Νέα

Τι επιχείρηση θα ανοίγατε αν είχατε ένα μκρό κεφάλαιο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mikros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Μάλλον κάποιοι βλέπετε πολύ τηλεόραση και Αυτιά για να πιστεύεται ότι το Ταξί έχει μεροκάμματο και είναι κλαψομούνηδες.
Επίσης,για να το εκφράσω κόσμια,όποιος σκέφτεται να πάρει ταξί ή να δουλέψει σ αυτό και βασίζεται στην ερώτηση που κάνει
ως πελάτης στον οδηγό του Ταξί είναι  :jerking:

Θεωρώ,αν δεν υπάρχει κάποιο υπόβαθρο δυνατό από πίσω,κληρονομιά-λίρες κλπ,να πετύχει κάτι είναι όνειρο απατηλό στην Ελλάδα
των λαμογιών και της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας καθώς και του ωχ αδερφισμού.

Επίσης,όσοι είναι-ήταν υπάλληλοι και σκέφτονται ότι θα έβγαζαν μεροκάμματο ως αυτεπάγγελτοι πλανώνται πλάνην οικτρά γιατί ξεχνάν
ότι όλοι οι επαγγελματίες ζούσαν με δάνεια,τώρα που κόπηκαν τα δάνεια,βλέπετε ανοιγοκλείνουν τα μαγαζιά,γιατί απλά δεν βγαίνει.

Μ αυτά κ μ αυτά,κάποιος είναι καταδικασμένος και εγλωβισμένος.Λόγω του ότι δεν είμαι μίζερος,απλά ρεαλιστής,πιστεύω μια εποχιακή δουλειά
ή περισσότερες θα είχαν αποτέλεσμα πχ,να έχεις μια μικρή καντίνα και να είσαι εποχιακός σ ένα νησί,στην θάλασσα μπροστά και να παρέχεις
το καλύτερο κρέας στον γύρο σου και αν υπάρχει δυνατότητα να μαθητεύσεις σε κάποιον απ τους καλύτερους "μικρούς" γυράδες πρωτού ξεκινήσεις.

Τις απόκριες,ένα μικρό μαγαζάκι για 20 μέρες με μάσκες-αποκριάτικα γενικότερα και τον χειμώνα σε μια λαική.

Οι λύσεις στο περίπου που αναφέρω,προϋποθέτουν ΔΟΥΛΕΙΑ και όχι αραλίκι στο ταξί και α μωρέ,όλοι είναι κλαψομούνιδες...
Μην τρομπάρετε.

Καλησπέρα φίλε μας. Προφανώς έχεις δίκιο. Ωστόσο το ταξί έχει λεφτά ειδικά να έχεις δικό σου. Κοινή λογική: Αν δεν θα είχε δεν θα βλέπαμε τόσα ταξί. Θα το αφήνανε το τιμόνι.

Πάμε παρακάτω.
Αυτά που αναφέρεις περί εποχικών δραστηριοτήτων είναι απολύτως σωστά. Πλέον μόνο το άνοιξε - κλείσε "επιβιώνει". Και πολλές ευκαιριακές δουλειές. Ωστόσο αυτό δεν μπορείς να το κάνεις τόσο εύκολα στην Ελλάδα καθώς λόγω της ανέχειας όλο και πιο πολλοί είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι αναγκάζονται ή μάλλον πάνε λόγω της εύκολης λύσης (εντός εισαγωγικών εύκολης) και στήνουν τον "πάγκο" τους, είτε αυτό λέγεται εποχιακά είδη είτε καφέ, είτε σαντουιτσ. Παράνομα φυσικά. Τράβα δες Θησείο. δεν έχει ούτε σπιθαμή κενή από τους έμπορους κάθε είδους. Τα πάντα πουλάνε.

Να κάνεις εποχιακή επιχειρηματικότητα δεν ξέρω αν συμφέρει και τόσο. Και από άποψη επιχειρηματική αλλά και γραφειοκρατική...

Σίγουρα ως λύση προηγείται από τις άλλες πάντως.

Και κανείς δεν είπε ότι το να κάνεις κάτι δικό σου είναι αραλίκι. Όποιος το λέει απλά δεν θα κάνει ποτέ.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Καλη ιδεα για επιχειρηση να πουλας τζατζικια, μιγματα για κεμπαπ, σαλτσες, ετοιμους γυρους κατεψυγμενους σε σουβλατζιδικα.

Πάρα πολύ καλή ιδέα. Ωστόσο όμως και πάλι πρέπει να αντέξεις το "γαμήσι" που θα σου κάνουν οι κρατιστές για να μπορείς να είσαι νόμιμος. Αλλιώς δεν νομίζω να δεχτεί το προιον σου κανένας σουβλατζής ή εστιάτορας. Τώρα αν πας σε ίδρυση εταιρείας, με σταυρό στο χέρι ετοιμάσου για ασάλιωτο γα***. Δεν συμφέρει καθόλου. Η μικροτεχνία και η μικροβιοτεχνία και η μικροπαραγωγή στην Ελλάδα ουσιαστικά διώκεται.

Για επιβιώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τη λαίλαπα των κρατιστών λύση είναι η ενορχηστρωμένη φοροαποφυγή. Αλλιώς η ανεργία θα πάει στο 60%...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Κανονικά θα έπρεπε για 2 χρόνια όποιος ανοίγει επιχείρηση με 2 - 3 υπαλλήλους ή αυταπασχολούμενος να μην είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ΟΑΕΕ και να έχει απαλλαγή από φορολογία για 2 χρόνια. Τότε η ανεργία σε 1 χρόνο θα έπεφτε 10 μονάδες.

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Πάντως αυτά τα take away με τους καφέδες δουλεύουν σχεδόν όλα ρε παιδί μου.
Παρατηρούσα τις προάλλες κάποια σε τελείως ΑΚΥΡΑ σημεία και όμως ήταν φίσκα μέσα (βλέπε Mikel πχ.) και όχι μόνο.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Πάντως αυτά τα take away με τους καφέδες δουλεύουν σχεδόν όλα ρε παιδί μου.
Παρατηρούσα τις προάλλες κάποια σε τελείως ΑΚΥΡΑ σημεία και όμως ήταν φίσκα μέσα (βλέπε Mikel πχ.) και όχι μόνο.

Το παρατηρώ και εγώ αυτό. Δε υπάρχει γωνία για γωνία που να μην έχει take away. Κυριολεκτικά όμως.

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.630
Πόντοι
4.125
Κανονικά θα έπρεπε για 2 χρόνια όποιος ανοίγει επιχείρηση με 2 - 3 υπαλλήλους ή αυταπασχολούμενος να μην είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ΟΑΕΕ και να έχει απαλλαγή από φορολογία για 2 χρόνια. Τότε η ανεργία σε 1 χρόνο θα έπεφτε 10 μονάδες.

Μπα ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος. Θα άνοιγε και θα έκλεινε την ίδια επιχείρηση κάθε 2 χρόνια. Η λύση της ανεργίας δεν είναι εκεί.  :idiot: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Το παρατηρώ και εγώ αυτό. Δε υπάρχει γωνία για γωνία που να μην έχει take away. Κυριολεκτικά όμως.

Νομίζω κάτι τέτοιο για κάποιον που έχει ένα μικρό έστω κεφάλαιο θα ήταν μια καλή επένδυση.
Επίσης σχετικά με αυτά που γράφεις φιλαράκι για το ταξί παραπάνω θα συμφωνήσω απόλυτα.
1ος μου ξάδερφος που έχει δικό του ταξί παντρεμένος με τέσσερα παιδιά μια χαρά τα βγάζει βόλτα.
Δεν λέω ότι ο κλάδος δεν έχει φάει ένα μικρό ψωλέτο , αλλά όχι ότι έχει "παγώσει" και τελείως.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Μπα ο Έλληνας είναι κουτοπόνηρος. Θα άνοιγε και θα έκλεινε την ίδια επιχείρηση κάθε 2 χρόνια. Η λύση της ανεργίας δεν είναι εκεί.  :idiot: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Το φαντάστηκα ότι θα λάμβανα τέτοιο επιχείρημα. Εν πολλοίς δεν έχεις και άδικο. Ωστόσο αυτή είναι μια λύση. Ναι η ανεργία μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί. Ή να γίνει 10% φλατ φόρος για όλους αλλιώς θα λες ότι δουλευεις και θα σε μισεί ζηλεύοντας όλη η γειτονιά. Για εκεί πάμε προς ολοταχώς. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι οι πιο πολλές επιχειρήσεις είναι πάρα πολύ μικρές. Άρα αυτέ ςπρέπει να στηριχτούν και να αναπτυχθούν.

Επίσης να μου πεις και άλλους τρόπους αντιμετώπισης ανεργίας

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Νομίζω κάτι τέτοιο για κάποιον που έχει ένα μικρό έστω κεφάλαιο θα ήταν μια καλή επένδυση.
Επίσης σχετικά με αυτά που γράφεις φιλαράκι για το ταξί παραπάνω θα συμφωνήσω απόλυτα.
1ος μου ξάδερφος που έχει δικό του ταξί παντρεμένος με τέσσερα παιδιά μια χαρά τα βγάζει βόλτα.
Δεν λέω ότι ο κλάδος δεν έχει φάει ένα μικρό ψωλέτο , αλλά όχι ότι έχει "παγώσει" και τελείως.

Ε μα έλεος κάπου. Όλοι μου κλαίγονται. Φυσικά αν συγκρίνεις με το πως ήταν και πώς είναι χαίρω πολύ. Είναι πολύ δύσκολα. Για όλους. Αλλά αυτό του ότι κλαίγονται όλοι και όσοι πρέπει και όσοι δεν πρέπει με ξεπαρνάει. Και επαναλαμβάνω: Οι ιδιοκτήτες ταξί τη βγάζουν. Και βγάζουν πολύ συντηρητικά κοντά στα 50 - 60 ευρώ τσεπάτα. Και καλά κάνουν και μακάρι να έχουν πάντα δουλειά. Όχι όμως να λέμε ότι πεθαίνει ο κλάδος.

Όσον αφορά τη φορολογία που θα επιβάλουν οι κρατιστές για σώσουν τους υψηλοσυνταξιούχους μεθαυριο ναι, θα επηρεάσει όλους και τους ταξιτζήδες και όλους. Δυστυχώς.

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Πόσο έχει πάει η άδεια ταξί :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

μπορεί να γίνει και να ισχύει για μία μόνον φορά για κάθε έναν... οπότε στο ξανάνοιγμα δεν θα είχε τα ίδια προνόμια...

ισχύει σε έναν βαθμό στις γονικές παροχές που είναι αφορολόγητες μέχρι ένα ποσό κατά παιδί... μπορείς λοιπόν να κάνεις γονική παροχή πχ τρία ακίνητα στο παιδί σου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές... οι αξίες αθροίζονται και μόλις ξεπεράσεις το όριο τότε πλακώνει η δρεπάνα...

φυσικά η απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ θα συνεπάγεται ότι δεν θα είναι ασφαλισμένος για σύνταξη και τα δύθο χρόνια αυτά δεν θα θεωρούνται συντάξιμα... και οπωσδήποτε η απαλλαγές αυτές θα ισχύουν με την προυπόθεση ότι απασχολεί κάποιον αριθμό εργαζομένων και πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις του προς αυτούς (μισθούς, ΙΚΑ, απόδοση παρακρατούμενων φόρων κλπ κλπ κλπ)... αν τυχόν δεν απασχολεί για κάποιο διάστημα πχ πέραν των 5 ημερών ή δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του τότε αυτοδίκαια χάνει τα ευεργετήματα και γίνονται άμεσα απαιτητά...

προφανώς για να διασφαλίσει το δημόσιο ότι θα πάρει πίσω σε αυτήν την περίπτωση τα λεφτά που  του χάρισε πριν την ένταξη θα γίνει εγγραφή υποθήκης σε κάποιο ακίνητο...

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Ποσα απο αυτα θα επιβιωσουν ομως ?

Παραλίμνιε καλησπέρα. Ναι αυτό είναι ένα ερώτημα. Αν κρίνω όμως τόσο από τη φιλοσοφία όσο και από αυτά που βλέπω όλα αυτά θα ανοιγοκλείνουν. Όπως είπε ο φίλος παραπάνω πλέον τίποτα δεν είναι σταθερό. Όλα χτίζονται πάνω σε κινούμενη΄άμμο.

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Ε μα έλεος κάπου. Όλοι μου κλαίγονται. Φυσικά αν συγκρίνεις με το πως ήταν και πώς είναι χαίρω πολύ. Είναι πολύ δύσκολα. Για όλους. Αλλά αυτό του ότι κλαίγονται όλοι και όσοι πρέπει και όσοι δεν πρέπει με ξεπαρνάει. Και επαναλαμβάνω: Οι ιδιοκτήτες ταξί τη βγάζουν. Και βγάζουν πολύ συντηρητικά κοντά στα 50 - 60 ευρώ τσεπάτα. Και καλά κάνουν και μακάρι να έχουν πάντα δουλειά. Όχι όμως να λέμε ότι πεθαίνει ο κλάδος.

Όσον αφορά τη φορολογία που θα επιβάλουν οι κρατιστές για σώσουν τους υψηλοσυνταξιούχους μεθαυριο ναι, θα επηρεάσει όλους και τους ταξιτζήδες και όλους. Δυστυχώς.

Τώρα έχει ανοίξει το επάγγελμα ??
Επειδή πλάκα πλάκα δεν το έχω ψάξει τι διαδικασίες χρειάζονται πληροφοριακά (πέρα από το δίπλωμα για ταξί) για να αγοράσει κάποιος δικό του και να ξεκινήσει την δουλειά ?? Γνωρίζεις ??

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Το τονίζω. Για να επιβιώσουν οι ελεύθεροι και για να μειωθεί η ανεργία κατά 15 μονάδες σε ένα χρόνο η λύση είναι μία: Φλατ ταξ σε όλους 10% και χωρός υποχρέωση ΟΑΕΕ για τα πρώτα 3 χρόνια. Μόνο έτσι. Αλλιώς η Βουλγαρία θα γίνει Ντουμπάι χάρη εμάς,

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Τιποτα δεν αξιζει να κανεις στην ελλαδα, το μονο που θα καταφερεις ειναι να χασεις τα λεφτα σου.  ;) Με αυτα τα λεφτα που λεει το παλικαρι που ανοιξε το θεμα, πας στην γερμανια ανοιγεις ενα τυροπιταδικο ή ενα μαγαζακι να πουλας βραστα και θα ξεσκιστεις στο χρημα!

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356
Τώρα έχει ανοίξει το επάγγελμα ??
Επειδή πλάκα πλάκα δεν το έχω ψάξει τι διαδικασίες χρειάζονται πληροφοριακά (πέρα από το δίπλωμα για ταξί) για να αγοράσει κάποιος δικό του και να ξεκινήσει την δουλειά ?? Γνωρίζεις ??

Όχι, δεν γνωρίζω. Είσαι άνεργος;

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
Τιποτα δεν αξιζει να κανεις στην ελλαδα, το μονο που θα καταφερεις ειναι να χασεις τα λεφτα σου.  ;) Με αυτα τα λεφτα που λεει το παλικαρι που ανοιξε το θεμα, πας στην γερμανια ανοιγεις ενα τυροπιταδικο ή ενα μαγαζακι να πουλας βραστα και θα ξεσκιστεις στο χρημα!
που τοχεις δει αυτο δηλ να παμε κι εμεις αν ειναι να ξεσκιστουμε στο χρημα δηλ....κ σε ποια γλωσσα θα γινουν αυτα?

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.298
Πόντοι
2.356

Πολύ σωστά, ναι. Χαίρω πολύ 1+1=2. Απλά μιλάμε για Ελλάδα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom