Νέα

Θρύλε Θεέ Ολυμπιακέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 195K
  • Εμφανίσεις 5M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
"Βρες του ομάδα"

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τον μάνατζερ του Μόισες Ουρτάδο να βρει ομάδα στον πελάτη του, σύμφωνα με δημοσιευμα αθλητικής εφημερίδας. Όπως αναφέρει ο «Γαύρος», οι ερυθρολευκοι ειδοποίησαν τον Ινάγκι Ιμπάνιεθ, (ο οποίος είναι και μάνατζερ του Βαλβέρδε) ότι ο Ισπανός δεν υπολογίζεται.

Ο Ιμπάνιεθ είναι πολύ πιθανό να έρθει μέσα στις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, αλλά και με τον Μοϊσές Ουρτάδο, ούτως ώστε να σχεδιαστεί η επόμενη κίνηση καθώς οι πρωταθλητές επείγονται να λύσουν το συμβόλαιο του παίκτη.

novasports.gr
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Το σκέφτεται ο Τζεμπούρ

Εξελίξεις στα μετεγγραφικά του Ολυμπιακού θα φέρει η ενδεχόμενη μετακίνηση του Ράφικ Τζεμπούρ στην Λιλ. Τα γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόταση που θα ίσως αγγίξει τα 2 εκ. ευρώ. Ένα ποσό που οι Πειραιώτες δύσκολα θα αρνηθούν, μια και ο παίκτης αποκτήθηκε ελεύθερος.


Οι Γάλλοι συζητούν με τον Αλγερινό, με τον οποίο έχουν ήδη έρθει σε επαφή. Ο Τζεμπούρ δεν έχει κρύψει την επιθυμία να επιστρέψει στα γαλλικά γήπεδα. Τον προβληματίζει ωστόσο το γεγονός ότι στη Λιλ δεν θα ειναι βασικός, όπως στον Ολυμπιακο. Κι ακόμη το οικονομικό.

Η Λιλ του προσφέρει τα μισά από όσα παίρνει στον Ολυμπιακό (1.2 εκ, ευρώ). Ο Ολυμπιακός, πάντως, είναι ενήμερος του θέματος και για να μην βρεθεί προ απρόοπτου εξετάζει περιπτώσεις επιθετικών.

novasports.gr
 

on92

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2011
Μηνύματα
1.529
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Τωρα που φευγει ο Τζιμπουρ μην το σκεφτεστε,παρτε Μαντζιο  :2funny:  :2funny:
Μαζι με το αλλο το ταλεντο το Τζιολη θα θυμηθουν τις ωραιες εποχες της Παιανιας,
φραπεδακι-χαβαλες-ζελε στο μαλλι κλπ...
Αμα θελετε σας δινουμε και τον Πλεσι,2 μετρα παληκαρι ειναι ! !
Εμεις βεβαια ειμαστε σε πολυ χειροτερη κατασταση αλλα κι εσεις
που εχετε και λεφτα αβερτα μπορουσατε να κανετε πολυ καλυτερο σχεδιασμο ! !
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Τισόνε: "Θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό"

Με συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα, ο Φερνάντο Τισόνε, τονίζει πως θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Γαύρος» και τόνισε πως θέλει να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τισόνε:

Φερνάντο πότε έμαθες για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

«Μόλις τη Δευτέρα και με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη Ελλάδα, παίζει σταθερά στο Champions League και διέθετε πάντα ποδοσφαιριστές, όπως ο Γιάγια Τουρέ που έπαιξε μετά στην Μπαρτσελόνα ή ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, παίκτης που έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα της Αργεντινής».

Από πέρυσι, όμως, έχει στις τάξεις του  έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο φαίνεται πως έχεις μεγάλη αδυναμία.

«Κατάλαβα, λες, για τον 'Κάνιο', ε; Τεράστιος ποδοσφαιριστής ο Ιμπαγάσα. Ηταν το πρώτο μου μεγάλο είδωλο γιατί έπαιζε στη Λανούς, όπως κι εγώ. Μάλιστα το έκανε στην ίδια θέση με εμένα (σ.σ. αργότερα. οπισθοχώρησε ο Τισόνε) και πήγαινα στο γήπεδο μόνο για να βλέπω αυτά που έκανε με την μπάλα στα πόδια. Θα ήταν καταπληκτικό για μένα να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στο πλευρό του».

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, παρουσιάζεται ως μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα σου.

«Χωρίς καμία αμφιβολία! Πρόκειται για μια ομάδα που κατακτά σχεδόν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και παίζει στο Champions League, μια διοργάνωση που αποτελεί στόχο για κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Θέλω να ξαναπαίξω σε αυτή τη διοργάνωση και ονειρεύομαι να φτάσω μακριά, ακόμη και στην οκτάδα ή την τετράδα αν γίνεται».

Μικρός ήσουν παίκτης «στιλ Ιμπαγάσα», αλλά έκτοτε έχεις εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό.

«Πράγματι. Στα πρώτα μου χρόνια έπαιζα ως δεύτερος επιθετικός ή ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση. Στην Ιταλία, όπου οι προπονητές αρέσκονται να χρησιμοποιούν το 4-4-2, συνήθισα να αγωνίζομαι ως κεντρικός χαφ και οφείλω να είμαι συνεπής σε άμυνα και επίθεση. Βελτιώθηκα πάρα πολύ σε όλους τους τομείς και θεωρώ ότι θα μπορούσα να καλύψω άνετα τη θέση του χαφ που θα καταστρέφει αλλά και θα δημιουργεί παιχνίδι. Κι αν αυτό είναι στο πλευρό του Ιμπαγάσα, ακόμα καλύτερα».

Βελτιώθηκες πολύ, αλλά θα έχεις και εσύ τα αδύναμα σημεία σου.

«Κανείς δεν είναι τέλειος και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Δουλεύω συνεχώς για να βελτιώσω τα μειονεκτήματά μου και κυρίως τη διορατικότητα μέσα στο παιχνίδι. Προσπαθώ πάντα να δω τη φάση πριν αυτή γίνει να ξέρω τι θα κάνω με την μπάλα στα πόδια μου. Λατρεύω το ποδόσφαιρο, είμαι αφοσιωμένος σε αυτό από μικρός και αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι δίνω όλο μου το είναι μέσα στο γήπεδο, προκειμένου η ομάδα μου να φτάσει στον στόχο της».

Και αυτή η ομάδα θα είναι σύντομα ο Ολυμπιακός;

«Μακάρι! Το Σάββατο τελειώνει η προετοιμασία με τη Σαμπντόρια και δεν γνωρίζω αν μέχρι τότε θα έχουμε νέα. Περιμένω να δω την κατάληξη των συζητήσεων και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Από τότε που έμαθες για τον Ολυμπιακό φρόντισες να μάθεις και άλλα γι' αυτόν; Σέρφαρες στο Ιντερνετ;

«Όχι ιδιαίτερα, γιατί ήξερα ήδη πολλά από τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Επειδή όπως σου είπα είμαι 'άρρωστος' με το ποδόσφαιρο, έχω δει πολλά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μέσω δορυφορικής και Ιντερνετ».

Θα ξεχώρισες την ατμόσφαιρα φαντάζομαι.

«Εχω παρακολουθήσει ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και έμεινα εντυπωσιασμένος από τον κόσμο. Οι φίλαθλοι είναι πολύ φανατικοί, το ζουν έντονα και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Αργεντινής. Ηταν πολύ ωραίες εικόνας και, ποιος ξέρει, ίσως μου δοθεί η ευκαιρία να τις ζήσω από κοντά».

novasports.gr
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Με απουσίες στο φιλικό

Με αρκετές απουσίες θα παραταχθεί απέναντι στη Γουέστ Μπρομ ο Ολυμπιακός (21:45 Novasports 2). Ο Ερνέστο Βλαβέρδε δεν υπολογίζει και στους Φέισα και Γέστε, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνηση την Πέμπτη και έμειναν εκτός αποστολής. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν στις 09:30, ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους για το φιλικό, που θα γίνει στις 21:45 στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Κοστάντσο, Δασκαλάκης, Μανιάτης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ουρτάδο, Μοντέστο, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Γκρμπιτς, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Ριέρα και Κάταϊ.

Στόχος του Βαλβέρδε είναι να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίζεται και ως πρόβα τζενεράλε, εν όψει της νέας σεζόν.


novasports.gr
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Ανεβαίνει" ο Τζιόλης

Η περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη φαίνεται πως έχει βρεθεί στις πρώτες θέσεις των μεταγραφικών του Ολυμπιακού. Ο διεθνής αμυντικός μέσος, επιθυμεί την ένταξή του στο δυναμικό των "ερυθρολεύκων", όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να "ανάψει το πράσινο φως" ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος τεχνικός, τις τελευταίες ώρες, φέρεται να έχει αλλάξει σκέψη σχετικά με την περίπτωση του Τζιόλη και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα, ειδικά αν ο Ουρτάδο αποτελέσει τελικά παρελθόν για τον Ολυμπιακό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τζιόλης θα συνεχίσει να απασχολεί τους "ερυθρόλευκους" που στο πρόσωπό του θα βρουν μια προσιτή, αλλά και συνάμα αξιόπιστη λύση για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής τους, με έναν παίκτη που έχει και Ευρωπαϊκές παραστάσεις, καθώς έχει αγωνιστεί σε τελικό του Europa League με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης.

novasports.gr
 

bobas

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.702
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Aπο Ουρταδο ακομα και ο Τζιολης φαινεται 1 κλαση πανω...

Στην Δρέσδη ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Στην Γερμανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας άσος που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό συμφώνησε σε όλα με την Δρέσδη ομάδα που αγωνίζεται στην Τσβάιτελιγκα (δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας).

Το βήμα στο εξωτερικό έκανε ο Γιάννης Παπαδόπουλςο. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού έδωσε τα χέρια με την Δρέσδη και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γερμανία. Η Ντιναμο Δρέσδης προβιβάστηκε την φετινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία και μετά το πέρας των δύο πρώτων αγωνιστικών έχει ένα βαθμό (μία ισοπαλία και μία ήττα).

gazzetta.gr
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.095
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
10η αγωνιστικη τα βαζελάκια στον ναο να καλοπερασουν  :pipa2: :pipa2: :pipa2:

Ποτε πεφτει περίπου?  :think: :think:
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Μαρινάκης: «Έρχονται μετεγγραφές»


Την περαιτέρω μετεγγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κλήρωση του πρωταθλήματος, πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πιο δυνατός από εδώ και στο εξής και τόνισε στην κάμερα της Nova πως η κλήρωση είναι καλή.

Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έδειξε καλό πρόσωπο και θα είναι ακόμα καλύτερος τη νέα σεζόν. Έρχονται και άλλες μεταγραφές».

Και συμπλήρωσε: «Είναι πιστεύω μια καλή κλήρωση. Είχα υποσχεθεί ως πρόεδρος της Λίγκας, ότι θα έχουμε μία Λίγκα ενωμένη και θα υπάρξει κεντρική διαχείριση όπως και έγινε. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε εκλογές και θα δείτε όλοι ότι η Λίγκα είναι ενωμένη, προχωράμε δυνατά».

novasports.gr
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.095
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΟ  :zfuck: :zfuck:  :pipa2: :pipa2:  :fuck1: :fuck1:


Ποτε πεφτει περιπου ? Νοεμβρη?  :think:
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Περίπου στα μέσα Νοεμβρίου παίζει να είναι.
 

RED AND WHITE

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2010
Μηνύματα
404
Like
4
Πόντοι
1
Αν εχουμε σοβαρεψει εως τοτε,παιζει η περιπτωση για μια πενταρα.Φτανουν πια οι τεσσαρες!
 

RED AND WHITE

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2010
Μηνύματα
404
Like
4
Πόντοι
1
Oταν προ διετιας εβγαινε το τοπι μισο μετρο εξω και δεν το σφυριζε πριν βαλετε γκολ,καλος ηταν ο Καλοπουλος.Τωρα εγινε πια Κακοπουλος.Ομως νομιζω πως πρεπει να φροντισετε το μπασκετακι γιατι μονο εκει υπαρχετε με τους γκριζους παντα κολλητοι.Ακομα και εκει βεβαια το τσιμπησαμε το κυπελακι για την συλλογη.Τωρα οσο για ποδοσφαιρο,πολο,βολει,κολυμβηση,στιβο,ιστιοπλοιες και οτιδηποτε αλλο,δυσκολα τα πραγματα πολυ.Ειναι βλεπεις εκεινο το ανεκδοτο που λεει....πρωταθλητη σε ολα τα σπορ....παντοτεινε!
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
αχαχαχαχαχαχα....μας την λέει και η Πράσινη για την Μακάμπι που μας είχε αποκλείσει πέρυσι.
Δεν βλέπουν τα χάλια τους που δεν πέρασαν ούτε αυτόν τον γύρο για τα προκριματικά του Τσου-Λου...λένε για τα περσινά δικά μας.
Αν γίνει η στραβή και αποκλειστούν, θέλω να δω τι θα γράφουν μετά...

14816960_1854.jpg
 

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Μηνύματα
7.500
Κριτικές
20
Like
313
Πόντοι
3.275
Λέει το "ναι"

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναμένεται να ρίξει τις απαιτήσεις του και να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ο διεθνής μέσος αξίωνε 600.000 ευρώ το χρόνο για να δώσει τα χέρια με τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι από την πλευρά τους, του πρόσφεραν 400.000 ευρώ.

Ο ποδοσφαιριστής, λοιπόν, φαίνεται ότι θα αποδεχθεί την προσφορά των πρωταθλητών και ότι θα τελειώσει άμεσα το θέμα της μετακίνησής του στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Άλλωστε, αν συνυπολογιστούν και τα μπόνους επίτευξης στόχων που θα μπουν στο συμβόλαιό του, τότε το συνολικό ποσό ενδέχεται ακόμη και να ξεπεράσει τις 700.000 ευρώ.

novasports.gr
 

bobas

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.702
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Ελπιζω να κανει λαθος με τον τερματοφισκουλα γιατι αλλιως θα τρεχουμε και δε θα φτανουμε...

Έφυγε και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και πλην του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που έδωσαν επίσημα παιχνίδια, οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

Είναι φανερό πως το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με ένα μεγάλο φαβορί. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι ο ισχυρός του ποδοσφαίρου μας σε όλα τα επίπεδα πλέον όμως έχει μεγαλώσει πολύ η ψαλίδα από τους υπόλοιπους. Η ομάδα λοιπόν του Βαλβέρδε για διάφορους λόγους δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Το υγιές όμως για ένα αθλητικό σωματείο είναι κάθε χρονιά να προσπαθεί να βελτιώσει λάθη και παραλήψεις της προηγούμενης. Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την ημέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα και η αίσθησή μου είναι πως μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έχει βελτιώσει καμία αδυναμία του. Ίσα ίσα που σε κάποιες θέσεις που φαινόταν να έχει πρόβλημα προς το παρόν έχει λιγότερες οι χειρότερες λύσεις από πέρυσι.

Ο Κοστάντσο τρομάζει

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα με βάση την εικόνα του Κοστάντσο στα φιλικά που έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα, οι «ερυθρόλευκοι» την έχουν πατήσει άσχημα. Από την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφή οι πληροφορίες που μάζεψα απ' όσους γνώριζαν τον Κοστάντσο από τη θητεία του στη Βασιλεία ήταν απογοητευτικές. Δεν βιάστηκα όμως να πάρω θέση καθώς δεν είχα ο ίδιος εικόνα. Στα φιλικά παιχνίδια η παρουσία του και πάνω απ' όλα ο τρόπος που παίζει τη θέση δεν είναι απλά απογοητευτική, τρομάζει.

Ο Κοστάντσο δεν έχει κάποιο φανερό προσόν παρά μόνο το ρεφλέξ που το χρησιμοποιεί σε στυλ Τοχούρογλου, για να φανεί εντυπωσιακή μια εύκολη επέμβαση. Το μεγαλύτερό του όμως ελάττωμα είναι πως δεν σέβεται τους συμπαίκτες του και δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει η συγκεκριμένη θέση. Μιλάμε για ένα επιπόλαιο τερματοφύλακα που δεν μπορεί αλλά ούτε καν έχει στο μυαλό του να δώσει ηρεμία στην άμυνα του. Βλέποντάς τον Κοστάντσο είναι φανερό πως ο άνθρωπος δεν κάνει για το πειθαρχημένο με αρχές ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τον επέλεξε και με τι κριτήρια για τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Ειδικά τη χρονιά που σταμάτησε ο Νικοπολίδης και ο σύλλογος έψαχνε τον διάδοχό του, η επιλογή θα έπρεπε να ήταν προσεκτική καθώς ο σύλλογος πρέπει να βρει τερματοφύλακα που θα είναι η σταθερά για χρόνια. Είναι νωρίς αλλά φοβάμαι πως οι «ερυθρόλευκοι» έμπλεξαν με μια αστεία γραφική περίπτωση ενός ατάλαντου τερματοφύλακα με τραγική και επικίνδυνη για την ομάδα του νοοτροπία.

Ο Ολυμπιακός τον Γενάρη ή το αργότερο το καλοκαίρι θα ψάχνει ξανά για τερματοφύλακα. Μέχρι τότε ο Δασκάλακης θα πρέπει να είναι έτοιμος γιατί σύντομα ο Βαλβέρδε θα αναγκαστεί να του δώσει φανέλα βασικού. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκτήθηκε η καλύτερη δυνατή επιλογή από την εγχώρια αγορά καθώς ο Δασκαλάκης είναι κατώτερος από τους Σηφάκη, Κωσταντόπουλο, Γιακούμποβιτς, Ιτάνζ και δεν έχει σε καμία περίπτωση την κλάση να αποδειχτεί η συνέχεια του Νικοπολίδη.

Δεν καλύφτηκε το κενό στα αριστερά

Για να συνεχίσουμε όμως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα στα αριστερά όπου ο Ραούλ Μπράβο διακωμωδούσε τη θέση του αριστερού μπακ, παίζοντας κρυφτό στην άμυνα, τρέχοντας με διασκελισμό νάνου και σεντράροντας με μίτο. Παρόλα αυτά πολλοί από αυτούς που μεταφέρουν το άθλημα στα σπίτια μας τον έλεγαν κορυφαίο σε αρκετά παιχνίδια.

Φέτος τεχνική ηγεσία και διοίκηση έπραξε σοφά και άφησε τον Μπράβο ελεύθερο να παρακαλάει τον Παναιτωλικό να του κάνει συμβόλαιο. Παρότι ο Ραούλ βάζει μέσον και έχει ρίξει πολύ το κασέ του προς το παρόν κορόιδα δεν βρίσκει. Για να επανέλθουμε επειδή ο πήχης ήταν εξαιρετικά χαμηλός φάνταζε πολύ εύκολο για τον Ολυμπιακό να αποκτήσει έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή σε αυτήν τη θέση. Ο Βαλβέρδε όμως επέλεξε να συνεχίσει με τον Χολέμπας.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ο Ισπανός τεχνικός να πιστεύει τόσο πολύ έναν ποδοσφαιριστή που τον είχε μια ολόκληρη σεζόν αναπληρωματικό του Μπράβο. Το παιδί είναι φιλότιμο έχει τα μέτρα που χρειάζεται η θέση αλλά δεν είναι εντελώς άτεχνος. Και δεν έχουμε απαιτήσεις να παίζουν στην Ελλάδα τη θέση όπως ο Μπρέμε αλλά για να είσαι βασικό μπακ στον Ολυμπιακό χρειάζεται να έχεις μια στοιχειώδη σέντρα και την δυνατότητα να κάνεις κοντινή μεταβίβαση.

Ο Χολέμπας όμως βάζει δύναμη σε πάσα δύο μέτρων και το επίπεδο της τεχνικής του κατάρτισης είναι ερασιτεχνικό. Καταλαβαίνω επειδή είναι αθλητικός, φιλότιμος και έχει πνευμόνια να κρατάει θέση στο ρόστερ. Το να ξεκινάει χρονιά με αυτόν μοναδικό αριστερό μπακ είναι επιπόλαιο. Λέγεται πως τη θέση μπορεί να την καλύψει και ο Μαρκάνο αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό.

Μιλάμε για ένα παιδί με ύψος 1,89 που το 90% των παιχνιδιών που έχει αγωνιστεί τα έχει παίξει σαν στόπερ. Απλά επειδή είναι αριστεροπόδαρος σε κάποια μεμονωμένα παιχνίδια κάλυψε παθητικά την αριστερή πλευρά όπως ο Καντέ στον Παναθηναϊκό. Όσο πιστεύετε πως μπορεί να υπολογίσει σαν μπακ ο Φερέιρα τον Καντέ άλλο τόσο ο Βαλβέρδε μπορεί να υπολογίσει τον Μαρκάνο.

Τζιόλης ή Γκαργκάνο

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι στα χαφ αλλά εκεί δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί τι θα γίνει. Είναι άλλη συζήτηση αν την θέση καλύψει ο Γκαργκάνο και τελείως διαφορετική αν η πολυπόθητη μεταγραφή είναι ο Τζιόλης. Δεν γνωρίζω αν ισχύει αλλά είναι περίεργο να διαβάζεις πως ο Βαλβερδε έχει ξεχωρίσει Γκαργκάνο και Τζιόλη. Οι δύο παίκτες δεν έχουν σχέση ο ένας με τον άλλον.

Ο χαφ της Νάπολι είναι 1,68 παίζει τη θέση με ενέργεια που θυμίζει  πιτ μπουλ και μπορεί να μαρκάρει στο χώρο κίνηση με τη μπάλα των αντιπάλων. Έχει δηλαδή προσόντα χρειάζεται να προστεθούν στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Ο Τζιόλης δεν μπορεί να δώσει αυτά που  λείπουν από το κέντρο του Ολυμπιακού και φυσικά με ύψος 1,90 και με τη σωματοδομή που διαθέτει παίζει διαφορετικά τη θέση από τον Ουρούγουανο.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε όταν θα γίνει και η τελική επιλογή με τον Γκαργκάνο πάντως να είναι η ιδανική περίπτωση για το κέντρο του Ολυμπιακού. Πέρυσι με τα τρεξίματα του και με την ενέργεια που έβγαζε κατάφερε να δέσει τις γραμμές της Νάπολι και έδωσε τη δυνατότητα στον Ματσάρι να εφαρμόσει το πολύ δύσκολο αλλά αγαπημένο του 3-4-2-1. Όσοι δεν έχετε εικόνα του την θέση την παίζει περίπου όπως ο Βίτολο αλλά ας γίνει πρώτα η μεταγραφή και θα μιλήσουμε τότε πιο αναλυτικά.


 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ελπιζω να κανει λαθος με τον τερματοφισκουλα γιατι αλλιως θα τρεχουμε και δε θα φτανουμε...

Έφυγε και η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και πλην του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που έδωσαν επίσημα παιχνίδια, οι υπόλοιπες ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

Είναι φανερό πως το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με ένα μεγάλο φαβορί. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι ο ισχυρός του ποδοσφαίρου μας σε όλα τα επίπεδα πλέον όμως έχει μεγαλώσει πολύ η ψαλίδα από τους υπόλοιπους. Η ομάδα λοιπόν του Βαλβέρδε για διάφορους λόγους δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Το υγιές όμως για ένα αθλητικό σωματείο είναι κάθε χρονιά να προσπαθεί να βελτιώσει λάθη και παραλήψεις της προηγούμενης. Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την ημέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα και η αίσθησή μου είναι πως μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έχει βελτιώσει καμία αδυναμία του. Ίσα ίσα που σε κάποιες θέσεις που φαινόταν να έχει πρόβλημα προς το παρόν έχει λιγότερες οι χειρότερες λύσεις από πέρυσι.

Ο Κοστάντσο τρομάζει

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα με βάση την εικόνα του Κοστάντσο στα φιλικά που έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα, οι «ερυθρόλευκοι» την έχουν πατήσει άσχημα. Από την ημέρα που έκλεισε η μεταγραφή οι πληροφορίες που μάζεψα απ' όσους γνώριζαν τον Κοστάντσο από τη θητεία του στη Βασιλεία ήταν απογοητευτικές. Δεν βιάστηκα όμως να πάρω θέση καθώς δεν είχα ο ίδιος εικόνα. Στα φιλικά παιχνίδια η παρουσία του και πάνω απ' όλα ο τρόπος που παίζει τη θέση δεν είναι απλά απογοητευτική, τρομάζει.

Ο Κοστάντσο δεν έχει κάποιο φανερό προσόν παρά μόνο το ρεφλέξ που το χρησιμοποιεί σε στυλ Τοχούρογλου, για να φανεί εντυπωσιακή μια εύκολη επέμβαση. Το μεγαλύτερό του όμως ελάττωμα είναι πως δεν σέβεται τους συμπαίκτες του και δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη που έχει η συγκεκριμένη θέση. Μιλάμε για ένα επιπόλαιο τερματοφύλακα που δεν μπορεί αλλά ούτε καν έχει στο μυαλό του να δώσει ηρεμία στην άμυνα του. Βλέποντάς τον Κοστάντσο είναι φανερό πως ο άνθρωπος δεν κάνει για το πειθαρχημένο με αρχές ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τον επέλεξε και με τι κριτήρια για τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Ειδικά τη χρονιά που σταμάτησε ο Νικοπολίδης και ο σύλλογος έψαχνε τον διάδοχό του, η επιλογή θα έπρεπε να ήταν προσεκτική καθώς ο σύλλογος πρέπει να βρει τερματοφύλακα που θα είναι η σταθερά για χρόνια. Είναι νωρίς αλλά φοβάμαι πως οι «ερυθρόλευκοι» έμπλεξαν με μια αστεία γραφική περίπτωση ενός ατάλαντου τερματοφύλακα με τραγική και επικίνδυνη για την ομάδα του νοοτροπία.

Ο Ολυμπιακός τον Γενάρη ή το αργότερο το καλοκαίρι θα ψάχνει ξανά για τερματοφύλακα. Μέχρι τότε ο Δασκάλακης θα πρέπει να είναι έτοιμος γιατί σύντομα ο Βαλβέρδε θα αναγκαστεί να του δώσει φανέλα βασικού. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκτήθηκε η καλύτερη δυνατή επιλογή από την εγχώρια αγορά καθώς ο Δασκαλάκης είναι κατώτερος από τους Σηφάκη, Κωσταντόπουλο, Γιακούμποβιτς, Ιτάνζ και δεν έχει σε καμία περίπτωση την κλάση να αποδειχτεί η συνέχεια του Νικοπολίδη.

Δεν καλύφτηκε το κενό στα αριστερά

Για να συνεχίσουμε όμως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε πρόβλημα στα αριστερά όπου ο Ραούλ Μπράβο διακωμωδούσε τη θέση του αριστερού μπακ, παίζοντας κρυφτό στην άμυνα, τρέχοντας με διασκελισμό νάνου και σεντράροντας με μίτο. Παρόλα αυτά πολλοί από αυτούς που μεταφέρουν το άθλημα στα σπίτια μας τον έλεγαν κορυφαίο σε αρκετά παιχνίδια.

Φέτος τεχνική ηγεσία και διοίκηση έπραξε σοφά και άφησε τον Μπράβο ελεύθερο να παρακαλάει τον Παναιτωλικό να του κάνει συμβόλαιο. Παρότι ο Ραούλ βάζει μέσον και έχει ρίξει πολύ το κασέ του προς το παρόν κορόιδα δεν βρίσκει. Για να επανέλθουμε επειδή ο πήχης ήταν εξαιρετικά χαμηλός φάνταζε πολύ εύκολο για τον Ολυμπιακό να αποκτήσει έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή σε αυτήν τη θέση. Ο Βαλβέρδε όμως επέλεξε να συνεχίσει με τον Χολέμπας.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ο Ισπανός τεχνικός να πιστεύει τόσο πολύ έναν ποδοσφαιριστή που τον είχε μια ολόκληρη σεζόν αναπληρωματικό του Μπράβο. Το παιδί είναι φιλότιμο έχει τα μέτρα που χρειάζεται η θέση αλλά δεν είναι εντελώς άτεχνος. Και δεν έχουμε απαιτήσεις να παίζουν στην Ελλάδα τη θέση όπως ο Μπρέμε αλλά για να είσαι βασικό μπακ στον Ολυμπιακό χρειάζεται να έχεις μια στοιχειώδη σέντρα και την δυνατότητα να κάνεις κοντινή μεταβίβαση.

Ο Χολέμπας όμως βάζει δύναμη σε πάσα δύο μέτρων και το επίπεδο της τεχνικής του κατάρτισης είναι ερασιτεχνικό. Καταλαβαίνω επειδή είναι αθλητικός, φιλότιμος και έχει πνευμόνια να κρατάει θέση στο ρόστερ. Το να ξεκινάει χρονιά με αυτόν μοναδικό αριστερό μπακ είναι επιπόλαιο. Λέγεται πως τη θέση μπορεί να την καλύψει και ο Μαρκάνο αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό.

Μιλάμε για ένα παιδί με ύψος 1,89 που το 90% των παιχνιδιών που έχει αγωνιστεί τα έχει παίξει σαν στόπερ. Απλά επειδή είναι αριστεροπόδαρος σε κάποια μεμονωμένα παιχνίδια κάλυψε παθητικά την αριστερή πλευρά όπως ο Καντέ στον Παναθηναϊκό. Όσο πιστεύετε πως μπορεί να υπολογίσει σαν μπακ ο Φερέιρα τον Καντέ άλλο τόσο ο Βαλβέρδε μπορεί να υπολογίσει τον Μαρκάνο.

Τζιόλης ή Γκαργκάνο

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι στα χαφ αλλά εκεί δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί τι θα γίνει. Είναι άλλη συζήτηση αν την θέση καλύψει ο Γκαργκάνο και τελείως διαφορετική αν η πολυπόθητη μεταγραφή είναι ο Τζιόλης. Δεν γνωρίζω αν ισχύει αλλά είναι περίεργο να διαβάζεις πως ο Βαλβερδε έχει ξεχωρίσει Γκαργκάνο και Τζιόλη. Οι δύο παίκτες δεν έχουν σχέση ο ένας με τον άλλον.

Ο χαφ της Νάπολι είναι 1,68 παίζει τη θέση με ενέργεια που θυμίζει  πιτ μπουλ και μπορεί να μαρκάρει στο χώρο κίνηση με τη μπάλα των αντιπάλων. Έχει δηλαδή προσόντα χρειάζεται να προστεθούν στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Ο Τζιόλης δεν μπορεί να δώσει αυτά που  λείπουν από το κέντρο του Ολυμπιακού και φυσικά με ύψος 1,90 και με τη σωματοδομή που διαθέτει παίζει διαφορετικά τη θέση από τον Ουρούγουανο.

Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε όταν θα γίνει και η τελική επιλογή με τον Γκαργκάνο πάντως να είναι η ιδανική περίπτωση για το κέντρο του Ολυμπιακού. Πέρυσι με τα τρεξίματα του και με την ενέργεια που έβγαζε κατάφερε να δέσει τις γραμμές της Νάπολι και έδωσε τη δυνατότητα στον Ματσάρι να εφαρμόσει το πολύ δύσκολο αλλά αγαπημένο του 3-4-2-1. Όσοι δεν έχετε εικόνα του την θέση την παίζει περίπου όπως ο Βίτολο αλλά ας γίνει πρώτα η μεταγραφή και θα μιλήσουμε τότε πιο αναλυτικά.


και μετά ήρθε η άνοιξη.....
ε, ρε πούστη μου κάτι μυαλά...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom