vonmakoulis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Σύντροφε ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου,Το ότι οι Κινέζοι για την ΝΑ Ασία και οι Κορεάτες για τις Φιλιππίνες είναι η κινητήρια δύναμη του τουρισμού, ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Μένει να δούμε αν θα γίνει το ίδιο με τους Ινδούς που είναι πολύ πιο σφιχτοχέρηδες από τους προηγούμενους δύο.
Πάντως με όσους ιδιοκτήτες gogo μίλησα, οι Ινδοί είναι ανεπιθύμητοι ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Δεν ξοδεύουν πολλά.
Οι Άραβες έχουν πλημμυρίσει την Μπανγκόκ εδώ και πολλά χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που κάποτε η Πατάγια γέμισε σε μια νύχτα από Ρώσους'
Κι αυτό που είδα δεν είχε καμία σχέση με την Μπανγκόκ που ξέρω. Το Soi Cowboy με ελάχιστες γυναίκες και πελάτες, η Νana παρατημένη κι ερημωμένη, τα μασατζίδικα άδεια. Νομίζω ότι η Μπανγκόκ σαν "ερωτικός" προορισμός τελειώνει σιγά σιγά.
Η ίδια η πόλη κάθε φορά φροντίζει να γίνεται όλο και πιο πολύ τουριστικός προορισμός, όλο και λιγότερο "σεξοτουριστικός".
Και η Πατάγια θα αλλάξει χαρακτήρα, αλλά θα συνεχίσει να είναι η Fun City της Ταιλάνδης. Πόσο fun; Δεν ξέρω.
Αλλά μπορεί σε καμιά 10ρια χρόνια η WS να έχει καταντήσει τόσο τουριστικό αξιοθέατο, όσο είναι η Πατπονγκ της σημερινής Μπανγκόκ.
ας καταθέσω και εγώ την άποψή μου.
Η Ταϋλάνδη άρχισε να αναπτύσεται τουριστικά στις αρχές της δεκαετίας του '60 από τους Αμερικάνους που ήθελαν να δημιουργήσουν "οάσεις¨διασκέδασης για τα στρατεύματα του Βιετνάμ. Το κόλπο έπιασε και τα νέα έφτασαν γρήγορα στην άλλη άκρη τoυ Ατλαντικού και άρχισε να γεμίζει η χώρα και από Ευρωπαίους τουρίστες (πλην Ελλήνων φυσικά που την ανεκάλυψαν μόλις πρόσφατα και εφόσον ανέβηκε το βιωτικό τους επίπεδο). Οι Γιαπωνέζοι , αφού έγιναν οικονομική υπερδύναμη άρχισαν τις ομαδικές σεξοεκστρατείες στη χώρα και με το χρήμα τους κατάφεραν και δημιούργησαν μικρές σεξοαποικίες που ακόμα και σήμερα είναι σχεδόν απλησίαστες από Ταϋλανδούς και φαρανγκς ( Στην Μπανκονκ κυκλοφορούν σεξοτουριστικοί οδηγοί αποκλειστικά στα γιαπωνέζικα. Αν τους περιεργαστήτε θα εκπλαγήτε από την ποιότητα , ποσότητα και ποικιλία των όσων προσφέρους -σε πανάκριβες όμως τιμές-).
Το φαινόμενο των Αράβων στη Νανα δεν πρέπει να μας εκπλήσει καθώς από πίσω υπάρχει η "μικρή Αραβία" η αποικία των αράβων από τις αρχές του ΄80.
Πάμε στο σήμερα. Είναι γεγονός ότι η άνοδος του βιωτικού επιπέδου έχει οδηγήσει και άλλους λαούς στον "παράδεισο". Ακόμη και στη Μολδαβία (η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης) έχω βρεί να διαφημίζουν εκδρομές στη χώρα. Ετσι κατ΄αρχάς Ασιάτες με υψηλότερο βιωτικό επίπεδο (Κορεάτες, Κινέζοι και Μαλαίσιοι στο Νότο), Ρώσσοι, Πολώνοί και προσφάτως Ινδοί άρχισαν να συρρέουν στη χώρα. Παρά τα όσα προβλήματα ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αυξάνει σταθερά και επειδή προσελκύει πλέον ΕΥΠΟΡΟΥΣ τριτοκοσμικούς τουρίστες είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για , αν όχι την εξάλειψη, αλλά για τον περιορισμό του σεξοτουρισμού σε αυστηρα περιχαρακωμένες γειτονίες στις πόλεις. Και φαίνεται να το πετυχαίνει. Οι Ευρωπαίοι(προσοχή Δύτικο-ευρωπαίοι, πλην Ανατολικών και Ελλήνων συμπεριλαμβανομένων) σεξο-τουρίστες (που πρώτοι πιάνουν τα μηνύματα) έχουν βρεί πλέον άλλους προορισμούς οικονομικότερους και ανεκτικότερους.
Σε πολύ λίγα χρόνια οι Δυτικο-Ευρωπαίοι στην Παττάγια θα είναι η μειοψηφία των τουριστών.
Στη Μπανκονκ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πάντα είχε και θα έχει τουρισμό και σεξοτουρισμό. Απλά μετατίθενται τα στέκια. Για αυτό το σοϊ καουμπόυ (πρώτη σεξογειτονια για φαρανγκς από το 1960) άρχισε να φθίνει. Υπάρχουν όμως πολλά μέρη που όμως για να τα ανακαλύψεις θέλει πολύ δουλειά και γνωριμίες με το ντόπιο πληθυσμό.
Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ που, τι, πόσο και πως γαμάνε οι Ταϋλανδοί ? Αν το ανακαλύψετε θα ξεχασετε τα πάντα.
sa wat dee-khrap