Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη του Καστίγιο στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ:
«Αν έχω πρόταση 15 εκ. ευρώ είπανε πως θα με πουλήσουν.
Δεν έχω ξαναδεί ποτέ ο Ολυμπιακός να ζητάει από κάποιον παίκτη να φέρει πρόταση 15 εκ. ευρώ για να τον πουλήσει και αυτά τα χρήματα είναι μόνο για τον Ολυμπιακό, μαζί με αυτά που θα πάρω εγώ, φανταστείτε που θα πάει.
Δε μπορείς να ζητάς τόσα λεφτά, πρέπει να υπάρχει λογική.
Περίμενα πως θα μου έκαναν μια λογική πρόταση, αυτό όμως δυστυχώς δεν έγινε. Μου είπαν ότι αν φέρω πρόταση 15 εκ. θα φύγω.
Περίμενα άλλα πράγματα, περίμενα πως θα ήταν ο πρόεδρος εκεί. Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και με είχε διαβεβαιώσει πως θα έκανε τα πάντα για να μείνω.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει, για μένα δύο προτάσεις 13 εκ. ευρώ. Αυτό που θέλω εγώ είναι ο Ολυμπιακός να κοιτάει και τη πλευρά μου. Αφού είμαι ο πιο ακριβός παίκτης, δε πωλείται άλλος με 13 εκ. ευρώ, θέλω να υπάρχει και μια λογική για μένα, ένα καλύτερο συμβόλαιο. Θέλω ο Ολυμπιακός να μου φέρεται καλά.
Σήμερα το απόγευμα θα γυρίσω πάλι στα γραφεία, αφού θέλουν να με πουλήσουν.
Μου πρότειναν 1 εκ. ευρώ καθαρά το χρόνο.
Αγαπάω αυτή την ομάδα και δε με νοιάζουν μόνο τα χρήματα. Θέλω μια λογική για να μείνω εδώ. Ο Ολυμπιακός βλέπει μόνο τον εαυτό του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο προτάσεις από τη Σαχτάρ και τη Μάντσεστερ Σίτι με 13 εκ. ευρώ. Εγώ όμως προτιμώ να μείνω εδώ, απλά να συζητήσουμε. Αν ο Ολυμπιακός δε με θέλει, δε με εκτιμάει πρέπει να κάνω ένα βήμα στη καριέρα μου και να πάω σε άλλη ομάδα.
Το απόγευμα, αν βρω πρόταση με 15 εκ. ευρώ θα πάω, αλλιώς δε θα πάω.
Τώρα θέλησα να μιλήσω, επειδή τη προηγούμενη φορά δε μίλησα και βγήκαν στη δημοσιότητα διάφορα ψέματα. Θέλω ο κόσμος τώρα να τα μάθει και από μένα.
Είχα αποφασίσει να μείνω, θέλω να μείνω, αλλά θέλω και ο Ολυμπιακός να με εκτιμάει, δε το βλέπω όμως αυτό.
Θα μπορούσα να λέω ότι δε με νοιάζει, αφού έχω προτάσεις από το εξωτερικό και συμβόλαιο εδώ στον Ολυμπιακό. έχω όμως αδυναμία στον Ολυμπιακό.
Η διοίκηση δε με εκτιμάει όπως ο κόσμος. Μου έχουν δείξει ότι τώρα δε με στηρίζουν όπως παλιά, δε ξέρω τι έχει αλλάξει. Είχαν πει πως θα είμαι ο δεύτερος Τζόρτζεβιτς, αλλά τώρα δε το δείχνουν αυτό. Όταν σου λένε πως είσαι ο καλύτερος και ότι θα ξεκινάει η ομάδα από σένα, το δείχνει και στη πράξη.
Θα είμαι ευχαριστημένος όταν ο Ολυμπιακός θα με εκτιμήσει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο και για αυτά τα οποία έχω προσφέρει τα εφτά χρόνια που είμαι εδώ. Δε με νοιάζει αν χάσω λεφτά, αν ήταν έτσι θα είχα φύγει.
Δε μπορώ να φύγω με τις προτάσεις που έχω τώρα, μου είπαν ότι θέλουν 15 εκ. ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα φέρω τη πρόταση, σήμερα όμως θα υπάρξει κάποια εξέλιξη».
Ο Νέρι αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις τους από τον «νέο» Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι ακόμα στην αρχή και δε μπορούμε να κρίνουμε από τα πρώτα φιλικά, φαίνεται όμως να βρίσκεται σε καλό δρόμο.