Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
:thumbsup:

Απλώς, εναλλακτική για χορτοφάγους...

:smitten: :smitten:

γιγαντες φουρνου με αρωματικα χορτα

Υλικά:

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
750 γρ. αρωματικά χόρτα (πράσα, σπανάκι, λάπαθα, καυκαλίθρες, τσουκνίδες, άνηθος, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδάκια, κ.λ.π.)
1 φλυτζάνι πολτός ντομάτας
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τους γίγαντες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Ζεματάμε όλα τα χόρτα για 1 λεπτό σε κατσαρόλα με καπάκι, και την αφήνουμε κλειστή εκτός φωτιάς για λίγο. Απλώνουμε τους στραγγισμένους γίγαντες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα χόρτα με λίγο από το ζουμί τους, το λάδι και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ίσα ίσα το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μία ώρα.

:cum: :cum:
 

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
:smitten: :smitten:

γιγαντες φουρνου με αρωματικα χορτα

Υλικά:

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
750 γρ. αρωματικά χόρτα (πράσα, σπανάκι, λάπαθα, καυκαλίθρες, τσουκνίδες, άνηθος, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδάκια, κ.λ.π.)
1 φλυτζάνι πολτός ντομάτας
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τους γίγαντες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Ζεματάμε όλα τα χόρτα για 1 λεπτό σε κατσαρόλα με καπάκι, και την αφήνουμε κλειστή εκτός φωτιάς για λίγο. Απλώνουμε τους στραγγισμένους γίγαντες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα χόρτα με λίγο από το ζουμί τους, το λάδι και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ίσα ίσα το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μία ώρα.

:cum: :cum:

Και μετάααααααααααα  :badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair:
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
:smitten: :smitten:

γιγαντες φουρνου με αρωματικα χορτα

Υλικά:

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
750 γρ. αρωματικά χόρτα (πράσα, σπανάκι, λάπαθα, καυκαλίθρες, τσουκνίδες, άνηθος, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδάκια, κ.λ.π.)
1 φλυτζάνι πολτός ντομάτας
3/4 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τους γίγαντες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, πλένουμε και κόβουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Ζεματάμε όλα τα χόρτα για 1 λεπτό σε κατσαρόλα με καπάκι, και την αφήνουμε κλειστή εκτός φωτιάς για λίγο. Απλώνουμε τους στραγγισμένους γίγαντες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα χόρτα με λίγο από το ζουμί τους, το λάδι και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Τα υγρά πρέπει να σκεπάζουν ίσα ίσα το φαγητό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για μία ώρα.

:cum: :cum:
πωπω φανταζομαι τον ηχο και την μυρωδια απο τις πορδες :2funny:
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Και μετάααααααααααα   :badair: :badair: :badair: :badair: :badair: :badair:

σουτ! :grin:

τζατζικι απο αβοκαντο

3-4 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)
1 αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες(ανάλογα με το πόσο το αντέχει ο καθένας  
πολύ μικρή ποσότητα ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς (εντελώς προαιρετικό )
αλάτι
λάδι
λεμόνι

Αφού ξεφλουδίσουμε τα αβοκάντο και βγάλουμε τα κουκούτσια, ψιλοκόβουμε τα  
φρούτα και τα ρίχνουμε στο multi. τα χτυπάμε περιοδικά μέχρι να γίνουν μία  
παχύρευστη κρέμα. Στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μέσα σ'ένα μεγάλο μπωλ ή
λεκανίτσα όπου προσθέτουμε το σκόρδο, το αγγούρι, την πιπεριά, αλάτι, λάδι, και  
λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε οτι το ελαιολαδο απορροφάται από την  
κρέμα του αβοκάντο και στο τέλος εξαφανίζεται...


Γαμαει!!
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
σουτ! :grin:

τζατζικι απο αβοκαντο

3-4 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)
1 αγγούρι τριμμένο και στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες(ανάλογα με το πόσο το αντέχει ο καθένας  
πολύ μικρή ποσότητα ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς (εντελώς προαιρετικό )
αλάτι
λάδι
λεμόνι

Αφού ξεφλουδίσουμε τα αβοκάντο και βγάλουμε τα κουκούτσια, ψιλοκόβουμε τα  
φρούτα και τα ρίχνουμε στο multi. τα χτυπάμε περιοδικά μέχρι να γίνουν μία  
παχύρευστη κρέμα. Στη συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα μέσα σ'ένα μεγάλο μπωλ ή
λεκανίτσα όπου προσθέτουμε το σκόρδο, το αγγούρι, την πιπεριά, αλάτι, λάδι, και  
λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε οτι το ελαιολαδο απορροφάται από την  
κρέμα του αβοκάντο και στο τέλος εξαφανίζεται...


Γαμαει!!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
ταρτες σκορδαλιας
λαδι
σκορδο
αλατι
πουρες
ετοιμες βασεις ταρτας
χτυπαμε μεσα στο γουδοχερι τα υλικα για την σκορδαλια
οταν το μιγμα εχει πηξει το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει επειτα απο μια ωρα γαρνορουμε τις βασεις ταρτας με σκορδαλια και διακοσμουμε απο πανω με ελιες αγγουρακι καροτακι η αν θελουμε να κανουμε κατι το εξωτικο βαζουμε ροδελες ανανα αβοκαντο καρυδα η σταφυλια.
καλη ορεξη :2funny:
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
τιποτα πιο ερωτικο δεν εχεις
πχ τζατζικι με φραουλες :2funny: :2funny:

θες αφροδισιακα για να καυλωνεις εσυυυ? :birdman:

λαζανια με λαχανικα και τοφου

Υλικά

Ένα πακέτο λαζάνια από σκληρό αλεύρι (ή από αλεύρι με σπανάκι)
Επιλογή από: σέλινο, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, μανιτάρια, καρότα, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, ντομάτες.
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα βιολογικά
20 γραμμάρια τόφου μαλακό
κρεμμύδια, σκόρδο
Μπαχαρικά: πιπέρι μαύρο, κάρυ, μοσχοκάρυδο
Ρίγανη, βασιλικός

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτετε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τα ντοματάκια με το ζουμί τους και την ρίγανη και τον βασιλικό. Το μείγμα πρέπει να έχει λίγο ζουμί, αλλιώς προσθέτετε λίγο νερό. Χτυπάτε το τόφου με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ, και προσθέτετε το ¼ του στο μείγμα. Σε ένα ταψί απλώνετε μία στρώση από το μείγμα των λαχανικών, μετά το καλύπτετε με δύο στρώσεις λαζάνια (τα οποία έχετε βράσει σε νερό μέχρι να γίνουν σχεδόν έτοιμα). Συνεχίζετε με μία άλλη στρώση από τα λαχανικά και άλλες δύο στρώσεις λαζάνια . Καλύπτετε τα λαζάνια με το υπόλοιπο τόφου το οποίο έχετε αναμίξει με λίγο γάλα ρυζιού ή σόγιας και καλύπτετε το μείγμα με ψίχουλα από ψωμί πολύσπορο ή νιφάδες βρώμης. Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο γύρω στους 170 –200 βαθμούς για περίπου 45 –60 λεπτά.

:tits2: :tits2: :tits2:
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
θες αφροδισιακα για να καυλωνεις εσυυυ? :birdman:

λαζανια με λαχανικα και τοφου

Υλικά

Ένα πακέτο λαζάνια από σκληρό αλεύρι (ή από αλεύρι με σπανάκι)
Επιλογή από: σέλινο, κολοκύθια, μελιτζάνες, πατάτες, μανιτάρια, καρότα, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, ντομάτες.
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα βιολογικά
20 γραμμάρια τόφου μαλακό
κρεμμύδια, σκόρδο
Μπαχαρικά: πιπέρι μαύρο, κάρυ, μοσχοκάρυδο
Ρίγανη, βασιλικός

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε ελαφρά τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτετε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τα ντοματάκια με το ζουμί τους και την ρίγανη και τον βασιλικό. Το μείγμα πρέπει να έχει λίγο ζουμί, αλλιώς προσθέτετε λίγο νερό. Χτυπάτε το τόφου με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ, και προσθέτετε το ¼ του στο μείγμα. Σε ένα ταψί απλώνετε μία στρώση από το μείγμα των λαχανικών, μετά το καλύπτετε με δύο στρώσεις λαζάνια (τα οποία έχετε βράσει σε νερό μέχρι να γίνουν σχεδόν έτοιμα). Συνεχίζετε με μία άλλη στρώση από τα λαχανικά και άλλες δύο στρώσεις λαζάνια . Καλύπτετε τα λαζάνια με το υπόλοιπο τόφου το οποίο έχετε αναμίξει με λίγο γάλα ρυζιού ή σόγιας και καλύπτετε το μείγμα με ψίχουλα από ψωμί πολύσπορο ή νιφάδες βρώμης. Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο γύρω στους 170 –200 βαθμούς για περίπου 45 –60 λεπτά.

:tits2: :tits2: :tits2:
μας την λες απ'εξω απ'εξω αλλα δεν μου  χρειαζεται και ουτε προκειτε να το μαθεις ποτε  :birdman:αλλα και με τα φαγητα που φτιαχνεις μελατο θα μου τον εκανες :2funny:
 

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Μηνύματα
44.793
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Μια ερωτηση.....Χυνει το καβλωμενο στομαχι??????????
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
μας την λες απ'εξω απ'εξω αλλα δεν μου  χρειαζεται και ουτε προκειτε να το μαθεις ποτε  :birdman:αλλα και με τα φαγητα που φτιαχνεις μελατο θα μου τον εκανες :2funny:

ωωωω
ωωωωωωω
επιθεση ftw :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
γαμιεστε. Και καλα τα μαγειρευεται αυτα? Συνταγες απο το νετ υπαρχουν χιλιαδες ------ >στο νετ. Καμια δικη σας χαραμοφαηδες εχετε? :s&m_2:
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.685
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
γαμιεστε. Και καλα τα μαγειρευεται αυτα? Συνταγες απο το νετ υπαρχουν χιλιαδες στο νετ. Καμια δικη σας χαραμοφαηδες εχετε? :s&m_2:
βλεπουμε και σενα χαροπη νοικοκυρα ουτε μια συνταγη δεν εχεις δωσει ουτε καν για τσιπριακο χαλουμιν :grin:
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
γαμιεστε. Και καλα τα μαγειρευεται αυτα? Συνταγες απο το νετ υπαρχουν χιλιαδες ------ >στο νετ. Καμια δικη σας χαραμοφαηδες εχετε? :s&m_2:

μα απο το νετ παιρνω τις συνταγες..
ε τι να βαλω? πως κανω τις φακες/αρακα/φασολακια/μπριαμ/γιαχνη/φασολαδα/γεμιστα(αν και οποτε) ?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom