Νέα

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LION7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 350
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.836
Πόντοι
25.186
Ειδα ενα βιντεο με εναν πρώην Αρεοπαγιτη τον Γεωργιο Αποστολάκη.
μελος της ΝΙΚΗΣ
Ο δικαστης αυτός ηταν που εριξε ισόβια στον Παπαγεωργοπουλο.

Ελεγε οτι και Ελβετοι και Αγγλοι δεν εχουν ταυτότητες,παρα μονο διαβατηρια.
Στην Αγγλία ειπε πηγανε να βγαλουνε πριν καμια 10 χρονια αλλά υπήρξαν αντιδράσεις.
Το γιατί ομως δεν εχουν αυτες οι χωρες ταυότητες και γιατι υπήρξαν αντιδρασεις δεν το ξεκαθαρισε με σαφηνεια.

Προφανως οι λογοι δεν θα εχουν καμια σχεση με τις δικές μας ψεκασμενες και τριτοκοσμικές θεωρίες.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.478
Πόντοι
8.846
Δηλαδή
.
Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης: αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρό και αδύναμο, το συγκρατεί· αν όμως πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο, σκίζει τον ιστό και φεύγει
Καλά τώρα, χαζά ευφηολογήματα....

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.708
Πόντοι
6.166
Οι υποχρεώσεις δεν είναι "κατ επιλογήν". Όταν επιλέγεις κάτι, δεν είναι υποχρέωση. Υποχρέωση είναι κάτι που το κάνεις, θές και δε θές.
Το οτι υπάρχουν γύφτοι και λαμόγια χωρίς ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτότητα, δεν είναι απόδειξη μιας προαιρετικής κατάστασης. Είναι πρόβλημα που επιβάλλεται να λυθεί. Όχι για να μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Για να μη μπορέσει να αποφύγει να πληξρώσει φόρο, για να μη μπορεί να αποφύγει να πληρώσει τυχόν πρόστιμα, για να μη μπορεί να εγκληματεί χωρίς επιπτώσεις. Αλλιώς, μάντεψε ποια είναι η άλλη επιλογή....
Μη μπορόντας να βρεί ποιός είναι ο γύφτος που έχει ένα φέσι 50-100 χιλιάρικα, μη μπορόντας να βρεί συγγενείς να στριμώξει, μη μπορόντας να έχει στοιχεία για να στείλει τους μπάτσους να τον συλλάβουν, θα στραφεί στους υπόλοιπους απο εμάς, όλους εμάς που "σεβαστήκαμε σα δημοκράτες" την "επιλογή του" και θα μας φορτώσει το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα για να μαζέψει τα φράγκα και να καλύψει τα σπασμένα.
Από την στιγμή η ταυτοποίηση γίνεται και με την παλιά ταυτότητα δεν υπάρχει θέμα.Το πρόβλημα είναι στον κάτοχό που δεν θα μπορεί να ταξιδέψει εξωτερικό.Τωρα αν το κάνει το κράτος υποχρεωτικό να έχουν νέες ταυτότητες εκεί θα πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα να έχει την παλιά με την επίπτωση που γράψαμε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Οι κλέφτες και οι αμαρτωλοί ανέβηκαν καποτε στα βουνά και έφεραν την ελευθερία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται να ξες
Μωρέ καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο! Αλλά εδώ είναι ανόητο ρε συ! Δηλαδή να φανταστείς έχω έναν συνάδερφο ψεκασμένο ζωντόβολο στη δουλειά που ενώ έχει κάρτα αναλήψεων, κινητο Iphone 14 και άλλα καλά της τεχνολογίας και μου επικαλείται τους "πατερες" της εκκλησίας για το ότι είναι αμαρτία κάποιος να πάρει τη νέα ταυτότητα. Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω κανονική.
Ο τύπος μέσα στα τατουάζ εν τω μεταξύ. Ο καλός χριστιανός...χαχα που όλο βρίζει και άλλα τέτοια ωραία.
Φυσικά πάντα και παντού μιλάει για πατρίδες θρησκείες και οικογένειες αλλά ο ίδιος κοντευει τα 50 και παιδιά δεν θελει...
Μιλάμε για γελοία πράγματα τώρα...
Και δεν λέμε να τρώμε αμάσητα όλοι αυτη τη γελοία woke culture που θέλουν να μας πλασάρουν με τα 166 φύλα που λέει το BBC αλλά όχι και να είμαστε ψεκασμένοι....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Από την στιγμή η ταυτοποίηση γίνεται και με την παλιά ταυτότητα δεν υπάρχει θέμα.Το πρόβλημα είναι στον κάτοχό που δεν θα μπορεί να ταξιδέψει εξωτερικό.Τωρα αν το κάνει το κράτος υποχρεωτικό να έχουν νέες ταυτότητες εκεί θα πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμα να έχει την παλιά με την επίπτωση που γράψαμε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει.
Κανονικά θα ήθελα να το κάνει καραυποχρεωτικό ώστε οι ψεκασμένοι δήθεν αφυπνισμένοι να πάν εκουβά. Ν μαην μπορουν να σταθούν στην κοινωνία.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
Τραβά πολύ αυτό το πινγκ πόνγκ του τι πρακτικά πρέπει να ισχύει με το τι θεωρητικά θα μπορούσε να έπρεπε να ισχύει.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, τώρα που μιλάμε, που έχουν ταυτότητα ηλικίας μεγαλύτερης απο τους μισούς εδώ μέσα, με φωτογραφία πάνω που τους δείχνει στα 17, ή 18, και τώρα είναι 60... αν εσύ πιστεύεις οτι γίνεται αυτοί να αναγνωρίζονται απο το παλιό τους δελτίο ταυτότητας, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Με την ίδια λογική, και μιας και δε σου ζητάνε να δώσεις αποτύπωμα για να γίνει έλεγχος δακτυλικού αποτυπώματος πουθενά, μπορείς να πάρεις την ταυτότητα ενός που έχει το περίπου ίδιο ύψος με εσένα και ένα παρόμοιο χρώμα στα μάτια, να βάψεις το μαλλί σου να ταιριάζει αν χρειάζεται, και να κάνεις ότι σκατά θέλεις στο όνομα του κακομοίρη, που παίζει να πάει φυλακή για τα δικά σου κερατιάτικα.
Πρόσεξε, δε λέω οτι είναι κάτι το εύκολο ή συχνό φαινόμενο, αλλά δεν είναι αι ΤΟΣΟ δύσκολο να γίνει, και, παίζει να έχει ήδη συμβεί κάμποσες φορές, απλά να μην φτάνει στα πρώτα θέματα ειδήσεων

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.708
Πόντοι
6.166
Μωρέ καταλαβαίνω τι λες και έχεις δίκιο! Αλλά εδώ είναι ανόητο ρε συ! Δηλαδή να φανταστείς έχω έναν συνάδερφο ψεκασμένο ζωντόβολο στη δουλειά που ενώ έχει κάρτα αναλήψεων, κινητο Iphone 14 και άλλα καλά της τεχνολογίας και μου επικαλείται τους "πατερες" της εκκλησίας για το ότι είναι αμαρτία κάποιος να πάρει τη νέα ταυτότητα. Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω κανονική.
Ο τύπος μέσα στα τατουάζ εν τω μεταξύ. Ο καλός χριστιανός...χαχα που όλο βρίζει και άλλα τέτοια ωραία.
Φυσικά πάντα και παντού μιλάει για πατρίδες θρησκείες και οικογένειες αλλά ο ίδιος κοντευει τα 50 και παιδιά δεν θελει...
Μιλάμε για γελοία πράγματα τώρα...
Και δεν λέμε να τρώμε αμάσητα όλοι αυτη τη γελοία woke culture που θέλουν να μας πλασάρουν με τα 166 φύλα που λέει το BBC αλλά όχι και να είμαστε ψεκασμένοι....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κανονικά θα ήθελα να το κάνει καραυποχρεωτικό ώστε οι ψεκασμένοι δήθεν αφυπνισμένοι να πάν εκουβά. Ν μαην μπορουν να σταθούν στην κοινωνία.
Εμένα το πρόβλημα μου πραγματικά ξέρεις ποιο είναι τυπε . Ότι εμένα μου ρίχνει η εφορία ένα πρόστιμο σαράντα χιλιάρικα και ο άλλος δες λαθρο γύφτοι δικηγόροι κλπ δουλεύει αδηλωτα χωρίς να τον αγγίξουν .

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.247
Πόντοι
2.356
Εμένα το πρόβλημα μου πραγματικά ξέρεις ποιο είναι τυπε . Ότι εμένα μου ρίχνει η εφορία ένα πρόστιμο σαράντα χιλιάρικα και ο άλλος δες λαθρο γύφτοι δικηγόροι κλπ δουλεύει αδηλωτα χωρίς να τον αγγίξουν .
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα δυστυχώς - δεν τους αγγίζει τίποτα.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.478
Πόντοι
8.846

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.708
Πόντοι
6.166
Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ιερή αγελάδα δυστυχώς - δεν τους αγγίζει τίποτα.
Ποιος την γαμαει την νέα ταυτότητα και ποιος θα την πάρει και αν την πάρει κλπ.Εδω καιγόμαστε και τρέχουμε με λογιστές να σβήσουμε την φωτιά .Γιατί είμαστε νόμιμοι με πιάνεις φατην στον κωλο τώρα τα παίρνουν εκεί που τους παίρνει απλα

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.860
Πόντοι
3.846
Ειδα ενα βιντεο με εναν πρώην Αρεοπαγιτη τον Γεωργιο Αποστολάκη.
μελος της ΝΙΚΗΣ
Ο δικαστης αυτός ηταν που εριξε ισόβια στον Παπαγεωργοπουλο.

Ελεγε οτι και Ελβετοι και Αγγλοι δεν εχουν ταυτότητες,παρα μονο διαβατηρια.
Στην Αγγλία ειπε πηγανε να βγαλουνε πριν καμια 10 χρονια αλλά υπήρξαν αντιδράσεις.
Το γιατί ομως δεν εχουν αυτες οι χωρες ταυότητες και γιατι υπήρξαν αντιδρασεις δεν το ξεκαθαρισε με σαφηνεια.

Προφανως οι λογοι δεν θα εχουν καμια σχεση με τις δικές μας ψεκασμενες και τριτοκοσμικές θεωρίες.
μαλακιες έλεγε.
Στανταρ έχουν ταυτότητες οι άγγλοι, όπως σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι.
Δεν γίνεται να έχεις μόνο διαβατήριο.
Μέσα στη χώρα σου θες ταυτότητα για τα περισσότερα πράγματα και είναι και πρακτικό γιατί είναι απλά μια μικρή κάρτα.
Γιατί να κουβαλάς το διαβατήριο που είναι σα βιβλιαράκι παντού;

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.823
Πόντοι
6.265
Τυποι οι Αμερικανοι εχουν να ζητησει να αλλαξουν οι ταυτοτητες (αν ψαξει λιγο καποιος αρθρα κλπ θα το βρει)

Αλλα κλασικα η κυβερνηση για να μην δειξει οτι ειναι πουτανακι που υπακουει οτι λεει το αφεντικο της παιζει στα μμε τους διαφορους βαρεμενους να λενε για τον αντιχριστο

Οποτε περναει αυτο που θελει αποπροσανατολιζοντας την κοινη γνωμη

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.836
Πόντοι
25.186
μαλακιες έλεγε.
Στανταρ έχουν ταυτότητες οι άγγλοι, όπως σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι.
Δεν γίνεται να έχεις μόνο διαβατήριο.
Μέσα στη χώρα σου θες ταυτότητα για τα περισσότερα πράγματα και είναι και πρακτικό γιατί είναι απλά μια μικρή κάρτα.
Γιατί να κουβαλάς το διαβατήριο που είναι σα βιβλιαράκι παντού;
Kι ομως για την Αγγλία ισχυει.
Εχουν λιγοι,προαιρετικά,δεν ξερω τι παιζει.Δεν ξερω πως ταυτοποιουνται.Νομιζω διπλωμα και διαβατηριο.
Στο λεω γιατι δουλεψα εκει 4 χρονια.Και το θυμαμαι.

A number of countries do not have national identity cards. These include Andorra, Australia, the Bahamas, Canada, Denmark, India (see below), Japan (see below), Kiribati, the Marshall Islands, Nauru, New Zealand, Palau, Samoa, Turkmenistan, Tuvalu, and the United Kingdom.

Φυσικά οι λογοι ειναι αλλοι,εννοειται.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.200
Πόντοι
2.356
Εγω βγαινω με το κινητο, και εχω ενσωματωμενα τα χαρτια μου (και πολλες φορες τα λεφτα μου) σε αυτο. Με βολευει, μου κανει την ζωη ευκολοτερη, πως να το πω;
Εσυ κουβαλα πατσαβουροχαρτα μαζι σου, δικαιωμα σου και κανεις δεν στο απαγορευει.
Φορα και τσαντακι μπανανα να σου τα κραταει μη τα χασεις :tooth: Αμα χασεις το διπλωμα σου, ετοιμασου να πληρωσεις και 70ευρω παραβολα ομως, για καθε φορα που το χανεις, ετσι; :wink:

Εγω λεω, ενα βημα τη φορα. Σημερα δεν χρειαζεσαι φυσικη ταυτοτητα για ολες τις συναλλαγες σου εντος ελλαδας, αυριο στην ευρωπη, μεθαυριο παγκοσμιως. Οι υπολοιπες χωρες εχουν πιστοποιημενη εφαρμογη με διαβατηριο/ταυτοτητα που να ισχυει στο εξωτερικο (και στην Ελλαδα); Δεν εχω δει πολλους τουριστες να σκανε μονο με ηλεκτρονικα χαρτια...
Πες τα τύπε.
Πάντως, το 2005 που είχα πάει Αυστραλία, όταν βγαίναμε έξω με τον θείο μου γελούσε που κουβαλούσα μαζί μου το διαβατήριο.
Μου έλεγε "βρε μαλάκα, τι το κουβαλάς; Αν θέλουν, μπορούν να βρουν τα πάντα για σένα και χωρίς αυτό"...

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.200
Πόντοι
2.356
Τυποι οι Αμερικανοι εχουν να ζητησει να αλλαξουν οι ταυτοτητες (αν ψαξει λιγο καποιος αρθρα κλπ θα το βρει)

Αλλα κλασικα η κυβερνηση για να μην δειξει οτι ειναι πουτανακι που υπακουει οτι λεει το αφεντικο της παιζει στα μμε τους διαφορους βαρεμενους να λενε για τον αντιχριστο

Οποτε περναει αυτο που θελει αποπροσανατολιζοντας την κοινη γνωμη
Δεν κολλάει το ένα με το άλλο. Πραγματικά όμως.
Όλοι ξέρουμε ποιος προωθεί την αλλαγή των ταυτοτήτων. Οι ΗΠΑ κυρίως .
Κι όλοι ξέρουμε επίσης ότι η Ελλάδα είναι το Ιράν της Ευρώπης (μαζί με την Ιρλανδία). Γεμάτη φονταμενταλιστές Χριστιανούς.
Αυτά τα δύο όμως είναι ΑΣΧΕΤΑ μεταξύ τους.

poytsoskampilo

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
407
Πόντοι
21
Εχω ξεχασει που εχω την ταυτοτητα και το διπλωμα με αυτη την εφαρμογη. wallet στο κινητο να πληρωνω, διπλωμα αδεια στο κινητο και δεν κουβαλαω τιποτα αλλο

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.823
Πόντοι
6.265
Τι ακριβως δεν κολλαει
Καπου δεν καταλαβαινεις κατι

Αντι να δειχνει ο ευαγγελατος πχ το θεμα στην πραγματικη διασταση που ειναι υπακοη στις εντολες των ηπα

παιζουν τους γραφικους που τα καναλια προμοταρουνε

Αρα αυτος που θα παει σε λιγο καιρο να παρει την νεα ταυτοτητα θα πιστευει οτι δεν θα ειναι το γιδι που υπακουει στις επιταγες των ηπα
Αλλα ο "προοδευτικος" που δεν πιστευει στις συνομωσιες για τα τσιπακια

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.535
Πόντοι
9.931
Τι λε ρε παιδι μου η κακες ΗΠΑ απαιτουν απο μια χωρα κωλοχανειο να αποκτήσει επιτέλους ενα σοβαρο εγγραφο ταυτοποίησης;; Ρε κακο που παθαμε!!!

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.823
Πόντοι
6.265
Επειδη μας αγαπανε και νοιάζονται για εμας προφανως ε τυπε?

Τι γλυκουληδες

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.535
Πόντοι
9.931
Επειδη μας αγαπανε και νοιάζονται για εμας προφανως ε τυπε?

Τι γλυκουληδες
Επειδη δεν γουστάρουν να σουλατσάρουν δεξια και αριστερά περίεργοι τυποι που εχουν στα χερια τους πλαστογραφημένες ελληνικές ταυτοτητες-κωλοχαρτα, για αυτο τυπε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom