Νέα

Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 118K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.458
Πόντοι
216
Μπα, μπα, τι μας λες;

Ο Σταματελόπουλος δεν ήταν από τους πρωτεργάτες της Χούντας; Δεν ήταν ατισυνταγματάρχης, διοικητής τάγματος στην Αγία Παρασκευή, μέλος του σκληρού πυρήνα της ομάδας του Παπδόπουλου;
Έτσι δε λένε οι αναφορές της CIA που έχει βγάλει στο φως το State Department;

Δεν καταδικάστηκε το 1975 σε 5 χρόνια κάθειρξη για στάση και εσχάτη προδοσία;

Δεν ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος τύπου της Χούντας;

Αλλά, βέβαια κάτι θα είχε πάρει το αυτί του και μετά αποκαλούσε τον Παπαδόπουλο "γύφτο". Ξέρεις μήπως τι;

Βέβαια η Βραδυνή έκλεισε μόλις έπεσε ο Παπαδόπουλος. Και η ανακοίνωση της ΣΔΑ βγήκε 40 μέρες μετά.

Μήπως την έχεις κάπου πρόχειρα να μας την δείξεις;

Αλλοιώς ξέρεις εσύ, για μία ακόμη φορά θα αποδειχθεί ότι είσαι ψεύτης.
Ο Σταματελόπουλος ήταν από τους πρωτεργάτες αλλά σχεδόν αμέσως μετά την 21η Απριλίου διαφοροποιήθηκε και άρχισε την πύρινη αρθογραφία του στην Βραδυνή. Δεν ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τον μπερδεύεις με τον Βύρωνα Σταματόπουλο. Ο Σταματελόπουλος ήθελε να γίνει αυτός αρχηγός και μόλιες είδε ότι ο Παπαδόπουλος είναι ακλόνητος, παραιτήθηκε από την επαναστατική επιτροπή. Τα είπαμε γιατί έκλεισε η Βραδυνή. Το ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια έχει αποδειχθεί. Τα ίδια έλεγες και για το Βέλος, μέχρι που σου απέδειξε ότι αυτομόλησε και κατάπιες τη γλώσσα σου. Όση λάσπη και να ρίξεις, όσα ψέματα και να πεις δεν μειώνεις την 21η Απριλίου. Το φως της αλήθειας νικάει το σκοτάδι των ψεμάτων σου.

Heinz W Guderian

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Like
2
Πόντοι
16
Αααααααααα, τι θυμήθηκα τώρα

Στο δεύτερο δημοψήφισμα είχαν γεμίσει οι δρόμοι με κάτι ιλουστρασιόν φωτογραφίες του Παπδόπουλου (τώρα ποιός τις τύπωνε αυτές μαζί με τα "Πιστεύω" είναι άλλο θέμα).

Πήρα και εγώ μία και την κόλλησα στο πίσω τζάμι του οικογενειακού αυτοκινήτου.

Δεν του άρεσε φυσικά του πατέρα μου και την ξεκόλλησε χωρίς να μου πει και τίποτε όμως (προφανώς δεν ήθελε να το δει η γειτονιά τότε που τα αυτοκίνητα ήταν τόσα λίγα).

Θέλω να πω ότι με κάτι τέτοια φαίνονταν ότι η Χούντα είχε λαϊκό έρεισμα.

Τώρα για το δεύτερο δημοψήφισμα μόνον ανεκδοτολογικές μαρτυρίες μπορεί να υπάρχουν. Τότε δε νομίζω ότι τα αποτελέσματα πήγαιναν σε κανένα πρωτοδικείο, ούτε εφορευτικές υπήρχαν, ούτε αναλυτικά αποτελέσματα βγήκαν.

Αλλά όλοι ξέραν.

Πού είναι λοιπόν αυτοί που βασάνιζε και φυλάκιζε η χούντα?
μέχρι και αυτοκίνητα (απ τα λίγα της γειτονιάς) είχαν οι αριστερές οικογένειες!!

αισχροί ψεύτες και συκοφάντες οι πρασινοκόκκινοι...μια ζωή!!!

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.110
Πόντοι
1.686

Στη Μεγάλη Βρεττανία οι περισσότεροι Δικαστές εισέρχονται
στον δικαστικό κλάδο όταν γίνουν ΠΕΝΗΝΤΑ ( 50 ) ετών !
45ρηδες δικαστές είναι πολύ λίγοι ,κορυφαίοι νομικοί που
είναι QC (δηλαδή " σύμβουλοι της Βασίλισσας " ) .
Αντίθετα στην Ελλάδα γίνονται πολύ νέοι δικαστές ,από τα 28 ( ! )
και με ανώτερο όριο για τους νεοεισερχόμενους τα 45 !
Έτσι γέμισε η Ελλάδα από νεαρές άπειρες γυναίκες δικαστίνες !

Ξέρετε από πότε διορίζονται ΝΕΟΙ ( κατ΄ακρίβεια...νέες ) Δικαστές
στην Ελλάδα ; Από την ΧΟΥΝΤΑ !!!
Προηγουμένως οι Δικαστές διοριζόντουσαν σε ηλικία 40-45 ετών μετά
από πολλά χρόνια εμπειρία σαν δικηγόροι .
Μετά την χούντα ,ποτέ ΔΕΝ άλλαξε η ρύθμιση αυτή !
Και όταν υπήρχε νομοθετική πρόταση να γίνονται δικστές μετά από πολλά χρόνια
εμπειρίας ,έσπασαν τα τηλέφωνα από τους εν ενεργεία δικαστές,
τους μεγαλοδικηγόρους κτλ που θέλουν να βολέψουν τις κορούλες τους
στον δικαστικό κλάδο ,και έτσι δεν άλλαζε η κατάσταση . 

Η Χούντα ευθύνεται για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη που έχουμε σήμερα .
Και βέβαια αυτοί που διοριζόντουσαν απο το 1967 μέχρι το 1974 ήταν
χουντικοί ! Ηθελαν να βάλουν τους δικούς τους,γι'αυτό διόριζαν νέους
σε ηλικία δικαστές .
Όσοι είστε οπαδοί των χουντικών ,μην σπεύσετε να βρίσετε .
Έκανε πολλά λάθη η Χούντα ,κι' αυτό το παραδέχονται
και πολλοί οπαδοί της .

marduk

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Στο χώρο του common law, δικαστικοί γίνονται συνήθως νομικοί που έχουν μακροχρόνια τριβή με το αντικείμενο και θεωρούνται οι κορυφαίοι. Είναι απόρροια του αμιγώς πρακτικού χαρακτήρα του κοινοδικαίου.
Στην Ελλάδα η εισαγωγή στο δικαστικό απαιτεί την απλή επιτυχία σε συγκεκριμένες εξετάσεις. Πολλά νέα παιδιά, που δε βρίσκουν πουθενά αλλού δουλειά, στρώνονται, διαβάζουν σκληρά για 1-2-3 χρόνια και κάποια στιγμή επιτυγχάνουν την εισαγωγή στο δικαστικό, εξασφαλίζοντας μία σίγουρη θέση στο δημόσιο.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
Στη Μεγάλη Βρεττανία οι περισσότεροι Δικαστές εισέρχονται
στον δικαστικό κλάδο όταν γίνουν ΠΕΝΗΝΤΑ ( 50 ) ετών !
45ρηδες δικαστές είναι πολύ λίγοι ,κορυφαίοι νομικοί που
είναι QC (δηλαδή " σύμβουλοι της Βασίλισσας " ) .
Αντίθετα στην Ελλάδα γίνονται πολύ νέοι δικαστές ,από τα 28 ( ! )
και με ανώτερο όριο για τους νεοεισερχόμενους τα 45 !
Έτσι γέμισε η Ελλάδα από νεαρές άπειρες γυναίκες δικαστίνες !

Ξέρετε από πότε διορίζονται ΝΕΟΙ ( κατ΄ακρίβεια...νέες ) Δικαστές
στην Ελλάδα ; Από την ΧΟΥΝΤΑ !!!
Προηγουμένως οι Δικαστές διοριζόντουσαν σε ηλικία 40-45 ετών μετά
από πολλά χρόνια εμπειρία σαν δικηγόροι .
Μετά την χούντα ,ποτέ ΔΕΝ άλλαξε η ρύθμιση αυτή !
Και όταν υπήρχε νομοθετική πρόταση να γίνονται δικστές μετά από πολλά χρόνια
εμπειρίας ,έσπασαν τα τηλέφωνα από τους εν ενεργεία δικαστές,
τους μεγαλοδικηγόρους κτλ που θέλουν να βολέψουν τις κορούλες τους
στον δικαστικό κλάδο ,και έτσι δεν άλλαζε η κατάσταση . 

Η Χούντα ευθύνεται για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη που έχουμε σήμερα .
Και βέβαια αυτοί που διοριζόντουσαν απο το 1967 μέχρι το 1974 ήταν
χουντικοί ! Ηθελαν να βάλουν τους δικούς τους,γι'αυτό διόριζαν νέους
σε ηλικία δικαστές .
Όσοι είστε οπαδοί των χουντικών ,μην σπεύσετε να βρίσετε .
Έκανε πολλά λάθη η Χούντα ,κι' αυτό το παραδέχονται
και πολλοί οπαδοί της .

:bigdick: :bigdick: :bigdick:

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.686
Πόντοι
506
ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ 101 ΕΤΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ...!!!
«Η χώρα βρισκόταν σε κίνδυνο. Αν δεν επενέβαινε ο στρατός την 21η Απριλίου, δεν θα ζούσατε. Οι κομμουνιστές θα είχαν σφάξει τους δικούς σας. Δεν θα είχατε γεννηθεί». Θυμάται με κάθε λεπτομέρεια ημερομηνίες και γεγονότα. Πριν την επταετία υπήρξε υπόδειγμα αφοσιωμένου αξιωματικού. Εχει τιμηθεί με τρία αριστεία ανδρείας, δεκαπέντε παράσημα και επτά πολεμικούς σταυρούς. «Εφυγα να πολεμήσω κατά των Γερμανών λίγο μετά το γάμο μου. Ενας από τους θείους της γυναίκας μου ήταν αξιωματικός στη βασιλική φρουρά και με ρώτησε αν ήθελα να με κρατήσει εδώ. Φυσικά, αρνήθηκα. Ημουν νέος, 28 ετών. Δεν μπορούσα να αφήσω τους ηλικιωμένους να πολεμούν, και εγώ να κάθομαι εδώ και να χαϊδεύω τη σύζυγό μου. Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα ευπατρίδης και χριστιανός. Το αποτέλεσμα ήταν να με καταδικάσουν σε θάνατο, έπειτα σε ισόβια και σήμερα να θεωρούμαι νεκρός για το επίσημο κράτος. Αυτή τη στιγμή ομιλείτε με ένα φάντασμα» λέει και ξεσπάει σε γέλια.
«Ο στρατός είναι όλη μου η ζωή. Εχω επιθυμήσει αρκετές στιγμές. Από όταν ήμουν μαθητής στο Δημοτικό ήξερα πως θα γινόμουν στρατιωτικός. Ο δάσκαλος έλεγε συνεχώς μέσα στην τάξη: “Ο Στυλιανός θα γίνει αξιωματικός”. Ημουν πολύ δραστήριος και καλός στη γυμναστική»
Τα παιδικά χρόνια του Παττακού ήταν δύσκολα. «Πείνα και των γονέων, παιδί μου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με άλλα έξι αδέλφια. Δύσκολοι καιροί. Οταν πήγα να περάσω από εξετάσεις στη σχολή Ευελπίδων, με έκοψαν από ιατρικό λάθος. Νόμιζαν πως ήμουν φυματικός. Τόσο αδύνατος ήμουν». Ο νεαρός Στυλιανός όμως δεν εγκατέλειψε το όνειρό του. «Τελικά, κατετάγην στο ιππικό και έδειξα περίσσια ανδρεία. Ετσι προχώρησα τάχιστα στην ιεραρχία»
Παραδέχεται πως υπήρξε αυστηρός, αλλά δίκαιος. «Ηθελα να υπάρχει τάξις και πειθαρχία». Το ίδιο εφάρμοζε πάντα και στην προσωπική του ζωή. «Ο πεθερός μου μου έλεγε πολλές φορές: “Βρε Στυλιανέ, τις κόρες σου φαντάρους θα τις κάνεις;” Τελικά, οι κόρες μου σήμερα με ευγνωμονούν που ήμουν τόσο αυστηρός».
«Εγώ είχα τα τανκς» λέει και φουσκώνει σαν παγώνι από την περηφάνια. Δεν έχει μετανιώσει ούτε για μια στιγμή στη ζωή του. «Θα έκανα και πάλι το ίδιο, εάν διαπίστωνα πως υπήρχε ανάγκη. Τώρα που είμαι γέρος συνεχίζω την επανάσταση, μέσα από τα βιβλία μου. Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά έναν κουζουλό για να τη σώσει».
Η φωνή του είναι μπάσα και βραχνή. Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της επταετίας έχει λυγίσει από τα χρόνια. Τα παχιά, λευκά του φρύδια καλύπτουν τα μικρά του μάτια, που με δυσκολία βλέπουν. Οι ρυτίδες γύρω απ’ αυτά μαρτυρούν τον καιρό που πέρασε κι άφησε τα σημάδια του. Η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα τον αυστηρό στρατιωτικό που ήταν παρών στον πόλεμο του ’40 και μετά από 27 χρόνια, εν μια νυκτί, με άλλους δύο αξιωματικούς (τον Παπαδόπουλο και τον Μακαρέζο) έσωσαν την χώρα που βρισκόταν σε κίνδυνο.
«Βλέπετε, με αγαπούν. Ολα αυτά περί "χούντας" είναι απλά ψεύδη. Παρεδώσαμεν χρέος μηδέν και ανεργία μηδέν. Πήγαμε φως και δρόμους στα χωριά. Δώσαμε δάνεια στα νοικοκυριά και στους φοιτητές. Κάναμε σχολεία και εκκλησίες. Τώρα όλα κάθε χρόνο χειροτερεύουν. Δεν τον αντιλαμβάνεστε και εσείς; Τότε “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών”, τώρα... “Ελλάς αλλοδαπών ληστών”».
ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ.....!!!!!

NIK DANDOLO(1)

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
16

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    7,9 KB · Εμφανίσεις: 9

tzooon1989

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2013
Like
5
Πόντοι
6
47 χρονια συμπληρωνονται σημερα....Για σενα μιλαει ο ντουνιας,για σενα καμαρωνει...

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
Για να μην ξεχνιόμαστε.
Ο Άνθιμος σε ρόλο σερβιτόρου και δεξιά ο χουντόδουλος σε διάλειμμα απ'τα διαβάσματα του:

Συνημμένα

• xountodoulos.jpg
    xountodoulos.jpg
    43,1 KB · Εμφανίσεις: 7

Επισκέπτης
Τα Εργα της Επαναστάσεως της 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Ανατρέχων τις σήμερον, τριάκοντα-τρία έτη μετά την Εθνεγερσίαν της 21ης Απριλίου 1967, εις τα δημοσιεύματα και τας ανασκοπήσεις των συγχρόνων ΜΜΕ, έκπληκτος διαπιστοί ότι βρίθουν "αντιστασιακών γεγονότων", ενώ απουσιάζει παντελώς παν σχετικόν με την προσφοράν και το έργον της Επαναστάσεως. Ως αν κατά την περίοδον αύτην ουδέν δημόσιον κτίριον, ουδέν νοσοκομείον, ουδεμία οδός, ουδέν φράγμα, ουδέ το ελάχιστον επαρήχθη, αλλ’ άπαντα "μαγικώς ανεφύησαν" την επομένην της "μεταπολιτεύσεως"!

Πας φιλαλήθης ευκόλως δύναται ν’ ανακαλύψη την αληθήν διάστασιν του κολοσσιαίου Έργου της Επαναστάσεως. Επί παραδείγματι, το ιστορικόν σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα" εκτενώς πραγματεύεται και μνημονεύει αυτά.

Ακροθιγώς ας επιτραπή όπως αναφερθούν:

•Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
1.Αλιάκμονος
2.Καστρακίου
3. Πολυφύτου

•Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
1.Ερετρίας
2.Πτολεμαϊδος
3.Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
4.Μέγδοβα
5.Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
6.Σερβίων (Αλιάκμονος)

•Κατασκευή Αεροδρομίων
1.Ζακύνθου
2.Καβάλας
3.Κυθήρων
4.Λήμνου
5.Μυκόνου
6.Πάρου
7.Ρόδου
8.Σάμου
9.Σκιάθου
10.Χίου

•Αρδευτικά Έργα
1.Αγρινίου - Μεσολογγίου
2.Έβρου
3.Νέστου
4.Πηνειού Ηλείας
5.Σερρών

•Κτίρια
1.Κρατικά Μέγαρα
2.Διοικητηρίου ΟΛΠ
3.Εθνικού Νομισματοκοπείου
4.ΕΙΡΤ
5.ΟΣΕ
6.ΟΤΕ
7.Πολεμικού Μουσείου
8.Υπουργείου Εξωτερικών

•Δικαστικά Μέγαρα
1.Αθηνών
2.Θεσσαλονίκης
3.Ιωαννίνων
4.Λαρίσης
5.Πατρών

•Επεκτάσεις Νοσοκομείων
1.Αντικαρκινικού
2.Βενιζελείου
3.Γενικού Κρατικού

•Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
1.Αθηνών
2.Θεσσαλονίκης
3.Πατρών

•Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού
•Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών
•Επέκτασις Οδικού Δικτύου
•Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

Ζμπούτσαμ

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Like
3
Πόντοι
16
Επίσης η χούντα δεν δημιούργησε χρέη:

Συνημμένα

• syntaxeis.png
    syntaxeis.png
    355,4 KB · Εμφανίσεις: 31

tzooon1989

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2013
Like
5
Πόντοι
6
Τα Εργα της Επαναστάσεως της 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Ανατρέχων τις σήμερον, τριάκοντα-τρία έτη μετά την Εθνεγερσίαν της 21ης Απριλίου 1967, εις τα δημοσιεύματα και τας ανασκοπήσεις των συγχρόνων ΜΜΕ, έκπληκτος διαπιστοί ότι βρίθουν "αντιστασιακών γεγονότων", ενώ απουσιάζει παντελώς παν σχετικόν με την προσφοράν και το έργον της Επαναστάσεως. Ως αν κατά την περίοδον αύτην ουδέν δημόσιον κτίριον, ουδέν νοσοκομείον, ουδεμία οδός, ουδέν φράγμα, ουδέ το ελάχιστον επαρήχθη, αλλ’ άπαντα "μαγικώς ανεφύησαν" την επομένην της "μεταπολιτεύσεως"!

Πας φιλαλήθης ευκόλως δύναται ν’ ανακαλύψη την αληθήν διάστασιν του κολοσσιαίου Έργου της Επαναστάσεως. Επί παραδείγματι, το ιστορικόν σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα" εκτενώς πραγματεύεται και μνημονεύει αυτά.

Ακροθιγώς ας επιτραπή όπως αναφερθούν:

•Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
1.Αλιάκμονος
2.Καστρακίου
3. Πολυφύτου

•Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
1.Ερετρίας
2.Πτολεμαϊδος
3.Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
4.Μέγδοβα
5.Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
6.Σερβίων (Αλιάκμονος)