Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 873
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.610
Κριτικές
61
Like
43.201
Πόντοι
22.785
Η κατάβαση καταπονεί τους μύες περισσότερο από την ανάβαση



Αυξάνονται οι πιθανότητες τραυματισμού
Η ανάβαση και η κατάβαση είναι δύο δραστηριότητες τις οποίες κάνουμε καθημερινά είτε συνειδητά (πεζοπορία στο βουνό, περπάτημα σε κλίση στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου κ.λπ.), είτε ασυνείδητα (στο χώρο εργασίας μας, στη διαδρομή προς και από το σπίτι μας κ.λπ.).

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποια από τις δύο αυτές δραστηριότητες καταπονεί περισσότερο τον οργανισμό μας; Πιθανότατα οι περισσότεροι να απαντούσατε η ανάβαση διότι πολύ απλά νιώθετε περισσότερο κουρασμένοι απ’ ό,τι στην κατάβαση.

Ανατρέχοντας όμως σε έρευνες που έχουνε γίνει και αναλύοντας τις δύο δραστηριότητες ξεχωριστά προκύπτει ότι:

Κατά την ανάβαση, το σώμα σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, διότι οι μύες σας εργάζονται πολύ πιο σκληρά για να σηκώσουν το βάρος, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και μια «ασπίδα προστασίας» γύρω από την άρθρωση, η οποία όμως, λόγω της μικρής γωνίας που κάνει, μειώνει τα επίπεδα έντασης στους μύες του τετρακέφαλου.

Αντίθετα στην κατάβαση, οι γωνίες είναι μεγαλύτερες και η επιβάρυνση στον τετρακέφαλο υψηλότερη. Επίσης, η βαρύτητα έλκει το βάρος σας προς τα κάτω, με αποτέλεσμα η επιγονατίδα να δέχεται αυξανόμενες δυνάμεις τριβής, λόγω του συνεχούς φρεναρίσματος.

Συμπέρασμα: Η ανάβαση είναι πιο απαιτητική όσον αναφορά στο έργο που παράγει ο οργανισμός, αλλά η κατάβαση είναι πιο επίπονη για τους μύες και τις αρθρώσεις και οι πιθανότητες τραυματισμού είναι περισσότερες.

Βέβαια, όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στην άρθρωση του γονάτου (χονδροπάθεια, μηνίσκο, χιαστούς κ.ά.) καλό θα είναι να αποφεύγετε αυτού του είδους δραστηριότητες και να συμβουλεύεστε τακτικά τον γιατρό σας.

Πηγή: mednutrition.gr
 
Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Μηνύματα
1.792
Like
4
Πόντοι
16
Δεν πας να τρέξεις 1 ώρα ενώ δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου  :S

Ξεκινάς χαλαρά ένα τέταρτο (με ενδιάμεσο περπάτημα) και σιγά -σιγά ανεβάζεις ρυθμό και ώρα.Πάνω από μισή ώρα/3 φορές ανά εβδομάδα δε χρειάζεται.Οι γιατροί το λένε.

Το περπάτημα είναι ίσως η καλύτερη γυμναστική,και κάθε μέρα μια ώρα να περπατάς δεν παθαίνεις τίποτα...
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Ας μιλήσουμε για την Ψυχική Υγεία καλύτερα, νομίζω θα έχει πιο πολύ μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρει τους περισσότερους!
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.610
Κριτικές
61
Like
43.201
Πόντοι
22.785
Το πιο ανθυγιεινό πιάτο.....[size=50pt] sos [/size]

Περιέχει 1.300 θερμίδες και 33 γρ. trans λιπαρών
Τα μπέργκερ, οι τηγανιτές πατάτες και οι πίτσες έχουν ταυτιστεί με τα πλέον ανθυγιεινά γεύματα στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα πιάτα με τις περισσότερες θερμίδες που προσφέρονται από αλυσίδες εστιατορίων. Ωστόσο, τον τίτλο του πλέον «ανθυγιεινού πιάτου» διεκδικεί ένα πιάτο με κύριο υλικό το ψάρι.

Πρόκειται για ένα πιάτο που πρόσφατα προστέθηκε στο μενού αλυσίδας γρήγορου φαγητού που δραστηριοποιείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ονομάζεται «Big Catch» και περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι παναρισμένου, τηγανιτού μπακαλιάρου, Hushpuppies (τηγανιτό κουρκούτι με καλαμποκάλευρο) και δαχτυλίδια κρεμμυδιών (onion rings). Τα υλικά αυτά, καθιστούν το πιάτο με πραγματική θερμιδική «βόμβα» καθώς θα «χαρίσει» στον καταναλωτή πάνω από 1.300 θερμίδες, 33 γρ. trans λιπαρών και 3.700 milligrams νατρίου.

Με βάση τα παραπάνω, μια οργάνωση καταναλωτών με την ονομασία Center for Science in the Public Interest, χαρακτήρισε το πιάτο ως το «χειρότερο γεύμα στην Αμερική».

Για να εξηγήσει τον χαρακτηρισμό, η οργάνωση στέκεται στην ποσότητα των trans λιπαρών η οποία όπως λέει είναι διπλάσια από αυτά που περιέχει το χειρότερο πιάτο άλλης μεγάλης αλυσίδας!

«Η εταιρεία αυτή παίρνει ένα τελείως υγιεινό ψάρι και το θάβει σε μια χοντρή κρούστα από κουρκούτι και μερικώς υδρογονωμένο λάδι. Το αποτέλεσμα; Μια καρδιακή προσβολή στο πιάτο σας».
 

IlianaAthensgr

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2013
Μηνύματα
17
Like
0
Πόντοι
0
Γιατί όταν τρέχω(σπάνια) με πονάνε τα πέλματα? Μήπως δεν φοράω τα κατάλληλα αθλ. παπούτσια?
 
Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Μηνύματα
1.792
Like
4
Πόντοι
16
Ας μιλήσουμε για την Ψυχική Υγεία καλύτερα, νομίζω θα έχει πιο πολύ μεγάλη απήχηση και ενδιαφέρει τους περισσότερους!
Μαζί πάνε αυτά.Άμα δεν έχεις καλή σωματική υγεία δεν θα έχεις και ψυχική αφού θα είσαι χοντρός και άρρωστος!
 
Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Μηνύματα
1.792
Like
4
Πόντοι
16
Γιατί όταν τρέχω(σπάνια) με πονάνε τα πέλματα? Μήπως δεν φοράω τα κατάλληλα αθλ. παπούτσια?
Πρώτον γιατί τρέχεις σπάνια και δεν έχεις συνηθίσει και δεύτερον γιατί μάλλον τρέχεις με λάθος τρόπο και με λάθος παπούτσια.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.610
Κριτικές
61
Like
43.201
Πόντοι
22.785
Πολύτιμη η θρεπτική αξία των δαμάσκηνων

Έχουν καταγραφεί ως κορυφαία πηγή σιδήρου
Τα δαμάσκηνα διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (30% της ημερήσιας δόσης ενός ενήλικα άνδρα). Ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστή η τεχνική αποξήρανσης των δαμάσκηνων, η οποία συγκεκριμένα προήλθε από τη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, πριν από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, οι Γαλάτες είχαν καταφέρει να τελειοποιήσουν αυτήν την τεχνική.

Μέχρι τις μέρες μας το γαλλικό ξερό δαμάσκηνο εξακολουθεί να θεωρείται το καλύτερο στο είδος του.

Ενέργεια

Είναι γενικά τροφή που περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε σάκχαρα (30% γλυκόζη, 15% φρουκτόζη και 2% σουκρόζη). Το ξερό δαμάσκηνο σας παρέχει συνολικά το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης επτά βασικών θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου (περισσότερο από τα σταφύλια, τα μήλα και τα βερίκοκα) και του καλίου. Επιπλέον τα ξερά δαμάσκηνα έχουν σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια μερίδα 100γρ. ξηρά δαμάσκηνα παρέχει στον οργανισμό σχεδόν 4% των καθημερινών αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσης σε β-καροτίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης.

Καρδιά

Τα ξερά δαμάσκηνα σάς προσφέρουν κατά 1/3 περισσότερο σίδηρο από 1 μερίδα συκωτιού και έχουν καταγραφεί ως κορυφαία πηγή (η τρίτη καλύτερη μετά τα σύκα και τα σταφύλια) σιδήρου, τα αποθέματα του οποίου είναι απαραίτητα για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

Ένα ποτήρι χυμός δαμάσκηνων σάς προσφέρει τόσο κάλιο όσο οι μπανάνες και τα πορτοκάλια, βοηθώντας στην ομαλοποίηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Γι’αυτόν το λόγο η κατανάλωση ξερών δαμάσκηνων συνιστάται συχνά σε όλους όσους υποφέρουν από υπέρταση.

Επιπλέον ο χυμός δαμάσκηνων έρχεται δεύτερος σε περιεκτικότητα διαλυτών ινών (περιέχει περισσότερες ίνες από τα ξερά όσπρια). Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις η ημερήσια κατανάλωση μιας χούφτας ξερών δαμάσκηνων είναι ένας καλός τρόπος να μειώσετε την LDL χοληστερόλη χωρίς φάρμακα.

Δυσκοιλιότητα

Τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν επίσης ισχυρά οξέα φρούτων, που βοηθούν στην πρόληψη και στον έλεγχο της δυσκοιλιότητας καλύτερα από κάθε άλλη τροφή. Αποτελούν ακόμα, πηγή άλλων ουσιών που μειώνουν τις συγκεντρώσεις χολικών οξέων στα κόπρανα (κυρίως του λιθοχολικού οξέως που ευθύνεται για τον καρκίνο του παχέος εντέρου). Τα ξερά δαμάσκηνα παρέχουν, επίσης, το ιχνοστοιχείο βόριο, για υγιή οστά και πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Τέλος η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, τα χαμηλά λιπαρά και τα ισοροπημένα σάκχαρα των ξερών δαμάσκηνων τα καθιστούν ιδανικό σνακ για όσους προσέχουν το βάρος τους, καθώς και για τους ευαίσθητους στην ινσουλίνη διαβητικούς. Τα ξερά δαμάσκηνα υποκαθιστούν τέλεια τα λιπαρά στα γλυκά, διότι περιέχουν σημαντική ποσότητα πηκτίνης, η οποία παγιδεύει τον αέρα στα γλυκά με τον ίδιο τρόπο που το λίπος παγιδεύει τη ζάχαρη.

Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα φρούτα, τα ξερά δαμάσκηνα περιέχουν μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα του σακχάρου σορβιτόλη, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας των φαγητών που δεν περιέχουν λιπαρά. Τα ξερά δαμάσκηνα είναι ακόμα, πλούσια πηγή μηλικού οξέος, που δρα ως ενισχυτικό γεύσης.

Αγορά, φύλαξη και κατανάλωση

αναζητήστε δαμάσκηνα χωρίς υπερθειικό άλας, ξεραμένα στον ήλιο, προτιμήστε αυτά που είναι συσκευασμένα σε κουτιά ή σακούλες κλεισμένες αεροστεγώς, ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση, η απώλεια υγρασίας και η εισβολή εντόμων. Το μέγεθος των ξερών δαμάσκηνων και η παρουσία ή απουσία κουκουτσιού δεν έχουν καμιά επίδραση στην ποιότητα ή τη γεύση τους.

τοποθετημένα σε αεροστεγή δοχεία, τα ξερά δαμάσκηνα διατηρούνται έως έξι μήνες. Για να διπλασιάσετε το χρόνο ζωής τους βάλτε τα στην κατάψυξη.

καταναλώστε τα ωμά παρά μαγειρεμένα. Το νερό και η θερμότητα αφαιρούν θρεπτικές ουσίες (τα βρασμένα δαμάσκηνα περιέχουν μόνο το ένα τρίτο των βιταμινών Α, Β και C, του σιδήρου και των ινών, σε σχέση με τα ωμά).
μπορείτε να κόψετε τα ξερά δαμάσκηνα σε κύβους ή φέτες και να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας, να τα γεμίσετε με βούτυρο ή φυστικοβούτυρο, να τα κάνετε χυμό με τη βοήθεια ενός αποχυμωτή, να τα κάνετε μαρμελάδα ή να τα χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή γλυκών.

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Κόβετε σε κύβους ένα φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα, προσθέτετε ¼ του φλιτζανιού χυμό μήλου ή σταφυλιού, και τα χτυπάτε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πουρές.

Χρησιμοποιείτε τη μαρμελάδα για το πρωινό σας ή για την παρασκευή γλυκών.

Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ξερά δαμάσκηνα με σύκα και το χυμό μήλου ή σταφυλιού με ¼ χυμό δαμάσκηνων.

Πηγή: iatronet.gr
 

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Μηνύματα
7.498
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Μαζί πάνε αυτά.Άμα δεν έχεις καλή σωματική υγεία δεν θα έχεις και ψυχική αφού θα είσαι χοντρός και άρρωστος!
νους υγιής εν σώματι υγιεί έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι... άρα τους έχεις γραμμένους τύπε!
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.610
Κριτικές
61
Like
43.201
Πόντοι
22.785

ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ iliiana.

Φτιάξτε την αλοιφή που γιατρεύει σχεδόν τα πάντα... εύκολα και απλά!!!



Θα σας δώσω μια συνταγή για μια αλοιφή που κάνει απλά…
τα πάντα.
Αν πρέπει να φύγετε σε ένα ερημικό νησί και σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο μια αλοιφή για να πάρετε μαζί σας, τότε αυτή είναι η...
ιδανική.
Τι ακριβώς κάνει;
Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια
Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα
Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα
Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm
Καταπραΰνει θερμικά και
ηλιακά εγκαύματα
Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά
Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές
Είναι κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού
Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:
1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree
Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;
Η διαδικασία είναι ήδη, λίγο ή πολύ, γνωστή από παλαιότερες αναρτήσεις. Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 

Elrick81

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2011
Μηνύματα
497
Like
0
Πόντοι
1
Βίντεο ΣΟΚ, κρέας βουτηγμένο στην Αμμωνία!! Όσα δεν αποκαλύπτει η βιομηχανία τροφίμων!!!


Αφορά την Αμερικάνικη Βιομηχανία Τροφίμων και τις πρακτικές που εκεί εφαρμόζονται. Ισχύουν τελείως διαφορετικά πράγματα στην Ε.Ε. και δει στην Ελλάδα.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία γενικότερη σκιά πάνω από όλα αυτά τα θέματα. Θυμίζω επιγραμματικά το κρέας αλόγου που έφαγε όλη η Ευρώπη σαν μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο που περιείχε υπολείμματα παραφίνης αλλά και αυτό με τις παιδικά γάλατα Κίνας που περιείχαν μελαμίνη (στην προκειμένη περίπτωση 7 εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν με θανατική ποινή.)
 

IlianaAthensgr

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2013
Μηνύματα
17
Like
0
Πόντοι
0
Αφορά την Αμερικάνικη Βιομηχανία Τροφίμων και τις πρακτικές που εκεί εφαρμόζονται. Ισχύουν τελείως διαφορετικά πράγματα στην Ε.Ε. και δει στην Ελλάδα.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει μία γενικότερη σκιά πάνω από όλα αυτά τα θέματα. Θυμίζω επιγραμματικά το κρέας αλόγου που έφαγε όλη η Ευρώπη σαν μοσχαρίσιο μπιφτέκι, το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο που περιείχε υπολείμματα παραφίνης αλλά και αυτό με τις παιδικά γάλατα Κίνας που περιείχαν μελαμίνη (στην προκειμένη περίπτωση 7 εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν με θανατική ποινή.)
:thumbsup:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom