str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι η προκαταβολή του προστίμου έχει κριθεί κάποιες φορές ως αντισυνταγματική γιατί περιορίζει το δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας. Επομένως, εάν κάτι τέτοιο ισχύει, μηδέν εις το πηλίκον.
Μέχρι να βγει αμετάκλητη απόφαση, βράσε όρυζα.
Και τελικά το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι να πέσουν πρόστιμα, αλλά να ελεγχθεί η ακρίβεια.
Τα πολλά πρόστιμα, εκτός των άλλων, έχουν και ένα ακόμη επακόλουθο:οι τιμωρούμενοι, εφόσον τελικά κληθούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μεταφέρουν το κόστος τους στην κατανάλωση. Άρα τζίφος η υπόθεση.
Και στην τελική, ακόμη και αν δεχτώ ότι λειτουργεί αυτή η περιβόητη επιτροπή ανταγωνισμού, ποιος μπορεί να μου πει ότι εμπράκτως έχει επέλθει κάποια αισθητή στην τσέπη του συνολική μείωση τιμών; ή συνεχώς βάζουμε το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη;
Δηλαδή θέλεις να ελεγχθεί ή ακρίβεια χωρίς να επιβάλεται κάποια κύρωση σε αυτούς που την προκαλούν;
Και πώς θα γίνει αυτό; Με μεθόδους Κουλούρη;
Και τί λογική είναι αυτή "να μη ρίχνω πρόστιμα να μη μου κάνουν αντίποινα και αυξάνουν τις τιμές; "
Λίγο κατευναστική, δε βρίσκεις;
Σε όλο τον κόσμο, οι επιτροπές ανταγωνισμού ρίχνουν τσουχτερά πρόστιμα και κανείς από τους παραβάτες δεν τολμά να τα μετακυλίσει στον καταναλωτή διότι αυτός θα ψωνίζει από τους ανταγωνιστές του...
Και όπβς είπαμε, η επιβολή προστίμων ή η ανακριτικές ενέργειες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πληρώσουν κάποιοι τις ανομίες τους...
Έστω και μετά από καιρό.
Αντίθετα, η μη κίνηση οιασδήποτε διαδικασίας είναι αυτή που δημιουργεί στον άλλον την εντύπωση ότι ό,τι και να κάνει, δεν τρέχει τίποτα...