paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 29.266
- Πόντοι
- 10.336
φιλε σορρυ κιολας αλλα το ποδοσφαιρο απο τα 70ς μεχρι σημερα ειναι κυριολεκτικα αλλο αθλημα... Δεν ειναι οτι μειωνω την αξια τους, οσο οτι μειωνω την αξια των αντιπαλων που ειχαν. Καλοι παικτες υπηρχαν πολλοι, εδω ψαχνουμε τον καλυτερο ή τους τοπ3-τοπ5 ομως, αυτους που σε οποια χρονικη στιγμη της ιστοριας κι αν τους πεταγες μεσα στα γηπεδα θα σπερνανε, για να γινω και πιο γραφικος, αυτους που θα επελεγες να σε εκπροσωπησουν στα prime τους αν παιζαμε μπαλα εναντιον εξωγηινων για το διαγαλαξιακοΚαι εσύ άρχισες νωρίς τα τσίπουρα φίλε...
Κρόλ,Μπράιτνερ,Νίλσον Σάντος,Καμπρίνι.
οπως ειπα ολα ειναι υποκειμενικα. Πως θα συγκρινουμε; ατομικες/ηγετικες ικανοτητες; τιτλους; συνολικη συνεισφορα; Καποιοι ετυχαν σε καλες φουρνιες εθνικων, καποιοι πηγαν σε ετοιμους/δυνατους ή πλουσιους συλλογους, καποιοι ηταν τυχεροι, καποιους τους κουβαλησαν κτλ.... Ειναι πολλοι οι παραγοντες και ο καθενας δινει βαρυτητα σε αλλα πραγματα.Νο1 για εμένα από αυτούς που έχω δει μακράν Μαλντίνι.
Με διάρκεια,σταθερός,απροσπέλαστος,αρχοντικός!
Και στο λέω εγώ που μισώ Ιταλία.
Προσωπικα, δεν μπορω ευκολα να χαρισω σε καποιον τον τιτλο "καλυτερος ολων των εποχων" (στα καλα του), αν δεν εχει μουντιαλ. Ειναι το πανθεον, ο απολυτος τιτλος, η μεγαλυτερη διακριση, το παγκοσμιο... Γιαυτο και δεν μπορω να βαλω τον Μαλντινι νουμερο ενα, δεν πηρε ουτε γιουρο, παιζοντας για μια ιταλια την εποχη που ζουσε και ανεπνεε ποδοσφαιρο. δεν γινεται να ειμαι απολυτος σε αυτο το κριτηριο για πολλους παικτες που δεν σηκωσαν μουντιαλ (και κυριως ελεω Μεσσι που εχασε την κορυφη για το μισο-μηδεν της παρατασης με τη γερμανια**), αλλα οπως ειπα, στα υποκειμενικα μου κριτηρια, αυτο ειναι ψηλα. Ειναι το medal of honor...
επειδη φανταζομαι μια κύρια διαφωνια σου ειναι ο Λαμ
**Η γερμανια το σηκωσε με αρχηγο τον Λαμ, λιγα φουλ μπακ εχουν σηκωσει μουντιαλ οντας αρχηγοι
**Τον λαμ τον εβαλα πανω απο το μαρσελο για το 7-1 που κερασαν