Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 872
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

manloveporn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Μηνύματα
135
Like
34
Πόντοι
1
Ελλατώστε απο τη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερο το αλάτι και τη ζάχαρη. Είναι μια πολύ καλή αρχή.
 

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Μηνύματα
4.543
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Μακριά από τα 3 άσπρα. Αλεύρι ζάχαρη αλάτι. Είναι μια καλή αρχή όχι ττποποιημενες τροφές με barcode και ναι σε όσο το δυνατόν φυσικές τροφές.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.631
Κριτικές
61
Like
43.345
Πόντοι
22.785
:rose: :rose:

.... Σαρδελιτσα στό φούρνο μέ ότι μυρωδικά ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ..... & πασπαλισμα μέ κοκκινο πιπέρι.......& φρεσκο θυμάρι.
 

Συνημμένα

  • .........png
    .........png
    563,2 KB · Εμφανίσεις: 98

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Ελλατώστε απο τη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερο το αλάτι και τη ζάχαρη. Είναι μια πολύ καλή αρχή.

εξαιρετική αρχή, που εάν τηρηθεί, χάνεις και 2-3 κιλά σε βάθος χρόνου, που δύσκολα ξαναπαίρνεις

Π
 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
16
Like
1.791
Πόντοι
4.655
Εγω προτεινω την υποθερμιδική διατροφη με έμφαση στην προσληψη πρωτεϊνων και ποιοτικών υδατανθράκων και με 4 γευματα. Δεν νομιζω οτι χρειάζεται κάποιος να ταλαιπωρησει τον οργανισμο του με το να ειναι τοσες ωρες άφαγος.

Το κολπο ειναι απλο , υπολογιζεις τις θερμιδες που χάνεις 2-3 κιλα το μηνα το πολύ και προγραμματιζεις γεύματα που τις δινουν, υπολογιζεις να παιρνεις καθε μερα (απο φαγητο ή συμπληρωμα ή και απο τα 2 ) περιπου 1.5-1.8γρ ανα κιλο σωματικου βάρους πρωτεϊνη , ποιοτικους υδατανθρακες οπως πατατα - ρυζι - μακαρονια ολικης - κινοα και βρώμη το τελευταιο γευμα να ειναι με ελαφρυ υδατανθρακα μονο οπως απλα λαχανικα και κάποιο μπιφτεκάκι ή κοτοπουλο ή ψάρι.

Μια χαρα χάνεις και αν κανεις και σωστη προπονηση αποκτάς και ενα καλο γυμνασμενο σχημα διοτι δεν χάνεις μυϊκή μάζα αλλα καθαριζεις το λιπος. Αυτό.

Δεν θέλω να μπω σε debate, αλλά ο υπολογισμός θερμίδων γίνεται ψυχαναγκαστικός πολύ γρήγορα και αυτό είναι άσχημο.

Δεν ταλαιπωρείται ο οργανισμός σου όταν είσαι άφαγος, αυτό είναι ένα σήμα του εγκεφάλου όταν υπάρχει έλλειψη γλυκόζης και αναγκάζεται να στραφεί στη καύση λίπους.

Οι πρώτες μέρες είναι περίεργες, αλλά μετά είναι όλα ΟΚ και κοιμάσαι και καλύτερα, φυσικά.

Π
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.631
Κριτικές
61
Like
43.345
Πόντοι
22.785
:rose: :rose:

Ο αστακός κρατά το «κλειδί» της αιώνιας ζωής;


Τους έχουμε συνδέσει με λουκούλλεια γεύματα και «εκρήξεις» χοληστερόλης. Οταν δεν βρίσκονται όμως στο τραπέζι του φαγητού, οι αστακοί ίσως κρατούν το μυστικό για μια υγιή, μακρά – ίσως και αιώνια – ζωή.
Αψηφούν τη διαδικασία της γήρανσης
Και αυτό διότι είναι από τα ελάχιστα όντα στον πλανήτη που φαίνεται να αψηφούν τη διαδικασία της γήρανσης. Ο αδυσώπητος χρόνος που περνά «χαρίζει» στους ανθρώπους αρθρίτιδα, μυϊκή αδυναμία, προβλήματα μνήμης και σοβαρές νόσους. Την ίδια στιγμή όμως οι αστακοί εμφανίζουν «ανοσία» στα δεινά της ηλικίας. Βεβαίως και μπορούν να τραυματιστούν ή να παρουσιάσουν ασθένειες, μπορούν επίσης να έχουν άδοξο τέλος καταλήγοντας στην κατσαρόλα. Ωστόσο ο θάνατός τους δεν επέρχεται εξαιτίας της φυσικής φθοράς, της γήρανσης των κυττάρων τους. Διότι τα κύτταρά τους δεν γερνούν ποτέ!
Ο τυπικός αστακός ζυγίζει μισό με ένα κιλό. Ωστόσο το 2009 ένας ψαράς στο Μέιν ψάρεψε έναν κολοσσιαίο αστακό με βάρος μεγαλύτερο από εννέα κιλά, ο οποίος υπολογίστηκε ότι ήταν 140 ετών. Αυτός δεν ήταν πάντως ο γηραιότερος αστακός που έχει εντοπιστεί. Σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής των Ρεκόρ Γκίνες ένας αστακός με βάρος που έφθανε τα 20 κιλά πιάστηκε σε δίχτυα το 1977 – οι δαγκάνες του ήταν τόσο δυνατές ώστε θα μπορούσαν να αρπάξουν ολόκληρο το χέρι ενός άνδρα.
Βιολογικώς «αθάνατο» είδος
Οι αστακοί φαίνεται ότι ανήκουν στα λίγα βιολογικώς «αθάνατα» είδη στη Γη. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να είναι σίγουροι ως ποια ηλικία θα έφτανε ένας αστακός αν ήταν σε θέση να ζήσει χωρίς να αντιμετωπίσει άλλους εξωγενείς παράγοντες κινδύνου – πιθανότατα δεν θα ζούσε επί αιώνες εξαιτίας της φυσικής φθοράς αλλά σίγουρα θα ζούσε πολύ περισσότερο από άλλα παρόμοια θαλάσσια όντα.
Η βιολογική αθανασία του αστακού όμως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και για τον άνθρωπο. Η κατανόηση του πώς ο οργανισμός του νικά τον χρόνο μπορεί να φωτίσει και το πώς φθείρεται ο ανθρώπινος οργανισμός, γεγονός που με τη σειρά του θα οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπειών για νόσους όπως ο καρκίνος.
«Οσο περισσότερο ψάχνουν οι επιστήμονες τόσο περισσότερα είδη τα οποία αψηφούν τη διαδικασία της γήρανσης ανακαλύπτουν» ανέφερε ο Σάιμον Βατ, βιολόγος και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος έκανε σχετική παρουσίαση στο Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστημών στο Νιούκαστλ. «Και αυτά τα είδη πεθαίνουν. Αρρωσταίνουν, τραυματίζονται ή γίνονται θηράματα. Σε αντίθεση όμως με τον άνθρωπο, τα κύτταρά τους δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο προσδόκιμο ζωής».

Τα ανθρώπινα «θνητά» κύτταρα

Στον άνθρωπο η αιτία του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (της απόπτωσης) βρίσκεται στα χρωμοσώματα που εντοπίζονται στην καρδιά των κυττάρων. Τα άκρα των χρωμοσωμάτων προστατεύονται από χημικά «σκουφάκια», τα τελομερή, τα οποία έχουν τον ρόλο των πλαστικών προστατευτικών που φέρουν τα άκρα στα κορδόνια των παπουτσιών. Ωστόσο κάθε φορά που ένα ανθρώπινο κύτταρο διαιρείται τα τελομερή κονταίνουν. Τελικώς ύστερα από περίπου 50 διαιρέσεις έχουν κοντύνει πολύ και δεν μπορούν να προστατεύσουν τα χρωμοσώματα. Ετσι το κύτταρο πεθαίνει.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται σχεδόν σε όλα τα είδη – από τους βατράχους και τις κατσίκες ως τις ζέβρες και τα κολιμπρί. Οχι όμως και στον αστακό ή στα πλανάρια (ένα είδος μη παρασιτικού σκώληκα που μπορεί να αναγεννήσει εξ ολοκλήρου το σώμα του ακόμη και αν έχει απομείνει από αυτό ένα κομματάκι με μέγεθος που δεν ξεπερνά το 1/279ο): αυτά τα είδη παράγουν επαρκείς ποσότητες της ουσίας τελομεράσης ώστε να ανανεώνουν τα τελομερή τους αποτρέποντας έτσι τον θάνατο των κυττάρων. Τα πλανάρια έχει επίσης αποδειχθεί ότι διαθέτουν πάρα πολλά βλαστικά κύτταρα – τα πολυδύναμα κύτταρα του οργανισμού τα οποία μετατρέπονται σε πλήθος διαφορετικών ιστών του. Το 1/5 του οργανισμού τους απαρτίζεται από τέτοια κύτταρα ενώ στα περισσότερα είδη υπάρχουν κατά την ενήλικη ζωή ελάχιστα βλαστικά κύτταρα.
Ο θάνατος, το τίμημα της σεξουαλικής αναπαραγωγής
Με τόση… αθανασία γύρω, πώς ξέφυγαν τα θηλαστικά, τα πτηνά και οι σαύρες; Το ερώτημα αυτό παραμένει αναπάντητο. Ωστόσο πολλά από τα αθάνατα είδη αναπαράγονται ασεξουαλικά. Ετσι ο Σάιμον Βατ θεωρεί ότι η θνητότητα είναι ένα τίμημα που πληρώνουν πολλά είδη για τη σεξουαλική αναπαραγωγή τους και το πάντρεμα των γονιδίων τους ώστε να τα μεταφέρουν στην επόμενη γενεά. Με άλλα λόγια ο θάνατος αξίζει αν ο γονιός φροντίσει ώστε οι απόγονοί του που θα έρθουν στη ζωή να είναι πιο δυνατοί και ανθεκτικοί από τον ίδιο διαιωνίζοντας το είδος.
Σε κάθε περίπτωση η μελέτη της τελομεράσης που σε τόση αφθονία διαθέτουν είδη όπως ο αστακός μπορεί να σώσει τον άνθρωπο από πολλά δεινά – έχει μάλιστα οδηγήσει σε πιθανές νέες θεραπείες για τον καρκίνο. Ενας από τους λόγους για τους οποίους τα καρκινικά κύτταρα διαιρούνται ανεξέλεγκτα είναι επειδή εκτίθενται στην τελομεράση και γίνονται αθάνατα. Ετσι φάρμακα τα οποία θα σταματούν την έκθεση καρκινικών περιοχών του οργανισμού στην τελομεράση βρίσκονται ήδη σε κλινικές δοκιμές. Ερευνητές μελετούν επίσης τρόπους χρήσης της τελομεράσης για την πρόληψη του προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου με στόχο να επιμηκύνουν την ανθρώπινη ζωή. Εχουν ήδη ξεκινήσει να αναζητούν τρόπους ώστε να εισαγάγουν τελομεράση σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο – ωστόσο το να παρεμβαίνει κάποιος στον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο είναι ριψοκίνδυνο, αφού η επιμήκυνση της ζωής των κυττάρων πιθανώς να συνδέεται με άλλου τύπου βλάβες και γενετικές μεταλλάξεις. Το μέλλον (και ο αστακός) θα δείξει…
 
Εγγρ.
26 Ιουλ 2010
Μηνύματα
68
Κριτικές
3
Like
142
Πόντοι
0
Εδώ και 2 μήνες κάνω διαλειμματική νηστεία 20/4 με έντονο trx 4 φορές την εβδομάδα και είδα τεράστια διαφορά. Έχασα 10 κιλά όλο λίπος (έκανα λιπομετριση πριν και μετά). Ποια η γνώμη σας για την νηστεία; Έχει κάνει κανείς με αντίστοιχα αποτελέσματα;

Φιλαράκι, ακολουθώ διαλειμματική νηστεία με τον κανόνα 16/8 εδώ και λίγο καιρό.
Η πρώτη εβδομάδα ήταν δύσκολη, μιας και έπρεπε να συνηθίσω, αλλά μετά ούτε που το σκέφτομαι πλέον το κομμάτι "πεινάω"
Ξέρω πια ότι θα σηκωθώ το πρωί, θα πιω νερό, στη δουλειά θα πιω 1-2 καφέδες (σκέτους) και στις 15:30-16:00 θα φάω φαγητό!
Έχω το παράθυρο φαγητού μεταξύ 15:00 - 11:00 γιατί με βολεύει από πλευράς ωραρίων.
Κάνω 2 φορές/εβδομάδα γυμναστική με όργανα και άλλες 2 φορές διάδρομο να ανεβάσω παλμούς και να ιδρώσω.
Διαφορά στα κιλά μου δεν έχω δει τρελή, αλλά είμαι ξεπρησμένος, νιώθω πιο "ζωντανός" και σαν να αισθάνομαι ότι έχω περισσότερη ενέργεια!
Έχω στόχο να χάσω περίπου 30 κιλά, μέχρι τώρα είμαι τα -5.
Κατέληξα σε αυτή τη "μέδοδο σίτισης" βλέποντας ότι ταιριάζει στο προφίλ μου σαν καθημερινότητα, διότι δεν στερούμαι ούτε τα ποτά μου, ούτε τα γλυκά μου (με μέτρο) και γνωρίζω πλέον (μετά από χρόοοοοοονια που κάνω δίαιτες) θερμιδικά πότε φτάνω τις 1.500 -1.800 θερμίδες που καταναλώνω καθημερινά.
Αν κανείς ψάξει λίγο το θέμα διατροφικές συνήθειες, θα σοκαριστεί με τα δεδομένα που υπάρχουν και δεν είναι τόσο γνωστά...
Όπως το ότι το πρωινό, είναι μια συνήθεια που μας την "επέβαλλαν" πριν μερικές δεκαετίες, και γύρω από αυτή στήθηκε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ βιομηχανία (βλ. δημητριακά, πίτες, κλπ) όπου αν το καλοσκεφτείς και δεις από τον πρωτόγονο άνθρωπο, όπου έχουμε κοινό DNA, δεν έτρωγε corn flakes με γαλατακι, αλλά έβγαινε για κυνήγι, και μπορεί να έκανε και μέρες να φάει.
Συνεπώς, κανένας δεν πεθαίνει αν μείνει λίγο περισσότεορ νηστικός.
Εκπαιδεύει το σώμα του να διαχειρίζεται την πείνα, και το σώμα του με τη σειρά του αισθάνεται μια "απειλή" οπότε ξυπνάει, και προσπαθεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται καίγοντας λίπος!
 

nuber1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2014
Μηνύματα
2.904
Κριτικές
14
Like
1.021
Πόντοι
386

Ακούστε λέει  ο καλύτερος στον χώρο της διατροφής-ασκήσεις για το πρωινό!
 

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
930
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
απο το Οκτωβρη του 18 εχω κοψει μεχρι τωρα τα παρακατω:

καφε
ζαχαρι
αλατι
αναψυκτικα
ο,τι εχει σχεση με ζωικο βασιλειο
ψωμι

τρωω
μαγειρευτα φαγητα δυο φορες την εβδομαδα
κανω ομοφαγικη διατροφη τις πιο πολλες ημερες
μεχρι το μεσημερι μονο φρουτα ζουμερα



πλεον νεα ζωη,βελτιωση  στα παντα




 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.754
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Φιλαράκι, ακολουθώ διαλειμματική νηστεία με τον κανόνα 16/8 εδώ και λίγο καιρό.
Η πρώτη εβδομάδα ήταν δύσκολη, μιας και έπρεπε να συνηθίσω, αλλά μετά ούτε που το σκέφτομαι πλέον το κομμάτι "πεινάω"
Ξέρω πια ότι θα σηκωθώ το πρωί, θα πιω νερό, στη δουλειά θα πιω 1-2 καφέδες (σκέτους) και στις 15:30-16:00 θα φάω φαγητό!
Έχω το παράθυρο φαγητού μεταξύ 15:00 - 11:00 γιατί με βολεύει από πλευράς ωραρίων.
Κάνω 2 φορές/εβδομάδα γυμναστική με όργανα και άλλες 2 φορές διάδρομο να ανεβάσω παλμούς και να ιδρώσω.
Διαφορά στα κιλά μου δεν έχω δει τρελή, αλλά είμαι ξεπρησμένος, νιώθω πιο "ζωντανός" και σαν να αισθάνομαι ότι έχω περισσότερη ενέργεια!
Έχω στόχο να χάσω περίπου 30 κιλά, μέχρι τώρα είμαι τα -5.
Κατέληξα σε αυτή τη "μέδοδο σίτισης" βλέποντας ότι ταιριάζει στο προφίλ μου σαν καθημερινότητα, διότι δεν στερούμαι ούτε τα ποτά μου, ούτε τα γλυκά μου (με μέτρο) και γνωρίζω πλέον (μετά από χρόοοοοοονια που κάνω δίαιτες) θερμιδικά πότε φτάνω τις 1.500 -1.800 θερμίδες που καταναλώνω καθημερινά.
Αν κανείς ψάξει λίγο το θέμα διατροφικές συνήθειες, θα σοκαριστεί με τα δεδομένα που υπάρχουν και δεν είναι τόσο γνωστά...
Όπως το ότι το πρωινό, είναι μια συνήθεια που μας την "επέβαλλαν" πριν μερικές δεκαετίες, και γύρω από αυτή στήθηκε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ βιομηχανία (βλ. δημητριακά, πίτες, κλπ) όπου αν το καλοσκεφτείς και δεις από τον πρωτόγονο άνθρωπο, όπου έχουμε κοινό DNA, δεν έτρωγε corn flakes με γαλατακι, αλλά έβγαινε για κυνήγι, και μπορεί να έκανε και μέρες να φάει.
Συνεπώς, κανένας δεν πεθαίνει αν μείνει λίγο περισσότεορ νηστικός.
Εκπαιδεύει το σώμα του να διαχειρίζεται την πείνα, και το σώμα του με τη σειρά του αισθάνεται μια "απειλή" οπότε ξυπνάει, και προσπαθεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται καίγοντας λίπος!

Η διαλειμματική νηστεία είναι πανάρχαιος τρόπος ζωής και όχι μόνο το χειμώνα που ο άνθρωπος έβρισκε πιο δύσκολα τροφή.
Τα οφέλη για την υγεία είναι πολύ μεγάλα,αλλά όπως έγραψες και ο ίδιος παρακάτω,
κάτι τέτοια χαλάνε την μπίζνα της βιομηχανίας τροφίμων που έχει επιβάλλει 15 γεύματα τη μέρα..
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
Η διαλειμματική νηστεία είναι πανάρχαιος τρόπος ζωής και όχι μόνο το χειμώνα που ο άνθρωπος έβρισκε πιο δύσκολα τροφή.
Τα οφέλη για την υγεία είναι πολύ μεγάλα,αλλά όπως έγραψες και ο ίδιος παρακάτω,
κάτι τέτοια χαλάνε την μπίζνα της βιομηχανίας τροφίμων που έχει επιβάλλει 15 γεύματα τη μέρα..


Ειναι τοσο ισχυρη η πλυση εγκεφαλου πανω σε αυτο το θεμα που αν τους προτεινεις το 16/8 ή το 18/6 τους πιανει πανικος και αρχιζουν να σου λενε το τι ζημια θα παθεις αν κανεις κατι τετοιο καθημερινα.

Το σημειο που με καυλωνει πολυ στο να τους ακουω ειναι οταν αρχιζουν να μιλανε για το ποσο σημαντικο ειναι το πρωινο γευμα στην υγεια του ανθρωπου.

Κορυφαιο σημειο, οταν μιλανε για την αναγκη του ανθρωπου για υδατανθρακες.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146

Καλη λυση, ειδικα για οσους δεν εχουν κινητα-οθονες με αναλογη ρυθμιση. Πλεον στα νεα μοντελα υπαρχει η αναλογη επιλογη, εγω το εχω μονιμα ετσι και δεν εχει καμια σχεση.

Χρησιμα ομως αυτα τα γυαλακια για οσους δεν εχουν τετοια δυνατοτητα ρυθμισης. Η ζημια που προκαλει το blue light ειναι πολυ πιο σοβαρη απο απλη κουραση των ματιων. Επενεργει στο νευρικο συστημα και δημιουργει σοβαρες διαταραχες τοσο στον υπνο οσο και στη ψυχολογια των ανθρωπων.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.754
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ειναι τοσο ισχυρη η πλυση εγκεφαλου πανω σε αυτο το θεμα που αν τους προτεινεις το 16/8 ή το 18/6 τους πιανει πανικος και αρχιζουν να σου λενε το τι ζημια θα παθεις αν κανεις κατι τετοιο καθημερινα.

Το σημειο που με καυλωνει πολυ στο να τους ακουω ειναι οταν αρχιζουν να μιλανε για το ποσο σημαντικο ειναι το πρωινο γευμα στην υγεια του ανθρωπου.

Κορυφαιο σημειο, οταν μιλανε για την αναγκη του ανθρωπου για υδατανθρακες.

Όσο αφορά την Ελλάδα, έχω κατανόηση για το θέμα,μιας και εγώ 30+ μεγάλωσα με γιαγιά που πέρασε πόλεμο και λόγω βιωμάτων με ρωτούσε 10φορές την ωρα αν πεινάω και γονείς που μεγάλωσαν με ανάλογες παραστάσεις και υιοθέτησαν "λαϊκές σοφίες" τύπου:το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος..

Λυπηρό πάντως ένας λαός που οι αρχαίοι του πρόγονοι του έδωσσαν τα φώτα ΚΑΙ στη διατροφή,ένας λαός που έχει πρόσβαση σχετικά φθηνά σε ποιοτικά και αγνά προϊόντα,να υιοθετεί αμερικανομαλακίες με ζαχαροδημητριακά μέσα σε γάλα..
Εδώ Γερμανία είναι τρις χειρότεροι μιας και παίζει να τρώνε 3-4 γεύματα τη μέρα που σε κάθε ένα να περιλαμβάνεται κόκκινο κρέας..

Εγώ προτείνω όσους μας διαβάζουν να δοκιμάσουν τη διαλειμματική νηστεία έστω για μία βδομάδα και μετά να κάνουν αιματολογικες,να ανέβουν στη ζυγαριά και να μας πουν πως αισθάνονται.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
Όσο αφορά την Ελλάδα, έχω κατανόηση για το θέμα,μιας και εγώ 30+ μεγάλωσα με γιαγιά που πέρασε πόλεμο και λόγω βιωμάτων με ρωτούσε 10φορές την ωρα αν πεινάω και γονείς που μεγάλωσαν με ανάλογες παραστάσεις και υιοθέτησαν "λαϊκές σοφίες" τύπου:το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος..

Λυπηρό πάντως ένας λαός που οι αρχαίοι του πρόγονοι του έδωσσαν τα φώτα ΚΑΙ στη διατροφή,ένας λαός που έχει πρόσβαση σχετικά φθηνά σε ποιοτικά και αγνά προϊόντα,να υιοθετεί αμερικανομαλακίες με ζαχαροδημητριακά μέσα σε γάλα..
Εδώ Γερμανία είναι τρις χειρότεροι μιας και παίζει να τρώνε 3-4 γεύματα τη μέρα που σε κάθε ένα να περιλαμβάνεται κόκκινο κρέας..

Εγώ προτείνω όσους μας διαβάζουν να δοκιμάσουν τη διαλειμματική νηστεία έστω για μία βδομάδα και μετά να κάνουν αιματολογικες,να ανέβουν στη ζυγαριά και να μας πουν πως αισθάνονται.

Με το κρεας, τι παιζει; Το εχεις κοψει;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom