You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Συμβουλές για καλύτερη υγεία...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 873
- Εμφανίσεις 144K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Επισκέπτης
μπριζολα γαμησι τσιγαρο ουισκι και μη φοβαστε τιποτα
Υπάρχουν κάποια σκευάσματα, τα οποία ενισχύουν γενικώς όλο το ανοσοποιητικό. Αυτά τα βρίσκεις, και φυσικά, και χημικά επεξεργασμένα. Θέλει μελέτη και έρευνα για να βρεις ποια από αυτά είναι καλά, ποια έχουν και δεν έχουν παρενέργειες, και ποιο παράγωγο του εκάστοτε προϊόντος είναι ακίνδυνο και φυσικό. Έπειτα είναι οι τροφές και η διατροφή. Αυτό είναι ολόκληρη ιστορία από μόνο του, και απαιτεί μελέτη σε βάθος και χρόνο. Και τέλος, η άσκηση, ο μεγαλύτερος εχθρός του σύγχρονου, καθιστικού χρόνου ζωής. Δεν είμαι μέλος πυραμίδας, ούτε όμως και κομπογιαννίτης, αλλά όποιος θέλει να του υποδείξω τέτοιες ουσίες, ΠΜ.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.275
- Πόντοι
- 8.006
Το παν τύπε ειναι η κληρονομικοτητα.Υπάρχουν κάποια σκευάσματα, τα οποία ενισχύουν γενικώς όλο το ανοσοποιητικό. Αυτά τα βρίσκεις, και φυσικά, και χημικά επεξεργασμένα. Θέλει μελέτη και έρευνα για να βρεις ποια από αυτά είναι καλά, ποια έχουν και δεν έχουν παρενέργειες, και ποιο παράγωγο του εκάστοτε προϊόντος είναι ακίνδυνο και φυσικό. Έπειτα είναι οι τροφές και η διατροφή. Αυτό είναι ολόκληρη ιστορία από μόνο του, και απαιτεί μελέτη σε βάθος και χρόνο. Και τέλος, η άσκηση, ο μεγαλύτερος εχθρός του σύγχρονου, καθιστικού χρόνου ζωής.
Δεν εχω δει να πηγαινουν 100 ετων οι αθλητες οπωσδηποτε.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.275
- Πόντοι
- 8.006
Ολα καλα, αλλά γιατι ΟΧΙ στον καφε?Κάνε αυτό που θα προστατέψει τον οργανισμό σου.
Φρούτα, λαχανικά, φρέσκο γάλα, αυγά, μαύρο ψωμάκι ή φρυγανιές, μέλι, ελαιόλαδο στη σαλάτα.
Προτιμησε τα λευκά κρεατα. Κοτόπουλο, γαλοπουλα, ψαράκι φρεσκο με συνοδεία λαχανικών.
Για γλυκό φτιάξτε μόνοι σας ένα κέηκ με σταφίδες και προσθέστε από πάνω λίγη λιωμενη κουβερτούρα ανακατεμένη με φρεσκο βουτυρο.
Τυριά χωρίς αλατι. Η κεφαλογραβιέρα, η ανάλατη φέτα, το μανούρι η μυζηθρα είναι πολύ καλά τυριά.
Πράσινο τσαι αντί για καφέ, χωρις ζάχαρη, κι αν θέλετε οπωσδήποτε ένα γλυκό ρόφημα ζητήστε μέλι. Όλες σχεδόν οι καφετέριες έχουν.
Αν θέλεις οπωσδήποτε καφέ, μην πίνεις καφέδες που δεν αφήνουν κατακάθι, όπως ο φραπέ, ο νεσκαφέ, ο εσπρέσσο και ο καπουτσίνο.
Γαλλικός ή ελληνικός είναι οι καλύτεροι καφεδες. Δοκίμασε ελληνικό με μελι και λίγο κανέλα. Απίθανο άρωμα και γεύση.
Από τα ψάρια, πολύ καλά σε πρωτεινες είναι οι σαρδέλες, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, επειδή είναι φτηνό ψάρι.
Όποιος αντέχει η τσεπη του ... και ο σολωμός είναι καλή λύση.
Τσιπούρες, σαργοί, γαυρακι στον φούρνο, σούπερ!
Φτιάξτε παγωτάκι μόνοι σας, με αγνά υλικά κι όχι αυτά τα ετοιματζίδικα αμφιβόλου ποιότητας.
Βγείτε κάθε μέρα να περπατήσετε 1 με 2 ώρες.
Το περπάτημα είναι ήπια γυμναστική, και περισσότερο θα σας ηρεμήσει παρά να σας τεντώσει όπως πιθανόν να κάνει μία ώρα γυμναστήριο.
Το καλοκαίρι αντικαταστήστε τη μία ώρα περπάτημα με μια ώρα κολύμπι την ημέρα.
Κάθε ώρα που επενδύετε στον εαυτό σας και στο ΄σωμα σας, θα το εισπράξετε πίσω πολλαπλά σε όλα τα επίπεδα. Σωματικής υγείας, ευεξίας, πνευματικής διαύγειας.
Όλα ξεκινούν από αυτό το απίστευτο εργοστάσιο που λέγεται ανθρώπινο σώμα.
Ειναι γνωστο οτι ο καφες ειναι αντιοξειδωτικος.
Το παν τύπε ειναι η κληρονομικοτητα.
Δεν εχω δει να πηγαινουν 100 ετων οι αθλητες οπωσδηποτε.
Εγώ όμως έχω δει 100 ετών ανθρώπους να ΕΙΝΑΙ αθλητές. Το παν ΔΕΝ είναι η κληρονομικότητα. Δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Έπειτα, δεν είναι το πόσο θα ζήσεις, αλλά το πόσο καλά. Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
stam_90
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 8 Οκτ 2009
- Μηνύματα
- 36.091
- Κριτικές
- 158
- Like
- 450
- Πόντοι
- 2.046
γυμναστικη
περιορισμος κακης διατροφης,ποτα,κλπ
Περιορισμος τροφων που περιεχουν καρκινογονες ουσιες...Περιορισμος στα γλυκα..
ολα αυτα προσφερουν απολαυσεις στον ανθρωπο,πχ τι ειναι ποιο απολαυστικο ενα σουβλακι? η ενα πιατο μπαμιες?
Γιαυτο ειμαστε και η 2η ποιο παχυσαρκη χωρα μετα τους αμερικανους..
αυτα για σωματικη υγεια..
τωρα η ψυχικη υγεια και ηρεμια θελει αλλα...
περιορισμος κακης διατροφης,ποτα,κλπ
Περιορισμος τροφων που περιεχουν καρκινογονες ουσιες...Περιορισμος στα γλυκα..
ολα αυτα προσφερουν απολαυσεις στον ανθρωπο,πχ τι ειναι ποιο απολαυστικο ενα σουβλακι? η ενα πιατο μπαμιες?
Γιαυτο ειμαστε και η 2η ποιο παχυσαρκη χωρα μετα τους αμερικανους..
αυτα για σωματικη υγεια..
τωρα η ψυχικη υγεια και ηρεμια θελει αλλα...
Slavyanka Delicatessen
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Μαΐ 2013
- Μηνύματα
- 10.012
- Κριτικές
- 1
- Like
- 9
- Πόντοι
- 166
Να δέρνετε έναν μπούλη πιρφοροαγαπούλη κλαρινοχέστη,όπως ο σταμ_90,τρεις φορές την εβδομάδα.
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Μηνύματα
- 47.991
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
τα πραττεις αυτα που λες σταμουλη?γυμναστικη
περιορισμος κακης διατροφης,ποτα,κλπ
Περιορισμος τροφων που περιεχουν καρκινογονες ουσιες...Περιορισμος στα γλυκα..
ολα αυτα προσφερουν απολαυσεις στον ανθρωπο,πχ τι ειναι ποιο απολαυστικο ενα σουβλακι? η ενα πιατο μπαμιες?
Γιαυτο ειμαστε και η 2η ποιο παχυσαρκη χωρα μετα τους αμερικανους..
αυτα για σωματικη υγεια..
τωρα η ψυχικη υγεια και ηρεμια θελει αλλα...
redmanftw
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2012
- Μηνύματα
- 47.991
- Κριτικές
- 10
- Like
- 96
- Πόντοι
- 376
δεν ειναι κλαρινογραμπρος ο σταμουλης τυπεΝα δέρνετε έναν μπούλη πιρφοροαγαπούλη κλαρινοχέστη,όπως ο σταμ_90,τρεις φορές την εβδομάδα.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Κανένα σκεύασμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ισορροπημένη διατροφή
Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που δέχονται οι επιστήμονες υγείας είναι κατά πόσο η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αντικατασταθεί από συμπληρώματα διατροφής.
Αν και η απάντηση φαίνεται αυτονόητη, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ή να αναπληρώσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής με συμπληρώματα, ερχόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, παρά το ότι οι γνώσεις μας τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα οφέλη διάφορων τροφίμων και συστατικών τους είναι αναρίθμητα και πραγματικά πολύ ισχυρά και παρά το ότι η διάχυση της γνώσης από τους επιστήμονες υγείας προς τους καταναλωτές είναι έντονη, απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τις διατροφικές συνήθειες που μπορούν να μας προφυλάξουν και να αναβαθμίσουν την υγεία μας.
Στην Ελλάδα για παράδειγμα οι αριθμοί και οι στατιστικές μαρτυρούν μια αλήθεια που πριν από κάποια χρόνια δεν θα τη πιστεύαμε. Σύμφωνα με μελέτη, το 53% και 20% των ενήλικων ανδρών είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, αντίστοιχα. Στις γυναίκες το 31% και το 15% είναι αντίστοιχα υπέρβαρες και παχύσαρκες.
Επιπρόσθετες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, γεγονός που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό και το γιατί τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνεται η νοσηρότητα και θνητότητα από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, τύποι καρκίνου, οστεοπόρωση, υπέρταση).
Στα παιδιά τα νούμερα είναι εξίσου ανησυχητικά, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη GRECO, το 41% των παιδιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και περίπου το 50% των παιδιών δεν ακολουθούν τις συστάσεις της μεσογειακής διατροφής. Επίσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης:
- Το 47% των παιδιών δεν τρώει δεύτερο φρούτο μέσα στην ημέρα.
- Το 46% των παιδιών δεν τρώει καθημερινά σαλάτα.
- Το 36% των παιδιών δεν τρώει τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ψάρι.
- Το 41% των παιδιών δεν τρώει πρωινό καθημερινά.
- Το 31% των παιδιών τρώει κόκκινο κρέας περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα.
- Το 21% των παιδιών τρώει αλλαντικά περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα.
Από τη μια λοιπόν έχουμε τα αναμφισβήτητα και διεθνώς αναγνωρισμένα οφέλη της μεσογειακής διατροφής (μακροζωία, πρόληψη στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2, αντιοξειδωτική προστασία, αντιφλεγμονώδη δράση) και από την άλλη την πραγματικότητα ότι η πρόληψη νοσημάτων και η φροντίδα της υγείας μας δεν μπορεί να περιμένει.
Πράγματι η μεσογειακή πυραμίδα διατροφής είναι έτσι μελετημένη που να μπορεί να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά για έναν υγιή ενήλικα, έφηβο ή παιδί για να θωρακίσει την υγεία του και στην περίπτωση των παιδιών να εξασφαλίσει ότι θα έχει τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Ωστόσο, το ερώτημα στην Ελλάδα είναι κατά πόσο την ακολουθούμε. Προφανώς όπως αναφέρεται και παραπάνω όχι και τόσο πολύ. Επομένως επειδή η πρόληψη της υγείας μας δεν μπορεί να περιμένει, είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μας άμεσα ώστε να προλάβουμε την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής σε κάποιες ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού όπως οι χορτοφάφοι, οι αθλητές, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, οι γυναίκες στην περι-εμμηνοπαυσική περίοδο, είναι χρήσιμη και σε κάποιες περιπτώσεις απαραίτητη.
Ωστόσο, εκτός από αυτές τις κατηγορίες, η χρήση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων με την καθοδήγηση του ιατρού, του διαιτολόγου ή του φαρμακοποιού θα μπορούσε να συμπληρώσει τη διατροφή με ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον επίσημο ορισμό των συμπληρωμάτων διατροφής που είναι: «Προϊόντα που περιέχουν συμπυκνωμένα ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά των οποίων ο προορισμός είναι να συμπληρώνουν το ημερήσιο διαιτολόγιο του ανθρώπου όταν η διατροφή του δεν είναι ισορροπημένη».
Επομένως το δίλημμα «τρόφιμα ή συμπληρώματα» δεν είναι αληθινό. Κανένα σκεύασμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ισορροπημένη διατροφή παρά μόνο να τη συμπληρώσει.
Παράλληλα, επειδή η διατροφική πρόληψη βασίζεται στη συνεχή και επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά αντίθετα να αναζητούμε λύσεις χωρίς ταμπού, αλλά και χωρίς να πέφτουμε σε παγίδες υπερκατανάλωσης συμπληρωμάτων, ιδιαίτερα χωρίς να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς.
Πηγή: nutrimed.gr
Ένα από τα συχνότερα ερωτήματα που δέχονται οι επιστήμονες υγείας είναι κατά πόσο η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αντικατασταθεί από συμπληρώματα διατροφής.
Αν και η απάντηση φαίνεται αυτονόητη, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ή να αναπληρώσουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής με συμπληρώματα, ερχόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, παρά το ότι οι γνώσεις μας τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα οφέλη διάφορων τροφίμων και συστατικών τους είναι αναρίθμητα και πραγματικά πολύ ισχυρά και παρά το ότι η διάχυση της γνώσης από τους επιστήμονες υγείας προς τους καταναλωτές είναι έντονη, απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από τις διατροφικές συνήθειες που μπορούν να μας προφυλάξουν και να αναβαθμίσουν την υγεία μας.
Στην Ελλάδα για παράδειγμα οι αριθμοί και οι στατιστικές μαρτυρούν μια αλήθεια που πριν από κάποια χρόνια δεν θα τη πιστεύαμε. Σύμφωνα με μελέτη, το 53% και 20% των ενήλικων ανδρών είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, αντίστοιχα. Στις γυναίκες το 31% και το 15% είναι αντίστοιχα υπέρβαρες και παχύσαρκες.
Επιπρόσθετες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι ενήλικοι απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, γεγονός που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό και το γιατί τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνεται η νοσηρότητα και θνητότητα από χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, τύποι καρκίνου, οστεοπόρωση, υπέρταση).
Στα παιδιά τα νούμερα είναι εξίσου ανησυχητικά, καθώς σύμφωνα με τη μελέτη GRECO, το 41% των παιδιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και περίπου το 50% των παιδιών δεν ακολουθούν τις συστάσεις της μεσογειακής διατροφής. Επίσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης:
- Το 47% των παιδιών δεν τρώει δεύτερο φρούτο μέσα στην ημέρα.
- Το 46% των παιδιών δεν τρώει καθημερινά σαλάτα.
- Το 36% των παιδιών δεν τρώει τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ψάρι.
- Το 41% των παιδιών δεν τρώει πρωινό καθημερινά.
- Το 31% των παιδιών τρώει κόκκινο κρέας περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα.
- Το 21% των παιδιών τρώει αλλαντικά περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα.
Από τη μια λοιπόν έχουμε τα αναμφισβήτητα και διεθνώς αναγνωρισμένα οφέλη της μεσογειακής διατροφής (μακροζωία, πρόληψη στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2, αντιοξειδωτική προστασία, αντιφλεγμονώδη δράση) και από την άλλη την πραγματικότητα ότι η πρόληψη νοσημάτων και η φροντίδα της υγείας μας δεν μπορεί να περιμένει.
Πράγματι η μεσογειακή πυραμίδα διατροφής είναι έτσι μελετημένη που να μπορεί να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά για έναν υγιή ενήλικα, έφηβο ή παιδί για να θωρακίσει την υγεία του και στην περίπτωση των παιδιών να εξασφαλίσει ότι θα έχει τη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη.
Ωστόσο, το ερώτημα στην Ελλάδα είναι κατά πόσο την ακολουθούμε. Προφανώς όπως αναφέρεται και παραπάνω όχι και τόσο πολύ. Επομένως επειδή η πρόληψη της υγείας μας δεν μπορεί να περιμένει, είναι σημαντικό να βελτιώσουμε την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών μας άμεσα ώστε να προλάβουμε την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.
Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής σε κάποιες ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού όπως οι χορτοφάφοι, οι αθλητές, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, οι γυναίκες στην περι-εμμηνοπαυσική περίοδο, είναι χρήσιμη και σε κάποιες περιπτώσεις απαραίτητη.
Ωστόσο, εκτός από αυτές τις κατηγορίες, η χρήση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων με την καθοδήγηση του ιατρού, του διαιτολόγου ή του φαρμακοποιού θα μπορούσε να συμπληρώσει τη διατροφή με ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον επίσημο ορισμό των συμπληρωμάτων διατροφής που είναι: «Προϊόντα που περιέχουν συμπυκνωμένα ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά των οποίων ο προορισμός είναι να συμπληρώνουν το ημερήσιο διαιτολόγιο του ανθρώπου όταν η διατροφή του δεν είναι ισορροπημένη».
Επομένως το δίλημμα «τρόφιμα ή συμπληρώματα» δεν είναι αληθινό. Κανένα σκεύασμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ισορροπημένη διατροφή παρά μόνο να τη συμπληρώσει.
Παράλληλα, επειδή η διατροφική πρόληψη βασίζεται στη συνεχή και επαρκή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά αντίθετα να αναζητούμε λύσεις χωρίς ταμπού, αλλά και χωρίς να πέφτουμε σε παγίδες υπερκατανάλωσης συμπληρωμάτων, ιδιαίτερα χωρίς να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς.
Πηγή: nutrimed.gr
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Δώστε τέλος στην κυτταρίτιδα!!
Τα χαρακτηριστικά του προβλήματος και η αντιμετώπισή του
Η κυτταρίτιδα δεν είναι ασθένεια, αλλά σωματικό λίπος, όμοιο με εκείνο που υπάρχει σε κάθε μέρος του σώματός μας. Είναι το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει όταν η θρέψη των ιστών και η απομάκρυνση των τοξινών δεν γίνονται σε βάθος.
Εμφανίζεται ιδιαίτερα στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους, λόγω του γεγονότος ότι το δέρμα τους είναι πιο λεπτό από εκείνο των αντρών κι επειδή επηρεάζεται από τα οιστρογόνα.
Αιτίες
Τα βασικότερα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι:
- Η κακή κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση η κληρονομικότητα ή η προδιάθεση.
- Η κατακράτηση υγρών.
- Η καθιστική ζωή.
- Η κακή διατροφή.
- Το στρες.
- Οι ορμονικές διαταραχές.
Αντιμετώπιση
Είτε οφείλεται σε γενετικούς λόγους είτε σε κάποιες κακές μας συνήθειες, η κυτταρίτιδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους, οι οποίοι θα πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους. Διαβάστε ποιοι είναι αυτοί...
- Η σωστή διατροφή
Αυτή πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα είδη των τροφών, να είναι φτωχή σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, εφόσον αυτά μας παρέχουν πολλές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες Α και C, που τονώνουν την επιδερμίδα. Πείτε, λοιπόν, «ναι» στο άπαχο κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια, στα άπαχα τυριά, στο ψωμί και στα ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως.
Περιορίστε το κόκκινο κρέας και πείτε «όχι» με την καρδιά σας στα τηγανητά, στα γλυκά, στην κρέμα γάλακτος, στον καφέ, στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ.
Τι θα καταφέρετε με όλα αυτά; Απλώς θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει καλύτερα τις τοξίνες και να μην κατακρατεί υγρά.
- Η επαρκής εσωτερική ενυδάτωση:
Όλοι ξέρετε, βέβαια, ότι το 60% του οργανισμού μας και το 70% της επιδερμίδας μας αποτελούνται από νερό. Όμως, υπάρχουν και καθημερινές απώλειες εξαιτίας του ιδρώτα και της άδηλης αναπνοής. Κάτι που πρέπει να αναπληρώνουμε. Πώς; Φροντίζοντας να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, κάτι που θα μας εξασφαλίζει καλή υγεία και όμορφη επιδερμίδα.
- Η γυμναστική
Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το σκληρό πρόγραμμα κάποιου γυμναστηρίου. Μπορείτε απλώς να περπατάτε, να κολυμπάτε ή να κάνετε ποδήλατο. Με σύστημα, όμως, και όχι περιστασιακά.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολείστε με τα παραπάνω τουλάχιστον για 20 λεπτά, 4-5 φορές την εβδομάδα, για να αυξήσετε έτσι τις καύσεις του οργανισμού σας και να καίτε τις θερμίδες, έτσι ώστε να μειωθεί το στρες σας και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματός σας.
- Τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας:
Πρόκειται για κρέμες που περιέχουν θεοφυλίνη, καφεΐνη και άλλα συστατικά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και να «καίνε» το λίπος.
Επίσης, οι κρέμες αυτές περιέχουν και άλλες ουσίες, οι οποίες είναι σε θέση να ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους δυναμώνουν τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συστηματικά, διότι μόνο έτσι –έπειτα από λίγο καιρό– η επιδερμίδα σας θα δείχνει στα επίμαχα σημεία πιο σφιχτή και λεία, μειώνοντας την εικόνα της κυτταρίτιδας.
Η συνταγή «της γιαγιάς»
Για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και να εμποδίσετε έτσι την κατακράτηση υγρών και τα «ψωμάκια», δεν έχετε παρά να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό, να προσθέσετε σ’ αυτό από 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιπποκάστανου και δεντρολίβανου και 1 κιλό θαλασσινό αλάτι.
Πηγή: belife.gr
Τα χαρακτηριστικά του προβλήματος και η αντιμετώπισή του
Η κυτταρίτιδα δεν είναι ασθένεια, αλλά σωματικό λίπος, όμοιο με εκείνο που υπάρχει σε κάθε μέρος του σώματός μας. Είναι το αντιαισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει όταν η θρέψη των ιστών και η απομάκρυνση των τοξινών δεν γίνονται σε βάθος.
Εμφανίζεται ιδιαίτερα στις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους, λόγω του γεγονότος ότι το δέρμα τους είναι πιο λεπτό από εκείνο των αντρών κι επειδή επηρεάζεται από τα οιστρογόνα.
Αιτίες
Τα βασικότερα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι:
- Η κακή κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση η κληρονομικότητα ή η προδιάθεση.
- Η κατακράτηση υγρών.
- Η καθιστική ζωή.
- Η κακή διατροφή.
- Το στρες.
- Οι ορμονικές διαταραχές.
Αντιμετώπιση
Είτε οφείλεται σε γενετικούς λόγους είτε σε κάποιες κακές μας συνήθειες, η κυτταρίτιδα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους, οι οποίοι θα πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους. Διαβάστε ποιοι είναι αυτοί...
- Η σωστή διατροφή
Αυτή πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα είδη των τροφών, να είναι φτωχή σε λιπαρά και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, εφόσον αυτά μας παρέχουν πολλές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες Α και C, που τονώνουν την επιδερμίδα. Πείτε, λοιπόν, «ναι» στο άπαχο κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια, στα άπαχα τυριά, στο ψωμί και στα ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως.
Περιορίστε το κόκκινο κρέας και πείτε «όχι» με την καρδιά σας στα τηγανητά, στα γλυκά, στην κρέμα γάλακτος, στον καφέ, στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ.
Τι θα καταφέρετε με όλα αυτά; Απλώς θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει καλύτερα τις τοξίνες και να μην κατακρατεί υγρά.
- Η επαρκής εσωτερική ενυδάτωση:
Όλοι ξέρετε, βέβαια, ότι το 60% του οργανισμού μας και το 70% της επιδερμίδας μας αποτελούνται από νερό. Όμως, υπάρχουν και καθημερινές απώλειες εξαιτίας του ιδρώτα και της άδηλης αναπνοής. Κάτι που πρέπει να αναπληρώνουμε. Πώς; Φροντίζοντας να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, κάτι που θα μας εξασφαλίζει καλή υγεία και όμορφη επιδερμίδα.
- Η γυμναστική
Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε το σκληρό πρόγραμμα κάποιου γυμναστηρίου. Μπορείτε απλώς να περπατάτε, να κολυμπάτε ή να κάνετε ποδήλατο. Με σύστημα, όμως, και όχι περιστασιακά.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολείστε με τα παραπάνω τουλάχιστον για 20 λεπτά, 4-5 φορές την εβδομάδα, για να αυξήσετε έτσι τις καύσεις του οργανισμού σας και να καίτε τις θερμίδες, έτσι ώστε να μειωθεί το στρες σας και να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματός σας.
- Τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας:
Πρόκειται για κρέμες που περιέχουν θεοφυλίνη, καφεΐνη και άλλα συστατικά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και να «καίνε» το λίπος.
Επίσης, οι κρέμες αυτές περιέχουν και άλλες ουσίες, οι οποίες είναι σε θέση να ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων, τα οποία με τη σειρά τους δυναμώνουν τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης.
Τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συστηματικά, διότι μόνο έτσι –έπειτα από λίγο καιρό– η επιδερμίδα σας θα δείχνει στα επίμαχα σημεία πιο σφιχτή και λεία, μειώνοντας την εικόνα της κυτταρίτιδας.
Η συνταγή «της γιαγιάς»
Για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και να εμποδίσετε έτσι την κατακράτηση υγρών και τα «ψωμάκια», δεν έχετε παρά να γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό, να προσθέσετε σ’ αυτό από 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιπποκάστανου και δεντρολίβανου και 1 κιλό θαλασσινό αλάτι.
Πηγή: belife.gr
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Κολύμβηση και διατροφή !!
Το είδος της τροφής καθορίζει πόση ώρα πρέπει να περιμένουμε πριν μπούμε στη θάλασσα
«Περίμενε μισή ώρα μετά το φαγητό, για να κολυμπήσεις με ασφάλεια». Είναι μία από τις πιο διαχρονικές συστάσεις και στηρίζεται, κατά βάση, στο ότι το κολύμπι μετά το φαγητό ενδέχεται να οδηγήσει σε κράμπες στο στομάχι και στους μύες που μπορεί να αποβούν μοιραίες.
Η πέψη του φαγητού αρχίζει από το στόμα με τη βοήθεια της αμυλάσης του σάλιου και συνεχίζεται στον πεπτικό σωλήνα (οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλος, λεπτό και παχύ έντερο). Για τη διαδικασία της πέψης των τροφών απαιτείται αυξημένη παροχή αίματος στο γαστρεντερικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή αίματος σε άλλα σημεία του σώματος, όπως οι μύες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται λιγότερο οξυγόνο στους μύες, γεγονός που δεν ευνοεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών που παράγονται κατά την άσκηση (κολύμπι) και οδηγεί στην εμφάνιση κραμπών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως συμβαίνει και με κάθε είδους άσκηση, το κολύμπι μετά το φαγητό μπορεί να είναι δυσάρεστο, όμως πολύ σπάνια προκαλεί πνιγμό. Όμως, παρόλο που οι κράμπες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπιες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει πάντα περίπτωση να συμβούν πολύ ξαφνικά και παραλύσουν το άτομο.
Μέχρι σήμερα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καθορίσει πόση ώρα ακριβώς είναι απαραίτητο να περιμένει κανείς, αφού φάει, προκειμένου να μπει στη θάλασσα, ούτε υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις από τους αρμόδιους φορείς. Το αν και κατά πόσο πρέπει να περιμένουμε για να κολυμπήσουμε, εξαρτάται σίγουρα από τη σύσταση και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώσαμε.
Ένας γενικότερος κανόνας είναι ότι οι υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτα, φρούτα) πέπτονται και απορροφώνται γρηγορότερα σε σχέση με τις πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, τυρί, αυγό) και το λίπος (τηγανιτά-λιπαρά τρόφιμα).
Για παράδειγμα, ένα φρούτο και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φτωχά σε πρωτεΐνες και λίπος πέπτονται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από ό,τι ένα club sandwich.
Για την ασφάλειά σας
Φροντίστε να καταναλώνετε ελαφριά και εύπεπτα γεύματα στην παραλία αν έχετε σκοπό να μπείτε στο νερό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Το είδος της τροφής καθορίζει πόση ώρα πρέπει να περιμένουμε πριν μπούμε στη θάλασσα
«Περίμενε μισή ώρα μετά το φαγητό, για να κολυμπήσεις με ασφάλεια». Είναι μία από τις πιο διαχρονικές συστάσεις και στηρίζεται, κατά βάση, στο ότι το κολύμπι μετά το φαγητό ενδέχεται να οδηγήσει σε κράμπες στο στομάχι και στους μύες που μπορεί να αποβούν μοιραίες.
Η πέψη του φαγητού αρχίζει από το στόμα με τη βοήθεια της αμυλάσης του σάλιου και συνεχίζεται στον πεπτικό σωλήνα (οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλος, λεπτό και παχύ έντερο). Για τη διαδικασία της πέψης των τροφών απαιτείται αυξημένη παροχή αίματος στο γαστρεντερικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή αίματος σε άλλα σημεία του σώματος, όπως οι μύες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρεται λιγότερο οξυγόνο στους μύες, γεγονός που δεν ευνοεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών που παράγονται κατά την άσκηση (κολύμπι) και οδηγεί στην εμφάνιση κραμπών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως συμβαίνει και με κάθε είδους άσκηση, το κολύμπι μετά το φαγητό μπορεί να είναι δυσάρεστο, όμως πολύ σπάνια προκαλεί πνιγμό. Όμως, παρόλο που οι κράμπες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ήπιες, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει πάντα περίπτωση να συμβούν πολύ ξαφνικά και παραλύσουν το άτομο.
Μέχρι σήμερα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καθορίσει πόση ώρα ακριβώς είναι απαραίτητο να περιμένει κανείς, αφού φάει, προκειμένου να μπει στη θάλασσα, ούτε υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις από τους αρμόδιους φορείς. Το αν και κατά πόσο πρέπει να περιμένουμε για να κολυμπήσουμε, εξαρτάται σίγουρα από τη σύσταση και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώσαμε.
Ένας γενικότερος κανόνας είναι ότι οι υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτα, φρούτα) πέπτονται και απορροφώνται γρηγορότερα σε σχέση με τις πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, τυρί, αυγό) και το λίπος (τηγανιτά-λιπαρά τρόφιμα).
Για παράδειγμα, ένα φρούτο και ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φτωχά σε πρωτεΐνες και λίπος πέπτονται από τον οργανισμό πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από ό,τι ένα club sandwich.
Για την ασφάλειά σας
Φροντίστε να καταναλώνετε ελαφριά και εύπεπτα γεύματα στην παραλία αν έχετε σκοπό να μπείτε στο νερό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Επικίνδυνα για το έντερο τα πολλά γλυκά !!
Αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Αυξάνει ενδεχομένως τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά, όπως τα μπισκότα και τα κέικ, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και της Αμπερντήν, ζήτησαν από περισσότερους από 2.000 πάσχοντες από καρκίνο του εντέρου να συμπληρώσουν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη διατροφή πριν τη διάγνωση της νόσου.
Το ίδιο έκαναν άλλοι 3.000 συνομήλικοί τους εθελοντές, από τις ίδιες περιοχές της Βρετανίας, οι οποίοι όμως δεν έπασχαν από καρκίνο.
Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν 170 διαφορετικά τρόφιμα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι έτρωγαν τα περισσότερα σνακ με πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, όπως γλυκά, σοκολάτες, κέικ και καραμέλες, είχαν κατά 18% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.
Η υπερκατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη επίσης αύξανε τον κίνδυνο εκδηλώσεως της νόσου (κατά 12%), το ίδιο και η υπερκατανάλωση λευκού, τηγανητού ψαριού. Το τελευταίο εύρημα μπορεί να μοιάζει απρόσμενο, αλλά οι ερευνητές το αποδίδουν στον ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος του ψαριού.
Αντιθέτως, ο καφές φάνηκε να δρα προστατευτικά, μειώνοντας κατά 8% τον κίνδυνο, όταν καταναλωνόταν σε μεγάλες ποσότητες, δηλαδή πάνω από τρία φλιτζάνια την ημέρα.
Αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Αυξάνει ενδεχομένως τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, η κατάχρηση σε σοκολάτες και γλυκά, όπως τα μπισκότα και τα κέικ, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και της Αμπερντήν, ζήτησαν από περισσότερους από 2.000 πάσχοντες από καρκίνο του εντέρου να συμπληρώσουν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τη διατροφή πριν τη διάγνωση της νόσου.
Το ίδιο έκαναν άλλοι 3.000 συνομήλικοί τους εθελοντές, από τις ίδιες περιοχές της Βρετανίας, οι οποίοι όμως δεν έπασχαν από καρκίνο.
Τα ερωτηματολόγια αφορούσαν 170 διαφορετικά τρόφιμα.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι έτρωγαν τα περισσότερα σνακ με πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, όπως γλυκά, σοκολάτες, κέικ και καραμέλες, είχαν κατά 18% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου σε σύγκριση με όσους έτρωγαν τα λιγότερα.
Η υπερκατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη επίσης αύξανε τον κίνδυνο εκδηλώσεως της νόσου (κατά 12%), το ίδιο και η υπερκατανάλωση λευκού, τηγανητού ψαριού. Το τελευταίο εύρημα μπορεί να μοιάζει απρόσμενο, αλλά οι ερευνητές το αποδίδουν στον ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος του ψαριού.
Αντιθέτως, ο καφές φάνηκε να δρα προστατευτικά, μειώνοντας κατά 8% τον κίνδυνο, όταν καταναλωνόταν σε μεγάλες ποσότητες, δηλαδή πάνω από τρία φλιτζάνια την ημέρα.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Ειναι δυσκολο να βαζετε και την πηγη ?
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Βιταμίνη D κατά των συμπτωμάτων του άσθματος !!
Μπορεί να κάνει ευκολότερη την αναπνοή όσων υποφέρουν από την πάθηση
Η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με άσθμα να αναπνέουν πιο εύκολα, ισχυρίζονται βρετανοί ερευνητές.
Οι επιστήμονες στο King's College του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη D έχει τη δυνατότητα να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα των νοσούντων. Πιστεύουν ότι ίσως κάποια μέρα οι βιταμίνες θα μπορούν να συνταγογραφηθούν μαζί με κοινά στεροειδή, μειώνοντας την ανάγκη των ανθρώπων για φάρμακα.
Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι η βιταμίνη του ήλιου οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα ενός φυσικού χημικού στοιχείου του σώματος που επιβραδύνει τα συμπτώματα στους ασθενείς με άσθμα και μειώνει την αποτελεσματικότητα των στεροειδών.
Το άσθμα είναι μια φλεγμονή στους αεραγωγούς, οι οποίοι περιορίζονται, καταλήγοντας σε επεισόδια άπνοιας και λαχανιάσματος που μπορεί να είναι μοιραία.
Οι σοβαρές περιπτώσεις άσθματος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται με δισκία στεροειδών που μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Πολλοί άνθρωποι από όσους νοσούν έχουν κάποια αντίσταση στη λήψη στεροειδών, γεγονός που κάνει ακόμα δυσκολότερη την αγωγή τους και τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρών, ακόμα και επικίνδυνων για τη ζωή τους, επεισοδίων άσθματος.
Σε μια έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση άσθματος στη Βρετανία, μια ομάδα επιστημόνων από το King's College ταυτοποίησε ένα μηχανισμό μέσω του οποίου η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος, παρέχοντας έναν πιθανό στόχο για μελλοντικές θεραπείες. Το IL -17A είναι ένα φυσικό χημικό που βοηθάει στην άμυνα του σώματος ενάντια στη φλεγμονή, ωστόσο επιδεινώνει το άσθμα και μειώνει την απόκριση των στεροειδών, όταν παράγεται σε μεγάλες ποσότητες.
Η ομάδα αυτή των επιστημόνων εξέτασε την παραγωγή IL -17A και των επιπέδων του χημικού στοιχείου στα κύτταρα σε 18 ασθενείς με άσθμα που παρουσιάζουν αντίσταση στα στεροειδή και σε 10 ασθενείς που ανταποκρίνονται σε αυτά, όπως και σε μια ομάδα 10 υγειών ανθρώπων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς με άσθμα είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά IL -17A από αυτούς χωρίς άσθμα, ενώ οι ασθενείς με την αντίσταση στα στεροειδή είχαν τα υψηλότερα ποσοστά IL -17A. Επιπλέον εξετάσεις έδειξαν ότι ενώ τα στεροειδή δεν μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή IL -17A στα κύτταρα των ασθενών με άσθμα, η βιταμίνη D μείωσε αισθητά την παραγωγή IL -17A στα κύτταρα όλων των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βιταμίνη D θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει μια αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία για όλους όσους πάσχουν από άσθμα, μειώνοντας την ποσότητα των φαρμάκων με στεροειδή.
Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση μια σειράς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και σοβαρών καρκίνων. Το σώμα παίρνει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D από τον ήλιο, αν και τα λιπαρά ψάρια είναι μια καλή διατροφική πηγή λήψης της βιταμίνης.
Η καθηγήτρια Catherine Hawrylowicz από το κέντρο Medical Research Council & Asthma UK in Allergic Mechanisms of Asthma στο King's College, που ξεκίνησε την έρευνα είπε ότι τα ευρήματα είναι συναρπαστικά.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιείται όχι μόνο σαν αγωγή για τους ανθρώπους με άσθμα που έχουν αντίσταση στα στεροειδή, αλλά και για να μειώσει τις δόσεις των στεροειδών σε άλλους ασθενείς με άσθμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών. Τα αποτελέσματα είναι τόσο θετικά που τα στοιχεία τεστάρονται σε μια κλινική δοκιμή σε ασθενείς με αντίσταση στα στεροειδή για να ερευνήσουμε περαιτέρω τις πιθανότητες να είναι η βιταμίνη D μια πιθανή αγωγή».
Το στέλεχος επί της ανάλυσης των ερευνών και της επικοινωνίας του Asthma UK, Malayka Rahman αναφέρει ότι «για την πλειονότητα των ανθρώπων με άσθμα, τα τρέχοντα διαθέσιμα φάρμακα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν κάνουν για όλους, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ερευνηθούν νέες θεραπείες.
Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί ασθενείς με άσθμα ανησυχούν για τις παρενέργειες των φαρμάκων τους, επομένως αν η βιταμίνη D αποδειχθεί ότι μειώνει την ποσότητα των απαιτούμενων φαρμάκων, αυτό θα έχει τρομερή επίδραση στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας».
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Allergy and Clinical Immunology.
Μπορεί να κάνει ευκολότερη την αναπνοή όσων υποφέρουν από την πάθηση
Η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με άσθμα να αναπνέουν πιο εύκολα, ισχυρίζονται βρετανοί ερευνητές.
Οι επιστήμονες στο King's College του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη D έχει τη δυνατότητα να μειώσει αισθητά τα συμπτώματα των νοσούντων. Πιστεύουν ότι ίσως κάποια μέρα οι βιταμίνες θα μπορούν να συνταγογραφηθούν μαζί με κοινά στεροειδή, μειώνοντας την ανάγκη των ανθρώπων για φάρμακα.
Μια νέα έρευνα απέδειξε ότι η βιταμίνη του ήλιου οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα ενός φυσικού χημικού στοιχείου του σώματος που επιβραδύνει τα συμπτώματα στους ασθενείς με άσθμα και μειώνει την αποτελεσματικότητα των στεροειδών.
Το άσθμα είναι μια φλεγμονή στους αεραγωγούς, οι οποίοι περιορίζονται, καταλήγοντας σε επεισόδια άπνοιας και λαχανιάσματος που μπορεί να είναι μοιραία.
Οι σοβαρές περιπτώσεις άσθματος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται με δισκία στεροειδών που μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες. Πολλοί άνθρωποι από όσους νοσούν έχουν κάποια αντίσταση στη λήψη στεροειδών, γεγονός που κάνει ακόμα δυσκολότερη την αγωγή τους και τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρών, ακόμα και επικίνδυνων για τη ζωή τους, επεισοδίων άσθματος.
Σε μια έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση άσθματος στη Βρετανία, μια ομάδα επιστημόνων από το King's College ταυτοποίησε ένα μηχανισμό μέσω του οποίου η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος, παρέχοντας έναν πιθανό στόχο για μελλοντικές θεραπείες. Το IL -17A είναι ένα φυσικό χημικό που βοηθάει στην άμυνα του σώματος ενάντια στη φλεγμονή, ωστόσο επιδεινώνει το άσθμα και μειώνει την απόκριση των στεροειδών, όταν παράγεται σε μεγάλες ποσότητες.
Η ομάδα αυτή των επιστημόνων εξέτασε την παραγωγή IL -17A και των επιπέδων του χημικού στοιχείου στα κύτταρα σε 18 ασθενείς με άσθμα που παρουσιάζουν αντίσταση στα στεροειδή και σε 10 ασθενείς που ανταποκρίνονται σε αυτά, όπως και σε μια ομάδα 10 υγειών ανθρώπων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς με άσθμα είχαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά IL -17A από αυτούς χωρίς άσθμα, ενώ οι ασθενείς με την αντίσταση στα στεροειδή είχαν τα υψηλότερα ποσοστά IL -17A. Επιπλέον εξετάσεις έδειξαν ότι ενώ τα στεροειδή δεν μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή IL -17A στα κύτταρα των ασθενών με άσθμα, η βιταμίνη D μείωσε αισθητά την παραγωγή IL -17A στα κύτταρα όλων των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βιταμίνη D θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει μια αποτελεσματική συμπληρωματική θεραπεία για όλους όσους πάσχουν από άσθμα, μειώνοντας την ποσότητα των φαρμάκων με στεροειδή.
Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση μια σειράς ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και σοβαρών καρκίνων. Το σώμα παίρνει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D από τον ήλιο, αν και τα λιπαρά ψάρια είναι μια καλή διατροφική πηγή λήψης της βιταμίνης.
Η καθηγήτρια Catherine Hawrylowicz από το κέντρο Medical Research Council & Asthma UK in Allergic Mechanisms of Asthma στο King's College, που ξεκίνησε την έρευνα είπε ότι τα ευρήματα είναι συναρπαστικά.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιείται όχι μόνο σαν αγωγή για τους ανθρώπους με άσθμα που έχουν αντίσταση στα στεροειδή, αλλά και για να μειώσει τις δόσεις των στεροειδών σε άλλους ασθενείς με άσθμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών. Τα αποτελέσματα είναι τόσο θετικά που τα στοιχεία τεστάρονται σε μια κλινική δοκιμή σε ασθενείς με αντίσταση στα στεροειδή για να ερευνήσουμε περαιτέρω τις πιθανότητες να είναι η βιταμίνη D μια πιθανή αγωγή».
Το στέλεχος επί της ανάλυσης των ερευνών και της επικοινωνίας του Asthma UK, Malayka Rahman αναφέρει ότι «για την πλειονότητα των ανθρώπων με άσθμα, τα τρέχοντα διαθέσιμα φάρμακα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, αλλά γνωρίζουμε ότι δεν κάνουν για όλους, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ερευνηθούν νέες θεραπείες.
Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί ασθενείς με άσθμα ανησυχούν για τις παρενέργειες των φαρμάκων τους, επομένως αν η βιταμίνη D αποδειχθεί ότι μειώνει την ποσότητα των απαιτούμενων φαρμάκων, αυτό θα έχει τρομερή επίδραση στην ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας».
Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Allergy and Clinical Immunology.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος για όσους τρώνε αργά το βράδυ !!
Τι αναφέρουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου κατά το ήμισυ διατρέχουν οι άντρες που συνηθίζουν να τρώνε το βράδυ και να παραλείπουν το πρωινό, προειδοποιούν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι ειδικοί που παρακολούθησαν επί σειρά ετών σχεδόν 27.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών, εικάζουν ότι και οι δύο συσχετίσεις οφείλονται σε αλλαγές που προκαλούν στον μεταβολισμό του οργανισμού και οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο στην καρδιοπάθεια.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι άνδρες συμπλήρωναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναλυτικά ερωτηματολόγια διατροφής και υγείας.
Συνολικά, 1.572 άνδρες εκδήλωσαν το πρώτο «καρδιακό επεισόδιο» στη διάρκεια της μελέτης.
Όσοι δεν έτρωγαν πρωινό είχαν κατά 27% υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος ή θανάτου από αυτό σε σύγκριση με όσους δεν το παρέλειπαν ποτέ.
Οι άντρες που παρέλειπαν το πρωινό ήταν νεώτεροι απ’ ό,τι όσοι πάντοτε άρχιζαν τη μέρα τους με γεμάτο στομάχι, ενώ είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καπνιστές, να εργάζονται με πλήρες ωράριο, να είναι ανύπαντροι, λιγότερο γυμνασμένοι και να πίνουν περισσότερο αλκοόλ.
Αντίστοιχα, οι άντρες που έτρωγαν αργά το βράδυ διέτρεχαν κατά 55% υψηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν μετά τις 8 το βράδυ.
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Η συμβολή του νερού στη ρύθμιση του βάρους !!
Δύο ποτήρια νερού πριν το γεύμα οδηγούν σε μικρότερη πρόσληψη θερμίδων
Η πεποίθηση ότι το πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια ή τη ρύθμιση του βάρους, φαίνεται όλο και πιο ισχυρή.
Σε μια καλοσχεδιασμένη πρόσφατη μελέτη φαίνεται ότι άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα (δίαιτα αδυνατίσματος) πίνοντας 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα κατάφερναν να χάσουν 2 κιλά περισσότερα μέσα σε 12 εβδομάδες από τα άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα χωρίς όμως να καταναλώνουν νερό.
Στη συγκεκριμένη μελέτη που έγινε σε μεσήλικες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας φάνηκε ότι η πόση νερού οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.
Σε ένα αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγουν ακόμη αρκετές μελέτες. Ορισμένες μάλιστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μπορεί ένας μεσήλικας ή ηλικιωμένος να λάβει 75-90 θερμίδες λιγότερες αν πριν από το γεύμα καταναλώσει νερό.
Επίσης, η καταγραφή της πρόσληψης νερού, πέρα από την καταγραφή της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών και της φυσικής δραστηριότητας, αποτελεί εργαλείο για μια αποτελεσματική και πρακτική ρύθμιση (συντήρηση) του βάρους μετά από δίαιτα αδυνατίσματος.
Θα μπορούσε να διατυπωθεί επίσης η πρόταση κατανάλωσης φρούτων που είναι πλούσια σε νερό, 1-2 ώρες πριν την κατανάλωση γεύματος.
Δηλαδή, 1-2 λεπτές φέτες καρπούζι (καλοκαίρι) ή 1-2 πορτοκάλια (χειμώνας) είναι ένας ιδανικός τρόπος πρόσληψης ικανής ποσότητας νερού με ωραία γεύση, λίγο πριν καταναλώσετε κύριο γεύμα, πόσω μάλλον αν αυτό είναι εκτός σπιτιού (ταβέρνα, δεξίωση κα), όπου οι πειρασμοί είναι μεγάλοι. Η τελευταία πρόταση είναι χρήσιμη για να συγκρατήσετε την πείνα σας.
Πίνουμε ή τρώμε (μέσω φρούτων) πολύ νερό πριν τα γεύματα μας και θα βγούμε κερδισμένοι στη μάχη ρύθμισης της σιλουέτας μας!
Πηγή: mednutrition.gr
amjik
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2008
- Μηνύματα
- 45.610
- Κριτικές
- 61
- Like
- 43.196
- Πόντοι
- 22.785
Mπρόλολο....
Η κατανάλωση μπρόκολου μπορεί να επιβραδύνει και ακόμη και να προλάβει την οστεοαρθρίτιδα, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Arthritis and Rheumatism.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας έχει ήδη ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για να επαληθεύσει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων.
Τα τεστ που έκαναν σε κύτταρα και αρουραίους έδειξαν ότι ένα συστατικό του μπρόκολου, που επίσης περιέχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, μπλοκάρει ένα βασικό ένζυμο που καταστρέφει τον χόνδρο.
Στις κλινικές δοκιμές οι 20 ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν μια ημερήσια δόση μπρόκολου, το οποίο έχει καλλιεργηθεί σε ειδικές συνθήκες ώστε να έχει επιπλέον ποσότητες θρεπτικών συστατικών, κάτι δηλαδή ανάμεσα στο κλασσικό μπρόκολο και ενός άγριου «εξαδέλφου» του που φύεται στην Σικελία.
Οι ερευνητές βασίζουν την θεωρία τους στο γεγονός ότι το σώμα του ανθρώπου παράγει γλυκοραφανίνη και την μετατρέπει σε σουλφοραφάνη, η οποία προστατεύει τις αρθρώσεις.
Οι εθελοντές ασθενείς θα κληθούν να καταναλώσουν το ειδικό μπρόκολο και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας γόνατος.
Η Δρ Ροουζ Ντέιβιντσον και οι συνεργάτες της θα μελετήσουν τα δείγματα ιστών που θα αφαιρέσουν από τους ασθενείς για να δουν την επίπτωση της κατανάλωσης του μπρόκολου.
Αν και οι δύο εβδομάδες είναι απίθανο να επιφέρουν κάποια σημαντική αλλαγή, η ερευνήτρια ελπίζει το διάστημα να είναι επαρκές ώστε να αποδειχθεί ότι το μπρόκολο πράγματι κάνει καλό στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
Συγκεκριμένα, θα αναζητηθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι η σουλφοραφάνη φτάνει στα σημεία της άρθρωσης που έχουν πρόβλημα και προκαλεί ωφέλιμες αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.
health.in.gr
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 67
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 27
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 60
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 32
- Εμφανίσεις
- 9K
- Απαντήσεις
- 14
- Εμφανίσεις
- 4K