Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 873
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sisax87

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.469
Κριτικές
40
Like
2.215
Πόντοι
1.206
ετσι τυπε :headbang2:

εγω και σήμερα ΣΠΑΡΤΙΆΤΗΣ !

1ο γευμα μια μπανάνα 2ο γευμα τοστ με ψωμάκι ολικης (χωρις ζάχαρη) και 2 φετες τυρι μιλνερ
3ο γευμα γιαουρτι με κουάκερ κανέλα και σταφιδες

4ο γευμα μακαρονια (ολικης) με τονο

5ο γευμα (μετα το γυμναστηριο) το ιδιο λιγο λιγοτερο

τελευταιο γευμα πριν καμια ώρα
ροφηματάκι πρωτεϊνης.

εχω 2 εβδομάδες να ακουμπήσω οτιδηποτε junk. Ακομα ειμαι χαλαρά εχω και ψωμι στο προγραμμα.

Να το κοψω κανα 2μηνο να δω τις ψυχολογικές μου αντοχές. Το γυμναστηριάκι πάει τάπα.
Μπες tren κ θα δεις, κόφτες θα βαράς...
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
14.328
Κριτικές
142
Like
22.675
Πόντοι
27.786
Μπες tren κ θα δεις, κόφτες θα βαράς...

Μπα οχι τύπε δεν γουστάρω να χώσω στο σωμα μου ορμονες. Δεν υπάρχει λογος.
Έπειδη έχω ασχοληθει και με την πυγμαχια πιο παλιά , δεν χρειάζεται ;)

ενα ωραιο σώμα , κάποιες γνώσεις απο ενα μαχητικο άθλημα (αν χρειαστει) και ως εκει.

Μια σχετική ισορροπια σε αντοχή/φυσική κατασταση - αισθητική και μαχητικές ικανοτητες ειναι εντάξει.

Τι να τις κάνεις τις ορμονες αν σου επιτεθουν στο άκυρο. Άχρηστες ειναι.
 

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Μηνύματα
4.542
Κριτικές
52
Like
7.677
Πόντοι
8.816
Συμφωνώ σε όλα αυτά είσαι ωραίος εγώ πάω σε γαματο γυμναστήριο Κολωνάκι κάνουμε κυκλική προπόνηση με μικρό διάλειμμα βέβαια είναι τσιμπημένη η συνδρομή αλλά αξίζει διαιτολόγο εγώ μια παλιά μου συμμαθήτρια και πάω και εγώ τάπα
 

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Μηνύματα
4.542
Κριτικές
52
Like
7.677
Πόντοι
8.816
Ορμόνες δε χρειάζεται χαλάς το συκώτι νεφρά και γενικά διαλύεις όλο το σώμα σου είναι μαλακιες αυτά και μπλέκεις
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
14.328
Κριτικές
142
Like
22.675
Πόντοι
27.786
Συμφωνώ σε όλα αυτά είσαι ωραίος εγώ πάω σε γαματο γυμναστήριο Κολωνάκι κάνουμε κυκλική προπόνηση με μικρό διάλειμμα βέβαια είναι τσιμπημένη η συνδρομή αλλά αξίζει διαιτολόγο εγώ μια παλιά μου συμμαθήτρια και πάω και εγώ τάπα

Μια φορά ειχα πει σε εναν απο αυτους να πάρει γάντια και να παιξουμε λιγο στο ρινγκ :grin: μου το παιζε πιο μαγκας επειδη μου έριχνε στα κιλά. Ηταν πάνω απο 100 αυτος.

εγω θαυμαζω σωματα σαν αυτα που κατεβαινουν σε αγ'ωνες μέχρι και την κατηγορια του fitness απο εκει και έπειτα κάτι κεφαλιανους κάτι μάγκους δεν τους θεωρω προτυπο. Ο οργανισμος παράγει μια συγκεκριμενη ποσοτητα τεστοστερονης  αυξητικής ορμονης απο εκει και έπειτα ολοι αυτο για να σπάσουν το φυσικο τους οριο βάζουν και άλλη τεστο μέσα και ενα κάρο αλλα που δεν ξερω καν τι ειναι.

Μια φορα τσακωθηκα στο bodybuilding με κάποιους εκει. Ειναι κολλημένοι σε κάτι συγκεκριμενο και αυτο το λένε πειθαρχια.
 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
Μια φορά ειχα πει σε εναν απο αυτους να πάρει γάντια και να παιξουμε λιγο στο ρινγκ :grin: μου το παιζε πιο μαγκας επειδη μου έριχνε στα κιλά. Ηταν πάνω απο 100 αυτος.

εγω θαυμαζω σωματα σαν αυτα που κατεβαινουν σε αγ'ωνες μέχρι και την κατηγορια του fitness απο εκει και έπειτα κάτι κεφαλιανους κάτι μάγκους δεν τους θεωρω προτυπο. Ο οργανισμος παράγει μια συγκεκριμενη ποσοτητα τεστοστερονης  αυξητικής ορμονης απο εκει και έπειτα ολοι αυτο για να σπάσουν το φυσικο τους οριο βάζουν και άλλη τεστο μέσα και ενα κάρο αλλα που δεν ξερω καν τι ειναι.

Μια φορα τσακωθηκα στο bodybuilding με κάποιους εκει. Ειναι κολλημένοι σε κάτι συγκεκριμενο και αυτο το λένε πειθαρχια.

Πάνω από 100 κιλά δεν είναι πυγμάχος
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.611
Κριτικές
61
Like
43.235
Πόντοι
22.785
:rose: :rose:

Πόσο κακό κάνει η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος


Αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από σοβαρές νόσους αντιμετωπίζουν όσοι αυξάνουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ιδιαίτερα επεξεργασμένου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal (BMJ)», δείχνουν πως η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών ασθενειών, κάποιων τύπων καρκίνου και με πρώιμο θάνατο.

Από την άλλη η μείωση του κόκκινου κρέατος και η αντικατάσταση του από άλλες πηγές πρωτεϊνών (αυγά, ψάρι, λαχανικά, πλήρη δημητριακά) ελαχιστοποιούν αυτόν τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εξέτασαν τη συσχέτιση ανάμεσα στις μεταβολές κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και θνησιμότητας την περίοδο 1986 έως 2010. Συνέλεξαν δεδομένα από 53.553 γυναίκες νοσοκόμες, ηλικίας 30 έως 55 ετών και από 27.916 άνδρες επαγγελματίες του τομέα υγείας, ηλικίας 40 έως 75 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν υγιείς, όταν ξεκίνησε η έρευνα.

Κάθε τέσσερα χρόνια όσοι έλαβαν μέρος συμπλήρωναν ένα Ερωτηματολόγιο Συχνότητας Τροφίμων, όπου ερωτούνταν πόσο συχνά κατανάλωσαν τον περασμένο χρόνο ένα φαγητό και ποια ήταν η ποσότητα μιας μέσης μερίδας. Κατά την περίοδο της έρευνας πέθαναν 14.019 συμμετέχοντες, κυρίως από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους, καρκίνους και νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Βρέθηκε ότι όταν κάποιος καταναλώνει πάνω από 3,5 μερίδες κόκκινου κρέατος -είτε αυτό είναι επεξεργασμένο είτε όχι- για μια περίοδο άνω των οκτώ ετών, αυξάνει την πιθανότητα θανάτου του κατά μέσο όρο 10% για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη το αν το κρέας είναι επεξεργασμένο ή μη, η αύξηση του κινδύνου είναι 13% και 9% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αντικατάσταση του κόκκινου κρέας από άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι, φαίνεται να είναι ωφέλιμη. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση μιας μερίδας κρέατος με μια μερίδα ψάρι για οκτώ χρόνια συνδέεται με 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.

Οι μελετητές κατέληξαν ότι «ενώ η συγκεκριμένη έρευνα δεν μπορεί να εξάγει ντετερμινιστικά αποτελέσματα, είναι εμφανές πως η αλλαγή στην πηγή πρωτεϊνών και η αύξηση της κατανάλωσης φυτικών τροφών, όπως λαχανικών ή δημητριακών ολικής άλεσης, μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
:rose: :rose:

Πόσο κακό κάνει η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος


Αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από σοβαρές νόσους αντιμετωπίζουν όσοι αυξάνουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ιδιαίτερα επεξεργασμένου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal (BMJ)», δείχνουν πως η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί) συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών ασθενειών, κάποιων τύπων καρκίνου και με πρώιμο θάνατο.

Από την άλλη η μείωση του κόκκινου κρέατος και η αντικατάσταση του από άλλες πηγές πρωτεϊνών (αυγά, ψάρι, λαχανικά, πλήρη δημητριακά) ελαχιστοποιούν αυτόν τον κίνδυνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εξέτασαν τη συσχέτιση ανάμεσα στις μεταβολές κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και θνησιμότητας την περίοδο 1986 έως 2010. Συνέλεξαν δεδομένα από 53.553 γυναίκες νοσοκόμες, ηλικίας 30 έως 55 ετών και από 27.916 άνδρες επαγγελματίες του τομέα υγείας, ηλικίας 40 έως 75 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν υγιείς, όταν ξεκίνησε η έρευνα.

Κάθε τέσσερα χρόνια όσοι έλαβαν μέρος συμπλήρωναν ένα Ερωτηματολόγιο Συχνότητας Τροφίμων, όπου ερωτούνταν πόσο συχνά κατανάλωσαν τον περασμένο χρόνο ένα φαγητό και ποια ήταν η ποσότητα μιας μέσης μερίδας. Κατά την περίοδο της έρευνας πέθαναν 14.019 συμμετέχοντες, κυρίως από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές νόσους, καρκίνους και νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Βρέθηκε ότι όταν κάποιος καταναλώνει πάνω από 3,5 μερίδες κόκκινου κρέατος -είτε αυτό είναι επεξεργασμένο είτε όχι- για μια περίοδο άνω των οκτώ ετών, αυξάνει την πιθανότητα θανάτου του κατά μέσο όρο 10% για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Λαμβάνοντας υπόψη το αν το κρέας είναι επεξεργασμένο ή μη, η αύξηση του κινδύνου είναι 13% και 9% αντίστοιχα.

Παράλληλα, η αντικατάσταση του κόκκινου κρέας από άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι, φαίνεται να είναι ωφέλιμη. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση μιας μερίδας κρέατος με μια μερίδα ψάρι για οκτώ χρόνια συνδέεται με 17% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια.

Οι μελετητές κατέληξαν ότι «ενώ η συγκεκριμένη έρευνα δεν μπορεί να εξάγει ντετερμινιστικά αποτελέσματα, είναι εμφανές πως η αλλαγή στην πηγή πρωτεϊνών και η αύξηση της κατανάλωσης φυτικών τροφών, όπως λαχανικών ή δημητριακών ολικής άλεσης, μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία» αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτό δεν ισχύει σε γενικό βαθμό. Οι 3.5 μερίδες κόκκινου κρέατος ανα εβδομάδα ήταν?

Π
 

DeliveryMan

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Μηνύματα
77
Like
2
Πόντοι
0
Εδώ και 2 μήνες κάνω διαλειμματική νηστεία 20/4 με έντονο trx 4 φορές την εβδομάδα και είδα τεράστια διαφορά. Έχασα 10 κιλά όλο λίπος (έκανα λιπομετριση πριν και μετά). Ποια η γνώμη σας για την νηστεία; Έχει κάνει κανείς με αντίστοιχα αποτελέσματα;
 

KOURKOULOS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2019
Μηνύματα
13
Like
41
Πόντοι
0

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
2.043
Like
583
Πόντοι
96
Εδώ και 2 μήνες κάνω διαλειμματική νηστεία 20/4 με έντονο trx 4 φορές την εβδομάδα και είδα τεράστια διαφορά. Έχασα 10 κιλά όλο λίπος (έκανα λιπομετριση πριν και μετά). Ποια η γνώμη σας για την νηστεία; Έχει κάνει κανείς με αντίστοιχα αποτελέσματα;

Τι σημαινει το 20/4;
 

pokahontas

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.165
Κριτικές
16
Like
1.790
Πόντοι
4.655
Εδώ και 2 μήνες κάνω διαλειμματική νηστεία 20/4 με έντονο trx 4 φορές την εβδομάδα και είδα τεράστια διαφορά. Έχασα 10 κιλά όλο λίπος (έκανα λιπομετριση πριν και μετά). Ποια η γνώμη σας για την νηστεία; Έχει κάνει κανείς με αντίστοιχα αποτελέσματα;

Η διαλειμματικη νηστεία δείχνει ότι δουλεύει στην απώλεια λίπους αλλά όχι μυικης μάζας και γενικά κάνει καλό στον οργανισμό.

Ιδανικό είναι το 16/8, δηλαδή να τρως την τελευταία τροφή της ημέρας στις 16:00 και μετά πρωινό της επομένης κανονικα (8 το πρωί).

Αυτό 6 φορες την εβδομάδα.

Εγώ το θεωρώ δύσκολο (δηλαδή γουστάρω να τρώω όταν βλέπω καμμιά ταινία κλπ ή άμα βγω για φαγητό/ποτό), οπότε προσπαθώ να τρώώ μέχρι τις 7-8 το απόγευμα και μετά πρωινο την επόμενη μέρα. Τα αποτελέσματα είναι αισθητά και σταθερά.

Το 20/4 πρέπει να σε έχει στείλει αδιάβαστο. Θα βλέπεις το κρέας σαν άγιο δισκοπότηρο  :happy:

Π
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Είσαι πρύτανης του ευ ζην.

Καλά τα ψαρικά αλλά αν τα ψαρεύεις από τη θάλασσα όπως εσύ και όχι αν τα αγοράζεις από την λαϊκή ή τα ψαράδικα που έχω την υποψία ότι τα ψεκάζουν με συντηρητικά. Εκτός και αν κανείς πιστεύει ότι πετάνε ότι δεν πουλήσουν...

Επιπροσθέτως στις μολυσμένες θάλασσες τα ψάρια συσσωρεύουν βαρέα μέταλλα και διοξίνες, κυρίως τα μεγάλα ψαρια των ωκεανών. Δυστυχώς όμως και τα ψάρια της Μεσογείου πλέον είναι μολυσμένα.
Δεν τα ψεκάζουν με συντηρητικά, αλλά ειδικά των ιχθυοτροφείων έχουν επιβαρύνσεις λόγω του τρόπου που εκτρέφονται.

Εγώ πάντως τα ελάχιστα τελευταία κιλά τα έχασα με συμβουλή διατροφολόγου. 5 γεύματα τη μέρα, καθόλου πείνα και φυσικά αεροβική γυμναστική (μαχητικό αθλημα) και βάρη, που είναι μόνιμη ρουτίνα μου χρόνια ατελείωτα. Βέβαια έχω και δραστηριο τρόπο ζωής, οπότε διευκολύνει αλλά κάνω και καταχρήσεις πότε πότε.
 

megalosP

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2019
Μηνύματα
6
Like
0
Πόντοι
0
Ρε μια ειναι η συνταγη!Ενα μηλο την ημερα,τον γιατρο τον κανουν περα  :rockon:
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
Η διαλειμματικη νηστεία δείχνει ότι δουλεύει στην απώλεια λίπους αλλά όχι μυικης μάζας και γενικά κάνει καλό στον οργανισμό.

Ιδανικό είναι το 16/8, δηλαδή να τρως την τελευταία τροφή της ημέρας στις 16:00 και μετά πρωινό της επομένης κανονικα (8 το πρωί).

Αυτό 6 φορες την εβδομάδα.

Εγώ το θεωρώ δύσκολο (δηλαδή γουστάρω να τρώω όταν βλέπω καμμιά ταινία κλπ ή άμα βγω για φαγητό/ποτό), οπότε προσπαθώ να τρώώ μέχρι τις 7-8 το απόγευμα και μετά πρωινο την επόμενη μέρα. Τα αποτελέσματα είναι αισθητά και σταθερά.

Το 20/4 πρέπει να σε έχει στείλει αδιάβαστο. Θα βλέπεις το κρέας σαν άγιο δισκοπότηρο  :happy:

Π

Ισχυει, δουλευει πολυ καλα το 16/8. Αν μειωσεις και τους υδατανθρακες, ακομα πιο καλα.
 

old_horny_guy

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2018
Μηνύματα
24
Like
6
Πόντοι
0
Η διαλειμματική δεν πιάνει σε όλους. Όταν έκανα εγώ είχα αποτέλεσμα αλλά φίλος που πηγαίναμε μαζί γυμναστήριο δεν έχανε τίποτε. Και οι δύο με τον ίδιο διατροφολόγο
 

Porn Gangster

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
14.328
Κριτικές
142
Like
22.675
Πόντοι
27.786
Η διαλειμματικη νηστεία δείχνει ότι δουλεύει στην απώλεια λίπους αλλά όχι μυικης μάζας και γενικά κάνει καλό στον οργανισμό.

Ιδανικό είναι το 16/8, δηλαδή να τρως την τελευταία τροφή της ημέρας στις 16:00 και μετά πρωινό της επομένης κανονικα (8 το πρωί).

Αυτό 6 φορες την εβδομάδα.

Εγώ το θεωρώ δύσκολο (δηλαδή γουστάρω να τρώω όταν βλέπω καμμιά ταινία κλπ ή άμα βγω για φαγητό/ποτό), οπότε προσπαθώ να τρώώ μέχρι τις 7-8 το απόγευμα και μετά πρωινο την επόμενη μέρα. Τα αποτελέσματα είναι αισθητά και σταθερά.

Το 20/4 πρέπει να σε έχει στείλει αδιάβαστο. Θα βλέπεις το κρέας σαν άγιο δισκοπότηρο  :happy:

Π

Εγω προτεινω την υποθερμιδική διατροφη με έμφαση στην προσληψη πρωτεϊνων και ποιοτικών υδατανθράκων και με 4 γευματα. Δεν νομιζω οτι χρειάζεται κάποιος να ταλαιπωρησει τον οργανισμο του με το να ειναι τοσες ωρες άφαγος.

Το κολπο ειναι απλο , υπολογιζεις τις θερμιδες που χάνεις 2-3 κιλα το μηνα το πολύ και προγραμματιζεις γεύματα που τις δινουν, υπολογιζεις να παιρνεις καθε μερα (απο φαγητο ή συμπληρωμα ή και απο τα 2 ) περιπου 1.5-1.8γρ ανα κιλο σωματικου βάρους πρωτεϊνη , ποιοτικους υδατανθρακες οπως πατατα - ρυζι - μακαρονια ολικης - κινοα και βρώμη το τελευταιο γευμα να ειναι με ελαφρυ υδατανθρακα μονο οπως απλα λαχανικα και κάποιο μπιφτεκάκι ή κοτοπουλο ή ψάρι.

Μια χαρα χάνεις και αν κανεις και σωστη προπονηση αποκτάς και ενα καλο γυμνασμενο σχημα διοτι δεν χάνεις μυϊκή μάζα αλλα καθαριζεις το λιπος. Αυτό.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom