Νέα

Θρησκεία: το όπιο των λαών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 324
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Apollonia

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Θα απαντήσω στο αρχικό ερώτημα του θέματος.

Αλλά λίγο διαφορετικά.

Ξεκινώ απο το τέλος, δέχομαι πως η θρησκεία, σαν ιδέα, είναι ένα μέσω χειραγώγησης. Και το ασπάζομαι στην προσωπική μου ζωή.
Το κλειδί είναι στο προσωπική λοιπόν.
Είναι πολύ σκληρό, ακόμη και αν το έχεις πετύχει προσωπικά σαν άτομο, να απαιτείς απο τους να μην διατηρούν ελπίδα.
Δίνω ένα απλοϊκό παράδειγμα:
Είναι το λιγότερο απάνθρωπο να πείς σε μια μάνα που θάβει το παιδί της οτι η θρησκεία είναι μέσο χειραγώγησης, καλύτερα να τη σκοτώσεις. Τη δεδομένη στιγμή και πολύ πιθανό και για το υπόλοιπο της ζωής της έχει ανάγκη να βιώσει την ελπίδα, ως κίνητρο επιβίωσης πλέον.

Το θέμα θρησκεία περισσότερο απο πολιτικό-κοινωνικό είναι φιλοσοφικό νομίζω.
Τονίζω το θρησκεία, σε καμία περίπτωση δεν κάνω λόγο για την οποιαδήποτε ιεραρχία - διοίκηση της κάθε θρησκείας. Εκεί παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας και μάλλιστα σε βάθος χρόνου, οπότε είναι παραπάνω απο πιθανή η στρεύλωση της αρχική θεώρησης.

Συμπέρασμα μαζικό: κανένα.
Συμπέρασμα ατομικό:(χωρίς απαραίτητα να μιλώ μόνο για μένα, αλλά θεωρητικά για την ανθρώπινη μονάδα)
Αν αποδεσμεύσουμε τη θρησκεία απο τις παραδόσεις, τα έθιμα και την πολιτιστική ταυτότητα που ο καθένας φέρει και είναι απο ευχάριστα έως πολίτυμα, (εξαιρετικά δύσκολο νομίζω) και αντιμετωπίσουμε την ουσιαστική και προσωπική αναγκη για την ύπαρξη πλέον της πίστης κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για την ελευθερία άρα και τη θέωση.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
1.
Γνωρίζεις ότι ο Θεός σου (ο Χριστός ως ομοούσιον στην Ορθόδοξη πίστη) και ο Αλλάχ των Μουσουλμάνων, είναι ο ίδιος και ταυτίζεται με το θεό του Μωυσή;
2.
Μπορείς από τη μελέτη σου στη Φυσική να μου πεις ποιός μαθηματικός τύπος, ή θεωρία της Φυσικής Επιστήμης καταλήγει στην ύπαρξη της ανώτερης δύναμης που λέγεται Θεός; Η εν πάση περιπτώσει θέλω την επαγωγική εκείνη θεωρία που καταλήγει στην ύπαρξη της ανωτέρας αυτής δύναμης.

Υ.Γ. Εχοντας ως σημείο αναφοράς το Σύμπαν, το μέγεθός σου και οι γνώσεις σου είναι λίμα του χ τείνοντος στο μηδέν διαρκώς, επομένως δεν μπορείς να έχεις καμμιά άποψη για την ύπαρξη ή όχι του Θεού.
απαντω:
1)Ναι το γνωριζω...Γι αυτο εκανα λογο για "ανωτερη δυναμη",προσεξα τι εγραψα...Εγω τον ονομαζω Χριστο,αλλος Αλλαχ αλλος Ρα κι οτι θελει ο καθενας....Γι αυτο και δεχομαι τις θρησκειες των αλλων!!!
Επισης επιλεγω να εχω στο μυαλο μου τα λογια του Χριστου κι οχι του Αλλαχ γιατι αυτον ΕΠΕΛΕΞΑ σαν ανωτερη δυναμη....δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω...

2)Δεν ειπα οτι καποιος τυπος καταληγει στην υπαρξη η οχι θεου..Ειπα οτι μελετωντας την Φυσκιη,απο πολλα στοιχεια διαφορα κατεληξα στην υπαρξη του...ΕΓΩ κατεληξα,δεν υποχρεωσα κανεναν να καταληξει στο ιδιο...
Ενα απ τα πολλα στοιχεια ενδεικτικα ειναι το τι υπηρχε πριν την "Μεγαλη Εκρηξη"? και ποιος οδηγησε στο να γινει  αυτη η εκρηξη,σ'αυτο που υπηρχε πριν απ αυτην!!!

Οσον αφορα το ΥΓ σου κανεις λαθος,δεν μπορεις εσυ να μου πεις αν θα εχω αποψη για την υπαρξη η οχι θεου...Εχω και θα εχω αποψη..που ειναι το κακο...?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Γιατί δυσάρεστες σκέψεις? Η ζωή δεν είναι ένα ταξίδι προς την Ιθάκη? Μέσα από αυτό δεν γίνεσαι ένας καλλίτερος άνθρωπος? Οι δυσκολίες δεν σε ατσαλώνουν?

Δυστυχώς (μάλλον ευτυχώς) έχω μια υποχρέωση, και δεν έχω χρόνο να απαντήσω τώρα. Πρέπει να φύγω. Ως προς το ανωτέρω μόνο, δεν κατάλαβες, φίλε μου απ' το Μωριά!!!
Για ΣΕΝΑ κάνω τις δυσάρεστες σκέψεις με αυτά που διάβασα, όχι για μένα ή γενικώς! Πρόσεξε τι ακριβώς έγραψα!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1)Ναι το γνωριζω...Γι αυτο εκανα λογο για "ανωτερη δυναμη",προσεξα τι εγραψα...Εγω τον ονομαζω Χριστο,αλλος Αλλαχ αλλος Ρα κι οτι θελει ο καθενας....Γι αυτο και δεχομαι τις θρησκειες των αλλων!!!
Επισης επιλεγω να εχω στο μυαλο μου τα λογια του Χριστου κι οχι του Αλλαχ γιατι αυτον ΕΠΕΛΕΞΑ σαν ανωτερη δυναμη....δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω...

Δεκτόν

2)Δεν ειπα οτι καποιος τυπος καταληγει στην υπαρξη η οχι θεου..Ειπα οτι μελετωντας την Φυσκιη,απο πολλα στοιχεια διαφορα κατεληξα στην υπαρξη του...ΕΓΩ κατεληξα,δεν υποχρεωσα κανεναν να καταληξει στο ιδιο...

Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει στο αντίθετο συμπέρασμα.

Ενα απ τα πολλα στοιχεια ενδεικτικα ειναι το τι υπηρχε πριν την "Μεγαλη Εκρηξη"? και ποιος οδηγησε στο να γινει  αυτη η εκρηξη,σ'αυτο που υπηρχε πριν απ αυτην!!!

Δεν έχει αποδειχθεί ότι το Μπιγ Μπανγκ είναι ο τρόπος δημιουργίας του σύμπαντος. Απλά ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ η επικρατέστερη άποψη.
Οι θεωρίες δεν μπορούν να αποτελούν γνώση, άρα πρώτα αποδεικνύεις αναντίρρητα ότι έγινε το Μιγκ Μπανγκ και μετά ασχολείσαι με τον δημιουργό του.
Εν συντομία ακόμα να πούμε ότι δεν έχουμε καταλήξει εάν το σύμπαν συρρικνούται, ή διαστέλλεται. Ούτε εάν έχει αριστερά/δεξιά, βορρά/νότο. Μονο θεωρίες υπάρχουν.

Οσον αφορα το ΥΓ σου κανεις λαθος,δεν μπορεις εσυ να μου πεις αν θα εχω αποψη για την υπαρξη η οχι θεου...Εχω και θα εχω αποψη..που ειναι το κακο...?
Δε μιλάω σε σένα με το β' ενικό.... Μιλάω γενικώς για κάποιον με το δικό μου σκεπτικό. Σαφώς και έχεις δικαίωμα στην άποψή σου.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μ αρέσει που διαβάζεις ενδελεχώς τα κείμενά μου, με θλίβει αφάνταστα όμως που δηλώνεις καθηγητής και δεν παίρνεις γραμμή τι θέλει να πει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ελληνική. Αλλο θέμα εάν υπάρχει θεός, ή ανώτερη δύναμη, και άλλο εάν υπάρχει ο θεός σας δηλαδή του χριστιανισμού - ο καλός αυτός θεούλης που επιτρέπει να γίνεται όλος ο πλανήτης ένα απέραντο μπουρδέλο. Το "σας" λοιπόν σημαίνει στην απλή δημοτική ο δικό σας, άρα μπορεί να υπάρχει άλλος. Τώρα εάν πρέπει να στο εξηγούν περιφραστικά και όχι με μια απλή λέξη αυτό είναι απλά θέμα επιπέδου μόρφωσης.
Για να ξηγιόμαστε κιόλας.
1. Δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου θεού.
2. Δεν μπορώ να αποδείξω ούτε ότι υπάρχει, ούτε ότι δεν υπάρχει ανωτέρα δύναμη γιατί θεωρώ ότι έχω ελάχιστες γνώσεις και μέγεθος.
3. Θεωρώ ότι ο Θεός του Χρστιανισμού σίγουρα δεν υπάρχει, γιατί εκ του αποτελέσματος, οι Γραφές σας και η πραγματικότητα είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

Υ.Γ. Μου αρέσει που έχεις εμμονή μαζί μου. Καλό θα ήταν να βρεις όμως και πουθενά να ξεκαβλώσεις εφόσον βέβαια σου το επιτρέπει ο χριστιανικός θεός σου.... 

Άντε ν' απαντήσω κι εγώ, μιας και το θέμα ξανάγινε πιασάρικο. Αν και τα 'χω ξαναπεί.

Το γεγονός ότι εσύ θεωρείς πως τα χάλια που έχει ο κόσμος μας είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ο Θεός του Χριστιανισμού, δείχνει ότι η λέξη ''απόδειξη'' παίρνει ό,τι νόημα θέλει ο καθένας. Επιστημονική απόδειξη (που την επικαλέστηκες προς τον psaxnw) πάντως δεν είναι και γι' αυτό μπήκα σφήνα στην κουβέντα σας.
Μιας και τα ελληνικά σου είναι καλά (και δεν αμφιβάλλω), το ''θεωρώ ότι..... σίγουρα....'' που γράφεις, για μένα είναι άλλη μια ένδειξη ότι μπερδεύεις την απόδειξη με την προσωπική γνώμη ή την ένδειξη.

Απαντώντας στο ΥΓ, παραδέχομαι ότι σε έχω ερωτευθεί τρελά, αν και υπάρχουν κι άλλοι εδώ μέσα που διεκδικούν μια θέση στην καρδιά μου.

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
Απαντώντας στο ΥΓ, [size=14pt]παραδέχομαι ότι σε έχω ερωτευθεί τρελά[/size], αν και υπάρχουν κι άλλοι εδώ μέσα που διεκδικούν μια θέση στην καρδιά μου.
σταματηστε τα σορόπια, γιατι θα με κανετε θρησκο ετσι που το πατε..  :rolleyes: :rolleyes:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το γεγονός ότι εσύ θεωρείς πως τα χάλια που έχει ο κόσμος μας είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ο Θεός του Χριστιανισμού, δείχνει ότι η λέξη ''απόδειξη'' παίρνει ό,τι νόημα θέλει ο καθένας.
Ορθόν.
Αλλά απ'την άλλη συνήθως στη ζωή τα πράγματα είναι απλά..... Ολο αυτό το μπερδεγουέι των παπάδων μου βρωμάει ολίγον ποδαρίλα.
"Ναι αφού, οταν, μετά, εφόσον, διότι και λοιπές
πααπριές
Επιστημονική απόδειξη (που την επικαλέστηκες προς τον psaxnw) πάντως δεν είναι και γι' αυτό μπήκα σφήνα στην κουβέντα σας.
Ορθόν.
Διαπίστωση απλή για τον κοινό νου έκανα.

Μιας και τα ελληνικά σου είναι καλά (και δεν αμφιβάλλω), το ''θεωρώ ότι..... σίγουρα....'' που γράφεις, για μένα είναι άλλη μια ένδειξη ότι μπερδεύεις την απόδειξη με την προσωπική γνώμη ή την ένδειξη.
Ολες οι αποδείξεις σε όλες τις θετικές επιστήμες στηρίζονται σε μια ένδειξη, ή προσωπική γνώμη. Ενα απλό παράδειγμα είναι η Νευτώνεια θεωρία η οποία αυθαιρέτως αγνοεί το διάνυσμα του χρόνου. Η προσωπική γνώμη του Νεύτωνα εξήγησε καλώς κάποια πράγματα. Το ίδιο έκανε και η κβαντική θεωρία. Μάλιστα η τελευταία θεωρεί αυτή την ένδειξη ως τον ακρογωνιαίο λίθο όλης της θεωρίας.... Δλδ και απλοικά, υποθέτουμε ότι το ηλεκτρόνιο μπορεί να βρίσκεται κάπου με μαγαλύτερη πιθανότητα και όχι με βεβαιότητα. Με απλά λόγια προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι η σημαντικότερη θεωρία της σύγχρονης φυσικής στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον θαυμαστό κόσμο των πιθανοτήτων, άρα της ένδειξης και ουχί της απόδειξης.
Με απλά λόγια κάθε επιστημονική απόδειξη είναι η προσωπική γνώμη και θεωρία κάποιου επιστήμονα την οποία οι άλλοι, ή απορρίπτουν, ή αοπδέχονται. 

Απαντώντας στο ΥΓ, παραδέχομαι ότι σε έχω ερωτευθεί τρελά, αν και υπάρχουν κι άλλοι εδώ μέσα που διεκδικούν μια θέση στην καρδιά μου.
Και γω γιατί γουστάρω ανθρώπους που ομιλούν ορθώς την ελληνικήν.........  :smitten:
[/quote]

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
Δεν έχει αποδειχθεί ότι το Μπιγ Μπανγκ είναι ο τρόπος δημιουργίας του σύμπαντος. Απλά ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ η επικρατέστερη άποψη.
Οι θεωρίες δεν μπορούν να αποτελούν γνώση, άρα πρώτα αποδεικνύεις αναντίρρητα ότι έγινε το Μιγκ Μπανγκ και μετά ασχολείσαι με τον δημιουργό του.

Συμφωνω!!!Αλλα οποια θεωρια κι αν δεχτουμε για την δημιουργια πρεπει καποιος να δημιουργησει κατι το αρχικο...και μην μου πεις για υλη και αντιυλη γιατι θα παμε μακρια κι εκτος θεματος...
Εν συντομία ακόμα να πούμε ότι δεν έχουμε καταλήξει εάν το σύμπαν συρρικνούται, ή διαστέλλεται. Ούτε εάν έχει αριστερά/δεξιά, βορρά/νότο. Μονο θεωρίες υπάρχουν.
αυτο που γραφεις αν και σωστο δεν κολλαει καπου στην κουβεντα μας...γιατι το αναφερεις?

και κατι αλλο...εχεις σπουδασει φυσικος?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Συμφωνω!!!Αλλα οποια θεωρια κι αν δεχτουμε για την δημιουργια πρεπει καποιος να δημιουργησει κατι το αρχικο...και μην μου πεις για υλη και αντιυλη γιατι θα παμε μακρια κι εκτος θεματος...
Καθόλου εκτός θέματος..... Βιβλίον: Αντιύλη, Ο απόλυτος καθρέπτης. Gordon Fraser, Εκδόσεις Leader Books
Πρώτα πρέπει να αποδείξουμε ότι κάποιος έβαλε το χεράκι του και μετά όλα τα άλλα.....

αυτο που γραφεις αν και σωστο δεν κολλαει καπου στην κουβεντα μας...γιατι το αναφερεις?
Εννοώ ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε καταλήξει στο τι ακριβώς είναι το σύμπαν (εκτός του ότι με τα δικά μας δεδομένα είναι "immense") πώς μπορούμε να έχουμε άποψη για την ανώτερη δύναμη; Γνώμη μου βέβαια.

και κατι αλλο...εχεις σπουδασει φυσικος?
Θα μπορούσα να το έχω κάνει.... Είμαι από οικογένεια φυσικών....  ;)

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
οκ...Δεν θα το παω παρακατω τωρα γιατι δεν εχω χρονο!!!
Παντως αν ειχες τη δυνατοτητα να σπουδασεις φυσικος και δεν το εκανες,εκανες βλακεια πιστευω...ειναι η "απολυτη" επιστημη..

υγ:Το αντιυλη ο απολυτος καθρεπτης ειναι πιο περιπλοκο απ οσο φαινεται....χρειαζονται κι αλλοι παραγοντες...

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Σε σχέση με αυτό:

Ολες οι αποδείξεις σε όλες τις θετικές επιστήμες στηρίζονται σε μια ένδειξη, ή προσωπική γνώμη. Ενα απλό παράδειγμα είναι η Νευτώνεια θεωρία .....
Το ίδιο έκανε και η κβαντική θεωρία.....
Με απλά λόγια κάθε επιστημονική απόδειξη είναι η προσωπική γνώμη και θεωρία κάποιου επιστήμονα την οποία οι άλλοι, ή απορρίπτουν, ή αοπδέχονται. 

εγώ δέχομαι καλύτερα αυτό:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
οκ...Δεν θα το παω παρακατω τωρα γιατι δεν εχω χρονο!!!
Παντως αν ειχες τη δυνατοτητα να σπουδασεις φυσικος και δεν το εκανες,εκανες βλακεια πιστευω...ειναι η "απολυτη" επιστημη..
Καμμιά φορά το χόμπυ είναι καλύτερο από την επαγγελματική ενασχόληση.....

Το επάγγελμα αλλοτριώνει την ενασχόληση. Εγκλωβίζει... Ενώ ωε χόμπυ επιλέγεις με ποιό κομμάτι γουστάρεις να ασχοληθείς.... Αντιθέτως, η πληροφορική που αποτελεί το αντικείμενό μου με έχει φέρει πολλές φορές στο σημείο να πω, Αει σιχτίρ με τις βλακείες που έχω βαρεθεί να ασχολούμαι συνεχώς.....

υγ:Το αντιυλη ο απολυτος καθρεπτης ειναι πιο περιπλοκο απ οσο φαινεται....χρειαζονται κι αλλοι παραγοντες...
ορθόν.... Αλλωστε η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο... Προσφατως βέβαια:

Φευγαλέοι δεσμοί
Επίτευγμα στη Φυσική η δημιουργία μορίων ύλης-αντιύλης

Το άτομο Ps είναι πιο ελαφρύ και από το υδρογόνο
Λονδίνο
Μια θεωρητική πρόβλεψη έξι δεκαετιών, για τη θεωρητική εξωτικών μορίων από ύλη και αντιύλη, επιβεβαιώθηκε σε αμερικανικό εργαστήριο. Τα μόρια ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων, ένα δημιούργημα που δεν υπάρχει στη φύση, επέζησαν για λιγότερο από ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου πριν αυτοκαταστραφούν.
Το επίτευγμα, που παρουσιάζεται την Παρασκευή στο περιοδικό Nature, θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη τεχνολογιών πυρηνικής σύντηξης και πανίσχυρων λέιζερ ακτίνων γάμμα, ελπίζουν οι ερευνητές. Θα μπορούσε επίσης να εμπνεύσει εξηγήσεις για ένα βασικό μυστήριο του Σύμπαντος, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τους καθιερωμένους νόμους της Φυσικής, για κάθε είδος σωματιδίου κανονικής ύλης υπάρχει και ένα αντίστοιχο σωματίδιο αντιύλης με αντίθετο φορτίο. Το αντίθετο του θετικά φορτισμένου πρωτονίου είναι το αρνητικό αντιπρωτόνιο, ενώ το ανίστοιχο του ηλεκτρονίου είναι το ποζιτρόνιο, με θετικό φορτίο.
Όταν τα σωματίδιο τύχει να συναντήσουν τα αντισωματίδια, όλα εξαφανίζονται σε μια στιγμιαία λάμβψη ακτίνων γάμμα.
Το 1946, ωστόσο, ο Αμερικανός φυσικός Τζον Ουίλερ διατύπωσε τη θεωρία ότι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, σωματίδια και αντισωματίδια μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να σχηματίσουν ασυνήθιστα, βραχύβια άτομα. Τα ηλεκτρόνια και τα ποζιτρόνια, για παράδειγμα, σχηματίζουν το positronium (Ps), του οποίου η ύπαρξη επιβεβαιώθηκε το 1951.
Ο Ουίλερ υπέθεσε επίσης ότι δύο άτομα positronium μπορούν με τη σειρά τους να αλληλεπιδράσουν ανά δύο και να σχηματίσουν ένα πολύ ασταθές μόριο, το Ps2. Το μόριο δεν μπορεί να σχηματιστεί στη φύση επειδή τα σωματίδια κινούνται υπερβολικά γρήγορα για να προλάβουν να αλληλεπιδράσουν.
Τώρα, οι φυσικοί Ντέιβιντ Κάσιντι και Αλεν Μιλς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ρίβερσαϊντ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν Ps2 σε εργαστηριακές συνθήκες.
Οι ερευνητές βομβάρδισαν με περίπου 20 εκατ. ποζιτρόνια μια πορώδη επιφάνεια πυριτίου. Τα ποζιτρόνια απέσπασαν ηλεκτρόνια από το πυρίτιο και ζευγάρωσαν μαζί τους για να σχηματίσουν 100.000 μόρια Ps2, το οποίο αυτοκατατράφηκε σχεδόν ακαριαία.
Τη στιγμή της εξαφάνισής του, το εξωτικό υλικό εξέπεμψε μια σύντομη αλλά ισχυρή λάμψη ακτίνων γάμμα, από την οποία επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη και η καταστροφή του.
Η έρευνά πιθανώς δεν έχει μόνο θεωρητική αξία. Η αντιύλη έχει ήδη εφαρμογές στην Ιατρική, για παράδειγμα στην Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίου (PET). Οι ερευνητές ελπίζουν να κατασκευάσουν στο μέλλον ισχυρά λέιζερ που θα αξιοποιούν την ακτινοβολία γάμμα από την αυτοκαταστροφή Ps2.
Τα πειράματα, τέλος, ίσως βοηθήσουν να διατυπωθεί μια ικανοποιητική εξήγηση στο ερώτημα του γιατί η ύλη του Σύμπαντος είναι τόσο πολύ περισσότερη από την αντιύλη.

Καληνύχτα  ;)

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
---->>Ολες οι αποδείξεις σε όλες τις θετικές επιστήμες στηρίζονται σε μια ένδειξη, ή προσωπική γνώμη.

Αυτο τωρα το προσεξα που λες περσονα!!!

Ολες οι αποδηξεις στηριζονται σε ενδειξεις ή γνωμες???????
ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!!

---->>Με απλά λόγια κάθε επιστημονική απόδειξη είναι η προσωπική γνώμη και θεωρία κάποιου επιστήμονα την οποία οι άλλοι, ή απορρίπτουν, ή αοπδέχονται.

Η επιστημονικη αποδειξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προσωπικη γνωμη!!!
Ειναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
πχ Εχει αποδειχτει οτι η δυναμη που ασκει η γη σε ενα σωμα ειναι αναλογη της μαζας του σωματος..αυτο δεν ειναι μια γνωμη,εχει αποδειχτει με πειραματικα δεδομενα....

Μην απλουστευεις,μπερδευεις τα πραματα...Η Φυσικη βασιζεται σε νομους και αποδειξεις που δεν ειναι γνωμες!!!

Μην μου παραθετεις μεγαλα κειμενα φιλε δεν μπορω...
Εχεις δικιο περι χομπυ αλλα εγω ειχα την τυχη να σπουδασω φυσικος απο χομπυ και να δουλευω σε κατι εντελως ασχετο!!! ;)
καληνυχτα!!!!
μπορουμε καποια στιγμη να ανοιξουμε ενα σχετικο θρεντ και να πουμε πολλα..να σαι καλα!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom