;
Έχεις πέσει θύμα και δε το ξέρεις. Σου έχουν φάει τα μυαλά 60 χρόνια τώρα για Βελουχιώτη και Βελουχιώτη (παρεπιπτώντος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΕΓΡΑΜΕΝΗ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ) από τα διάφορα μπλογκ που εσύ βλέπεις στον όνομα της καθολικης αντίστασης ένα όνομα και τίποτε άλλο. Ο Βελουχιώτης έδρασε στην Ευρυτανία ΚΥΡΙΩΣ. Ο ΕΔΕΣ σ ΟΛΗ την Ηπειρο. Οργανώσεις κύριως μικρές υπήρχαν στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που ο αντιστασιακός αγώνας ήταν πιο δύσκολος. Στη Πελοπόννησο τ ίδια, στη Μακεδονία κτλπ. Εσύ όταν ακούς τη λέξη εθνική αντίσταση φέρνεις αυτόματα τον Βελουχιώτη στο μυαλό σου. Ποιος είναι θύμα της προπαγάνδας και ποιος όχι μπορεί να το καταλάβει ο καθένας.
τι λες σ αυτό το ποστ σου???
σε τι αντιδράς και διαφωνείς???
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
σε μένα το λες?Never look back. It doesn't work. Δέν μπορείς νά αναβιώσεις τό πλαίσιο εποχών πού είχαν καί πράγματα πού θέλεις, γιατί αυτά ήταν προϊόν τών καιρών καί όχι κάποιας κυβέρνησης.
εγώ ήρθα να σας θυμίσω ποιοι είναι οι κλέφτες κι εσείς ασχολείστε με την κακιά χούντα!!!
τι λες τώρα?
Obi-Wan
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 3.400
- Πόντοι
- 786
τι λες τώρα?
Λέω τό αυτονόητο: Έτερον εκάτερον!
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
και οι κλέφτες στη φυλακή...Λέω τό αυτονόητο: Έτερον εκάτερον!
...και πίσω τα κλεμμένα....
συμφωνούμε τώρα?
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Ότι στην Εθνική Αντίσταση του 41-44 δεν έδρασαν ΜΟΝΟ οι κουμμουνιστές όπως λες εσύ σ προηγούμενο πόστ σου. Έδρασαν και δεξιοί και κεντρώοι. Έδρασαν όσοι ήθελαν την ελευθερία της Ελλάδος. ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχαν και αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς (όπως πχ ο Ράλλης, ο πατέρας όχι ο γιος). Λες εμένα θύμα της προπαγάνδας αλλά όπως αποδεικνύεται το θύμα είσαι εσύ που στο άκουσμα εθνική αντίσταση το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σου είναι "Βελουχιώτης"θέλεις κάτι να πεις για να μην νιώθεις κορόιδο??
τι λες σ αυτό το ποστ σου???
σε τι αντιδράς και διαφωνείς???
Υ.Γ Δε νομίζω πως σ έβρισα ούτε σε μείωσα. Αν θέλεις να το παίξουμε έτσι να μου το πεις.
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
κι εσύ οπαδέ του σφαγέα, προδώτη Βελουχιώτη πάρε κάτι απ την βικι μια και την εμπιστεύεσαι όπως είπες πριν.Γιατί μόνο ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ πολέμησε εναντίων των φασιστικογερμανών;. Ο Β42 σου λέει κάτι; Ο ΕΔΕΣ; Ο ΕΠΟΜ;
«Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο 17 και μετά στα 20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος, δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό »
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Βάλε και "η χούντα δεν ήταν επανάσταση και αυτή τ ίδια έκανε με τους τώρα" και έχει κλείσει το ντιλ (εξάλλου είμαστε σε θρεντ που αφορά τη χούντα και τα τότε κλεμμένα και όχι τα σημερινά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συγχωρούνται οι μεν και οι δε)και οι κλέφτες στη φυλακή...
...και πίσω τα κλεμμένα....
συμφωνούμε τώρα?
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
τελευταίο ποστ μου προς εσένα γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι τι λέωΌτι στην Εθνική Αντίσταση του 41-44 δεν έδρασαν ΜΟΝΟ οι κουμμουνιστές όπως λες εσύ σ προηγούμενο πόστ σου. Έδρασαν και δεξιοί και κεντρώοι. Έδρασαν όσοι ήθελαν την ελευθερία της Ελλάδος. ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχαν και αυτοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς (όπως πχ ο Ράλλης, ο πατέρας όχι ο γιος). Λες εμένα θύμα της προπαγάνδας αλλά όπως αποδεικνύεται το θύμα είσαι εσύ που στο άκουσμα εθνική αντίσταση το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σου είναι "Βελουχιώτης"
Υ.Γ Δε νομίζω πως σ έβρισα ούτε σε μείωσα. Αν θέλεις να το παίξουμε έτσι να μου το πεις.
πού είπα εγώ ότι αντίσταση έκαναν μόνο κομμουνιστές???
ΠΟΥ????
Αντίθετα είπα ότι ο Παπανδρέου, αναγνώρισε μόνο τους κομμουνιστές σαν αντιστασιακούς και τους έδωσε σύνταξη! έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.
δεν γνωρίζω κανέναν του ΕΔΕΣ να πήρε σύνταξη αντιστασιακού. Αντίθετα μόνο οι συμπολεμιστές του προδώτη=σφαγέα Βελουχιώτη πήραν...και αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και μόρια στον ΑΣΕΠ και,και,και....
και όλα αυτά γιατί???
γιατί ο Ανδρέας σας έλεγε κακιά τη χούντα και γενικά τη δεξιά...σας άχωνε στο δημόσιο, σας έδινε και σύνταξη αντιστασιακού και....σας κατάκλεβε!
ΚΑΙ αυτός και οι διάδοχοί του!
φάτε τώρα ΔΝΤ και επαναλάβετε το τι κακιά ήταν η χούντα και πόσες ρεμούλες έκανε (χωρίς να αφήσει χρέη βεβαίως βεβαίως)!!!!!
α και επίσης επαναλάβετε μετά τους πάμλπουτους δημοσιογράφους, υπαλλήλους αυτών, τι καλά που βάλαμε τους χαυγίτες φυλακή και γλίτωσε η Ελλάδα!!!!!
άντε καλή σου μέρα.-
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
1ον Δεν είμαι οπαδός κανένα Βελουχιώτη. Είμαι οπαδός των προγώνων που που πέθαναν από τους Γερμανούς.κι εσύ οπαδέ του σφαγέα, προδώτη Βελουχιώτη πάρε κάτι απ την βικι μια και την εμπιστεύεσαι όπως είπες πριν.
«Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο 17 και μετά στα 20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος, δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό »
Καλό θα είναι να τα βάζεις όλα, έτσι δεν είναι; Γιατί στο εν λόγο λινκ που έβαλες υπάρχει άλλο λινκ το οποίο σε στέλνει εδώ
Αν θέλεις να κατηγορήσεις με κάτι το ΚΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις άλλα πολλά περισσότερα να βρεις και να πεις που στέκουν και όχι μυθιστορήματα.
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
όχι ρε κορόιδο λέμε!Βάλε και "η χούντα δεν ήταν επανάσταση και αυτή τ ίδια έκανε με τους τώρα" και έχει κλείσει το ντιλ (εξάλλου είμαστε σε θρεντ που αφορά τη χούντα και τα τότε κλεμμένα και όχι τα σημερινά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συγχωρούνται οι μεν και οι δε)
δεν έκανε τα ίδια!!!
ε πώς να το κάνουμε δηλ?
απλή αριθμητική είναι!!!
βρες μου εσύ 300δις ευρώ κλεμμένα απ τη χούντα!!!!
ότι έκλεψε και έκανε ρουσφέτια φυσικά! όπως όλοι...όπως παντού στον πλανήτη!
Αλλά όχι και τα ίδια!! έλεος!!!
jhonny64
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2007
- Like
- 2.738
- Πόντοι
- 1.306
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Ο Παπανδρέου (και με αναγκάζεις τώρα να γράψω καλά λόγια γι έναν άνθρωπο που πήρε την έννοια του σοσιαλισμού και τη βίασε σε σημείο ΦΟΥΜΠΑΡ) αναγνωρισε ΟΛΟΥΣ τους αντιστασιακούς. Ξανδες το λινκ που έβαλε και διάβασε και την εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σου λέω το λοιπόν πως ξέρω κάποιον από την οικογένεια μου που ήταν στο ΕΔΕΣ και έπαιρνε σύνταξη σαν αντιστασιακός. Μεταξύ άλλων αυτό που προέβλεπε ο νόμος είναι να θεωρούνται συντάξιμα τα χρόνια κάποιου που πέρασε στη φυλακή επειδή ήταν κουμμουνιστής και δεν υπέγραψε το χαρτί (επίσης άλλος συγγενείς μου. Είμαι απ αυτούς που η οικογένεια τους σχιστηκε στα 2 επειδή ο Στάλιν και ο Τσώρτσιλ είπαν να κάνουν πλάκα ο ένας στον άλλον).τελευταίο ποστ μου προς εσένα γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι τι λέω
πού είπα εγώ ότι αντίσταση έκαναν μόνο κομμουνιστές???
ΠΟΥ????
Αντίθετα είπα ότι ο Παπανδρέου, αναγνώρισε μόνο τους κομμουνιστές σαν αντιστασιακούς και τους έδωσε σύνταξη! έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.
δεν γνωρίζω κανέναν του ΕΔΕΣ να πήρε σύνταξη αντιστασιακού. Αντίθετα μόνο οι συμπολεμιστές του προδώτη=σφαγέα Βελουχιώτη πήραν...και αυτοί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και μόρια στον ΑΣΕΠ και,και,και....
και όλα αυτά γιατί???
γιατί ο Ανδρέας σας έλεγε κακιά τη χούντα και γενικά τη δεξιά...σας άχωνε στο δημόσιο, σας έδινε και σύνταξη αντιστασιακού και....σας κατάκλεβε!
ΚΑΙ αυτός και οι διάδοχοί του!
φάτε τώρα ΔΝΤ και επαναλάβετε το τι κακιά ήταν η χούντα και πόσες ρεμούλες έκανε (χωρίς να αφήσει χρέη βεβαίως βεβαίως)!!!!!
α και επίσης επαναλάβετε μετά τους πάμλπουτους δημοσιογράφους, υπαλλήλους αυτών, τι καλά που βάλαμε τους χαυγίτες φυλακή και γλίτωσε η Ελλάδα!!!!!
άντε καλή σου μέρα.-
Που ξέρεις ότι ΔΕΝ άφησε χρέη η χούντα; Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Θέλεις να μου πεις πως όταν γύρισε ο Καραμανλής βρήκε τα ταμεία γεμάτα με χρυσό; Η προσπάθεια ανασυγκρώτησης του κράτους αμέσως μετά την επαναφορα του συντάγματος αν μη τι άλλο αποτελεί για τον Καραμανλή τη κορυφή της πολιτικής του καριέρας (εξ άλλου απ εκεί και μετά πήρε την ονομασία "Εθνάρχης"). Με τα καλά του και τα κακά του.
Θεωρώ πως αν θέλεις να πολεμήσεις μια ιδεολογια με την οποία είσαι αντίθετος το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τη βγάζεις στη παρανομία.
Βέβαια για σένα οι κουμμουνιστές (σύγχρονοι και παλιοι) είναι προδώτες/σφαγείς και καλά τους έκαναν αλλά οι ακροδεξιοί σύγχρονοι και παλιοί είναι καλά παιδιά.
Snoopy@
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιαν 2014
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
μυθιστορήματα?????1ον Δεν είμαι οπαδός κανένα Βελουχιώτη. Είμαι οπαδός των προγώνων που που πέθαναν από τους Γερμανούς.
Καλό θα είναι να τα βάζεις όλα, έτσι δεν είναι; Γιατί στο εν λόγο λινκ που έβαλες υπάρχει άλλο λινκ το οποίο σε στέλνει εδώ
Αν θέλεις να κατηγορήσεις με κάτι το ΚΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις άλλα πολλά περισσότερα να βρεις και να πεις που στέκουν και όχι μυθιστορήματα.
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
Ο Ναός του Σωτήρος που ήταν να χτιστεί στα τουρκοβούνια. Το έργο δεν έγινε ποτέ, στα ταμεία μπήκαν 450εκ δραχμες ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ (ενδεικτικά αναφέρω πως ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου ήταν περιπου 4000δραχμες) και τ οποία φυσικά και έκαναν φτεράόχι ρε κορόιδο λέμε!
δεν έκανε τα ίδια!!!
ε πώς να το κάνουμε δηλ?
απλή αριθμητική είναι!!!
βρες μου εσύ 300δις ευρώ κλεμμένα απ τη χούντα!!!!
Αλλά όχι και τα ίδια!! έλεος!!!
gregory35
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 25
- Like
- 1.435
- Πόντοι
- 966
μυθιστορήματα?????
http://[URL unfurl="true"]www.pare-dose.net/blog/images/2010/03/3544/Empros-Makedonia.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Πάτα στο λινκ που έχω βάλει ( το οποίο επίσης βρίσκεται στο λινκ που είχες βάλει εσύ πριν). Εκει μέσα θα βρεις στοιχεία όπου αποδυκνύεται ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε λόγος του Βελουχιώτη για Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο.
Αυτό είναι το μυθιστόρημα. Μπορείς να κατηγορήσεις για πολλά άλλα πράγματα τον Βελουχιώτη (ότι πχ όταν πήγαινε στα χωριά ζητούσε όλους τους κατοίκους να φέρουν ότι τροφή είχαν στη πλατεία και αν έπιανε κάποιον να έχει κρύψει κάτι τον σάπιζε στο ξύλο, υπάρχουν και μαρτυρίες ότι από το ξύλο που έτρωγαν μετά από λίγε μέρες πέθαιναν) αλλά όχι για κάτι που απλά ειναι δημιουργημα της φαντασίας κάποιων.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 120
- Εμφανίσεις
- 32K