ετσι ειναι, λιγο που διαβασα το αρθρο ειναι αρκετα σωστο! (για μπανγκοκ μιλαω) νανα και ασοκ εχουν κρασαρει απο ινδους-αραβες (παντα ηταν η γειτονια τους βεβαια) αλλα εχει παραγινει πλεον! λιγο πιο πανω (ρατσαντα) στα μασατζιδικα της πλαμ γκαο και της χουει κουαν παρα πολλοι κινεζοι! κατω απο 55αρη φαλανγκ δυσκολα βλεπεις στη μπανγκοκ πλεον
Το ότι οι Κινέζοι για την ΝΑ Ασία και οι Κορεάτες για τις Φιλιππίνες είναι η κινητήρια δύναμη του τουρισμού, ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Μένει να δούμε αν θα γίνει το ίδιο με τους Ινδούς που είναι πολύ πιο σφιχτοχέρηδες από τους προηγούμενους δύο.
Πάντως με όσους ιδιοκτήτες gogo μίλησα, οι Ινδοί είναι ανεπιθύμητοι ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Δεν ξοδεύουν πολλά.
Οι Άραβες έχουν πλημμυρίσει την Μπανγκόκ εδώ και πολλά χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που κάποτε η Πατάγια γέμισε σε μια νύχτα από Ρώσους
Ήθελα να το γράψω, αλλά βαριόμουνα.
Μετά την Πατάγια φέτος κάθισα 8 μέρες στην Μπανγκόκ.
Κι αυτό που είδα δεν είχε καμία σχέση με την Μπανγκόκ που ξέρω. Το Soi Cowboy με ελάχιστες γυναίκες και πελάτες, η Νana παρατημένη κι ερημωμένη, τα μασατζίδικα άδεια. Νομίζω ότι η Μπανγκόκ σαν "ερωτικός" προορισμός τελειώνει σιγά σιγά.
Η ίδια η πόλη κάθε φορά φροντίζει να γίνεται όλο και πιο πολύ τουριστικός προορισμός, όλο και λιγότερο "σεξοτουριστικός".
Ήταν η πρώτη φορά που η Πατάγια εκτός από ποσότητα, είχε και την καλύτερη ποιότητα σε κορίτσια, με την εξαίρεσή του Rainbow 1 στην Νana.
Και η Πατάγια θα αλλάξει χαρακτήρα, αλλά θα συνεχίσει να είναι η Fun City της Ταιλάνδης. Πόσο fun; Δεν ξέρω.
Αλλά μπορεί σε καμιά 10ρια χρόνια η WS να έχει καταντήσει τόσο τουριστικό αξιοθέατο, όσο είναι η Πατπονγκ της σημερινής Μπανγκόκ.
Για όποιον ενδιαφέρεται, στην Μπανγκόκ έμεινα για πρώτη φορά στο the Dawin
.
Ωραίο ξενοδοχείο, 5 λεπτά ακριβώς από την Nana plaza, 8 από το Sky train, (μέσα από το soi 6), καινούργιο και πεντακάθαρο, τα δωμάτια λίγο μικρά αλλά για μένα μια χαρά και με μεγάλο μπάνιο, γρήγορο wifi, μικρή πισίνα και καλό φαί με λογικές τιμές. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το air con που "σημαδεύει" ένα κομμάτι του κρεβατιού και πρέπει να καθίσεις να ρυθμίσεις την ροή του αέρα.
Το έκλεισα μέσα από το Agoda και πλήρωσα 368€ για 9 διανυκτερεύσεις. Ακριβό για τα μέτρα της Πατάγια ίσως, αλλά πολύ λογικό για Μπανγκόκ, ειδικά με το Ευρώ στα 40Β.