Νέα

Θεωρείτε υποτιμητικό το επάγγελμα των ιεροδούλων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα badi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Aν είναι υποτιμητικό ή όχι αναλογιστείτε μια κατάσταση!
Σας ανακοινώνει η κόρη σας:"Μπαμπά δουλεύω σαν πουτάνα"
Εσείς τι της λέτε μπράβο κόρη μου κι εις ανώτερα?Όταν θα γυρίζει από τη δουλειά τι θα της λέτε?
"Πως τα πέρασες σήμερα?Κουράστηκες?Είχες δουλειά?" Εκείνη τι θα απαντά?

"Καλή μέρα ήταν σήμερα!Πέρασαν αρκετοί κι άφησαν αρκετό χρήμα!Αυτοί οι Πακιστανοαλβανοί βρώμαγαν λιγάκι αλλά δεν πειράζει είναι τακτικοί πελάτες!Άσε σήμερα όλοι ήθελαν να με γαμίσουν από τον κώλο και ποναω αρκετά!Πολλοί με έχυσαν στο πρόσωπο και στο στόμα αλλά δεν πειράζει μου έδωσαν και tip 5 ευρώ,ευτυχώς το σπέρμα τους είχε καλή γεύση "

Όταν θα έχει αργήσει στη δουλειά και θα  λέει:
"Μπαμπά σήμερα θα αργήσω στη δουλειά,μπορείς να με πετάξεις με το αυτοκίνητο?"
Την πηγαίνεις έξω από το μπουρδέλο,την αφήνεις κι αισθάνεσαι μετά υπερήφανος που η κόρη σου θα ικανοποιήσει τόσους άντρες για άλλη μια φορά?

Εγώ θα είχα σωριαστεί κάτω αν θα μου το ανακοίνωνε!
Μεγαλώνοντάς την δεν θα είχα σκεπτεί ποτέ μου να κατέληγε έτσι!

Γιατί δεν θα με ενοχλούσαν άλλα επαγγέλματα να διάλεγε?Πχ και καθαρίστρια επειδή πχ τα οικονομικά της/μας δεν ήταν καλά δεν θα έφερνα αντίρρηση!
Άρα ναι για μένα είναι υποτιμητικό!

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Εσείς τι της λέτε μπράβο κόρη μου κι εις ανώτερα?Όταν θα γυρίζει από τη δουλειά τι θα της λέτε?

"Καλή μέρα ήταν σήμερα!Πέρασαν αρκετοί κι άφησαν αρκετό χρήμα!Αυτοί οι Πακιστανοαλβανοί βρώμαγαν λιγάκι αλλά δεν πειράζει είναι τακτικοί πελάτες!Άσε σήμερα όλοι ήθελαν να με γαμίσουν από τον κώλο και ποναω αρκετά!Πολλοί με έχυσαν στο πρόσωπο και στο στόμα αλλά δεν πειράζει μου έδωσαν και tip 5 ευρώ,ευτυχώς το σπέρμα τους είχε καλή γεύση "

Την πηγαίνεις έξω από το μπουρδέλο,την αφήνεις κι αισθάνεσαι μετά υπερήφανος που η κόρη σου θα ικανοποιήσει τόσους άντρες για άλλη μια φορά?
Βασικος κανονας-
Δεν κανεις κορη.

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
^^^^^^^ το αν θα πληρώνεται είναι το θέμα όμως; Γιατί με αυτά που λες θα πάθαινε έμφραγμα ο πατέρας αν τα άκουγε και ας μην ήταν επαγγελματίας η κόρη του...
Εγώ προσωπικά δε θα υποτιμούσα κανέναν για το επάγγελμά του, όμως έχουμε πολλάααα, πολλάααα χρόνια ακόμη μέχρι να θεωρείται γενικά αξιοπρεπές επάγγελμα στην κοινωνία.
Πιστεύω πως η σύγκριση με πατέρα-κόρη είναι λίγο ατυχής γιατί γενικά οι γονείς έχουν ένα θέμα με τη σεξουαλική ζωή των παιδιών τους. Ούτε οικοδόμος θα ήθελε κανείς να είναι η κόρη του ίσως λόγω ταλαιπωρίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμά το επάγγελμα των οικοδόμων...

olympos66

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Μαρ 2009
Κριτικές
10
Like
221
Πόντοι
1.245
Βασικος κανονας-
Δεν κανεις κορη.

Υπάρχει κι άλλο χειρότερο

Σου ανακοινώνει πως του αρέσουν οι αντρες κι είναι εδώ και καιρό παθητικός
Σου λεει πως θέλει να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλλου
Τέλος σου λέει πως θα γίνει πόρνος να τον πηδανε επί πληρωμή άντρες!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Υπάρχει κι άλλο χειρότερο

Σου ανακοινώνει πως του αρέσουν οι αντρες κι είναι εδώ και καιρό παθητικός
Σου λεει πως θέλει να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλλου
Τέλος σου λέει πως θα γίνει πόρνος να τον πηδανε επί πληρωμή άντρες!
Τότε κάτσε εσύ να τραβάς τα βυζιά σου ως πατέρας γιατί δε θα δεχτείς ποτέ κάτι τέτοιο ενώ ο άλλος θα κάνει αυτό που γουστάρει.  :dunno:
Ή δώσ' τον στον Ψινάκη όπως είπε ο καταπληκτικός από πάνω για να έχεις τη δικαιολογία ότι "α όχι, εμένα το παιδί μου εργάζεται τίμια".

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Τα περί πατρός που θα συνοδεύει την κόρη του τα προσπερνάω γιατί ο μόνος που συνοδεύει τις πουτάνες είναι ο δαβάς και οι γύρω από αυτόν.
Στο προκείμενο τώρα η κάθε πο@@άνα έχει μια δακρύβρεχτη ιστορία να σου πεί, που άλλοτε είναι αλήθεια, άλλοτε όχι. Εκ της φύσεως τους πρόκειται περί προβληματικών χαρακτήρων χωρίς καμία ηθική αξία, κοινωνικό υπόβαθρο και αναστολές. Αναμφισβήτητα είναι απόλυτα ειλικρινείς μόνο με τον εαυτό τους και έχουν αποδεχτεί πως θα εμπορεύονται το κορμί τους ακριβώς γιατί δεν έχουν πρόβλημα με το sex. Κατά βάσει πρόκειται περί έξυπνων (ίσως και πάνω από το μέσο όρο) ατόμων που γλυκαίνονται από το εύκολο και πολύ χρήμα, τις υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα και λόγω της ανασφάλειας που διακρίνει τις γυναίκες, οδηγούνται σε λάθος επιλογές. Αξίζουν τον σεβασμό που θα έδειχνε ο καθένας από μας σε κάποιον άγνωστο και τίποτε περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διστάσουν ούτε δευτερόλεπτο να εκμεταλευτούν κάποιον είτε συναισθηματικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ακόμα και να καταστρέψουν ζωές. Η φύση της δουλείας τους είναι να παίζουν με όσες καρδιές τους προσφέρονται και να ψεύδονται ασύστολα. Απλά αναφέρω το γεγονός πως τυχόν μαρτυρία ιεροδούλου σε δικαστήριο θεωρείται εκ προοιμίου ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. Δίχως άλλο επιτελούν κοινωνικό έργο καθώς το sex είναι ΒΑΣΙΚΗ βιοτική ανάγκη και η δουλειά τους είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μερικές θα τιμήσουν την εργασία τους και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ευχαρίστηση του πελάτη, αλλά όπως σε όλες τις δουλειές, υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι, το ίδιο συμβαίνει και με τις που@@νες. Εν κατακλείδι προσωπικά όχι μόνο δεν θεωρώ υποτιμητικό το επάγγελμα της ιεροδούλου, αλλά αντιθέτως πιστεύω πως κοινωνικά είναι πολυ χρησιμότερες από τους βουλευτές λ.χ. ή διάφορους άλλους καρεκλοκένταυρους της δημόσιας εξουσίας που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα. Αν όμως είμαι έτοιμος να το αποδεκτώ κοινωνικά ως μία αξιοπρεπή και τίμια δουλειά θα ήμουν μεγάλος ψεύτης να πω πως ναι και απλά θα κρυβόμουν πίσω από το δάκτυλο μου και νομίζω πως τα όσα ήδη είπα εξηγούν ακριβώς το γιατί.
Με κάθε εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.

ditiyohihi

Νέο Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
προσωπικα δεν μπορω να αντιληφθω γιατι να ειναι υποτιμητικο το επαγγελμα της ιεροδουλου, αν το δουμε απο καθαρα επαγγελματικη αποψη. περετερω θεωρω ότι η απαντηση στο αν καποιος θα παντρευοταν μια πρώιν ιεροδουλο, θα ηταν πολυ διαφορετική από τις απαντησεις που κατα πλειοψηφία εχουν δοθει στο θρεντ αυτο, αν υπηρχε η δυνατοτητα να αποκρυφθει αποτελεσματικα το παρελθον μιας τετοιας γυναικας, ωστε να μην μπορει να υπαρξει η αποδοκιμασια απο τον κοινωνικο περιγυρο αυτου που σκεφτεται κατι τετοιο. Τωρα ως προς τα συγγενικα προσωπα, πρωτον η εννοια της μητερας θεωρω ότι είναι ιερη και απαραβιαστη και καθε γυναικα που εχει παιδια πρεπει να χαιρει σεβασμου, ακομα κι αν ασκει την δραστηριοτητα της ιεροδουλου,γιατι για ολους εμας μπορει να είναι μια πορνη, για τα παιδια της παντα θα παραμενει η μανα τους. οσον αφορα για τις αδελφες ξαδελφες κλπ, δηλαδη αν λχ καποιος απο εμας μαθαινε ότι η αδελφη του ασκουσε το εν λογῳ επαγγελμα, δεν θα της εδινε αιμα ή δεν θα την ετρεχε στους γιατρους αν υπηρχε τετοια αναγκη; θα την αφηνε να παιθανει επειδη θα ηταν πουτανα;Προσωπικα θεωρω ότι όσοι για να την πουν σε καποιον αναφερονται στην πουτανα την μανα του, την αδελφη του, την ξαδελφη του...κλπ ειναι μικροψυχοι και ασφαλως στερουνται αλλων επιχειρηματων. Οσον αφορα το θεμα της συζυγου οπως ειπα και πιο πανω, δεν θα με πειραζε αν μαθαινα ότι η γυναικα μου στο παρελθον υπηρξε ιεροδουλος, θα με πειραζε να μαθω ότι εξακολουθει να ειναι ωστοσο, επειδη μετα το γαμο εχω την απαιτηση της συζυγικης πιστεως και φρονω ότι καλως την εχω γιατι εντος του γαμου θα πρεπει να υπαρχει αποκλειστικοτητα κατα την ταπεινοτητα μου. Ας μη γελιομαστε απο την στιγμη που δεν κρεμαμε πλεον το σεντονι και ισως καλως δεν το κρεμαμε, μας πειραζει λοιπον να μαθουμε οτι η γυναικα μας πριν μας γνωρισει γαμιωταν με αλλους επειδη υπηρχε η χρηματικη συνναλαγη; ενω δηλαδη αν δεν υπηρχε αυτη η συναλλαγη τοτε ολα ωραια και καλα; και απλως η καλη μας συσωρευε εμπειριες;

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Απαντάς στο ερώτημα αν θα σας άρεσε η αδερφή σας κλπ να ήταν πόρνη. Νομίζω το thread λέγεται Θεωρείτε υποτιμητικό το επάγγελμα των ιεροδούλων? Η απάντηση θα έπρεπε από κάθε πολιτισμένο άνθρωπο να είναι όχι φυσικά μια και όλοι έχουν το δικαίωμα της επιλογής.

Δε μιλάμε για trafficking κλπ φυσικά. Δε νομίζετε ότι είναι εντελώς ξεπερασμένο να μιλάει κανείς γι' αυτό - είναι άλλωστε το αρχαιότερο επάγγελμα.
τό ερωτημά μου είναι ότι εφόσον πιστεύεις ότι δέν είναι υποτιμητικό τό επάγγελμα τής πόρνης γιατί νά μήν δεχθείς΄νά τό κάνει η αδελφή σου καί η κόρη σου αφού άλλωστε είναι καί εξαιρετικά κερδοφόρο??χωρίς δόση ειρωνείας ούτε νά σέ προσβάλω μπορείς νά απαντήσεις άν θές...διότι εδώ μέσα συναντώ τρομερή υποκρισία λέγοντας΄΄ΟΛΟΙ ότι δέν είναι υποτιμητικό...

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
126
Πόντοι
16
προσωπικα δεν μπορω να αντιληφθω γιατι να ειναι υποτιμητικο το επαγγελμα της ιεροδουλου, αν το δουμε απο καθαρα επαγγελματικη αποψη. περετερω θεωρω ότι η απαντηση στο αν καποιος θα παντρευοταν μια πρώιν ιεροδουλο, θα ηταν πολυ διαφορετική από τις απαντησεις που κατα πλειοψηφία εχουν δοθει στο θρεντ αυτο, αν υπηρχε η δυνατοτητα να αποκρυφθει αποτελεσματικα το παρελθον μιας τετοιας γυναικας, ωστε να μην μπορει να υπαρξει η αποδοκιμασια απο τον κοινωνικο περιγυρο αυτου που σκεφτεται κατι τετοιο. Τωρα ως προς τα συγγενικα προσωπα, πρωτον η εννοια της μητερας θεωρω ότι είναι ιερη και απαραβιαστη και καθε γυναικα που εχει παιδια πρεπει να χαιρει σεβασμου, ακομα κι αν ασκει την δραστηριοτητα της ιεροδουλου,γιατι για ολους εμας μπορει να είναι μια πορνη, για τα παιδια της παντα θα παραμενει η μανα τους. οσον αφορα για τις αδελφες ξαδελφες κλπ, δηλαδη αν λχ καποιος απο εμας μαθαινε ότι η αδελφη του ασκουσε το εν λογῳ επαγγελμα, δεν θα της εδινε αιμα ή δεν θα την ετρεχε στους γιατρους αν υπηρχε τετοια αναγκη; θα την αφηνε να παιθανει επειδη θα ηταν πουτανα;Προσωπικα θεωρω ότι όσοι για να την πουν σε καποιον αναφερονται στην πουτανα την μανα του, την αδελφη του, την ξαδελφη του...κλπ ειναι μικροψυχοι και ασφαλως στερουνται αλλων επιχειρηματων. Οσον αφορα το θεμα της συζυγου οπως ειπα και πιο πανω, δεν θα με πειραζε αν μαθαινα ότι η γυναικα μου στο παρελθον υπηρξε ιεροδουλος, θα με πειραζε να μαθω ότι εξακολουθει να ειναι ωστοσο, επειδη μετα το γαμο εχω την απαιτηση της συζυγικης πιστεως και φρονω ότι καλως την εχω γιατι εντος του γαμου θα πρεπει να υπαρχει αποκλειστικοτητα κατα την ταπεινοτητα μου. Ας μη γελιομαστε απο την στιγμη που δεν κρεμαμε πλεον το σεντονι και ισως καλως δεν το κρεμαμε, μας πειραζει λοιπον να μαθουμε οτι η γυναικα μας πριν μας γνωρισει γαμιωταν με αλλους επειδη υπηρχε η χρηματικη συνναλαγη; ενω δηλαδη αν δεν υπηρχε αυτη η συναλλαγη τοτε ολα ωραια και καλα; και απλως η καλη μας συσωρευε εμπειριες;
μια απλη ερωτηση θα σου κανω.θα σου αρεσε η μανα σου να ητανε πουτανα?

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
τό ερωτημά μου είναι ότι εφόσον πιστεύεις ότι δέν είναι υποτιμητικό τό επάγγελμα τής πόρνης γιατί νά μήν δεχθείς΄νά τό κάνει η αδελφή σου καί η κόρη σου αφού άλλωστε είναι καί εξαιρετικά κερδοφόρο??χωρίς δόση ειρωνείας ούτε νά σέ προσβάλω μπορείς νά απαντήσεις άν θές...διότι εδώ μέσα συναντώ τρομερή υποκρισία λέγοντας΄΄ΟΛΟΙ ότι δέν είναι υποτιμητικό...

φίλε μου όχι κατ εμέ δεν είναι υποτιμητικό αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος... αν η αδελφή μου ή η κόρη μου ζούσαν σε μια κοινωνία με διαφορετικό τρόπο σκέψης και εγώ σκεπτόμουν όπως σκέπτομαι σήμερα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα... ο λόγος που θα στενοχωριόμουν σήμερα είναι για αυτά που θα τραβούσαν εξαιτίας της υποκρισίας της κοινωνίας... εμένα προσωπικά σαν άνθρωπο όχι δεν θα με ενοχλούσε... θες να σου πω και κάτι παραπάνω;;.... όσες φορές έχω δει εκπομπές σαν του Θεοδωράκη να ασχολούνται με την προσωπική ιστορία περιθωριακών ανθρώπων όπως τραβεστί, ομοφυλόγυλων κλπ μου κινούν απίστευτα το ενδιαφέρον (χωρίς ίχνος χλευασμού)... γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να είχα συζητήσει κι εγώ με τέτοια άτομα για να δω πώς νοιώθουν .... αντίθετα σε πληροφορώ ότι μου προκαλλούν αηδία κάτι λαμόγια που παριστάνουν τους κήνσορες της ηθικής και είναι λερωμένοι μέχρι τα μαλλιά...

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795

Εγώ θα είχα σωριαστεί κάτω αν θα μου το ανακοίνωνε!
Μεγαλώνοντάς την δεν θα είχα σκεπτεί ποτέ μου να κατέληγε έτσι!

Γιατί δεν θα με ενοχλούσαν άλλα επαγγέλματα να διάλεγε?Πχ και καθαρίστρια επειδή πχ τα οικονομικά της/μας δεν ήταν καλά δεν θα έφερνα αντίρρηση!
Άρα ναι για μένα είναι υποτιμητικό!
φίλε μου είναι θαραλέα η αποψή σου σέ ενα σαιτ πού υπάρχει υποκρισία απο πολλά μέλη.. καί θά τοποθετηθώ
σέ χώρες όπως η σουηδία καί η ολλάνδία όπως καί στήν ελλάδα κατά κάποιο τρόπο...υπάρχει νομικό πλαίσιο πού κατωχυρώνει τό επάγγελμα της ιερόδουλου στά πλαίσια  τής ανοχής.. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  η λέξη αποδοχή
είμαι υπέρ τής ανοχής καί στά πλαίσια τής ανοχής δέν θεωρώ υποτιμητικό τό επάγγελμα τής ιερόδουλης
θεωρώ λάθος τόν εαυτό μου όταν αγοράζω τό σώμα ενός ανθρώπου γιά χρήματα αλλά μερικές φορές τό κάνω παρακινούμενος από πάθος...ανεξέλεκτο..λόγω στρεσσ κλπ όπως άλλωστε είναι λάθος καί αυτή πού επέλεξε αυτή τή δουλειά..
θεωρώ παρεμβατική τήν συμπεριφορά τής ιερόδουλης αλλά θεωρώ πολύ ποιο λίγο παρεμβατική σέ σχέση μέ τό επάγγελμα τού κλέφτη η τού λωποδύτη κλπ
δέν θά συμβούλευα  όμωςμία φίλη ποτέ νά τό κάνει..

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Δεν υπονοω τιποτα. Συζητάω. Να σαι σίγουρος οτι ειμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα υποτιμουσε καποιον λογω επαγγελματος. Ομως βλέπω γύρω μου τι λενε, πως φέρονται στις ιερόδουλες, πως συμπεροφέρονται ακομα και οσοι πανε σε μπουρδελα και πισω τους και μπρος τους. Και θεωρω οτι δεν θα επρεπε αλλα θεωρείται υποτιμητικό. ΑΛλο αν δεν θα θέλαμε να ειναι..
Ρωτα και τις ιδιες..τι προσβολες εχουν ακουσει.
Κι εγώ συζητάω... έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή. Νομίζω ότι ήμουν σαφής - το τι πιστεύει ο κάθε αγράμματος που το πιο κουλτουριάρικο που έχει διαβάσει είναι ο Φίλαθλος, εμένα δε μου λέει τίποτα.

Ξεχώρισα επίσης τις κατηγορίες πορνείας αν είδες - άλλο εκμετάλλευση και άλλο συνειδητή επιλογή. Δηλαδή αν κάποια κοριτσάκια προκειμένου να κάνουν ένα δυό εξώφυλλα, περάσουν από καμιά 30αριά κρεβάτια διαφημιστών, ιδιοκτητών γραφείων modeling κλπ - αυτό δεν είναι εμμέσως μια μορφή πορνείας?

Επειδή έχει χλιδή με παρελκόμενα μπουζούκια κλπ - κλείνουμε τα μάτια? Για πες μου...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Τα περί πατρός που θα συνοδεύει την κόρη του τα προσπερνάω γιατί ο μόνος που συνοδεύει τις πουτάνες είναι ο δαβάς και οι γύρω από αυτόν.
Στο προκείμενο τώρα η κάθε πο@@άνα έχει μια δακρύβρεχτη ιστορία να σου πεί, που άλλοτε είναι αλήθεια, άλλοτε όχι. Εκ της φύσεως τους πρόκειται περί προβληματικών χαρακτήρων χωρίς καμία ηθική αξία, κοινωνικό υπόβαθρο και αναστολές. Αναμφισβήτητα είναι απόλυτα ειλικρινείς μόνο με τον εαυτό τους και έχουν αποδεχτεί πως θα εμπορεύονται το κορμί τους ακριβώς γιατί δεν έχουν πρόβλημα με το sex. Κατά βάσει πρόκειται περί έξυπνων (ίσως και πάνω από το μέσο όρο) ατόμων που γλυκαίνονται από το εύκολο και πολύ χρήμα, τις υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα και λόγω της ανασφάλειας που διακρίνει τις γυναίκες, οδηγούνται σε λάθος επιλογές. Αξίζουν τον σεβασμό που θα έδειχνε ο καθένας από μας σε κάποιον άγνωστο και τίποτε περισσότερο. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διστάσουν ούτε δευτερόλεπτο να εκμεταλευτούν κάποιον είτε συναισθηματικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ακόμα και να καταστρέψουν ζωές. Η φύση της δουλείας τους είναι να παίζουν με όσες καρδιές τους προσφέρονται και να ψεύδονται ασύστολα. Απλά αναφέρω το γεγονός πως τυχόν μαρτυρία ιεροδούλου σε δικαστήριο θεωρείται εκ προοιμίου ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. Δίχως άλλο επιτελούν κοινωνικό έργο καθώς το sex είναι ΒΑΣΙΚΗ βιοτική ανάγκη και η δουλειά τους είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Μερικές θα τιμήσουν την εργασία τους και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ευχαρίστηση του πελάτη, αλλά όπως σε όλες τις δουλειές, υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι, το ίδιο συμβαίνει και με τις που@@νες. Εν κατακλείδι προσωπικά όχι μόνο δεν θεωρώ υποτιμητικό το επάγγελμα της ιεροδούλου, αλλά αντιθέτως πιστεύω πως κοινωνικά είναι πολυ χρησιμότερες από τους βουλευτές λ.χ. ή διάφορους άλλους καρεκλοκένταυρους της δημόσιας εξουσίας που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα. Αν όμως είμαι έτοιμος να το αποδεκτώ κοινωνικά ως μία αξιοπρεπή και τίμια δουλειά θα ήμουν μεγάλος ψεύτης να πω πως ναι και απλά θα κρυβόμουν πίσω από το δάκτυλο μου και νομίζω πως τα όσα ήδη είπα εξηγούν ακριβώς το γιατί.
Με κάθε εκτίμηση και αναγνώριση της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο.
Χμμ... καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που λες για τη φύση της δουλειάς των ιερόδουλων, αλλά μήπως ισχύει για την ελληνική πραγματικότητα; Θέλω να πω, η γυναίκα πουλάει το σώμα της, αν ο πελάτης μπλέκει και την καρδιά του μέσα, δεν είναι απαραίτητα χαρακτηριστικό του επαγγέλματός της να την εκμεταλλευτεί... Σε άλλες χώρες η πορνεία είναι πολύ πιο "επαγγελματική" πιστεύω, και μπορεί να κάνω πολύ μεγάλο λάθος καθώς δεν έχω δει τον κόσμο της πορνείας από μέσα, μιλάω για την εικόνα που έχω απ'έξω.
Ίσως αν η κοινωνία αντιμετωπίζει την πόρνη σαν επαγγελματία καθαρά, να αρχίσει κι εκείνη να φέρεται καθαρά σαν επαγγελματίας και να αφήσει κατά μέρος τη συναισθηματική εκμετάλλευση.
Από την άλλη μπορεί να λέω και μαλακίες.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Είπα εγώ αν είναι κερδοφόρο? Αυτό που είπα είναι ότι είναι άλλο το topic που συζητάμε...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
90
Πόντοι
866

Μέχρι ένα σημείο συμφωνώ μαζί σου.
Αλλά αγαπητέ/η, στο τέλος έχω μια διαφορετική τοποθέτηση.
Το σεξ δεν το προσσεγγίζω σαν μια "αμαρτωλή" πράξη. Γιατί εξ ορισμού είναι σωματική ανάγκη.Παρόλα αυτά έχει κοινωνιολογική διάσταση. Και εδώ ειναι το πρόβλημα. Ποια είναι έκφραση του σε κάθε κοινωνία.Και μεν μπορεί οι "πολιτισμένες" κοινωνικές μας πεποιθήσεις να άλλαξαν απο τότε που υπήρχε η παρθενία ως δείγμα ήθους, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που η λέξη "πουτάνα", αποτελεί βρισιά, που η κοπέλα η οποία διαθέτει πιο ελέυθερα το σώμα της, θεωρείται στον κύκλο της "ελευθέρων ηθών" (μια ματιά σε διάφορα θρέντ αυτού του σαιτ θα σε πείσει γιαυτο), που το επαγγελμα της ιεροδουλου είναι κατακριτέο, που οι λέξεις που αφορούν το σεξ, λογοκρίνονται ακόμα και στο βγδελυρό τοπίο της τηλεοπτικής αντιαισθητικότητας, και που τελικά έξακολουθούμε κοινωνικά να θεωρούμε ανήθικη μια γυναίκα αν γαμιέται όπως θέλει η με όποιον θέλει.
Πολλοί κατά καιρούς υποστηρίζουν ότι μια γυναίκα που κάνει το σεξ επάγγελμα είναι καλύτερη ηθικά ως πιο ειλικρινής, απο μια που το χρησιμοποιεί με έμμεσο τρόπο ώστε να ανελιχθεί, η να αποκτήσει ότι θέλει. Αραγε η πρώτη έχει την αντιμετώπιση που της αρμόζει; Υπάρχει καμία εκτίμηση κοινωνικα για εκείνην; Δεν νομίζω..   Η δεύτερη  όμως συχνά καλύπτοντας με τον καθωσπρεπισμό της συμπεροφορά της καταφέρνει αυτό που θέλει συχνά. Και πολύ συχνά επικροτείται απο πολλους και πολλες..για το κατόρθωμά της. Στον κύκλο της κανένας δεν θα τολμήσει εμφανώς να την πει πουτάνα. Οποτε σιωπηρα αποδεχόμαστε όλοι συμπεριφορές που δεν δεχόμαστε ως ηθικές ακολουθώντας τον ίδιο κοινωνικό καθωσπρεπισμό.
Απο την αλλη συχνά μια γυναίκα που διαθέτει τον εαυτό της όπως θέλει την  εξομοιώνουν με την ιερόδουλη που συνειδητά επιλέγει να βγάζει χρήματα απο το σεξ. Αυτή εξομοιώση είναι δείγμα κοινωνικής και προσωπικής ανωριμότητας. Αν αδυνατούμε να κατανοήσουμε την διαφορά που εχουν οι δύο συνθήκες τότε ..πως θα καταλάβουμε πιο σύνθετες κοινωνικές συμπεριφορές.
Εξάλλου μια ιερόδουλη δεν αποφάσισε να κάνει κοινωνικό έργο νομίζω ποτέ λόγω μια βαθύτερης αγάπης προς τον κόσμο. Νομίζω και είναι ξεκάθαρο στο δικό μου μυαλό ότι η επιλογή της γίνεται για το πολύ χρήμα. Αυτό δεν την χρίζει αγία εξ ορισμού. Ούτε άνθρωπο με ψυχικά χαρίσματα. (τα οποία βεβαια θα μπορούσε να έχει ως άνθρωπος για αλλους λόγους) Συνεπώς αυτη η "ειλικρίνεια" στην οποία ανφέρονται πολλοι και διατείνονται οτι δεν υπάρχει στις διαπροσωπικές τους σχέσεις πια..νομίζω οτι απλά είναι ΟΡΟΣ του εμπορίου. Πουλάω - αγοράζεις όπως σε κάθε εμπορική σχέση. Αυτό επίσης εξ ορισμού δεν κάνει εναν άνθρωπο ειλικρινη απλά τον κάνει έμπορο. Συνεπώς η σύγκρισεις είναι ατυχέστατες διότι δεν υπάρχει τρόπος να συγκρινεις δύο ανόμοιες καταστάσεις.
Με δεδομένα τα παραπάνω, όσο έστω και ένας άντρας, η μια γυναίκα  θα εξακολουθούν να πιστεύουν οτι μια γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να διαθέτει ελευθερα τον εαυτό της αποκαλώντας την πόρνη,  ενώ ενας άντρας μπορεί να να κάνει απεριόριστα σεξ, θα εξακολουθεί αιωνίως να εμπορευματοποιείται κάθε μορφή σχέσης ασυνείδητα ή και συνειδητά, προκαλώντας τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε το σεξ να καταντάει απο μια απλή διαδικασία απόλαυσης, μια "παροχή υπηρεσιών" της γυναίκας προς τον αντρα με ότι αυτό συνεπάγεται..

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
φίλε μου όχι κατ εμέ δεν είναι υποτιμητικό αλλά σε αυτό το σημείο θέλω να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος... αν η αδελφή μου ή η κόρη μου ζούσαν σε μια κοινωνία με διαφορετικό τρόπο σκέψης και εγώ σκεπτόμουν όπως σκέπτομαι σήμερα δεν θα είχα κανένα πρόβλημα... ο λόγος που θα στενοχωριόμουν σήμερα είναι για αυτά που θα τραβούσαν εξαιτίας της υποκρισίας της κοινωνίας... εμένα προσωπικά σαν άνθρωπο όχι δεν θα με ενοχλούσε... θες να σου πω και κάτι παραπάνω;;.... όσες φορές έχω δει εκπομπές σαν του Θεοδωράκη να ασχολούνται με την προσωπική ιστορία περιθωριακών ανθρώπων όπως τραβεστί, ομοφυλόγυλων κλπ μου κινούν απίστευτα το ενδιαφέρον (χωρίς ίχνος χλευασμού)... γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να είχα συζητήσει κι εγώ με τέτοια άτομα για να δω πώς νοιώθουν .... αντίθετα σε πληροφορώ ότι μου προκαλλούν αηδία κάτι λαμόγια που παριστάνουν τους κήνσορες της ηθικής και είναι λερωμένοι μέχρι τα μαλλιά...
φίλε μου δέν συμφωνώ ΚΑΙ γιά τούς λόγους πού αναφέρει ο ολυμπος66 αλλά θεωρω ειλικρινή τήν τοποθετησή σου..
αλλά ήθελα νά σέ ρωτήσω ότι εφόσον πιστεύεις αυτά πού γράφεις καί δέν τό αμφισβητώ καί δέν έχεις ηθικούς ενδοιασμούς γιατί δέν χρησιμοποιείς καί σύ τό σώμα σου γιά νά βγάλεις μερικά επιπλέον χρήματα επισκεπτόμενος μερικά γκαιη κλαβ η μερικά μερη πού συχνάζουν ηλικιωμένες κυρίες??αφού πιστεύεις ότι δέν είναι υποτιμητικό καί δέν θά σέ ενοχλούσε υπό ορισμένες προυποθέσεις νά τό κάνει τό παιδί σου??μήπως συχένεσε??καί εφόσον συχένεσε δέν θά σέ προβλημάτιζε εάν δέν συχενόταν τό παιδί σου??γιά τά καλά λεφτα??

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
φίλε μου δέν συμφωνώ ΚΑΙ γιά τούς λόγους πού αναφέρει ο ολυμπος66 αλλά θεωρω ειλικρινή τήν τοποθετησή σου..
αλλά ήθελα νά σέ ρωτήσω ότι εφόσον πιστεύεις αυτά πού γράφεις καί δέν τό αμφισβητώ καί δέν έχεις ηθικούς ενδοιασμούς γιατί δέν χρησιμοποιείς καί σύ τό σώμα σου γιά νά βγάλεις μερικά επιπλέον χρήματα επισκεπτόμενος μερικά γκαιη κλαβ η μερικά μερη πού συχνάζουν ηλικιωμένες κυρίες??αφού πιστεύεις ότι δέν είναι υποτιμητικό καί δέν θά σέ ενοχλούσε υπό ορισμένες προυποθέσεις νά τό κάνει τό παιδί σου??μήπως συχένεσε??καί εφόσον συχένεσε δέν θά σέ προβλημάτιζε εάν δέν συχενόταν τό παιδί σου??γιά τά καλά λεφτα??
Δε νομίζω πως το αν έκανες εσύ ένα επάγγελμα είναι μέτρο για να πεις αν είναι αξιοπρεπές ή τέλος πάντων καλό ή κακό... Ξέρω κάποιον που είναι νεκροθάφτης, εγώ δε θα την έκανα ποτέ αυτή τη δουλειά γιατί έχω ένα θεματάκι με τους νεκρούς αλλα αυτό δε σημαίνει ότι θεωρώ κατώτερη τη δική του δουλειά από τη δικιά μου. Αν το παιδί μου γινόταν νεκροθάφτης δε θα με πείραζε αλλά μπορεί να μην πήγαινα π.χ. να το επισκεφτώ στο γραφείο του  :cheesy:
Το ξέρω ότι δεν απαντάς σε μένα, αλλά είπα να πεταχτώ να πω τη γνώμη μου κι εγώ.
Νομίζω πως το πραγματικό ερώτημα είναι αν ήξερε κάποιος μια πουτάνα που να την εκτιμούσε πολύ σαν άτομο, αν θα τη γνώριζε στην οικογένεια-στους φίλους-στον ευρύτερο κύκλο του χωρίς να κρύβει το επάγγελμά της.

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Πάντως θεωρώ πως οι περισσότεροι απαντάτε στο ερώτημα «θα έπρεπε να θεωρείται υποτιμητικό κλπ;» και όχι αν πράγματι θεωρείται.
Έχω ξαναπεί πως ναι το θεωρώ υποτιμητικό γιατί σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να βγάλω από πάνω μου την κοινωνική ηθική, καθώς και τις παραστάσεις με τις οποίες έχω μεγαλώσει.
Πολλοί από όσους απαντάτε πως δεν το θεωρείτε υποτιμητικό έχω διαβάσει να θεωρείτε υποτιμητικό από την άλλη το επάγγελμα του αστυνομικού. Φυσικά και εκεί σκέφτεσαι: «Μα γιατί να είναι υποτιμητικό ένα επάγγελμα που προστατεύει τον πολίτη»;
Απάντηση: «Μα είναι όλοι διεφθαρμένοι, τα παίρνουν, δέρνουν χωρίς λόγο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους και κατέληξαν μπάτσοι» κλπ
Εκτός από το ότι προφανώς δεν είναι αληθές (είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε γνωρίσει μπάτσους σωστούς) το point μου είναι πως το αν θεωρείται κάτι υποτιμητικό εξαρτάται για την εικόνα που έχουμε γι αυτό.
Για την  πλειονότητα λοιπόν των εκδιδόμενων γυναικών, τι εικόνα έχετε σχηματίσει; Πως είναι κάποιες γυναίκες αφιερωμένες πχ στην παροχή απόλαυσης στους άνδρες (ακούγεται ωραίο & ουδέτερο, έτσι;) ή πως κάνουν κάτι που θα προτιμούσαν να μην το έκαναν (δεν μιλάω για trafficking) σαν να λέμε «κολυμπάω στα σκατά, κλείνω τη μύτη και μετά από λίγο το συνηθίζω»; Και οι ίδιες θεωρώ πως το βλέπουν υποτιμητικό.
Οι ίδιοι που λέτε πως δεν σας πειράζει, τι γνώμη έχετε για το sex; το θεωρείτε κάτι το αυστηρώς προσωπικό ή κάτι που δεν τρέχει και τίποτα, είναι σαν να κάνουμε μια χειραψία, ή σαν να σου κάνει πχ μασάζ μία (ή ένας) αισθητικός; Αν ναι, μπορείτε προφανώς να διαχωρίσετε το sex από τον έρωτα (ή τέλος πάντων οποιαδήποτε συναισθηματική δέσμευση) και φυσικά δεν θα σας πείραζε η κοπέλα/γυναίκα σας να κάνει sex με άλλους γιατί «σιγά το πράμα, απλά μια παροχή ευχαρίστησης είναι»

Ενδεχομένως εάν είχα μεγαλώσει σε άλλη χώρα/εποχή/κοινωνία να το έβλεπα έτσι, αλλά δεν έχω.
Προς το παρόν το βλέπω όπως το βλέπει ο οποιοσδήποτε δυτικός πολίτης (μάλλον και ανατολικός και βόρειος και νότιος, δεν έχω ιδία αντίληψη για το αν σε κάποιες κοινωνίες αντιμετωπίζεται ως «φυσιολογικό» επάγγελμα, αλλά και αν υπάρχουν είναι ελάχιστες.)
Σέβομαι ως ανθρώπους τις κοπέλες που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά ναι στα μάτια μου πέφτουν όταν την κάνουν.

Υ.Γ. Όχι δεν είμαι τέλειος, ούτε παράδειγμα ηθικής, ανθρώπινο είναι
(αυτή είναι απάντηση στην ερώτηση που θα ακολουθήσει : «αφού το θεωρείς υποτιμητικό, γιατί πας μαζί τους;»)

asaitos kavalaris

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2008
Like
14
Πόντοι
1
Πάντως θεωρώ πως οι περισσότεροι απαντάτε στο ερώτημα «θα έπρεπε να θεωρείται υποτιμητικό κλπ;» και όχι αν πράγματι θεωρείται.
Έχω ξαναπεί πως ναι το θεωρώ υποτιμητικό γιατί σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να βγάλω από πάνω μου την κοινωνική ηθική, καθώς και τις παραστάσεις με τις οποίες έχω μεγαλώσει.
Πολλοί από όσους απαντάτε πως δεν το θεωρείτε υποτιμητικό έχω διαβάσει να θεωρείτε υποτιμητικό από την άλλη το επάγγελμα του αστυνομικού. Φυσικά και εκεί σκέφτεσαι: «Μα γιατί να είναι υποτιμητικό ένα επάγγελμα που προστατεύει τον πολίτη»;
Απάντηση: «Μα είναι όλοι διεφθαρμένοι, τα παίρνουν, δέρνουν χωρίς λόγο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους και κατέληξαν μπάτσοι» κλπ
Εκτός από το ότι προφανώς δεν είναι αληθές (είμαι σίγουρος πως όλοι έχουμε γνωρίσει μπάτσους σωστούς) το point μου είναι πως το αν θεωρείται κάτι υποτιμητικό εξαρτάται για την εικόνα που έχουμε γι αυτό.
Για την  πλειονότητα λοιπόν των εκδιδόμενων γυναικών, τι εικόνα έχετε σχηματίσει; Πως είναι κάποιες γυναίκες αφιερωμένες πχ στην παροχή απόλαυσης στους άνδρες (ακούγεται ωραίο & ουδέτερο, έτσι;) ή πως κάνουν κάτι που θα προτιμούσαν να μην το έκαναν (δεν μιλάω για trafficking) σαν να λέμε «κολυμπάω στα σκατά, κλείνω τη μύτη και μετά από λίγο το συνηθίζω»; Και οι ίδιες θεωρώ πως το βλέπουν υποτιμητικό.
Οι ίδιοι που λέτε πως δεν σας πειράζει, τι γνώμη έχετε για το sex; το θεωρείτε κάτι το αυστηρώς προσωπικό ή κάτι που δεν τρέχει και τίποτα, είναι σαν να κάνουμε μια χειραψία, ή σαν να σου κάνει πχ μασάζ μία (ή ένας) αισθητικός; Αν ναι, μπορείτε προφανώς να διαχωρίσετε το sex από τον έρωτα (ή τέλος πάντων οποιαδήποτε συναισθηματική δέσμευση) και φυσικά δεν θα σας πείραζε η κοπέλα/γυναίκα σας να κάνει sex με άλλους γιατί «σιγά το πράμα, απλά μια παροχή ευχαρίστησης είναι»

Ενδεχομένως εάν είχα μεγαλώσει σε άλλη χώρα/εποχή/κοινωνία να το έβλεπα έτσι, αλλά δεν έχω.
Προς το παρόν το βλέπω όπως το βλέπει ο οποιοσδήποτε δυτικός πολίτης (μάλλον και ανατολικός και βόρειος και νότιος, δεν έχω ιδία αντίληψη για το αν σε κάποιες κοινωνίες αντιμετωπίζεται ως «φυσιολογικό» επάγγελμα, αλλά και αν υπάρχουν είναι ελάχιστες.)
Σέβομαι ως ανθρώπους τις κοπέλες που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά ναι στα μάτια μου πέφτουν όταν την κάνουν.

Υ.Γ. Όχι δεν είμαι τέλειος, ούτε παράδειγμα ηθικής, ανθρώπινο είναι
(αυτή είναι απάντηση στην ερώτηση που θα ακολουθήσει : «αφού το θεωρείς υποτιμητικό, γιατί πας μαζί τους;»)

φιλε τα λες πολυ σωστα,μονο ενα πραγμα θα πω που μου ειχε πει μια πουτανα

μου ειχε πει λοιπον οτι
''ναι αυτο που κανω ειναι το χειροτερο επαγγελμα,αλλα ολοι αυτοι που ερχονται με θεωρουν ποιο κυρια τωρα παρα οταν επλενα σκαλες΄΄

φαντασου μονο τι μαλακες υπαρχουν στην κοινωνια μας.. :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom