Για να ξεμπερδεύουμε λίγο τα πράγματα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής:
Τα ξενοδοχεία στα θέρετρα της Ταϊλάνδης χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες
1. Τα guest friendy hotels χωρίς προυποθέσεις.
Στην Πατάγια το 60-70% των ξενοδοχείων και σχεδόν το σύνολο των guest houses και ενοικιαζόμενων δωματίων είναι guest friendly δηλαδή μπορείς να φέρεις όποια θέλεις στο δωμάτιο σου ή ακόμα και πάνω από μία. Το πολύ πολύ να κρατήσουν την ταυτότητα της κοπέλας στην reception και να της την επιστρέψουν με την έξοδο της, αρχειοθετώντας την σε ένα βιβλίο επισκεπτών που κρατάνε για κάθε στραβή που μπορεί να τύχει. Το ίδιο ισχύει και για ένα 50% των ξενοδοχείων της Bangkok ( τα περισσότερα στην περιοχή Sukhumvit όπου είναι σχεδόν όλα τα “αμαρτωλά” στέκια). Κάπου τόσο είναι και το ποσοστό στο Phuket στην low season. Η μόνη διαφορά σε σχέση με την πρωτεύουσα είναι ότι τα ξενοδοχεία του Phuket που είναι guest friendy είναι για πιο low budget τουρίστες. Ενώ στην Bangkok υπάρχουν πάνω από 100 πεντάστερα και τετράστερα καταλύματα που δέχονται κοπέλες στην Patong είναι ζήτημα να υπάρχουν 20-25.΄Εννοείται ότι βασική προυπόθεση να ισχύσουν όλα τα παραπάνω είναι ότι ο πελάτης έχει κλείσει δίκλινο δωμάτιο.
2. Τα guest friendy hotels με προυποθέσεις.
Πολλά ξενοδοχεία έχουν ως πολιτική να δέχονται νυχτερινές επισκέπτριες οι πελάτες τους αλλά αυτές δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν την μία για κάθε 24ωρο . Σε περίπτωση που έκατσε σε κάποιον ντουετάκι ή θέλει άλλη γκόμενα το πρωί και άλλη το βράδυ το ξενοδοχείο δεν αρνείται την είσοδο στην κοπέλα αλλά θα ενημερώσει τον πελάτη ότι θα τον χρεώσει για το επιπλέον άτομο . Η χρέωση μπορεί να ξεκινάει από 300 μπατάκια σε μικρά μπουτίκ hotels και να φτάνει τα 1500 σε μεγάλα πεντάστερα της Bkk. Τέτοιου είδους ξενοδοχεία υπάρχουν τόσο στην Παττάγια όσο και στο Πουκέτ και την πρωτεύουσα.
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και κάποια ξενοδοχεία που είναι εποχιακά guest friendly. Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο ειδικά στην Πατονγκ την low season που οι πελάτες είναι λίγοι και ο ανταγωνισμός τεράστιος ,μιας και μιλάμε για ένα θέρετρο με πάνω από χίλια καταλύματα , να μην κάνουν καμία χρέωση για τα κορίτσια γιατί φοβούνται μην μείνουν άδεια και στην high season να κοπανάνε πεντακοσάρικα και χιλιάρικα έξτρα γιατί ξέρουν ότι έτσι και αλλιώς θα έχουν πληρότητα.
3. Non guest friendly που δέχονται επισκέπτριες.
Στην περίπτωση αυτή τα ξενοδοχεία δέχονται γκομενίτσες για την διασκέδαση των πελατών αλλά χρεώνουν έξτρα για να μπορέσεις να τις πάρεις στο δωμάτιο . Η χρέωση ξεκινάει από τα 500 μπατ και φτάνει τα 1500. Το κολπάκι που χρησιμοποιούν για τον ισχυρισμό των πελατών ότι έχουν κλείσει δίκλινο και δικαιούνται επισκέπτη αφού διαμένουν μόνοι είναι ότι θα πρέπει να έχει γίνει check in με την κοπέλα . Εναλλακτικά δεν χρεώνουν την πρώτη και από δεύτερη και μετά πέφτει ο πέλεκυς. Για όσους έχουν το πουτανάκι τους μόνιμο κανένα πρόβλημα. Οι ισχυρισμοί περί δίκλινου κτλ πάνε περίπατο και σου προτάσσουν “ Είναι πολιτική του ξενοδοχείου και αυτή ακολουθούμε” με άλλα λόγια θα πληρώσεις μαλάκα θες δεν θες. Την έχω και εγώ πατήσει με αυτόν τον τρόπο αλλά ευτυχώς για δύο μέρες μόνο. Εννοείται ότι τσαμπουκάδες και μαγκιές δεν βγάζουν πουθενά. Την τακτική αυτή ακολουθούνε πολλά ξενοδοχεία στο Πουκέτ και όπως είναι αυτονόητο λίγα στην Παττάγια.
4. Non guest friendly hotels
Τα ξενοδοχεία αυτά δεν δέχονται κοπέλες για την διασκέδαση των πελατών. Δεν πα να έχεις κλείσεις δίκλινο, τρίκλινο σουίτα κτλ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση . Τελεία και παύλα. Είτε γιατί φιλοξενούν οικογένειες με μικρά παιδιά είτε δεν γουστάρουν τις κοπέλες , είτε είτε….. δεν περνάει καμία από την reception. Συνήθως μιλάμε για μεγάλα 4* και 5* resort ειδικά στο Πουκέτ. Πόσοι και πόσοι την έχουν πατήσει πληρώνουν τα κέρατα τους για κυριλέ ξενοδοχεία και αναγκάζονται να κλείνουν και δεύτερο δωμάτιο σε κανά φτηνό guest house για να πάρουν μια γκομενίτσα.
Για το λόγο αυτό όπως συζητάμε οι περισσότεροι γνώστες εδώ πέρα πριν κλείσουμε το ξενοδοχείο της επιλογής μας στέλνουμε email και ρωτάμε για την πολιτική τους. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να πληρώνεις νταβατζηλίκι ότι γουστάρουνε ( μπορεί γενικά να υπάρχουν και άλλες κρυφές χρεώσεις όπως το wifi, καθαριότητες κτλ) και τελικά η τιμή του δωματίου να γίνεται πολλαπλάσια από αυτές που διαφημίζουν στα sites ή υπολογίζει ο ανυποψίαστος πελάτης.
Τέλος να πούμε ότι η πλειοψηφία των ξενοδοχείων που προτείνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ελλάδας εννοείται ότι ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Ο νοών νοείται………