Νέα

Θα βγάλει παρέλαση ο Καραμανλής;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliaris1984
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 203
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Για να πληρωθεί ένα πρλοστιμο πρέπει πρώτα να μπει..
Και φυσικά υπάρχει και το δικαίωμα του θιγόμενου να προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη...Δεν μπορούμε να το καταργήσουμε αυτό...Ωστόσο, ακόμη και για να προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη, προκαταβάλει ένα ποσοστό του προστίμου - 20% νομίζω...
Επί κινέζου, η επιτροπή ανταγωνισμού υπολειτουργούσε και δεν επέβαλε καν πρόστιμα...
Όλως τυχαίως τότε γιγαντώθηκαν πολλά καρτέλ που σήμερα μας ταλανίζουν.
Φυσικά η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες στις ανεπάρκειες σημίτη 5 χρόνια μετά...
Το ότι επιτέλους λειτούργησε υποτυπωδώς η επιτροπή ανταγωνισμού είναι κάτι...
ουσιαστικα τιποτα δεν λειτουργησε και θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα στο πως υπολειτουργει σημερα η κατασταση. εχεις εναν διοικητη ατυνομικου τμηματος που πιεζει τους υφισταμενους να κοβουν πολλες κλησεις. γιατι αραγε το κανει για να μαζεψει λεφτα; οχι αγαπητε το κανει για να ερθουν ολοι αυτοι και να τον παρακαλεσουν να σβησει τις κλησεις και τις περισοτερες φορες αυτο κανει. δηλαδη τη κανει ουσιαστικα δημοσιες σχεσεις και εξασφαλιζει χαρες απο τους παραβατες. τη κανει λοιπον το κρατος κοβει υψηλα προστιμα που ποτε δεν πληρωνονται νταραβεριζεται με τις πολυεθνικες και καποιοι εξασφαλιζουν προνομοια καθε ειδους ;) αρα τη εκανε ουσιαστικα τιποτα γιαυτο και τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι ηταν επι σημιτη ;)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
ουσιαστικα τιποτα δεν λειτουργησε και θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα στο πως υπολειτουργει σημερα η κατασταση. εχεις εναν διοικητη ατυνομικου τμηματος που πιεζει τους υφισταμενους να κοβουν πολλες κλησεις. γιατι αραγε το κανει για να μαζεψει λεφτα; οχι αγαπητε το κανει για να ερθουν ολοι αυτοι και να τον παρακαλεσουν να σβησει τις κλησεις και τις περισοτερες φορες αυτο κανει. δηλαδη τη κανει ουσιαστικα δημοσιες σχεσεις και εξασφαλιζει χαρες απο τους παραβατες. τη κανει λοιπον το κρατος κοβει υψηλα προστιμα που ποτε δεν πληρωνονται νταραβεριζεται με τις πολυεθνικες και καποιοι εξασφαλιζουν προνομοια καθε ειδους ;) αρα τη εκανε ουσιαστικα τιποτα γιαυτο και τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι ηταν επι σημιτη ;)

Ναι...
Είναι γεγονός ότι επί σημίτη δεν τους έβαζαν πρόστιμα για να μην νταραβερίζονται μαζί τους...
Και ότι η επιβολή προστιμων προάγει τη διαφθορά...
Και φυσικά οι συλλήψεις που κάνει ένα ΑΤ είναι το ίδιο με τον έλεγχο των καρτέλ, που ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο κανόνας σε όλη την ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ (δες αντιμετώπιση microsoft και στις 2 πλευρές του ατλαντικού και την πλούσια νομολογία του ΔΕΚ)

Ευθυμήσαμε και σήμερα, να' σαι καλά ρε μπόντο...

Επισκέπτης
Ναι...
Είναι γεγονός ότι επί σημίτη δεν τους έβαζαν πρόστιμα για να μην νταραβερίζονται μαζί τους...
Και ότι η επιβολή προστιμων προάγει τη διαφθορά...
Και φυσικά οι συλλήψεις που κάνει ένα ΑΤ είναι το ίδιο με τον έλεγχο των καρτέλ, που ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο κανόνας σε όλη την ΕΕ αλλά και στις ΗΠΑ (δες αντιμετώπιση microsoft και στις 2 πλευρές του ατλαντικού και την πλούσια νομολογία του ΔΕΚ)

Ευθυμήσαμε και σήμερα, να' σαι καλά ρε μπόντο...
η αληθεια ειναι οτι επι καραμανλη και τα προστιμα η κατασταση οπως λες τουλαχιστον μπαινουν προστιμα που ομως δεν πληρωνονται. παλι μας εκανε να γελασουμε οπως κανει και αυτη η κυβερνηση καθε μερα με αυτα που κανει αλλα και συμβαινουν. αποδραση παλαιοκωστα νο2 απο σημερα!!! σεμνα και ταπεινα για εξαντληση της τετραετιας για την ολοκληρωση και επανιδρυσης του κρατους!!!! συνεχισε κωστα να μας διασκεδαζεις μονο εσυ μπορεις.παλι γελασαμε και σημερα φιλε μου με αυτη τη κυβερνηση ενα ειναι σιγουρο δεν θα πληξουμε ποτε!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
η αληθεια ειναι οτι επι καραμανλη και τα προστιμα η κατασταση οπως λες τουλαχιστον μπαινουν προστιμα που ομως δεν πληρωνονται. παλι μας εκανε να γελασουμε οπως κανει και αυτη η κυβερνηση καθε μερα με αυτα που κανει αλλα και συμβαινουν. αποδραση παλαιοκωστα νο2 απο σημερα!!! σεμνα και ταπεινα για εξαντληση της τετραετιας για την ολοκληρωση και επανιδρυσης του κρατους!!!! συνεχισε κωστα να μας διασκεδαζεις μονο εσυ μπορεις.παλι γελασαμε και σημερα φιλε μου με αυτη τη κυβερνηση ενα ειναι σιγουρο δεν θα πληξουμε ποτε!!!

Κάτι ομαδικές αποδράσεις από Κορυδαλλό και Κέρκυρα τις ξεχνάς μου φαίνεται...Που φεύγαν 50-50 από την πόρτα...

Επισκέπτης
Κάτι ομαδικές αποδράσεις από Κορυδαλλό και Κέρκυρα τις ξεχνάς μου φαίνεται...Που φεύγαν 50-50 από την πόρτα...
χαχαχα το περιμενα μονο που δεν ειναι το ιδιο φιλε μου. δυο φορες ο ιδιοα ανθρωπος στο ιδιο μερος με τον ιδιο τροπο. πες μου αυτο το εχεις δει ποτε σε ταινια;ουτε επιστημονικης φαντασιας μονο εδω γινονται και με τους ιδιους κυβερνοντες!!! αλλα ξερω μεμονομενο περιστατικο!!!!!!!!!!! γελασαμε να εισαι καλα!!!!!!

i_am_back

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
16
χαχαχα το περιμενα μονο που δεν ειναι το ιδιο φιλε μου. δυο φορες ο ιδιοα ανθρωπος στο ιδιο μερος με τον ιδιο τροπο. πες μου αυτο το εχεις δει ποτε σε ταινια;ουτε επιστημονικης φαντασιας μονο εδω γινονται και με τους ιδιους κυβερνοντες!!! αλλα ξερω μεμονομενο περιστατικο!!!!!!!!!!! γελασαμε να εισαι καλα!!!!!!

Ότι πείς αγόρι μου....

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
H Επιτροπή Ανταγωνισμού
είναι το όργανο, το οποίο έχει ως αρμοδιότητα την εφαρμογή του ν. 703/77 "Περί Ελέγχου των Μονοπωλίων και Ολιγοπωλίων και Προστασίας του Ελεύθερου Ανταγωνισμού".
Με τον ν. 2996/95 η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέκτησε τη μορφή ανεξάρτητης αρχής με διοικητική αυτοτέλεια, ενώ με τον ν. 2837/2005, απέκτησε και οικονομική αυτοτέλεια. Τέλος, με τον ν. 3373/2005 η Επιτροπή Ανταγωνισμού απέκτησε διακεκριμένη νομική προσωπικότητα που της επιτρέπει να παρίσταται αυτοτελώς σε κάθε είδους δίκες που έχουν ως αντικείμενο πράξεις ή παραλήψεις της, ενώ παράλληλα της αναγνωρίστηκε αρμοδιότητα κανονιστικής παρέμβασης σε κλάδους της οικονομίας (άρθρο 5 ν. 703/77). Επί πλέον διευρύνθηκαν οι ελεγκτικές της εξουσίες όπως διευρυνθήκαν και οι αρμοδιότητες της στην εφαρμογή των κοινοτικών κανόνων ανταγωνισμού, συμφώνως προς τις διατάξεις του Κανονισμού 1/2003.

:bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick:

i_am_back

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
16
Εδώ το κράτος έχει βαρέσει διάλυση και οι απολογητές του Κωστάκι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά επειδή ''λειτουργεί'' η ...επιτροπή ανταγωνισμού.
:jerking:

Τίποτα δεν λειτουργεί φίλε μου...εδώ και 30 χρόνια περίπου...ένα απέραντο μπουρδέλο...ανεξαρτήτος κυβέρνησης!!! :S :S :S

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εδώ το κράτος έχει βαρέσει διάλυση και οι απολογητές του Κωστάκι προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά επειδή ''λειτουργεί'' η ...επιτροπή ανταγωνισμού.
:jerking:

Ευτυχώς τα παπαγαλάκια του Γκιόργκο μας γεμίζουν με ελπίδα και αισιοδοξία για το λαμπρό μέλλον που έρχεται...

Και μιας και μιλάμε για ελπίδα, έμαθε κανείς αν έπεσε καμια καμπάνα για το Mall- το υπέρτατο πασοκούργημα;
Κάτι ακούγεται ότι ο πρώην δήμαρχος αμαρούσίου εισέπραξε δώδεκα μηνάκια αλλά δεν το έχω διασταυρώσει...
Τα ΜΜΕ μέχρις στιγμής έχουν κάνει τουμπεκί για το ζήτημα...

ΒΡΑΣΙΔΑΣ2

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2006
Like
1
Πόντοι
16
Στο χερι του Καραμανλη ειναι να βγαλει παρελαση...ας κανει εκλογες μετα.

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Πάντως ο Καραμανλής όσο και να θέλει να ηρεμήσουν τα πράγματα όλο και κάτι γίνεται δεν το θέλει η καρέκλα του προθυπουργού όσο και να επιμένει!!! :2funny: :2funny: :2funny:
Υ.Γ.Πόσο να αντέξει αυτή η δύσμιρη η καρέκλα την χοντροκολάρα του!!! :grin:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Πάντως ο Καραμανλής όσο και να θέλει να ηρεμήσουν τα πράγματα όλο και κάτι γίνεται δεν το θέλει η καρέκλα του προθυπουργού όσο και να επιμένει!!! :2funny: :2funny: :2funny:
Υ.Γ.Πόσο να αντέξει αυτή η δύσμιρη η καρέκλα την χοντροκολάρα του!!! :grin:

για λιγο ακομα τυπε μου
ερχεται η ντορα και θα τα σαρωσει ολα

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Για να πληρωθεί ένα πρλοστιμο πρέπει πρώτα να μπει..
Και φυσικά υπάρχει και το δικαίωμα του θιγόμενου να προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη...Δεν μπορούμε να το καταργήσουμε αυτό...Ωστόσο, ακόμη και για να προσφύγει στη διοικητική δικαιοσύνη, προκαταβάλει ένα ποσοστό του προστίμου - 20% νομίζω...
Επί κινέζου, η επιτροπή ανταγωνισμού υπολειτουργούσε και δεν επέβαλε καν πρόστιμα...
Όλως τυχαίως τότε γιγαντώθηκαν πολλά καρτέλ που σήμερα μας ταλανίζουν.
Φυσικά η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες στις ανεπάρκειες σημίτη 5 χρόνια μετά...
Το ότι επιτέλους λειτούργησε υποτυπωδώς η επιτροπή ανταγωνισμού είναι κάτι...
Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι η προκαταβολή του προστίμου έχει κριθεί κάποιες φορές ως αντισυνταγματική γιατί περιορίζει το δικαίωμα παροχής δικαστικής προστασίας. Επομένως, εάν κάτι τέτοιο ισχύει, μηδέν εις το πηλίκον.
Μέχρι να βγει αμετάκλητη απόφαση, βράσε όρυζα.
Και τελικά το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι να πέσουν πρόστιμα, αλλά να ελεγχθεί η ακρίβεια.
Τα πολλά πρόστιμα, εκτός των άλλων, έχουν και ένα ακόμη επακόλουθο:οι τιμωρούμενοι, εφόσον τελικά κληθούν να τα πληρώσουν από την τσέπη τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μεταφέρουν το κόστος τους στην κατανάλωση. Άρα τζίφος η υπόθεση.
Και στην τελική, ακόμη και αν δεχτώ ότι λειτουργεί αυτή η περιβόητη επιτροπή ανταγωνισμού, ποιος μπορεί να μου πει ότι εμπράκτως έχει επέλθει κάποια αισθητή στην τσέπη του συνολική μείωση τιμών; ή συνεχώς βάζουμε το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Εάν ήμουν επιθεωρησιογράφος φίλε bodos οφείλω να ομολογήσω ότι θα είχα ανεξάντλητες πηγές για να διασκεδάζω το κοινό με τους παρόντες κυβερνώντες. Και συμφωνώ με την εξάντληση της τετραετίας, μη μας μείνει το γέλιο στη μέση, να είναι καλά και να μας κάνουν να γελάμε οι άνθρωποι!!!!!!!!!!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom