Νέα

Θρησκεία: το όπιο των λαών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 324
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
δεν ξερω ρωτα τον μεσιε βολταιρο
απορησα κ εγω η αληθεια ειναι :P

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ριξτε μια ματια στο zeitgeist - 116min <>  και μετα σχηματιστε γνωμη περι θρησκειας ....

Φίλε μου το zeitgeist είναι ένα πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ αναμφίβολα. Αλλά το πρώτο μέρος που αναφέρετε στις θρησκείες έχει πολλά κενά και πολλές εικασίες. Δεν είμαι ο ειδικός να απαντήσω και ούτε απορρίπτω αυτά που λέει αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
Τα υπόλοιπα 3 μέρη του ντοκυμαντέρ δικαιώνουν τον Μάστερ Λιακόπουλο πανυγηρικά.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ριξτε μια ματια στο zeitgeist - 116min <>  και μετα σχηματιστε γνωμη περι θρησκειας ....

τα μισά ποσταρίσματά σου είναι το παραπάνω κείμενο. γιατί δεν το βάζεις κάτω από το άβαταρ ή σαν υπογραφή να μην κουράζεσαι και το γράφεις?

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
μήπως είναι αδερφή του Πατσιαβούρα (παλιού ποδοσφαιριστή της Λάρισας)?

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μπορεί να έχουμε δίκιο ... αλλά με τέτοιου είσους εκφράσεις το χάνουμε νομίζω ...
Ρε voltaire , δεν μας έχεις συνηθίσει σε τέτοιου είδους φρασεολογία ...
Δεν θα' πρεπε ... ;)

Mea culpa.

Παρεσύρθην από την προτροπή να ακολουθήσω το παράδειγμα του Αυνάν.

Scripta mannent και δεν μπορώ παρά να υποστώ τις συνέπειες των απόψεων μου.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εγω παντως δεν το κανω απο ματαιοδοξια ουτε περιμενω απο το μπουρδελα να αποδειξω στον εαυτο μου οτι μπορω να μιλησω ισοτιμα με αντρες :) το βρισκω ηλιθιο σαν κινητρο....οχι για σενα που το λες αλλωστε εχεις καθε δικαιωμα να το πιστευεις αλλα για μενα εαν το επραττα....

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
φατε τους..

[youtube=425,350]1A924_GyiC4[/youtube]

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Ο Άνθιμος αν μπορούσε θα τον έκανε και άγαλμα στην Θεσσαλονίκη.....με τις ευλογίες του Ψωμιάδη φυσικά.

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Ο Άνθιμος αν μπορούσε θα τον έκανε και άγαλμα στην Θεσσαλονίκη.....με τις ευλογίες του Ψωμιάδη φυσικά.
μονο του ψωμιαδη ?? εχει παραδοση η περιοχη στα δουλοπρεπή φασισταριά..

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
τι να κανουμε ?

πρεπει να γινει σεβαστη η θεληση του ποιμνιου..  :jerking: :jerking:

πρεπει το παπαδαριο να εχει αποψη για την πολιτικη, να την εφραζει ανοικτα, δυνατα και απεριφραστα και να συμμετεχει και στην διαμορφωση πολιτικης κλπ κλπ..

ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

μπεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

gatos19811981

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Like
7
Πόντοι
1
τι να κανουμε ?

πρεπει να γινει σεβαστη η θεληση του ποιμνιου..  :jerking: :jerking:

πρεπει το παπαδαριο να εχει αποψη για την πολιτικη, να την εφραζει ανοικτα, δυνατα και απεριφραστα και να συμμετεχει και στην διαμορφωση πολιτικης κλπ κλπ..

ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

μπεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Απ τη στιγμη που ο καθε καραγκιοζης μπορει να εχει αποψη για το οτιδηποτε τοτε δε βρισκω το λογο να μην εχουν και οι παπαδες!!!Στη τελικη ειτε τη μορφωση που ειχε ο Χριστουδουλος ειτε ο οποιοσδηποτε Μητροπολιτης ελαχιστοι την εχουν!

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Το εχει πει και ο Καστοριαδης. Αυτη η αντινομια του να συμβαδιζει δηλαδη ο Επιταφιος του Περικλη και ο Επιταφιος της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας τη μεγαλη Παρασκευη ειναι ενας απο τους λογους που καταστρεφεται σταθερα αυτη η Χωρα. Οτιδηποτε μπει αναμεσα στα δυο αυτα ακρα απλως πολτοποιηται

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Zeitgeist! Και με ελληνικούς υπότιτλους, για να ανοίγετε το μυαλουδάκι σας γενικώς από τα τείχη που το έχετε βάλει(όχι ότι το συμμερίζομαι αλλά πρέπει να υπάρχει σφαιρική αντίληψη μπας και ξεκωλλήσετε από το δογματισμό)

Όσο για τον όντως σημαντικό Einstein tm
και την περίφημη θεωρία της σχετικότητας... έρχονται νέα:

Κάντε τον κόπο και διαβάστε το, υπόψιν εεεε? Έλληνες! Νανόπουλος και φίλοι... Εθνίκια θα είναι και αυτοί, φασιστόμουτρα του κερατά. Έλληνες, και σπουδαίοι μαθηματικοί, που ακούστηκε. Μα εμένα με μαθαίνουν να μισώ ό,τι ελληνικό, έτσι μου είπαν... Μα... Δεν υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες... (Λάθος μέγα: Δεν δείχνει η τηλεόραση σπουδαίους Έλληνες... να η φάκα, να και το τυράκι)

Ακόμα δε, με τα παρωχημένα κλισέ του προηγούμενου αιώνα: "Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού..." και παπάρια μέντολες. Όπου και να γυρίσεις, είτε σε κωλόμπαρο, είτε σε σουβλατζίτικο, είτε στο μέγαρο, είτε στο ΕΜΠ, πετάγεται κάθε φορά και ένας κοτσονάτος μπούρδας και αναπαράγει μια φράση και μεγαλώνει το καυλί του...

Και γιατί όχι: "Τα δάνεια είναι το όπιο των λαών" "Τα όπλα είναι το όπιο των λαών" "Οι πόρνες είναι το όπιο των λαών", "τα μασάζ είναι το όπιο των λαών", "ο πούτσος μου είναι το όπιο των λαών" "Ο Spider Man είναι το όπιο των λαών"... όλα ισχύουν μες στις άκρες... Καταλαβαίνετε ότι είναι εξαρχής παρωχημένος ο τρόπος που πάτε να αναλύσετε εν τω 21ο αιώνα κάποια πράγματα και οι μεν και οι δε. Ο ένας προσπαθεί μέσω βίας πάντα να επιβάλει το δόγμα του στον άλλο... Ποια η διαφορά σας σε σχέση με αυτούς που κατηγορείτε, μήπως καλά κάνουν και σας έχουν σε μαντριά γιατί έτσι και σας αμολύσουν, τον πούτσο κόμπο μετά...
Η δε γνώση ρε παιδιά, είναι κάτι που ούτε αντέχεται σε μεγάλο βαθμό, ούτε υπάρχει στο απόλυτο. Ενώ υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζεις, πως γνωρίζεις ότι δεν υπάρχουν.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Ητε παιδες Ελληνων, ειτε παιδες βαρβαρων..... δεν γινεται και τα δυο ;)

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Απ τη στιγμη που ο καθε καραγκιοζης μπορει να εχει αποψη για το οτιδηποτε τοτε δε βρισκω το λογο να μην εχουν και οι παπαδες!!!
σωστοοοοοοοοός..  :cheesy: :cheesy:

να εχουν αποψη δηλαδη και για την ιατρικη, για την πυρηνικη φυσικη, για τα εξοπλιστικα προγραμματα, για το τουρνουα ταβλι της μαγνησιας, για το παγκοσμιο κυπελο ποδοσφαιρου, για την ολυμπιαδα του πεκινου, για το τί μαρκα σερβιετα θα φοραει η γκομενα σου (διοτι αυτος που κατασκευαζει αυτες με τα φτερα ειναι μουσουλμανος, οπότε ban-άρεται  :grin:), για το τί μαρκα αυτοκινητο θα αγορασεις κλπ κλπ κλπ κλπ

μπεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

....Στη τελικη ειτε τη μορφωση που ειχε ο Χριστουδουλος ειτε ο οποιοσδηποτε Μητροπολιτης ελαχιστοι την εχουν!
τι λε ρε πουστη μου ?????????  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

σοβαρα ?????????????

δεν το ξερα..  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

και ενας μεγαλος serial killer (δεν θυμαμαι ποιος) στις η.π.α. ειχε 7 διδακτορικα..

μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

aries62

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Απ τη στιγμη που ο καθε καραγκιοζης μπορει να εχει αποψη για το οτιδηποτε τοτε δε βρισκω το λογο να μην εχουν και οι παπαδες!!!Στη τελικη ειτε τη μορφωση που ειχε ο Χριστουδουλος ειτε ο οποιοσδηποτε Μητροπολιτης ελαχιστοι την εχουν!
Και οι παπάδες και ο κάθε καραγκιόζης μπορούν έχουν άποψη για οτιδήποτε. Το θέμα είναι: 1) Αν πρέπει να την εκφράζουν δημόσια και 2) Αν είναι σωστό να χρησιμοποιούν την οποιας μορφής εξουσία διαθέτουν για να την επιβάλλουν!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom