Βαλβέρδε: «Αξίζουμε να προκριθούμε»
Αισιόδοξος εν όψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και προσοχή από τους ποδοσφαιριστές του στην αναμέτρηση με του «Γ. Καραϊσκάκης», προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση των «κανονιέρηδων».
Αρχικά, ο Βαλβέρδε τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, ειδικά στο κέντρο. Αλλά δεν το σκεφτόμαστε αυτό, θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Δεν γνωρίζω ποιοι παίκτες θα παίξουν αύριο από την Άρσεναλ. Αλλά δεν με απασχολεί, αφού είναι όλοι καλοί παίκτες. Δεν έρχονται εδώ για να μας χαρίσουν κάτι. Είναι τεχνική και γρήγορη ομάδα. Αλλά όπως και να έχει, εμείς θέλουμε τη νίκη. Ή Άρσεναλ είναι ομάδα με μεγάλη αξία και έχει ήδη προκριθεί».
Και συμπλήρωσε: «Μένει μία ακόμα μία προπόνηση για να δω πως θα είναι ο Φουστέρ, να δω πως είναι και ο Ορμπάιθ, σίγουρα όμως θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικούς παίκτες στο κέντρο, γιατί δεν έχουμε άλλες επιλογές. Θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Από την πρώτη στιγμή που κληρωθήκαμε σε τέτοιους αντιπάλους, θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και όχι να περιμένουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι. Εάν αυριο θέλουμε να κερδίσουμε, θα πρέπει να παίξουμε καλά, όπως στα προηγούμενα παιχνίδια ματς. Δε μπορούμε αύριο να κάνουμε ένα μέτριο ματς και να περιμένουμε να κερδίσουμε, κόντρα στην Άρσεναλ. Θα βάλουμε γρήγορα ένα γκολ, θα κλειστούμε μετά όλοι πίσω και στο τέλος θα βάλουμε άλλο ένα».
Επίσης, ο Βαλβέρδε τόνισε: «Θα μου άρεσε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά και αργά να μπει, θα σημαίνει το ίδιο για μας, για να κερδίσουμε. Θα πρέπει απο το πρώτο λεπτό να μπούμε στο ρυθμό του αγώνα, να μην αργήσουμε σε αυτό. Στο Λονδίνο, στο 1ο δεκάλεπτο δεχτήκαμε ένα γκολ και στο 20', χάναμε 2-0. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού και πιστεύω ότι η ομάδα μου αξίζει να προκριθεί. Δε μπορώ να ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, είναι προφητικό αυτό. Το ίδιο βέβαια πιστεύει και ο προπονητής της Ντόρτμουντ και της Μαρσέιγ. Το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή το έχει η Μαρσέιγ, βάσει της βαθμολογικής της θέσης. Ελπίζω πάντως να είμαστε εμείς που θα περάσουμε».
Στην συνέχεια, ο Βάσκος τεχνικός υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολά πράγματα, ανεξάρτητα ποιος θα παίξει, θα πρέπει να βγούμε μπροστά για να πάρουμε το ματς, να κερδίσουμε. Δεν ξέρω ποιος θα το κάνει αυτό, αλλά θα πρέπει να το πράξουμε για να προχωρήσουμε. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που περιμένει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ, βοηθά το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βοηθά τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ, γιατί αλλάζει το πως βλέπει ο κόσμος στο εξωτερικό το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό ματς για όλους εμάς και για εμένα τον ίδιο, δεν είναι κα΄τι προσωπικό. Η πρόκριση, μην ξεχνάμε, δεν είναι στο χέρι μας, εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε πρόκριση στο Champions League ή στο Europa League. Δεν έχει κάτι παραπάνω το αυριανό ματς, προσωπικά για μένα».
Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε: «Είναι παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Η αγωνιστική κατάσταση του πρωταθλήματος δεν αντιπροσωπεύει το πως παίζουμε στην Ευρώπη. Έχουμε καλές εμφανίσεις στο Champions League. Έχουμε διαφορετική ψυχολογία, λόγω διοργάνωσης. Στόχος μας αύριο είναι η νίκη. Αν τα καταφέρουμε και μας ευνοήσει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, έχει καλώς. Αλλιώς και το Europa League, είναι καλό. Δεν έχει σημασία με ποιους θα μπει στο γήπεδο η Άρσεναλ. Όλοι οι παίκτες της είναι πολύ καλοί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν. Δεν έχει σημασία να σκοράρω εγώ, αρκεί να κερδίσει η ομάδα. Μακάρι να κάνει και η Ντόρτμουντ το καθήκον της και προκριθούμε».
Τέλος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε: «Η ομάδα προσπαθεί πάντα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είχαμε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Όμως κάποιοι παίκτες παίζουν συνέχεια και υπάρχει κούραση. Η ομάδα δικαιούταν κάτι παραπάνω και στην Άρσεναλ και στη Ντόρτμουντ. Αλλά αυτά πλέον δεν έχουν σημασία. Με νίκη αύριο μπορούμε να προκριθούμε».
novasports.gr