φέτο το Μαη έχει τριφύλλι το μενού......
Λαγός τριφύλλι
E-mail to persona
Συστατικά
1 λαγός τεμαχισμένος
1 κιλο Τριφύλλι
2 κρεμυδια μετρια
4 φυλλα δαφνης
4 σκελιδες σκορδο
φυλλαρακια δεντρολιβανου (6-8)
μπαχαρι
1 κουτι ντοματακια κομμενα
λιγη ζαχαρη (1/2 κουταλακι)
ξηρο κοκκινο κρασι (1 φλυτζανακι του καφε)
αλατι
πιπερι
πιπερι σε κοκκους (4-8)
1/2 μπουκαλι ξυδι
1. Απο βραδυς, μουλιαζουμε τον κομμενο σε φετες λαγό μεσα σε ενα μιγμα με ξυδι και νερο στα οποια προσθετουμε τα φυλλα δεντρολιβανου (περιπου 6-8), 2 φυλλα δαφνης, 1 κρεμμυδι σε φετες, 3 σκελιδες σκορδο πατημενες, αλατι και πιπερι.
2. Την επομενη, σωταρουμε σε λιγο ελαιολαδο, 1 κρεμμυδι με μια σκελιδα σκορδο, ψιλοκομμενα. Βαζουμε μεσα τον λαγό (αφου τον εχουμε στραγγιξει) και τον σωταρουμε, να παρει χρωμα.
3. Βαζουμε 1 ποτηρι με νερο και το βραζουμε σε χαμηλη φωτια.
4. Πριν αρχισει να "λιωνει" ο λαγός, σε ενα αλλο τηγανι βαζουμε όλο το Τριφύλλι (1 κιλο) ολοκληρα μαζι με μια σκελιδα σκορδο (πατημενη) και τα σωταρουμε.
5. Τα στραγγιζουμε απο το λαδι (που τα εχουμε σωταρει) και τα προσθετουμε στην κατσαρολα με τον λαγό.
6. Εκει θα βαλουμε αλλα 2 φυλλα δαφνη, πιπερι, τους κοκκους απο πιπερι, αλατι, μπαχαρι, τα κομμενα ντοματακια λιγη ζαχαρη και το κρασι.
7. Σιγοβραζουμε, μεχρις οτου σφιξει η σαλτσα.
8. Το νερο πρεπει να ειναι ελαχιστο,δεν θελουμε να μας γινει... σουπα...