Νέα

«Θερμό» σενάριο για το Αιγαίο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Φίλε τα περισσότερα τούρκικα μαγαζιά που έτυχε να βρεθώ στην Ευρώπη τα είχαν σχετικά νέοι άνθρωποι - όχι παπούδες. Και όμως αυτοί είχαν κρεμασμένο στον τοίχο τον Κεμάλ Ατατούρκ!

Φίλε λίγο ανυποψίαστος μου φαίνεσαι. Αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να παραβιάσουν κάποια μέρα τα "Ευρωπαικά" σύνορα της Ελλάδας θα το κάνουν με τη ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη των μεγάλων Ευρωπαικών δυνάμεων...

Τί περιμένουν τότε;;;!!! :think:

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Φίλε τα περισσότερα τούρκικα μαγαζιά που έτυχε να βρεθώ στην Ευρώπη τα είχαν σχετικά νέοι άνθρωποι - όχι παπούδες. Και όμως αυτοί είχαν κρεμασμένο στον τοίχο τον Κεμάλ Ατατούρκ!

Φίλε λίγο ανυποψίαστος μου φαίνεσαι. Αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν να παραβιάσουν κάποια μέρα τα "Ευρωπαικά" σύνορα της Ελλάδας θα το κάνουν με τη ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη των μεγάλων Ευρωπαικών δυνάμεων...
Σχετικά νέοι 30-35;;;!!! :think:
Eγώ μιλάω για 18-25.

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ο Κλασσικός ο Μαλάκας ο Έλληνας, έχει γνώμη για τα πάντα με διδακτορικό 'εκ γεννετής',
Ρε παλικαράκι μου, τα μογγόλια έχουν στα παράλια τους 'δίπλα μας' τα κυριώτερα Βιομηχανικά
και Αστικά Κέντρα, όπερ σημαίνει οτι μπορούμε να τους χτυπήσουμε πολύ δυνατά και ΕΥΚΟΛΑ και
επίσης ΔΕΝ έχουν αντιαεροπορική άμυνα. Εμείς ΑΝΤΙΘΕΤΑ έχουμε ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα και
όλα τα Αστικά και Βιομηχανικά μας Κέντρα είναι ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ τους, πρέπει να διασχίσουν όλο το
Αιγαίο τα αεροπλάνα τους για να μας χτυπήσουν και εμείς έχουμε αεροπλάνα ραντάρ ενώ αυτοί όχι
είναι 'sitting ducks' για μας τα αεροπλάνα τους.

Πλάκα μας κάνεις ρε μεγάλε? Τι θα χτυπήσεις, κατοικημένες ζώνες? Έχουμε την τεχνολογία και τεχνογνωσία να κανουμε "χειρουργικό" χτύπημα? Πας καλά? Χώρια που θα κράξουν σε κάθε διεθνή οργανισμό. Όσον αφορά το ατσάλι που θα ρίξουμε, να μας πουν ποιοι και με ποια όπλα, γιατί εγώ πρόσφατα απολύθηκα από νησί των Δωδεκανήσων και το πιθανότερο είναι πως με ένα τουρκικό αεροπορικό βομβαρδισμό, να μην υπάρχουν πλέον ελληνικά νησιά. Η αντιεροπορική άμυνα είναι αστεία. Με τι θα αμυνθείς? Με Zu που είναι σχεδιασμένα για ελικοφόρα, όταν σου ερχεται το F16 με 800 km/h? Η διάταξη των δυνάμεων καθώς και εκπαίδευση των στρατιωτών έχει καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Επιθετικές κινήσεις και αποβάσεις ξεχάστε τα. τώρα, όσον αφορά το σενάριο προς συζήτηση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο εννοείται πως θα επιχειρηθεί ανακατάληψη της νήσου από διμοιρία των Ε.Δ.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Πλάκα μας κάνεις ρε μεγάλε? Τι θα χτυπήσεις, κατοικημένες ζώνες? Έχουμε την τεχνολογία και τεχνογνωσία να κανουμε "χειρουργικό" χτύπημα? Πας καλά? Χώρια που θα κράξουν σε κάθε διεθνή οργανισμό. Όσον αφορά το ατσάλι που θα ρίξουμε, να μας πουν ποιοι και με ποια όπλα, γιατί εγώ πρόσφατα απολύθηκα από νησί των Δωδεκανήσων και το πιθανότερο είναι πως με ένα τουρκικό αεροπορικό βομβαρδισμό, να μην υπάρχουν πλέον ελληνικά νησιά. Η αντιεροπορική άμυνα είναι αστεία. Με τι θα αμυνθείς? Με Zu που είναι σχεδιασμένα για ελικοφόρα, όταν σου ερχεται το F16 με 800 km/h? Η διάταξη των δυνάμεων καθώς και εκπαίδευση των στρατιωτών έχει καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Επιθετικές κινήσεις και αποβάσεις ξεχάστε τα. τώρα, όσον αφορά το σενάριο προς συζήτηση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο εννοείται πως θα επιχειρηθεί ανακατάληψη της νήσου από διμοιρία των Ε.Δ.

Πώς τα λές βρε παιδί μου !!! Είμαι σίγουρος οτι απολύθηκες με τον Βαθμό του Αρχιστρατήγου !!!

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Οχι πλεον, οχι ανυποψίαστη μακαριότητα. Ειμαστε αριστεροι καργα, αυτοκτονικοι αναρχοκομουνιστοσοσιαλιστες της παγκόσμιας εργατικής αδερφότητας του σφυριου και του δρεπανιου, δεν εχουμε να χωρίσουμε τιποτα απο τους τουρκους αδερφούς μας και το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του...Με εξοργίζει αυτη η μαλακία στα μυαλά των Ελλήνων οσο τιποτα.
Δε μπορουμε να καταλάβουμε το συμφέρον μας και τι βλάπτει και τι ωφελεί. Ετσι μου ρχετε να μη ξανασχοληθώ με την Ελλάδα

Γίνε ΕΠ.ΟΠ.

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Πώς τα λές βρε παιδί μου !!! Είμαι σίγουρος οτι απολύθηκες με τον Βαθμό του Αρχιστρατήγου !!!

Όχι, εγώ ήμουν και απολύθηκα ως το μεγάλο σε ηλικία κωλοφάνταρο όσο οι αστεράτοι και οι Επ.Οπ ξυνόντουσαν. Εγώ και οι υπόλοιποι δουλεύαμε για 8.62 ευρώ και όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι χεζόντουσαν στο τάληρο. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Τώρα συζητημάμε για το τι πρέπει/μπορούμε να κάνουμε σε αντίστοιχη περίπτωση απόβασης/θερμού επεισοδίου. Έχεις καμία εντύπωση ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί απειλητικά εναντίον της Τουρκίας και δεν το κάνει? Εδώ για να καταλάβεις για τους πυραύλους Stinger δεν έχουμε επάρκεια σε μόνιμους οπλίτες χειριστές. Όσον αφορά τους κληρωτούς, παρότι εκπαιδεύονται συνήθως δεν κάνουν βολές γιατί τα πυρομαχικά.. στοιχίζουν. Σύμφωνα με τους αμυντικούς σχεδιασμούς στο Αιγαίο στα μικρά νησάκια (όπως αυτά του σεναρίου) θα επέμβουν οι Ε.Δ. Το να το καταστρέψεις ολοσχερώς δεν έχει νόημα και είναι απολύτως αδύνατο να καταστεί τέτοιο προπύργιο των αντιπάλων μας που να μην μπορούμε να επιχειρήσουμε απόβαση για ανακατάληψη. Τα περισσότερα μικρά νησάκια έχουν μόλις ένα δρόμο που αν τον βομαρδίσεις ή τον ανατινάξεις τότε δεν μπορεί να κινηθεί ούτε αυτοκίνητο (πόσο μάλλον εχθρικό άρμα μάχης). Σε περίπτωση που επιχειρούσαν να καταλάβουν τέτοιο νησάκι, προφανώς θα έπαιρναν μέρος τουρκικές Ε.Δ και αν κρινόταν αναγκαίο κάποιο τμήμα πεζικού με μικρή αεροπορική κάλυψη. Η μόνη απάντηση είναι με το ίδιο νόμισμα. Μόνο εάν ήταν απολύτως αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο θα προχωρούσες σε βομβαρδισμό.

H1927

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
50
Like
33
Πόντοι
671
Αν τους βαστάει ας το κάνουν. Δεύτερη φορά δεν την πατάμε. Τα βατράχια θα τους περιμένουνε. ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ.ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΤΕ. Ι ΜΟΙΡΑ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Αν τους βαστάει ας το κάνουν. Δεύτερη φορά δεν την πατάμε. Τα βατράχια θα τους περιμένουνε. ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ. ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ.ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΤΕ. Ι ΜΟΙΡΑ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Πες τα... :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16

Δώσεεεεεε!!!! :grin:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εγώ θέλω να καταλάβω πώς όλοι αυτοί που λένε ότι θα κάνουν πίσω, θα ζήσουν μετά με τους υπόλοιπους. Πώς θα κυκλοφορούν στην κοινωνία δηλαδή. Τί θα λένε.
Ακόμη κάτι που θέλω να καταλάβω είναι το πώς θα κάνουν πίσω. Θα αρνηθούν να παραλάβουν χαρτί επιστράτευσης; Θα το παραλάβουν μεν αλλά δεν θα παρουσιαστούν; Θα παρουσιαστούν μεν, αλλά θα δηλώσουν ελεύθεροι υπηρεσίας, κωλυόμενοι;

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Το αν ενα τετοιο σεναριο ειναι πιθανο ή οχι ειναι ανευ σημασιας.
Η συζητηση πρεπει να γινεται για το πως θα αντιμετωπισουμε αποτελεσματικα ενα τετοιο σεναριο ακομα και αν εχει πιθανοτητα μια στο εκατομμυριο να συμβει.

- Βομβαρδισμος για αντιποινα κατοικημενων περιοχων ειναι ακραιο μετρο διχως καποιο κερδος για εμας και συγχρονως μας βαζει αυτοματα στον ρολο του "κακου".

- Ανακαταληψη του νησιου εχει αμφιβολα αποτελεσματα , υψηλο κοστος σε απωλειες για μας και πιθανοτητα θα οδηγησει σε διεθνεις διαπραγματευσεις με Τουρκια επικυρωνοντας την υπαρξη αμφισβητουμενων νησιων. Επισης δεν εμφανιζει καποιο αποτρεπτικο παραγοντα για την Τουρκια. Και 100 στρατιωτες να χασει δεν τρεχει κατι μπροστα στα οφελη.

- Βομβαρδισμος του νησιου και χτυπημα σε οτι κινειται στο Αιγαιο ακουγεται καλη λυση αλλα παλι θα οδηγησει σε διεθνεις διαπραγματευσεις και επικυρωση των τουρκικων διεκδικησεων.

- Απαντηση με αποβαση και καταληψη τουρκικων νησιων και στη συνεχεια διαπραγματευση για επιστροφη με ανταλλαγες στο προηγουμενο status. Ειναι η μονη αποτελεσματικη κινηση που μπορω να σκεφτω αφου εκτος απο το πρακτικο κομματι υπαρχει και το ψυχολογικο αφου δειχνουμε οτι δαγκωνουμε και εμεις και για καμια 50αρια χρονια ησυχαζουμε μεχρι να οργανωσουν κατι καλυτερο. Το θεμα ειναι εχουμε τον σχεδιασμο , την οργανωση και τα αρχιδια για μια τετοια αμεση απαντηση?

H1927

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
50
Like
33
Πόντοι
671
Eιρωνεύσου εσυ tsambo αλλά εκείνη την ώρα οι βατραχάνθρωποι και οι καταδρομείς θα τρέξουνε πρώτοι να σώσουνε τα κωλαράκια των άλλων,ενώ κάποιοι άλλοι θα κρύβονται και θα κοιτάνε να φύγουνε από την χώρα.Αν ωστόσο σε πειράξανε τα συνθήματα των καταδρομέων τότε μπορείς να ασπαστείς και τον Κεμαλ

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Προφανώς για να "διαρρεύσει" κάτι τέτοιο, είναι στα πλαίσια "επικοινωνιακής" πολιτικής και όχι ουσίας.

Τα σχόλια του σκορπιού έχουν φοβερή πλακα - δώσε μεγάλε

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Μόνο που τα έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση του Ελεύθερου Τύπου,μιας εφημερίδας προσκείμενης στην ΝΔ,καθιστά το άρθρο γελοίο.Τη στιγμή που ο Καραμανλής είναι "κουρασμένος",οι δελφίνοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα,με την Ντόρα πρώτη,ο κόσμος γυρνάει στο ΠΑΣΟΚ,ψάχνουν κάτι να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τις μαλακίες της ΝΔ.

Έτσι ακριβώς - μπράβο σου

Εσωστρέφεια στο κόμμα, πάρε κόσμε τούρκους να έχεις να ασχολείσαι

Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Πλάκα έχετε ρε σεις - τι ωραία είναι να τα γράφεις με το keyboard, ε?

Να τους κάψουμε, ε? Ενώ αυτοί θα κοιτάνε?  :jerking:

τι λες ρε πατρίδα δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε,και εμάς τι μας έχουν εδώ για να τα ξύνουμε?
ας κάνουν οτι μπαίνουν και θα τα πούμε

Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Eιρωνεύσου εσυ tsambo αλλά εκείνη την ώρα οι βατραχάνθρωποι και οι καταδρομείς θα τρέξουνε πρώτοι να σώσουνε τα κωλαράκια των άλλων,ενώ κάποιοι άλλοι θα κρύβονται και θα κοιτάνε να φύγουνε από την χώρα.Αν ωστόσο σε πειράξανε τα συνθήματα των καταδρομέων τότε μπορείς να ασπαστείς και τον Κεμαλ
θα τους γαμήσομε όλους

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εγώ θέλω να καταλάβω πώς όλοι αυτοί που λένε ότι θα κάνουν πίσω, θα ζήσουν μετά με τους υπόλοιπους. Πώς θα κυκλοφορούν στην κοινωνία δηλαδή. Τί θα λένε.

Αγαπητέ αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιους προβληματισμούς!

Πολλοί από τους δοτούς γερμανο-τσωλιάδες της κατοχής συνέχισαν και μετά τον πόλεμο να είναι οι κρατούντες στην Ελλάδα ενώ αυτοί, οι γιοι τους και οι εγγονοί τους υπήρξαν και είναι σε μεγάλο βαθμό η κυρίαρχη τάξη στη χώρα μας!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom