You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Συνταγές φαγητών
- Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 527
- Εμφανίσεις 27K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
εισαι ρουφιανος ρε δεν θα σε παω τσαρκα οταν ερθεις αθηνα ουτε για παιδακια δερβενοχωριαβαρος .....
stam_90
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 8 Οκτ 2009
- Μηνύματα
- 36.091
- Κριτικές
- 158
- Like
- 450
- Πόντοι
- 2.046
Λιγα με το πρωταθλημαναι εδω ψηφιζετε μαμαλακη και διπλα μαλακακη....
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 129.571
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
Συνταγή : Παστίτσιο
Υλικά
½ κιλό μακαρόνια χοντρά.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
8 κούπες γάλα
150 γρ. βούτυρο
20 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Επιπλέον
½ κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με τα άλλα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (θα γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ). Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με ½ κούπα τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (40 λεπτά περίπου).
Υλικά
½ κιλό μακαρόνια χοντρά.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
8 κούπες γάλα
150 γρ. βούτυρο
20 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Επιπλέον
½ κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με τα άλλα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (θα γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ). Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με ½ κούπα τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (40 λεπτά περίπου).
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
ετοιμη εχω παρει ηδηκαλα μην σκοτωνεσαι κιολας....μπεσαμελ παρε ετοιμη.....
για τον κιμα λεω εκτος απο κρεμυδακι πολτο ντοματας πιπερι αλατι και ελαιολαδο τι αλλο να βαλω να παρει γευση σκεφτομαι να βαλω και λιγο σκορδακι
skaska
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 6.476
- Like
- 11
- Πόντοι
- 66
Συνταγή : Παστίτσιο
Υλικά
½ κιλό μακαρόνια χοντρά.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κούπες χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
8 κούπες γάλα
150 γρ. βούτυρο
20 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Επιπλέον
½ κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και γαρύφαλλο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερά και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με τα άλλα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε να γίνουν σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (θα γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ). Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με ½ κούπα τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (40 λεπτά περίπου).
Αυτή είναι η κλασική συνταγή. Μπορείς αν θέλεις να το κάνεις βετζετέριαν (Βέλβωωωωωωω, ακουυς?) βάζοντας αντί για τον κιμά μανιτάρια και μπιζέλια. Βέβαια παίζει και ο κιμάς από σόγια. Επίσης δίνει γεύση αλλά και διαφορά στην υφή αν ανακατέψεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά.
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 129.571
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
οχι σκορδο ρε....δεν ειναι σουτζουκακια....ετοιμη εχω παρει ηδη
για τον κιμα λεω εκτος απο κρεμυδακι πολτο ντοματας πιπερι αλατι και ελαιολαδο τι αλλο να βαλω να παρει γευση σκεφτομαι να βαλω και λιγο σκορδακι
skaska
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 6.476
- Like
- 11
- Πόντοι
- 66
ετοιμη εχω παρει ηδη
για τον κιμα λεω εκτος απο κρεμυδακι πολτο ντοματας πιπερι αλατι και ελαιολαδο τι αλλο να βαλω να παρει γευση σκεφτομαι να βαλω και λιγο σκορδακι
Αν θέλεις άκου, και πρόσθεσε maggi ψητονοστιμιά. Υπάρχει σε κύβους αλλά και κόκους (ρίχνεις όσο θέλεις με το κουτάλι). Δίνει σε μαγειρευτά φαγητά άρωμα ψημένου κρέατος.
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
ειπαμε να φαμε ρε τι μπιζελια και μανιταρια μπλιαχΑυτή είναι η κλασική συνταγή. Μπορείς αν θέλεις να το κάνεις βετζετέριαν (Βέλβωωωωωωω, ακουυς?) βάζοντας αντί για τον κιμά μανιτάρια και μπιζέλια. Βέβαια παίζει και ο κιμάς από σόγια. Επίσης δίνει γεύση αλλά και διαφορά στην υφή αν ανακατέψεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά.
εσυ ελλεηνιδα ουτε συνταγη εδωσες ουτε συμβουλη για το παστιτσιο οι υπολοιπες βεβαια εχουν κρυφτει ουτε ποστ δεν κανουν οι κοτεςΕπίσης ειναι παρα πολυ ωραιο με σπανακι...
skaska
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 6.476
- Like
- 11
- Πόντοι
- 66
ειπαμε να φαμε ρε τι μπιζελια και μανιταρια μπλιαχ
Απλώς, εναλλακτική για χορτοφάγους...
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
εχω αλλα 30 χρονια απολαυσηςΝαι τρωτε τετοια και στα 60 τρεχετε σε γιατρους....
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
ρε μπας και πρεπει να διοργανωσουμε ενα μπουρδελα μπαιτΚρεμμυδι σκορδο (μια χαρα παει στον κιμα) γαρυφαλλο αν εισαι (κανελα εγω δεν ειμαι..) φρεσκια ντοματα σε συνδιασμο με το μπελτε ...και δαφνη
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.680
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.306
- Πόντοι
- 5.097
και ποιος σου ειπε οτι μας εχει επηρεαση η κρισηAντι ν αδραξετε την ευκαιρια λογω κρισηs....για λιγη διαιτα πατε να...
Παλι καβλωσε το στομαχι γμτ
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 176
- Εμφανίσεις
- 30K
- Απαντήσεις
- 294
- Εμφανίσεις
- 19K
?
- Απαντήσεις
- 438
- Εμφανίσεις
- 67K
- Απαντήσεις
- 6
- Εμφανίσεις
- 1K