Νέα

Θρησκεία: το όπιο των λαών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 324
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
ειναι πολλα τα λεφτα αρη..

[youtube=425,350]4RoQaDnwATk[/youtube]

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
και συμβουλες μεσω τι βι..  :dancing: :dancing:

[youtube=425,350]Txs-oVWw6Pk[/youtube]

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
και για να μην ξεχνατε τις αγιες, θεαρεστες κρουαζιερες  :jerking: :jerking:, παρτε και μια ευθυμη εκδοχη..

[youtube=425,350]CM2YL8EX3ZU[/youtube]

μπεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεε

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

George Cumalot

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2006
Κριτικές
8
Like
229
Πόντοι
6
Φίλε βολταίρε ευχαριστώ για την υπεράσπιση..

Νομίζω πάντως ότι όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση καταλαβαίνουν ποιοι αρθρώνουν λόγο με επιχειρήματα και ποιοι απλά βγάζουν τα απωθημένα τους..

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
:grin: Μ' αρέσει που λύνουμε ένα-ένα όλα τα φιλοσοφικά ερωτήματα. Προτείνω να ανοίξουμε και ένα θέμα για τα γνωστικά όρια της αξιωματικής λογικής, το θεώρημα του Godel και τις μη αποδείξιμες αληθείς προτάσεις.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Φαγωθείτε κοράκια!!!!!!! Κρα, κρα, κρα...........

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κορυφή της Εκκλησίας  :jerking: :jerking: :jerking:
Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κορυφή της Εκκλησίας, μία ημέρα μετά την κηδεία του μακαριστού αριχεπισκόπου Χριστόδουλου. Αίσθηση προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου με αποδέκτη τον μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνιζει στην επιστολή του ότι εξ αφορμής δημοσιευμάτων αλλά και επώνυμων και ανώνυμων εκβιασμών και λασπολογίας που δέχεται από μέρους υποστηρικτών της υποψηφιότητας του κ. Ευστάθιου, δηλώνει ότι δεν θα υποστηρίξει πλέον την υποψηφιότητα του μητροπολίτη Σπάρτης, επιφυλασσόμενος συγχρόνως για την άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου.

Την ίδια ώρα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο κ. Ιγνάτιος παρουσίασε δεκάλογο για την επόμενη ημέρα στην εκκλησία.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ανακοίνωσε την προτίμησή του στον Σπάρτης Ευστάθιο.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (31/1) ιεράρχες που φέρονται ως υποψήφιοι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις με μητροπολίτες.

Επίσης, την παραίτησή του, την οποία είχε προαναγγείλει, υπέβαλε ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, Κώστας Πυλαρινός.

Θ. Ρουσόπουλος

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε αναμειγνύεται με τα εσωτερικά θέματα της Εκκλησίας.

Επισκέπτης
βλέπω τον παπαγιώργη να τους την κάνει στο φίνις μια βόλτα να πάει τους τράγους στα μασατζίδικα τον βγάλανε παμψηφεί.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
:grin: Μ' αρέσει που λύνουμε ένα-ένα όλα τα φιλοσοφικά ερωτήματα. Προτείνω να ανοίξουμε και ένα θέμα για τα γνωστικά όρια της αξιωματικής λογικής, το θεώρημα του Godel και τις μη αποδείξιμες αληθείς προτάσεις.
βαλε και το θεωρημα Παζολινι :cheesy:

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
παρτε και λιγο λαζοπουλο, που ειναι και δημοφιλης..  :grin:

[youtube=425,350]u6pgKyVW8bE[/youtube]

ειναι πολλα τα λεφτα αρη..  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
35
Πόντοι
16
Η θρησκεια προεκυψε απο την εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε κατι που ειναι πανω απο τις δικες του δυναμεις!!Οπως κι αν ονομαζεται αυτο..Ο καθε ενας πιστευει σε οτι αυτος θεωρει πανω απ τις δυναμεις του..Αλλος σε Χριστο αλλος σε Αλλαχ κτλ...Ολες οι θρησκειες εχουν εκμεταλευτει στο επακρο αυτην την εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου,αλλα μην χλευαζετε οσους πιστευουν στην δικη τους "ανωτερη" δυναμη...
Για οσους μπερδεψαν τον ΜΕΓΑΛΟ EINSTEIN στην κουβεντα,καλο θα ηταν να το αφησετε σε καποιους που γνωριζουν περισσοτερα απο εσας..
Προσωπικα πιστευω στο Θεο αλλα ειχα και την τυχη να ασχοληθω με την Ευρυτερη Επιστημη του Συμπαντος,την Φυσικη με αποτελεσμα να καταληγω πολλες φορες και μεσα απο την Επιστημη στην υπαρξη αυτης της Ανωτερης Δυναμης που λεγεται Θεος...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η θρησκεια προεκυψε απο την εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου να πιστεψει σε κατι που ειναι πανω απο τις δικες του δυναμεις!!Οπως κι αν ονομαζεται αυτο..Ο καθε ενας πιστευει σε οτι αυτος θεωρει πανω απ τις δυναμεις του..Αλλος σε Χριστο αλλος σε Αλλαχ κτλ...Ολες οι θρησκειες εχουν εκμεταλευτει στο επακρο αυτην την εσωτερικη αναγκη του ανθρωπου,αλλα μην χλευαζετε οσους πιστευουν στην δικη τους "ανωτερη" δυναμη...
Για οσους μπερδεψαν τον ΜΕΓΑΛΟ EINSTEIN στην κουβεντα,καλο θα ηταν να το αφησετε σε καποιους που γνωριζουν περισσοτερα απο εσας..
Προσωπικα πιστευω στο Θεο αλλα ειχα και την τυχη να ασχοληθω με την Ευρυτερη Επιστημη του Συμπαντος,την Φυσικη με αποτελεσμα να καταληγω πολλες φορες και μεσα απο την Επιστημη στην υπαρξη αυτης της Ανωτερης Δυναμης που λεγεται Θεος...
1.
Γνωρίζεις ότι ο Θεός σου (ο Χριστός ως ομοούσιον στην Ορθόδοξη πίστη) και ο Αλλάχ των Μουσουλμάνων, είναι ο ίδιος και ταυτίζεται με το θεό του Μωυσή;
2.
Μπορείς από τη μελέτη σου στη Φυσική να μου πεις ποιός μαθηματικός τύπος, ή θεωρία της Φυσικής Επιστήμης καταλήγει στην ύπαρξη της ανώτερης δύναμης που λέγεται Θεός; Η εν πάση περιπτώσει θέλω την επαγωγική εκείνη θεωρία που καταλήγει στην ύπαρξη της ανωτέρας αυτής δύναμης.

Υ.Γ. Εχοντας ως σημείο αναφοράς το Σύμπαν, το μέγεθός σου και οι γνώσεις σου είναι λίμα του χ τείνοντος στο μηδέν διαρκώς, επομένως δεν μπορείς να έχεις καμμιά άποψη για την ύπαρξη ή όχι του Θεού.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Υ.Γ. Εχοντας ως σημείο αναφοράς το Σύμπαν, το μέγεθός σου και οι γνώσεις σου είναι λίμα του χ τείνοντος στο μηδέν διαρκώς, επομένως δεν μπορείς να έχεις καμμιά άποψη για την ύπαρξη ή όχι του Θεού.

psaxnw, σε έσκισε. Και αντίθετα από σένα, ο persona όχι μόνο μπορεί να έχει άποψη, αλλά έχει πολύ εύκολα αποδείξει την ανυπαρξία Θεού. Δες εδώ να πειστείς:

Είναι πολύ εύκολο να αποδείξω ότι δεν υπάρχει ο Θεός σας........ Θα σε στείλω μια βόλτα για ένα μήνα στη Ρουάντα και το Μπουρουντί....... Μετά που θα γυρίσεις περιμένω απάντηση. Τα έξοδα δικά μου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
psaxnw, σε έσκισε. Και αντίθετα από σένα, ο persona όχι μόνο μπορεί να έχει άποψη, αλλά έχει πολύ εύκολα αποδείξει την ανυπαρξία Θεού. Δες εδώ να πειστείς:
Μ αρέσει που διαβάζεις ενδελεχώς τα κείμενά μου, με θλίβει αφάνταστα όμως που δηλώνεις καθηγητής και δεν παίρνεις γραμμή τι θέλει να πει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ελληνική. Αλλο θέμα εάν υπάρχει θεός, ή ανώτερη δύναμη, και άλλο εάν υπάρχει ο θεός σας δηλαδή του χριστιανισμού - ο καλός αυτός θεούλης που επιτρέπει να γίνεται όλος ο πλανήτης ένα απέραντο μπουρδέλο. Το "σας" λοιπόν σημαίνει στην απλή δημοτική ο δικό σας, άρα μπορεί να υπάρχει άλλος. Τώρα εάν πρέπει να στο εξηγούν περιφραστικά και όχι με μια απλή λέξη αυτό είναι απλά θέμα επιπέδου μόρφωσης.
Για να ξηγιόμαστε κιόλας.
1. Δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάποιου θεού.
2. Δεν μπορώ να αποδείξω ούτε ότι υπάρχει, ούτε ότι δεν υπάρχει ανωτέρα δύναμη γιατί θεωρώ ότι έχω ελάχιστες γνώσεις και μέγεθος.
3. Θεωρώ ότι ο Θεός του Χρστιανισμού σίγουρα δεν υπάρχει, γιατί εκ του αποτελέσματος, οι Γραφές σας και η πραγματικότητα είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

Υ.Γ. Μου αρέσει που έχεις εμμονή μαζί μου. Καλό θα ήταν να βρεις όμως και πουθενά να ξεκαβλώσεις εφόσον βέβαια σου το επιτρέπει ο χριστιανικός θεός σου....   

LARY13

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
πως δεν υπαρχει θεος ρε παιδια...

νατος...και απο κατω ο ημιθεος...

Συνημμένα

• maradona.jpg
    maradona.jpg
    39,8 KB · Εμφανίσεις: 17
  • xatz.jpg
    xatz.jpg
    53,8 KB · Εμφανίσεις: 16

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Διαβάζω εδώ και σε άλλο νήμα περί του Zeitgeist σε σχέση με τη θρησκεία.
Πέραν του ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί τι εννοείτε με τον όρο θρησκεία(τον οργανισμό, τους εκπροσώπους του οργανισμού, την πίστη σε κάτι ανώτερο, το δόγμα, τους παπάδες, το κοσμικό, το πνευματικό κλπ), αν από το Zeitgeist το μόνο που καταλάβατε είναι ότι το δόγμα είναι ψέμμα, τότε είτε είδατε το 1 από τα 3 μέρη της ταινίας και μόνο είτε όντως σας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα.
Δείτε το προσεχτικά, σας παρακαλώ. Δείτε το ως το τέλος. Απώτερος σκοπός της "Εταιρίας" είναι το τσιπάκι, όλοι να έχουν το τσιπάκι και αν παρεκκλίνει κάποιος από τις νόρμες απλά θα κλείνουν το τσιπάκι...
Δείτε τα τελευταία 5 λεπτά όπου γίνεται λόγος για κάτι ανώτερο, τον άνθρωπο ως μια ανώτερη ύπαρξη από όλα αυτά. Τώρα αν ένα φιλμάκι γροθιά που μιλάει για μια ομάδα ανθρώπων(κυρίως μασώνους) που θέλει να ελέγξει τις ζωές σας και τελειώνει προτείνοντας μια άλλη βιοθεωρία όπου όλοι είμαστε μέρος του συνόλου, όλοι είμαστε μία οντότητα μαζί με το σύμπαν, τον Κόσμο και όχι μόνοι, ό,τι διδαχτήκαμε είναι ψεύτικο και υπάρχει κάτι καλλίτερο, κάτι ανώτερο από αυτό που στήνεται, εντάσσεται στο πλαίσιο του ότι η θρησκεία τελικά και μόνον αυτή είναι το όπιο των λαών, ε τότε κλάφτα. Κλάφτα γιατί τα όσα ακούς στο Λιακόπουλο δεν διαφέρουν από αυτά που λέγονται στο φιλμάκι.

OP
OP
giorgospapa

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
....Τώρα αν ένα φιλμάκι γροθιά που μιλάει για μια ομάδα ανθρώπων(κυρίως μασώνους) που θέλει να ελέγξει τις ζωές σας και τελειώνει προτείνοντας μια άλλη βιοθεωρία όπου όλοι είμαστε μέρος του συνόλου, όλοι είμαστε μία οντότητα μαζί με το σύμπαν, τον Κόσμο και όχι μόνοι, ό,τι διδαχτήκαμε είναι ψεύτικο και υπάρχει κάτι καλλίτερο, κάτι ανώτερο από αυτό που στήνεται, εντάσσεται στο πλαίσιο του ότι η θρησκεία τελικά και μόνον αυτή είναι το όπιο των λαών, ε τότε κλάφτα. Κλάφτα γιατί τα όσα ακούς στο Λιακόπουλο δεν διαφέρουν από αυτά που λέγονται στο φιλμάκι.
τωρα αν απ το φιλμακι καταλαβες οτι μιλαει για μια ομαδα ανθρωπων (κυριως μασωνους), που θελουν να ελεγξουν τις ζωες μας κλπ κλπ κλπ κλπ.... τότε κλάφτα..
κλαφτα, γιατι ο,τι και να δεις και να ακουσεις, ο,τι σου λεει ο παπας της ενοριας θα πιστευεις..

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Το θέμα όμως δεν είναι τι κατάλαβα εγώ, επαναλαμβάνω. Το θέμα είναι "το είδατε όλο" ?

ΥΓ.: Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει σχέδιο σαν αυτό που περιγράφεται στο φιλμάκι και ότι ο άνθρωπος έχει και πρέπει να κυνηγήσει μία ανώτερη κοσμοθεωρία και ότι υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω και ότι αν τα γνωρίσω, μπορεί να κινδυνέψω, αλλά αν δεν τα γνωρίσω και δεν αντισταθώ(γιατί το μονοπάτι του ανθρώπου προς το ανώτερο είναι στρωμένο με δυσκολίες) γιατί πρέπει αλλιώς θα είμαι άλλο ένα εξάρτημα στη μηχανή τους, επειδή πιστεύω ότι υπάρχει καλό και κακό και ότι η φύσή μας είναι καλή και ότι ένας τεράστιος μηχανισμός που ελέγχει τι μαθαίνουμε, τι διαβάζουμε, τι βλέπουμε, τι πίνουμε και τι τρώμε, τον κόπό μου, τον κόπό σου, όλες τις παραμέτρους και άρα το κτίσμα είναι ψεύτικο, είναι εικονικό και πρέπει να ξυπνήσουμε από το ψέμμα, ξάφνου είμαι τακτικός επισκέπτης της ενορίας? .... Wow!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Διαβάζω εδώ και σε άλλο νήμα περί του Zeitgeist σε σχέση με τη θρησκεία.
Πέραν του ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί τι εννοείτε με τον όρο θρησκεία (τον οργανισμό, τους εκπροσώπους του οργανισμού, την πίστη σε κάτι ανώτερο, το δόγμα, τους παπάδες, το κοσμικό, το πνευματικό κλπ), αν από το Zeitgeist το μόνο που καταλάβατε είναι ότι το δόγμα είναι ψέμμα, τότε είτε είδατε το 1 από τα 3 μέρη της ταινίας και μόνο είτε όντως σας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα.
Δείτε το προσεχτικά, σας παρακαλώ. Δείτε το ως το τέλος. Απώτερος σκοπός της "Εταιρίας" είναι το τσιπάκι, όλοι να έχουν το τσιπάκι και αν παρεκκλίνει κάποιος από τις νόρμες απλά θα κλείνουν το τσιπάκι...
Δείτε τα τελευταία 5 λεπτά όπου γίνεται λόγος για κάτι ανώτερο, τον άνθρωπο ως μια ανώτερη ύπαρξη από όλα αυτά. Τώρα αν ένα φιλμάκι γροθιά που μιλάει για μια ομάδα ανθρώπων(κυρίως μασώνους) που θέλει να ελέγξει τις ζωές σας και τελειώνει προτείνοντας μια άλλη βιοθεωρία όπου όλοι είμαστε μέρος του συνόλου, όλοι είμαστε μία οντότητα μαζί με το σύμπαν, τον Κόσμο και όχι μόνοι, ό,τι διδαχτήκαμε είναι ψεύτικο και υπάρχει κάτι καλλίτερο, κάτι ανώτερο από αυτό που στήνεται, εντάσσεται στο πλαίσιο του ότι η θρησκεία τελικά και μόνον αυτή είναι το όπιο των λαών, ε τότε κλάφτα. Κλάφτα γιατί τα όσα ακούς στο Λιακόπουλο δεν διαφέρουν από αυτά που λέγονται στο φιλμάκι.

Εγώ το είδα όλο.

Κατ' αρχήν (επειδή θέτεις θέμα ορισμού), θρησκεία είναι η πίστη σε κάτι ανώτερο. Ο  οργανισμός είναι η εκκλησία. Οι εκπρόσωποι (του οργανισμού ή του θείου - γι αυτούς το ίδιο είναι) είναι το ιερατείο (παπαδαριό). Το δόγμα, είναι φλού πράμα (κατ εμέ). Το κοσμικό, το πνευματικό κλπ είναι παπαριές για πρόβατα.

Το φίλμ (δε καταλαβαίνω γιατί το λές "φιλμάκι", 1 ώρα και 56 λεπτά είναι) είναι εξαιρετικό.
Αποκλείω ποτέ να προβληθεί σε αίθουσες (σκέψου τι θα κάνουν η Λουκά, ο Μάξιμος και όλο αυτό το παραλήρημα απ έξω).
"Τραβηγμένο" λίγο ως προς το 2ο μέρος (πόλεμοι), δε μπορώ να εκφράσω άποψη για το τρίτο (νομισματικό σύστημα) και παρατραβηγμένο πολύ ως προς το συμπέρασμα (για το τσιπάκι).
Το 1ο μέρος (θρησκείες) είναι (κατα την άποψή μου πάντα) σωστό.

Οι παραλληλησμοί σου της ταινίας με το Λιακόπουλο είναι τουλάχιστον ατυχείς!

Τέλος, η στο επόμενο post πρότασή σου "το μονοπάτι του ανθρώπου προς το ανώτερο είναι στρωμένο με δυσκολίες" με βάζει σε πολύ δυσάρεστες σκέψεις...

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Γιατί δυσάρεστες σκέψεις? Η ζωή δεν είναι ένα ταξίδι προς την Ιθάκη? Μέσα από αυτό δεν γίνεσαι ένας καλλίτερος άνθρωπος? Οι δυσκολίες δεν σε ατσαλώνουν? Τα λάθη δεν σε διδάσκουν? Είναι εύκολες οι δυσκολίες? Είναι εύκολα τα λάθη? Είναι εύκολο να παραδεχτείς ότι δεν γνωρίζεις ή να γνωρίσεις τον εαυτό σου? Δύσκολο είναι. Μέσα από αυτή τη δυσκολία και αν την υπερβείς, δεν κάνεις την προσωπική σου υπέρβαση? Δεν γίνεσαι καλλίτερο άτομο αλλά και μέλος του συνόλου?
Το φιλμάκι το αποκαλώ έτσι γιατί είναι ιντερνετικό. Γιατί όλα αυτά κυκλοφορούν στο ίντερνετ και σε βιβλία, όταν τα λες παραέξω, είσαι γραφικός. Τις ίδιες πηγές χρησιμοποιεί και ο συμπαθής Δημοσθένης. Κάνω λάθος εγώ ή αναφέρονται ξεκάθαρα κάποια ονόματα στο φιλμάκι για τα οποία μιλάνε οι "συνωμοσιολόγοι", οι "γραφικοί", για γεγονότα που εσείς δεν παραδέχεστε γιατί έχουν εξηγηθεί και η εξήγηση σας έπεισε.(Πόσοι από εσάς εδώ ακόμα πιστεύουν ότι τον JFK τον σκότωσε ο Oswald.. Οι περισσότεροι. Γιατί αρνούνται να πιστέψουν ότι κάποιος συνομωτεί εναντίον τους)
Κάνω λάθος εγώ ή αναφέρει το φιλμάκι για μια παγκόσμια συνωμοσία που στήνεται εδώ και αιώνες με απώτερο σκοπό τον απόλυτο έλεγχο στις ζωές μας. Κάνω λάθος ή μιλάει το φιλμάκι για μαριονέτες κυβερνήσεις, παραστάσεις, έναν ψεύτικο κόσμο που μπορούμε να γκρεμίσουμε αν το θελήσουμε?
Μόνο εγώ τα είδα αυτά?

Όσο για το θέμα αν η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, εγώ πιστεύω ότι το όλο παραμύθι που περιλαμβάνει και το δόγμα της θρησκείας(βγάλε το κάλυμμα του δόγματος, αφαίρεσε το θρησκευτικό καλούπι και ίσως ανακαλύψεις κάτι άλλο) είναι το όπιο των λαών. Όλο!
Νομίζω ότι επικεντρώνετε στο κέλυφος και αφήνετε το μέσα, το ψαχνό γιατί αρνείστε να το πιστέψετε. Το γιατί ρωτήστε τον εαυτό σας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom