Νέα

Τι επιχείρηση θα ανοίγατε αν είχατε ένα μκρό κεφάλαιο;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mikros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

akhs3pgr

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2014
Μηνύματα
285
Like
0
Πόντοι
1
Εξαγωγη πατσα  :vomit:

http://[URL unfurl="true"]www.voria.gr/images/pQvXpSN7f9v2EkHLknfM.jpg[/img[/URL]]

Ο Γ. Καλαγασίδης φέρνει στο τραπέζι μας τον πρώτο μαγειρεμένο και τυποποιημένο Ελληνικό Σπιτικό Πατσά. Τα επόμενα βήματα για νέα οικογένεια προϊόντων.
Επιχειρηματικό μυαλό θα πει να βλέπεις την ευκαιρία για δουλειές, για ανάπτυξη, για business, εκεί που δεν τη σκέπτονται άλλοι. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Γιώργος Καλαγασίδης, προτείνοντας στους Έλληνες αλλά και στους απανταχού της γης φίλους του πατσά, την πρώτη μαγειρεμένη και τυποποιημένη σούπα πατσά.
"Ο πατέρας μου είχε πατσατζίδικο στο Τσοτύλι από το 1953, στην οικογένεια έχουμε τις συνταγές και ξέρουμε ότι ο πατσάς μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά έχει πολλούς και φανατικούς φίλους. Όταν με την οικονομική κρίση οι νυχτερινές έξοδοι και οι δαπάνες των Ελλήνων περιορίστηκαν, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ βολικό, να μπορούν εύκολα να απολαύσουν την αγαπημένη τους σούπα στο σπίτι, χωρίς να αναγκαστούν να τη μαγειρέψουν οι ίδιοι ή να βγούνε έξω το βράδυ για να πάνε σε κάποιο πατσατζίδικο", εξήγησε στη Voria.gr ο κ. Καλαγασίδης.
Ο "Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς" είναι το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό εγχείρημα του Γιώργου Καλαγασίδη. Μετά από πολλά χρόνια ζωής και δουλειάς στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της ένδυσης, το 1999 επέστρεψε στο Τσοτύλι του νομού Κοζάνης, την εποχή που δημιουργήθηκε η πρώτη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας και δημιούργησε τον ξενώνα "Καρούτα", ενώ στην ίδια γειτονιά, στη περιοχή της πλατείας, ανοίγει και εστιατόριο.
Το επόμενο και πιο πρόσφατο βήμα του κ. Καλαγασίδη ήταν η δημιουργία της ατομικής επιχείρησης, που διασώζει την παράδοση παρασκευής πατσά. Η εταιρεία ανοίγει το 2014, το 2015 μπαίνει σε παραγωγική λειτουργία και από φέτος κάνει σταδιακά την είσοδό της στην αγορά. Σε μία μικρή βιοτεχνική εγκατάσταση, παράγονται χειροποίητα περί τις 4.000-5.000 μερίδες το μήνα, που φτάνουν σε μπολάκια, κατεψυγμένες, στα επιλεγμένα σημεία διάθεσης.
Με όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων και με πρώτη ύλη ελληνική, ο Ελληνικός Σπιτικός Πατσάς, διατίθεται σε κρεοπωλεία και delicatessen, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καστοριά ενώ ήδη έχουν σταλεί δείγματα σε Γερμανία και Ολλανδία.
Ο τυποποιημένος πατσάς, κατεψυγμένος όπως διατίθεται σε μερίδες, είναι η εύκολη λύση για κατανάλωση στο σπίτι.
Αλλά για τον κ. Καλαγασίδη, οι πέντε κωδικοί που κυκλοφορούν είναι μόνο η αρχή, τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για το εξωτερικό, άλλωστε υπάρχουν καταναλωτές, όπως οι Ασιάτες που λατρεύουν τον πατσά/tripe.
Tην επόμενη εβδομάδα η ομάδα των "πέντε", εμπλουτίζεται και με μία ακόμη σούπα, από γίδα βραστή, φαγητό επίσης αγαπημένο για πολλούς βορειοελλαδίτες, αλλά και Θεσσαλούς όπως και Πελοποννήσιους. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι πέντε επιλογές των καταναλωτών είναι παραδοσιακός ανάμικτος πατσάς, σούπα από σκέτη κοιλιά ή από σκέτα ποδαράκια, μοσχαροκεφαλή και χωριάτικος πατσάς που είναι μία μίξη των τεσσάρων πρώτων.
Αλλά το μεγάλο άνοιγμα που ετοιμάζει κυρίως έχοντας στο νού αγορές του εξωτερικού, είναι μία νέα οικογένεια από ελληνικές παραδοσιακές σούπες.
"Μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η προεργασία ώστε από το φθινόπωρο να τοποθετηθούν στην αγορά και άλλες σούπες, παραδοσιακές ελληνικές, όπως ο τραχανάς, η μαγειρίτσα, η κοτόσουπα, το βραστό από μοσχάρι. Θα διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο κατάλογο που θα καλύπτει το κενό που υπάρχει στα μαγειρεμένα και τυποποιημένα γεύματα, δηλαδή στις σπιτικές παραδοσιακές σούπες", τονίζει ο ίδιος.
Η εταιρεία Καλαγασίδη, παράλληλα, προσπαθεί να ενημερώσει τον καταναλωτή που δεν ξέρει ότι μπορεί να βρει αυτά τα προϊόντα, τον πατσά έτοιμο, σε κρεοπωλεία ή delecatessen. Θα ακολουθήσουν φυσικά και συμμετοχές σε εκθέσεις τροφίμων. Εκτιμώ, ότι με τους ρυθμούς που αναπτυσσόμαστε, το 2017 θα εμφανίσουμε κέρδη".

Πηγή: [URL unfurl="true"]http://www.voria.gr/article/ellinikos-spitikos-patsas-apo-to-tsotili-me-meraki[/URL]
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.868
Κριτικές
3
Like
6.732
Πόντοι
2.356
Αυτός ο πατσάς μια αηδία σκέτη είναι. Περί ορέξως δηλαδή, αλλά απορία το χω πώς το τρώνε αυτό το πράγμα...
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.723
Κριτικές
11
Like
12.625
Πόντοι
5.827
Ξέρει κανένας σχετικός του χώρου τι τζίρο έχει ένα σουβλατζίδικο και τι καθαρά κέρδη; Πάντα το είχα απορία, τόσο κόσμο που μαζεύουν.
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
Εμ γτ??ατομα που γνωριζουν μου εχουν πει οτι εχει κερδος ο καφε γι αυτο και τον βαζουν κ σε μινι μαρκετ!!!



Ο καφες στην καφετερια μπορει να εχει ποσοστο κερδους 500% αλλα οταν σκεφτεις οτι μια παρεα 4 ατομων θα κανει ενα τζιρο 4Χ5Ε=20Ε (βαζω την ακριβοτερη τιμη) και θα καθησει στο τραπεζι μιαμιση με δυο ωρες, παπαλα. Αντιστοιχα η ιδια παρεα, βραδυ με ποτο, οσο να μην κανει, θα σου κανει με 2 ποτα τουλαχιστον ανα ατομο στο 2ωρο 8Χ8Ε=64Ε. (Με μια μεση τιμη ποτου στα 8Ε).
 

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Μηνύματα
17.375
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ο καφες στην καφετερια μπορει να εχει ποσοστο κερδους 500% αλλα οταν σκεφτεις οτι μια παρεα 4 ατομων θα κανει ενα τζιρο 4Χ5Ε=20Ε (βαζω την ακριβοτερη τιμη) και θα καθησει στο τραπεζι μιαμιση με δυο ωρες, παπαλα. Αντιστοιχα η ιδια παρεα, βραδυ με ποτο, οσο να μην κανει, θα σου κανει με 2 ποτα τουλαχιστον ανα ατομο στο 2ωρο 8Χ8Ε=64Ε. (Με μια μεση τιμη ποτου στα 8Ε).
Εδω μιλαμε ομως για πακετο. Ο καλυτερος καφες κανει 18 το κιλο νομιζω (hausbrandt) και σου βγαζει 100 καφεδες.
Κερδος σιγουρα εχει. Το πως στο ποτο εχεις μεγαλυτερη καταναλωση και τζιρο, δεν αναιρει κατι.
 

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Μηνύματα
9.044
Like
0
Πόντοι
66
Εδω μιλαμε ομως για πακετο. Ο καλυτερος καφες κανει 18 το κιλο νομιζω (hausbrandt) και σου βγαζει 100 καφεδες.
Κερδος σιγουρα εχει. Το πως στο ποτο εχεις μεγαλυτερη καταναλωση και τζιρο, δεν αναιρει κατι.



Αναφερομαι στις περιπτωσεις αυτων που λενε οτι θα ανοιξουν μια καφετερια γιατι ο καφες εχει μεγαλο ποσοστο κερδους. Εχει αλλα δεν ειναι τοσο απλο το πραγμα.  ;)
 

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Μηνύματα
5.141
Like
3
Πόντοι
66
Ο καφες δουλευει τωρα παιδια πανε οι εποχες με τα ποτα, πλεον ο κοσμος (οσος βγαινει) και ειδικα καθημερινες για ενα ποτακι παει.Καλη περιπτωση ειναι να ανοιξεις μικρο καφε και να εχεις μεσα κρουασαν, ντονατς και τετοια (δεν μιλαω για μπουγατσα)αλλα για να επιβιωσει πρεπει να εισαι κοντα σε μαγαζια η διαφορες υπηρεσιες ωστε να ανοιγεις νωρις και να δουλευεις με καφεδες.
 

Επισκέπτης
Ο καφες δουλευει τωρα παιδια πανε οι εποχες με τα ποτα, πλεον ο κοσμος (οσος βγαινει) και ειδικα καθημερινες για ενα ποτακι παει.Καλη περιπτωση ειναι να ανοιξεις μικρο καφε και να εχεις μεσα κρουασαν, ντονατς και τετοια (δεν μιλαω για μπουγατσα)αλλα για να επιβιωσει πρεπει να εισαι κοντα σε μαγαζια η διαφορες υπηρεσιες ωστε να ανοιγεις νωρις και να δουλευεις με καφεδες.
Αυτο εννοουσα κ γω maximos555 οχι για καφετεριες!!!!
 
Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Μηνύματα
2.770
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Ξέρει κανένας σχετικός του χώρου τι τζίρο έχει ένα σουβλατζίδικο και τι καθαρά κέρδη; Πάντα το είχα απορία, τόσο κόσμο που μαζεύουν.

Υπολογισε μεικτο κερδος κανα 50-55%, κανα 25-40 ευρω μεροκαματο και τουλαχιστον 4-5 ατομα ανα βαρδια, χωρις να υπολογιζουμε σερβιτορους. Χωρια ικα, λογαριασμους και υψηλο ενοικιο, αν εισαι σε καλο ποστο. Αν εχεις τραπεζια εξω πληρωνεις και το πεζοδρομιο. Μπορει να σου βγει και δευτερο ενοικιο. Λιγα σουβλατζιδικα πανε καλα. Τα περισσοτερα φυτοζωουν.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Θελω να βρω εναν κομπιουτερα να του βαλω το κεφαλαιο να ανοιξουμε επιχειρηση web hosting.
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
72.327
Like
77.000
Πόντοι
12.756
Ο καφες δουλευει τωρα παιδια πανε οι εποχες με τα ποτα, πλεον ο κοσμος (οσος βγαινει) και ειδικα καθημερινες για ενα ποτακι παει.Καλη περιπτωση ειναι να ανοιξεις μικρο καφε και να εχεις μεσα κρουασαν, ντονατς και τετοια (δεν μιλαω για μπουγατσα)αλλα για να επιβιωσει πρεπει να εισαι κοντα σε μαγαζια η διαφορες υπηρεσιες ωστε να ανοιγεις νωρις και να δουλευεις με καφεδες.

Το ποτο οπως τα λες και εσυ εχει πεθανει.

Οι καφεδες βγαζουν , αλλα πρεπει να υπολογισει κανεις οτι βγαζεις ψιχουλα..μονοευρω μονοευρω μαζευεις.
 

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
876
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
Το ποτο οπως τα λες και εσυ εχει πεθανει.

Οι καφεδες βγαζουν , αλλα πρεπει να υπολογισει κανεις οτι βγαζεις ψιχουλα..μονοευρω μονοευρω μαζευεις.

Με τον αριθμο καφε στην ελλαδα αν πηγαινανε καλα θα καταναλωναμε τον καφε ολης της Βραζιλιας.... Αλλα η στατιστικη δειχνει οτι ημαστε η 9 χωρα σε καταναλωση στην ΕΕ παρα τη ψευδαισθηση οτι πινουμε πολλους καφεδες.. Απλα μενουμε με τις ωρες με εναν καφε πραγμα διολου επικερδες για το. Ιδιοκτητη... Μην πω για το κοστος του επιχειρην με τα σημερινα δεδομενα που θεωρειται αμαρτια και καπιταλιστικο ;)
 

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
72.327
Like
77.000
Πόντοι
12.756
Με τον αριθμο καφε στην ελλαδα αν πηγαινανε καλα θα καταναλωναμε τον καφε ολης της Βραζιλιας.... Αλλα η στατιστικη δειχνει οτι ημαστε η 9 χωρα σε καταναλωση στην ΕΕ παρα τη ψευδαισθηση οτι πινουμε πολλους καφεδες.. Απλα μενουμε με τις ωρες με εναν καφε πραγμα διολου επικερδες για το. Ιδιοκτητη... Μην πω για το κοστος του επιχειρην με τα σημερινα δεδομενα που θεωρειται αμαρτια και καπιταλιστικο ;)

;) ;)

ολα τα γατακια τωρα θελουν να ανοιξουν καφε να δινουν στο χέρι. το νεο νανου ντονατς εγινε το ανοιγω καφε και βγαζω μεροκαματο.
 

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
876
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
33.614
Like
14.494
Πόντοι
2.606
;) ;)

ολα τα γατακια τωρα θελουν να ανοιξουν καφε να δινουν στο χέρι. το νεο νανου ντονατς εγινε το ανοιγω καφε και βγαζω μεροκαματο.
τυπε μην κόβεις τα φτερά των παιδιών άσε να ακούμε για επιχειρηματικές ιδέες με κονομα  :grin:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom