Κύριε Γόντικα, με …κέρδισες κατά κράτος!
30 Ιανουαρίου, 2012 19:36 0 Σχόλια
6
Share
*** ΤΑ κατάφερε μια χαρά και πάλι ο Παναθηναϊκός * ΞΕΠΕΡΑΣΕ το εμπόδιο της Δόξας με ένα γκολ,όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι τους * ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, κατάφερα ( ναι ! άντεξα ! ) να το παρακολουθήσω μέχρι τέλους * ΚΑΙ όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, συνέλαβα με φρίκη τον … εαυτό μου, να δέχεται ενδόμυχα, να ενστερνίζεται την λογική του … κ. Γόντικα, του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
*** ΝΑΙ, αγαπητοί φίλοι, το ομολογώ : * ΠΙΣΤΕΨΑ ότι μερικά παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα είναι ντέρμπι και κάποια άλλα φιλικά * ΟΤΙ άλλοι αντιμετωπίζουν άλλους φτύνοντας αίμα και άλλοι αντιμετωπίζουν τους ίδιους προσφέροντάς τους φοντάν με κερασάκια
*** ΑΥΤΟ το συναίσθημα με κατέλαβε και δυστυχώς, ακόμα δεν λέει να με εγκαταλείψει * ΠΩΣ ΝΑ το κάνουμε δηλαδή, περισσότερο σαν φιλικό μου φάνηκε αυτό το παιχνίδι, παρά σαν επίσημο * ΠΟΙΑ Δόξα τώρα, σε σχέση με την Δόξα πού έπαιξε εναντίον του Ολυμπιακού ; * ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση * ΚΑΙ πιστεύω, ότι τα αγωνιώδη ερωτήματά μου έχουν απόλυτη σχέση με την δικαιολογημένη μου αδυναμία να εισέλθω στο μυαλό και τη σκέψη ενός επαγγελματία, πολύπειρου και μπαρουτοκαπνισμένου προπονητή
*** ΘΑ τολμήσω λοιπόν να τα καταθέσω κάποια απ’ αυτά * ΟΠΩΣ για παράδειγμα, τι έγινε με αυτό τον Αραβίδη, τον παίκτη πού συνεκλόνισε με την απόδοσή του και τις φυσικές του δυνάμεις στο 0-0 με τον Ολυμπιακό ; * ΜΕΧΡΙ το τελευταίο σφύριγμα ο Αραβίδης έτρεχε ασταμάτητα, ανεβοκατέβαινε το γήπεδο συνεχώς και διατηρούσε ακμαία την αγωνιστικότητά του όταν άλλοι, νεώτεροί του τα είχαν κυριολεκτικά «φτύσει» από αντοχές
*** ΓΙΑ την Εθνική ομάδα ήταν ο Αραβίδης σ’ εκείνο το παιχνίδι και είμαι βέβαιος, ότι αν έπιανε και το μισό αυτής της απόδοσης εναντίον του Παναθηναϊκού, ο Σάντος θα ήταν υποχρεωμένος να τον έχει στις βασικές του επιλογές για το Πανευρωπαϊκό * ΑΛΛΟΝ όμως Αραβίδη ξέραμε, άλλον είδαμε * Η ΑΠΟΔΟΣΗ του όσο έπαιξε, ήταν κάτω του μετρίου * ΟΣΟ για δυνάμεις, σκέτη απογοήτευση * ΣΑΝ να έβλεπες εκείνο τον γέρο της τηλεοπτικής διαφήμισης πού σουτάρει τη μπάλα για να δείξει στο εγγονάκι του ότι κρατάει ακόμα * ΟΥΤΕ πού το έβγαλε το ματς ο Αραβίδης, πού έγινε αλλαγή γύρω στο 70’ από τον οξυδερκή προπονητή κ. Κατσαβάκη
*** ΜΙΑ και αναφέραμε όμως το όνομα αυτού του γερόλυκου και πανέμπειρου προπονητή, πού έχει φάει με το κουτάλι και ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά ακόμα και την τελευταία σπιθαμή των ελληνικών γηπέδων, νομίζω ότι θα πρέπει – για να μας φύγει το συναίσθημα πού λέγαμε – να προσπαθήσουμε να εισχωρήσουμε και παραμέσα, στα άδυτα της λαβυρινθώδους προπονητικής του σκέψης * ΚΑΙ αφού του ζητήσουμε συγνώμη για την παροιμιώδη άγνοιά μας, να του θέσουμε κάποιες ερωτήσεις τεχνικής ( κυρίως ) φύσεως
*** ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ, για παράδειγμα, τι μπορεί να έγινε με τον Κατσικογιάννη, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή εκείνου του αγώνα, προκαλώντας στο τέλος ακόμα και τον εκνευρισμό του κεντρικού ερυθρόλευκου στόπερ Αβραάμ Παπαδόπουλου
*** ΠΟΥ ήταν ο Κατσικογιάννης, πού θεωρείται ένας εξαιρετικός αμυντικός μέσος, έχοντας στο ενεργητικό του και ευρωπαϊκές συμμετοχές ; * ΑΠ’ όλους αυτούς πού έβαλε να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, ο γερόλυκος προπονητής, νομίζω ότι ο Κατσικογιάννης είναι δύο επίπεδα τουλάχιστον πιο πάνω, γι’ αυτό και μου κάνει εντύπωση το ότι δεν αγωνίστηκε ΚΑΘΟΛΟΥ * ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ δεν ήταν, σίγουρα * ΓΙΑ τραυματίας, δεν γνωρίζω, ούτε όμως και πληροφορήθηκα κάτι τέτοιο
*** ΤΟΣΑ ξέρω, τόσα λέω βέβαια, αλλά δεν μπορώ και να μένω επ’ άπειρον στα βαθιά σκοτάδια της άγνοιας * ΑΛΛΑ ερωτηματικά λοιπόν, γεννούνται και για τον Λεάντρο, ένα νεαρό και πολύ ταλαντούχο παίκτη, ο οποίος διέπρεπε μέχρι πρότινος στα πρωταθλήματα Νέων με τη φανέλα του Ολυμπιακού
*** Ο ΛΕΑΝΤΡΟ, πού έχει δοθεί δανεικός απ’ ό,τι ξέρω στη Δόξα Δράμας, από την ημέρα πού η ομάδα των μαυραετών άρχισε τους αγώνες της ήταν πάντα βασικός στη ραχοκοκαλιά της * ΠΑΙΚΤΗΣ με πολλές αρετές, πού μπορεί να παίξει και στόπερ, προχθές δεν βρέθηκε στις επιλογές του κ. Κατσαβάκη * ΠΙΣΤΕΥΩ βεβαίως ότι θα έχει σοβαρούς λόγους και γι’ αυτό
*** Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ παροικία στη Δόξα, όμως, έχει κι’ άλλα μέλη * ΟΠΩΣ για παράδειγμα τον δαιμόνιο πιτσιρικά Βάντερσον, πού είναι ικανός να ανοίξει το κάθε … «κονσερβοκούτι» αντίπαλης άμυνας * Ο ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο σαν αλλαγή * ΟΠΩΣ και ο Σοϊλέδης, ένας ακόμα εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής από τους Νέους του Ολυμπιακού, με συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα *** ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΣ ο Σοϊλέδης, με εξαιρετική ικανότητα και στην εκτέλεση στημένων * ΚΑΙ αυτός μπήκε στην ομάδα τη Δόξας στο δεύτερο ημίχρονο, υλοποιώντας προφανώς έναν ακόμη τολμηρό σχεδιασμό του προπονητή του * Ο ΟΠΟΙΟΣ, είμαι σίγουρος, ότι είχε τον σκοπό του και τα σχέδιά του * ΑΛΛΟ αν εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, διότι απλά, δεν είμαι προπονητής * ΚΑΙ ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος, η βαθύτατη άγνοια, πού μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η ιδέα ότι το παιχνίδι έκλινε περισσότερο προς το «φιλικό» και λιγότερο προς το ντέρμπι * ΚΥΡΙΕ Γόντικα, το ομολογώ, με κέρδισες κατά κράτος ***
Μανώλης Γαβαθιώτης