Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Μηνύματα
44.793
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
μα απο το νετ παιρνω τις συνταγες..
ε τι να βαλω? πως κανω τις φακες/αρακα/φασολακια/μπριαμ/γιαχνη/φασολαδα/γεμιστα(αν και οποτε) ?

Ντελιβερυ........σιγουρα πραματα
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
γαμιεστε. Και καλα τα μαγειρευεται αυτα? Συνταγες απο το νετ υπαρχουν χιλιαδες ------ >στο νετ. Καμια δικη σας χαραμοφαηδες εχετε? :s&m_2:
εχω μια :birdman:

ομελετα αλα τζιελ....

χτυπας δυο τρια αυγα αναλογα.....βαζεις λαδι στο τηγανι.....αλατιζεις,πιπερωνεις τα ριχνεις στο τηγανι και τριβεις φετα και κασερι σε κομμματια....ανακατεβεις συνεχως να μην μενει σαν κλασικη ομελετα....αμα ηθελες ας εβαζες και πιπερια....παει και λουκανικακι ψιλοκομμενο....σερβιρεται ζεστη για πρωινο με μπεικον διπλα που θα το τηγανισεις ομως χωρια και φασολια ψιλα κονσερβα που θα τα περασεις λιγο απο τα μικροκυματα...

αν εισαι καφρος πινεις μαζι και κοκα κολα.....

αν βαριεσαι υπαρχει και εναλλακτικη λυση για δυνατο πρωινο...μια διπλη μεριδα μπουγατσα με τυρι απο σερραικης προελευσης μπουγατσά :grin: :grin: :grin: :birdman:
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.678
Κριτικές
31
Like
13.300
Πόντοι
5.097
χαλβας(οχι εγω)
1 κούπα λάδι
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Κανέλα (1 ξύλο)
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα (ξύλο), το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Κρατάμε το σιρόπι ζεστό. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας τα αμύγδαλα. Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το σιρόπι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα με το χαλβά και τον αφήνουμε 5 λεπτά. Τον ρίχνουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Μια φορα το χρονο μονο????????? Γι αυτο ρε γμτ εχουνε μεγαλεs προικεs!!!!!

οχι ρε! απλα τοτε ειναι Η μεγαλη καυλα και περιμενω :rockon:

παραγγελνω συχνα, δεν εχουν παραπονο :cheesy:
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Χαλβάς Φαρσάλων ή παζαριώτικος



Τα Φάρσαλα ξεχώριζαν από παλιά για το ντόπιο είδος χαλβά βουτύρου (σαπουνέ).
Ο "Χαλβάς Φαρσάλων" φτιάχνεται από ρυζάλευρο και είναι ημιδιαφανής, λιπαρός και έχει μια τραγανιστή κρούστα από καμένη ζάχαρη.
Την ονομασία παζαριώτικος πήρε επειδή προσφέρεται στη διάρκεια του παζαριού, εμπορικό πανηγύρι, που συνηθίζεται στην περιοχή της Θεσσαλίας τους καλοκαιρινούς μήνες και του οποίου οι ρίζες φτάνουν μερικούς αιώνες πίσω , συγκεκριμένα το 1608 αναφέρεται για πρώτη φορά.
100451-xalvas.jpg

Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νισεστές
1 νεροπότηρο βούτυρο
5 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι άσπρα άψητα αμύγδαλα, κανέλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα 700 γρ. από τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο και τη λυώνουμε μέχρι να καεί και να αρχίσει να καραμελώνει. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το νισεστέ με την υπόλοιπη ζάχαρη και μισή κουταλιά κανέλλας καλά. Ρίχνουμε στο μίγμα τα ποτήρια νερού τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί ο νισεστές και το ρίχνουμε στην καραμελωμένη ζάχαρη. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε ένα διπλανό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, το καίμε ελαφρά, βάζοντας και τα αμύγδαλα να ροδίσουν. Όταν έχει πήξει ο χαλβάς που δεν πάψαμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολάει απο τα τοιχώματα. Απλώνουμε το χαλβά όσο είναι ζεστός σε ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τον βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει μια κρούστα στην επιφάνεια. Όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλλα.
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.678
Κριτικές
31
Like
13.300
Πόντοι
5.097
α ρε αδικη ζωη αλλη ποσταρουν φωτο απο μουνακια και εμεις οι αγαμητοι ποσταρουμε συνταγες :2funny:
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
ωωω θυμαμαι που με εστελνε στο σουπερ ο μπαμπας να παρω νισεστε και κωλοχαιρομουν γτ θα τρωγα χαλβα :rockon:

παπααααα και θα αργησω να παω να τους δωωωωωωωω :(
 

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Μηνύματα
82.678
Κριτικές
31
Like
13.300
Πόντοι
5.097
η λουκρητιτσα μου ουτε μια συνταγη δεν μου εχει αφιερωσει :S
 

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Μηνύματα
6.476
Like
11
Πόντοι
66
ωωω θυμαμαι που με εστελνε στο σουπερ ο μπαμπας να παρω νισεστε και κωλοχαιρομουν γτ θα τρωγα χαλβα :rockon:

παπααααα και θα αργησω να παω να τους δωωωωωωωω :(

Ρε συυυυυυυυ, βλαχάκι είσαι?  :P
(Από που?)
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Σαρακοστη και......καβλα??????????  
Αγιασμο γρηγορααααααααααα :grin: :grin: :grin:

χαχα με κοιτανε ολοι καλα καλα και λενε ααα νηστευεις??! :o
δε νηστευω μωρη γαμω, δεν πιστευω :birdman: *ναι λεω παντως :p *


ναι, κανα λαδερο αμα βαριεμαι, διπλοπιτα με μπιφτεκια λαχανικων, τετοια..


α ρε αδικη ζωη αλλη ποσταρουν φωτο απο μουνακια και εμεις οι αγαμητοι ποσταρουμε συνταγες :2funny:

:2funny: :2funny:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom