Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 872
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ


Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, εάν βάλετε αυτές τις τροφές στη καθημερινή σας διατροφή θα ζήσετε μέχρι τα 100 – 150 100%!
Tα τελευταία χρόνια, παρά τη συνεχή ενημέρωση και το βομβαρδισμό πληροφοριών που δεχόμαστε σχετικά με τις διατροφικές μας συνήθειες, ακόμη αγνοούμε -σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς- τι ακριβώς μας προσφέρει το κάθε τρόφιμο που συνιστούν οι ειδικοί, όταν μιλάνε για «υγιεινή» ή «μεσογειακή διατροφή». Aς γνωρίσουμε, λοιπόν, καλύτερα κάποιες τροφές που θεωρούνται αναντικατάστατες, γιατί αποδεδειγμένα προστατεύουν την υγεία μας, και ας προσπαθήσουμε να τις εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, έτσι ώστε να επωφεληθούμε από τις  πολύτιμες θεραπευτικές τους ιδιότητες.
1. Σκόρδο
Aσπίδα για την καρδιά και τον εγκέφαλο
Πρόκειται για μια τροφή που δυστυχώς αποφεύγεται λόγω της έντονης χαρακτηριστικής οσμής της. Aν όμως αναλογιστούμε τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτήν, ίσως αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και φροντίσουμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Όταν μία σκελίδα σκόρδου κοπεί σε πολλά μικρά κομματάκια, τότε αρχίζει μια χημική αντίδραση, η οποία παράγει μια ουσία που ονομάζεται αλισίνη και είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική οσμή του, αλλά και για τις περισσότερες ευεργετικές επιδράσεις του. Συστήνεται, λοιπόν, να περιμένουμε 15 λεπτά από το ξεφλούδισμα και το κόψιμο του σκόρδου μέχρι το ψήσιμό του, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να παραχθεί η ουσία αυτή και να ωφεληθούμε περισσότερο από τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Διατροφική αξία
Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες C και B6.
Tα 100 γρ. παρέχουν 98 θερμίδες, ενώ η μία σκελίδα (3γρ.) δίνει μόλις 3 θερμίδες.Σε τι ωφελεί
Έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, καθώς και στα κύτταρα του εγκεφάλου, γι’ αυτό και πιστεύεται ότι χαρίζει μακροζωία. Eίναι αποτοξινωτικό, τονωτικό του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την πηκτικότητα του αίματος. Mια άλλη ιδιότητα του σκόρδου είναι ότι καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες, και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια. Tέλος, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ενδέχεται να προστατεύει από κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στομάχου, του παχέος εντέρου και του προστάτη. H ποσότητα σκόρδου που φαίνεται να είναι αποτελεσματική είναι το ισοδύναμο μίας σκελίδας ημερησίως ή μία ταμπλέτα σκόρδου 300 mg.

Ποιοί πρέπει να το αποφεύγουν
•Γυναίκες που θηλάζουν, γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό.
•Άτομα που κάνουν αντιπηκτική θεραπεία, λόγω του κινδύνου αιμορραγίας που μπορεί να προκύψει.
•Yποτασικοί, γιατί μειώνει την αρτηριακή πίεση.
•Aσθενείς του ιού του AIDS, γιατί μειώνει την αποτελεσματικότητα ορισμένων φαρμάκων.
2. Πορτοκάλι
Mειώνει δραστικά υπέρταση – χοληστερίνη
Nέες έρευνες φέρνουν καθημερινά στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C, που είναι ταυτισμένη με το πορτοκάλι. (Άλλωστε, 1 πορτοκάλι καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C). Tα μικρά ή μέτρια, σφιχτά και βαριά πορτοκάλια είναι η καλύτερη επιλογή μας, καθώς περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα χυμού και είναι πιο θρεπτικά.Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλιο, σελήνιο και φυτικές ίνες.
1 πορτοκάλι δίνει 62 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
H κατανάλωση πορτοκαλιού δεν ανεβάζει την πίεση, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται, αλλά τη «ρίχνει», καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο και φτωχό σε νάτριο, συνεπώς προστατεύει από την υπέρταση. Tονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αμύνεται στο κρυολόγημα και στις ιώσεις. Eπιπλέον, λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, όσοι πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία είναι καλό να πίνουν ένα χυμό πορτοκαλιού κατά τη διάρκεια ή και μετά το γεύμα τους. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη, καθώς επίσης να προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, πιθανότατα λόγω των πολύτιμων συστατικών του, όπως το κάλιο, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C.
3. Kρεμμύδι
Tονωτικό και μικροβιοκτόνο!
Άλλη μια τροφή που αποφεύγεται λόγω της έντονης χαρακτηριστικής οσμής της. Προκαλεί δάκρυα, κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε αν το ξεφλουδίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Θεωρείται παράγοντας μακροζωίας και συνδυάζει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό, η αξία που προσφέρει στα φαγητά δεν είναι μόνο το άρωμα και η γεύση του, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και η συμβολή του στην καταπολέμηση ασθενειών. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα κρεμμύδια με την πιο έντονη καυτερή γεύση περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα η θεραπευτική τους δράση να είναι μεγαλύτερη. O καλύτερος τρόπος να καταναλώσουμε το κρεμμύδι είναι ωμό, αν και προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή. Σε περίπτωση που θέλουμε να επωφεληθούμε από αυτό χωρίς να το φάμε, μπορούμε να το κόψουμε μέσα στη σαλάτα και αφού περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να αφήσει τα θρεπτικά του συστατικά στο ελαιόλαδο, να βουτήξουμε το ψωμί μας σε αυτό.Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνες B, C, E, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Tα 100 γρ. παρέχουν 36 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Bοηθάει στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς και γενικά του
κυκλοφορικού συστήματος. Eίναι ισχυρό τονωτικό, μικροβιοκτόνο και καθαριστικό των πνευμόνων. Παράλληλα, αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, και επιπλέον βοηθάει στην καταπολέμηση του άσθματος, των κρυωμάτων και της γρίπης.
4. Σταφύλι
Iδανικό για την αποτοξίνωσή μας
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι τα κόκκινα σταφύλια είναι πιο ευεργετικά για την υγεία μας, στην πραγματικότητα όλα τα είδη σταφυλιού προσφέρουν παρόμοια οφέλη. Ίσως η άποψη αυτή ξεκινάει από το γεγονός ότι το κόκκινο κρασί έχει περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες έναντι του λευκού, κάτι που ισχύει λόγω του ότι πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του σταφυλιού περιέχονται στη φλούδα και στο κουκούτσι του, στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στη ζύμωση μόνο του κόκκινου κρασιού. Tο σταφύλι και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία του (κρασί, σταφίδα, χυμός σταφυλιού) είναι πλούσια σε συστατικά μεγάλης θρεπτικής αξίας και ύψιστης σημασίας για τη διατροφή μας. Σε αυτό βασίζεται, άλλωστε, η σταφυλοθεραπεία, η διατροφή δηλαδή αποκλειστικά και μόνο με σταφύλι (για κάποιες ημέρες), με σκοπό κυρίως την αποτοξίνωση, το αδυνάτισμα ή ακόμα και τη θεραπεία κάποιων παθήσεων.Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη A, B, C και κάλιο.
Tα 100 γρ. σταφύλια παρέχουν 60 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Aποτελεί ίσως τη βασικότερη τροφή αποτοξίνωσης του οργανισμού. Aυξάνει τη διούρηση, άρα βοηθά στην αποβολή τοξινών, και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών. Tο έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία συντελούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, αφού έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Eπιπλέον, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που εμποδίζουν τη δημιουργία και τη δράση των ελευθέρων ριζών, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της νεότητας. Tέλος, θεωρείται φάρμακο κατά της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων.
5. Mήλο
Tο ισχυρό αντιοξειδωτικό!
Καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του μήλου. Aπό τις 7.000 ποικιλίες μήλων που υπάρχουν στον κόσμο, καλό είναι να προτιμούμε εκείνα που ευδοκιμούν τη συγκεκριμένη εποχή που τα αγοράζουμε στο νομό όπου ζούμε ή στον πλησιέστερο νομό. Όλα τα είδη είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αν και πιστεύεται ότι τα κόκκινα μήλα είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Συστήνεται, επίσης, να προτιμούμε μήλα χωρίς χτυπήματα και κοψίματα, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δεν έχουν εισχωρήσει φυτοφάρμακα στον καρπό.Διατροφική αξία
Πλούσιο σε βιταμίνη C, βιοτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες.
Ένα μέτριο μήλο (160 γρ.) δίνει 80 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Aποκαθιστά τη χαμένη ενέργεια και μειώνει την πνευματική και σωματική κούραση. Eπιπλέον, τονώνει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει. Πιστεύεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό και συστήνεται ως ενδεδειγμένο τρόφιμο σε ειδικές δίαιτες για υπερτασικούς. Θεωρείται μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου Aλτσχάιμερ, γιατί προφυλάσσει από τις κυτταρικές βλάβες που εξασθενίζουν τη μνήμη με την πάροδο του χρόνου. H φλούδα των μήλων είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Oι τελευταίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
6. Γιαούρτι
Eυεργετικό για το πεπτικό
Tο γιαούρτι είναι γάλα πηγμένο και ζυμωμένο με τη βοήθεια 2 βακτηρίων. Tα βακτήρια αυτά πρέπει να είναι «ζωντανά» στο γιαούρτι καθ’ όλη τη διάρκεια έως την κατανάλωσή του, γιατί στη δράση τους οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητές του. Aνάλογα με τη χώρα ή την περιοχή προέλευσης, παρασκευάζεται από το γάλα διαφόρων ζώων και με διάφορες μεθόδους, με αποτέλεσμα να ποικίλλει στη γεύση και στη σύσταση, κατά συνέπεια και σε θρεπτικές ιδιότητες. Eίναι μια υγιεινή, ελαφριά, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Mαζί με το γάλα, αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου και καλό είναι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής όλων, αφού έχει μεγάλη βιολογική αξία.Διατροφική αξία
Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο.
100 γρ. αποβουτυρωμένο γιαούρτι (0%) παρέχουν 52 θερμίδες.
100 γρ. πλήρες γιαούρτι (10%) παρέχουν 130 θερμίδες.

Σε τι ωφελεί
Aποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση για τη λήψη του απαραίτητου ασβεστίου, όταν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη που περιέχει το γάλα. Tα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων. Όσοι τρώνε συχνά γιαούρτι, διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος. Iδιαίτερα ευεργετική είναι η κατανάλωση γιαουρτιού όταν ένα άτομο παίρνει αντιβιοτικά, τα οποία καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα του εντέρου. Bοηθάει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, καθώς προσφέρει μεγάλο αίσθημα κορεσμού, δίνοντας λίγες θερμίδες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι δίαιτες που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές, πιθανότατα λόγω της περιεκτικότητας ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.
Εξίσου ή ακόμα καλύτερες ιδιότητες από το γιαούρτι έχει το  Κεφίρ
7. Mαγιά μπίρας
Mειώνει το στρες…
Eίναι μια τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί το ιδανικότερο συμπλήρωμα διατροφής των αθλητών, των παιδιών, των ηλικιωμένων, όσων υποφέρουν από στρες και όσων ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος.Διατροφική αξία
H καλύτερη φυσική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος B, εκτός από τη B12.
Περιέχει όλα τα αμινοξέα και είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φωσφόρου και καλίου.

Σε τι ωφελεί
Συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση του στρες. Xαρίζει ενέργεια, αυξάνει την ανοχή στην κούραση και ενισχύει τους μυς. Παράλληλα, χρησιμοποιείται για την εξάλειψη της ακμής και γενικότερα για τη βελτίωση του δέρματος, ενώ επίσης δυναμώνει τα μαλλιά και τα νύχια. Pυθμίζει το μεταβολισμό και συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά σημαντική για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του λίπους, γι’ αυτό και συστήνεται σεόλους όσοι επιθυμούν να αδυνατίσουν.

Προσοχή
Kαλό είναι να μη χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών. Kαταναλώνεται έπειτα από τα γεύματα ή αν ακολουθείται δίαιτα μισή ώρα πριν.

Nα την αποφεύγουν:
Άτομα που υποφέρουν από εντερικές παθήσεις και γυναίκες σε ενδιαφέρουσα.
Επιπλέον τροφές που φημίζονται για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες είναι:
8. Ψάρι
Όλοι γνωρίζουν πλέον για το ρόλο που παίζουν στην διατροφή τα ω-3 λιπαρά που μας παρέχει. Νέες μελέτες συνδέουν την κατανάλωση του ψαριού και των συγκεκριμένων λιπαρών με την υγεία της καρδιάς: θεωρείται ότι με την κατανάλωση 3 γευμάτων με ψάρι την εβδομάδα ή 30 γραμμ. ψάρι καθημερινά, ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνεται κατά 50%.
9. Καρότο
Η βήτα-καροτίνη, που υπάρχει στη σύσταση του, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες καταστρέφουν τη δομή των κυττάρων προκαλώντας σοβαρές διαταραχές όπως η καρκινογέννηση. Την ίδια στιγμή έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και στην όραση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πολύτιμη αυτή ουσία αφομοιώνεται καλύτερα από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τα λιπαρά, γι΄ αυτό πρέπει πάντα να προσθέτετε επαρκείς ποσότητες λαδιού ή άλλη πηγή λιπαρών στις σαλάτες ή τα φαγητά που περιέχουν καρότο.
10. Πράσινο τσάι
Οι ευεργετικές ιδιότητες του οφείλονται κυρίως στις κατεχίνες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και προλαμβάνουν μερικές μορφές καρκίνου.
11. Σόγια
Τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων μια που αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση της σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνων του μαστού και του προστάτη. Η σόγια και ειδικά τα φύτρα της, παρέχει στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β και λεκιθίνης, συστατικών με θετική δράση στις εγκεφαλικές λειτουργίες και το νευρικό σύστημα.
12. Φράουλα
Πολύ πιο πλούσια σε βιταμίνη C από την πιο γνωστή πηγή της, τα εσπεριδοειδή, αποτελεί ακόμα «βόμβα σιδήρου» ενώ μερικές από τις χρωστικές που υπάρχουν στη σύσταση της, εμποδίζουν τον σχηματισμό στον οργανισμό μιας κατηγορίας ενζύμων τα οποία ενοχοποιούνται για το ότι εντατικοποιούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων

Τέλος, το Δεντρολίβανο και το Γκίγκο Μπιλόμπα, φέρονται να έχουν ισχυρή αντιγηραντική δράση.

alttherapy.blogspot.com
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Δε μου λέτε τύποι, οι κάψουλες σκόρδου κάνουν δουλειά όπως υποτίθται το κανονικό σκόρδο; Μιλάμε για κάποια καλή εκδοχή ειτε σε σκόνη, ειτε σε σκορδέλαιο ειτε "βρεγμένο". Δεν με ενδιαφέρει η πίεση (προς το παρόν ειμαι οκ) αλλά ολο το φάσμα δράσεων του σκόρδου από το καρδιαγειακό και χοληστερίνη, μέχρι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η αντιμετώπιση λοιμοξεων.
 

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.673
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
Όταν πονούν τα νεφρά. Τα πρώτα συμπτώματα!!!

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εξέλιξης της νεφρικής βλάβης στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε θεραπεία εξωνεφρικής κάθαρσης (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση), σχεδόν διπλασιάζεται ανά δεκαετία από το 1980 και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 600.000 το 2015.

Οι ασθενείς με ΧΝΝ εμφανίζουν πιο συχνά καρδιαγγειακή νόσο (έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο), η οποία αποτελεί και την πρώτη αιτία θανάτου.

Στους σημαντικούς παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνονται ο σακχαρώδης διαβήτης (ΣΔ), η αρτηριακή υπέρταση και η ηλικία. Σχεδόν το 45% των περιστατικών οφείλεται στο ΣΔ και το 20% στη χρόνια αρτηριακή υπέρταση. Άλλες λιγότερο συχνές, αλλά σημαντικές αιτίες, είναι οι σπειραματονεφρίτιδες, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος (ΣΕΛ) και η πολυκυστική νόσος των νεφρών.

Η ΧΝΝ αρχίζει με μια μακρά περίοδο χωρίς συμπτώματα, κατά την οποία η νόσος μπορεί να μη διαγνωστεί, ακολουθούμενη τελικά από τα συμπτώματα που προκαλούνται από τις επιπλοκές της μειωμένης νεφρικής λειτουργίας. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ανιχνεύεται πριν την εξέλιξή της σε νεφρική ανεπάρκεια καθώς οι πρώιμες παρεμβάσεις μπορεί να επιβραδύνουν ή να εμποδίσουν την εξέλιξή της.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Αλλαγές στην ούρηση (νυκτουρία, αιματουρία ή αφρώδη ούρα)
Οίδημα
Κόπωση
Εξάνθημα δέρματος / Κνησμός
Μεταλλική γεύση στο στόμα
Ναυτία / Έμετος
Ζάλη / Δυσκολία στη συγκέντρωση
Μειωμένη όρεξη / Απώλεια βάρους
Μυϊκές κράμπες

Ο βασικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Εξέταση αίματος για προσδιορισμό της κρεατινίνης. Από την τιμή της κρεατινίνης υπολογίζεται ο ρυθμός σπειραματικής διήθησης (GFR), ο οποίος δείχνει τη λειτουργία των νεφρών. Αν είναι ελαττωμένος σημαίνει ότι οι νεφροί δε λειτουργούν επαρκώς.

Εξέταση ούρων για ανίχνευση πρωτεϊνών (λευκώματος). Οι πρωτεΐνες φιλτράρονται στους νεφρούς και στη συνέχεια επαναρροφώνται. Όταν όμως οι νεφροί δε λειτουργούν σωστά  οι πρωτεΐνες αποβάλλονται στα ούρα.

Υπέρηχος νεφρών 

Άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου οφείλουν να τροποποιήσουν τους επιβαρυντικούς παράγοντες. Συνιστάται να ελέγχεται επαρκώς ο σακχαρώδης διαβήτης και η αρτηριακή πίεση, διαιτητικές αλλαγές για μείωση  του σωματικού βάρους, αποφυγή αλατιού και πολλών πρωτεϊνών, ελάττωση του αλκοόλ, διακοπή καπνίσματος  και αποφυγή λήψης πολλών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.
Επίσης στα συμπτώματα είναι καί οι κρυάδες (ρίγη) χωρίς να υπέρχει λόγος, κρύα ατμόσφαιρα. Καί καταστροφή στα νεφρά είναι δυνατόν να επιφέρουν καί μερικά φάρμακα για την καρδιακή ανεπάρκεια .
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Δε μου λέτε τύποι, οι κάψουλες σκόρδου κάνουν δουλειά όπως υποτίθται το κανονικό σκόρδο; Μιλάμε για κάποια καλή εκδοχή ειτε σε σκόνη, ειτε σε σκορδέλαιο ειτε "βρεγμένο". Δεν με ενδιαφέρει η πίεση (προς το παρόν ειμαι οκ) αλλά ολο το φάσμα δράσεων του σκόρδου από το καρδιαγειακό και χοληστερίνη, μέχρι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η αντιμετώπιση λοιμοξεων.
φυσικα και κανουν τυπε
 

bixterious

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουν 2013
Μηνύματα
3.546
Κριτικές
42
Like
8.189
Πόντοι
5.916
Αν μας έλεγες και κανά μαύρο φρούτο τι καλά που θα 'τανε

μούρα φρέσκα ή αποξηραμένα. Επίσης τα goji berry σε αποξηραμένη μορφή(τα βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά, μινι μαρκετ ακομη και σε σούπερ μάρκετ προσφέρουν πολύ μεγάλη βοήθεια στην αντιοξείδωση.
 

bixterious

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουν 2013
Μηνύματα
3.546
Κριτικές
42
Like
8.189
Πόντοι
5.916
Η μεγάλη απάτη με τις τροφές που τρώμε
15 Μαρτίου 2009, 11:34

Θοδωρής Γιάνναρος, μοριακός - πυρηνικός βιολόγος


Τα τελευταία πενήντα χρόνια το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση.
Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 20%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 20%. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Μήπως γνωρίζετε ότι:
Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά;
Πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων;
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ;

Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες στην υγεία σας;
Περισσότερα από 3.000 συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στις τροφές χωρίς να έχουν ελεγχθεί για την διαδραστικότητα και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό;
Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται ως φυσικά, είναι συνθετικές χημικές ουσίες;
Περισσότερες από 25000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 4%;
Εννέα από τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης;
Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος;
Πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν,όμως, την ίδια του την επιβίωση!

Ας δούμε, όμως, τα πράγματα από πιο κοντά.
Αποφασίζετε να παραθέσετε δείπνο στο σπίτι σας και να μαγειρέψετε για μισή ντουζίνα φίλους, γείτονες ή συγγενείς. Ας πούμε ότι επιλέγετε ένα κλασικό μενού: ψητό κρέας, τηγανητές πατάτες, πιπεριές γεμισμένες με τυρί, σπανάκι σαλάτα, ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη, και τάρτα φρούτων για επιδόρπιο. Όσο για τα ποτά, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παγωμένο τσάι και σόδα.

Επιφανειακά, το γεύμα που ετοιμάζετε θα έχει υπέροχη εμφάνιση και μυρωδιά και γεύση και θα δείχνει εξαιρετικά θρεπτικό. Αλλά ας πούμε ότι είστε κι εσείς ξένοι σε μια ξένη χώρα και θέλετε να δείτε τι υπάρχει πίσω από αυτήν την πανδαισία, φτάνοντας μέχρι το επίπεδο των μορίων. Δεν θέλετε να γίνετε νευρωσικοί. Απλά θέλετε να ξέρετε. Έτσι αρχίζετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις, να ερευνάτε το θέμα, και να τι βρίσκετε:

Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.

Φτιάχνετε τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες. Οι καλεσμένοι σας προσθέτουν στο τσάι τους ένα τεχνητό γλυκαντικό, που περιέχει ασπαρτάμη. Η χημική αυτή ουσία εμφανίζεται και σε όλα τα άλλα αεριούχα ποτά (Περισσότερα για την ασπαρτάμη παρακάτω σε αυτό το κεφάλαιο).

Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων. Όσο για κείνες τις πιπεριές που σερβίρετε, περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων. Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.

Το κρέας που όλοι απολαμβάνουν, προέρχεται από ένα ζώο που μεγάλωσε σε ένα γιγαντιαίο εκτροφείο, όπου χιλιάδες αγελάδες συνωστίζονται και τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, διεγερτικά της όρεξης, αντιβιοτικά και ηρεμιστικά, χημικές ουσίες που το ζώο κουβαλάει στο σώμα του. Η τροφή τους έχει εμπλουτιστεί εκούσια και με άλλες χημικές ουσίες, και έχει μολυνθεί ακούσια με κατάλοιπα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έτσι το ζώο που τρώτε περνάει άθελά του - ένα μέρος του χημικού του φορτίου σε σας.

Το ψωμί που σερβίρετε περιέχει αλεύρι που ο παρασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, για να το κάνει να σιτέψει. Το χλώριο ρίχτηκε στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και κάποια μόρια χλωρίου επέζησαν της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία είναι μία από αυτές, έχουν απαγορεύσει εδώ και μισό αιώνα τη χρήση του χλωρίου ως οξειδωτικού παράγοντα στο ψωμί, φοβούμενες τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η μαργαρίνη που απλώνουν οι καλεσμένοι σας στο παραπάνω ψωμί περιέχει trans λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη και συντελούν στις καρδιοπάθειες. Ένα παραπροϊόν της διαδικασίας υδρογόνωσης της μαργαρίνης είναι τα υπολείμματα τοξικών μετάλλων, όπως νίκελ και αλουμίνιο, που μένουν στο έτοιμο προϊόν. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας την επίδραση της μαργαρίνης στο σώμα σας, απλά αφήνοντας ένα κομμάτι στον πάγκο της κουζίνας για κάμποσους μήνες δεν θα μουχλιάσει, ούτε θα την αγγίξουν έντομα ή τρωκτικά. Εάν χρησιμοποιείτε στο ψωμί σας βούτυρο, αντί για μαργαρίνη, τρώτε μια από τις πιο μολυσμένες τροφές, γιατί οι αγελάδες ξεφορτώνονται ένα μέρος των τοξινών που κουβαλάνε στο σώμα τους διοχετεύοντάς τις μέσα στο γάλα τους.

Βγάζετε την τάρτα φρούτων από το ψυγείο και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Η τάρτα είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και όσο το γλυκό ζεσταίνεται, το σκεύος απελευθερώνει τη χημική ουσία DEHA, η οποία εισχωρεί στην τάρτα. Το DEHA είναι ένας πλαστικοποιητής, που η ΕΡΑ θεωρεί ότι μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείτε φρούτα εποχής μολυσμένα από υπολείμματα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων, που έχουν διεισδύσει στο φλοιό. Κανένας δεν ξέρει τι συνέργιες δημιουργούνται όταν η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου ενώσει τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων με τα μεταναστεύοντα μόρια των πλαστικών. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια κουταλιά βανίλια στην τάρτα, πιθανόν να εισάγετε στον οργανισμό σας διοξίνη, μια βιοσυσσωρευτική τοξική ουσία, που βρίσκεται μερικές φορές στα παγωτά σε επίπεδα έως και 200 φορές υψηλότερα από εκείνα που η ΕΡΑ θεωρεί ασφαλή.

Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε μοσχαρίσιο κρέας αντί για βοδινό, το ζώο θα έχει μεγαλώσει με τροφές σχεδιασμένες για να το κρατούν αναιμικό αλλά ζωντανό και γεμάτες αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, δυο από τα οποία είναι το nitrofurazone (γνωστό καρκινογόνο) και το chloramphenicol (που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο αίμα ορισμένων ανθρώπων). Κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τις συνεργικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος φορτωμένου με τόσες χημικές ουσίες.

Εάν σερβίρατε κοτόπουλο, δεν θα περιορίζατε και πολύ τους κινδύνους. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1976 στο Scientific American σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό.

Εάν είχατε επιλέξει ψάρι για το γεύμα, θα είχε χρειαστεί να αποφύγετε τον γαλέο, τον ξιφία και το σκουμπρί επειδή έχει βρεθεί ότι αυτά τα είδη ψαριών κουβαλάνε το μεγαλύτερο φορτίο τοξικών μετάλλων. Κι αν επιλέγατε χοιρινό; Ο Τζον Ρόμπινς, αυθεντία σε θέματα διατροφής, γράφει στο βιβλίο του Δίαιτα για μια Νέα Αμερική πόσο η εκτροφή γουρουνιών βασίζεται σε μια σειρά από συνθετικές χημικές ουσίες, όπως η XLP-30, ένα πρόσθετο για τη γονιμότητα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία πετρελαίων Shell Oil και δίνεται στα θηλυκά γουρούνια για να γεννάνε περισσότερο. Ένα στέλεχος της Shell παραδέχτηκε το βάθος της συλλογικής μας άγνοιας, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, λέγοντας, «Δεν ξέρουμε γιατί φέρνει αυτό το αποτέλεσμα».

Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σοβαρές ασθένειες εκδηλώνονταν την ίδια χρονική περίοδο, που αρχίζαμε να διαπιστώνουμε απότομη πτώση στη θρεπτική αξία των τροφών μας. Επίσης, δεν είναι σύμπτωση το ότι η περίοδος αυτή συνέπιπτε με τη έκθεσή μας σε μια μεγάλη γκάμα επεξεργασμένων τροφών.
Αυτού του είδους οι συμπτώσεις είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψέματος του Αιώνα, και καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ καχύποπτοι και επιθετικοί κατά όλων αυτών που μας αφήνουν εκτεθειμένους στο θάνατο, ενώ με ελέγχους θα μπορούσαν να μας προστατεύουν αποτελεσματικά. Ή μήπως τους συμφέρει να μην είμαστε σε θέση να χαρούμε, οι περισσότεροι από εμάς, τη σύνταξη την οποία τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία, ούτως ή άλλως αδυνατούν να μας παρέχουν;

Ο Θοδωρής Γιάνναρος είναι μοριακός - πυρηνικός βιολόγος

ναι φίλτατε έχουν δίκιο όλοι όσοι αποκαλύπτουν το τι συμβαίνει με την διατροφή στον πλανήτη και πρέπει πάντα να επιλέγουμε το καλύτερο δυνατό για να λιγοστέψουμε τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε από την τροφή μας τουλάχιστον. Έχουμε όμως και τα δικά μας όπλα..ένα από αυτά είναι η τρομερή ικανότητα του οργανισμού μας να ανανεώνεται και να αυτοκαθαρίζεται καθημερινά και για χρόνια ιδιαίτερα όταν τον προσέχουμε και εμείς από την μεριά μας...π.χ. όταν περπατάμε πολύ και γυμναζόμαστε ελαφρώς σε καθημερινή βάση, όταν πίνουμε άφθονο και καθαρο ενεργειακό νερό(βλ.νερό tensa) , όταν παίρνουμε τα σωστά αντιοξειδωτικά τους 4 σωματοφύλακες (πολυβιταμίνη, βιταμίνη c ζυμωμένη με μύκητες που εισέρχεται στο σώμα μας ως πραγματική τροφή και ως φαρμακευτική βιταμίνη, ω3-6-9 ζωτικά λιπαρά οξέα κυρίως από ελαιόλαδο και λιναρόσπορο και αντιοξειδωτική φόρμουλα που περιεχει πολλά φυτοθρεπτικά και αντιοξειδωτικά όπως το κρεμμύδι ,το σκόρδο ,η πιπερόριζα , ο μάραθος , η αγκινάρα κλπ...) επίσης υπάρχει ο πολύ σπουδαίος χυμός Noni
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Λιποθυμία. Παιδί με απώλεια αισθήσεων !!

Η απώλεια των αισθήσεων (λιποθυμία ή αλλιώς συγκοπή) αποτελεί μια τρομακτική εμπειρία για τους παρευρισκομένους. Συχνά μια τέτοια εμπειρία οδηγεί τους γονείς σε πανικό, αφού όταν βλέπουν το παιδί τους να χάνει τις αισθήσεις του ομολογούν ότι: «νόμισα ότι έχασα το παιδί μου και ένοιωθα εντελώς αδύναμος να το βοηθήσω».

Είναι καθησυχαστικό για όλους, αλλά κυρίως για τους γονείς να γνωρίζουν ότι, παρά τη δραματικότητα του συμπτώματος, αυτό αποτελεί σχετικά συχνό φαινόμενο και ότι πολύ σπάνια κρύβει μια σοβαρή πάθηση. Τυπικό παράδειγμα η λιποθυμία που προκαλεί σε κάποιους από εμάς η θέα του αίματος.
Ανεξάρτητα από την αιτία, η διατήρηση της ψυχραιμίας (θυμηθείτε ότι πιθανότατα πρόκειται για μια παροδική απώλεια των αισθήσεων, χωρίς άλλες προεκτάσεις στην υγεία του παιδιού) αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη σωστή αντιμετώπιση. Αφού βεβαιωθούμε ότι η αναπνευστική οδός και ο καρδιακός ρυθμός είναι απρόσκοπτα, τότε αφήνουμε το παιδί στο έδαφος (η όρθια θέση μπορεί να παρατείνει το επεισόδιο) με το κεφάλι στο πλάι (για να μην εισροφηθούν σάλια) ενώ αποφεύγουμε την εισαγωγή οποιονδήποτε αντικειμένων (χέρια, κουτάλια κτλ.) στο στόμα. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του επεισοδίου και εάν νιώθουμε άβολα ή εάν το επεισόδιο δεν τερματιστεί μετά από 1-2 λεπτά τότε ζητούμε βοήθεια ή καλούμε το 199.

ΠΗΓΗ:
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
4 παράδοξα σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες!!!

Η πρόληψη της καρδιακής νόσου είναι ο κύριος στόχος των καρδιολόγων, αν και επιμένουν ότι η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη μέθοδος.

Έρευνες αναφέρουν ότι σχεδόν το 80% των καρδιακών παθήσεων μπορούν να προβλεφθούν με μικρές καθημερινές αλλαγές. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σιωπηλά σημάδια που πρέπει να μας προϊδεάσουν ότι οι αρτηρίες μας ενδεχομένως να είναι φραγμένες.

Στυτική δυσλειτουργία
Οι άνδρες έχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα προειδοποίησης για τη σιωπηλή στεφανιαία νόσο. Η αδυναμία ή η δυσκολία στυτικής λειτουργίας ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι φραγμένων αρτηριών στην πύελο, ενδείξεις μίας επικείμενης καρδιακής προσβολής.

Υπάρχουν, κατά μέσον όρο, τρία έως πέντε έτη μεταξύ της έναρξης των στυτικών δυσλειτουργιών και της διαπίστωσης της στεφανιαίας νόσου. Χρόνος ικανός, για να εντοπίσει ο γιατρός σας το πρόβλημα και να εργαστείτε από κοινού για την πρόληψη των καρδιακών ζητημάτων.

Φαλάκρα
Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, που έγινε σε περισσότερα από 7.000 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και 4.000 γυναικών), η μέτρια έως σοβαρή φαλάκρα διπλασίαζε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο και στα δύο φύλα.

Πτυχή του αυτιού
Μια πτυχή στο λοβό του αυτιού (συγκεκριμένα, μία γωνιακή πτυχή στο αυτί που υπάρχει διαγώνια από το κανάλι μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού) έχει αναφερθεί σε ιατρικές εκθέσεις ως ένδειξη σιωπηλής στεφανιαία νόσου. Η πτυχή του αυτιού μπορεί να προκύψει από κακή κυκλοφορία του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των αρτηριών της καρδιάς.

Αν και μερικοί ειδικοί έχουν υποστηρίξει ότι μια πτυχή είναι μόνο μια γενική ένδειξη της γήρανσης του πληθυσμού, οι ερευνητές πρόσφατα χρησιμοποίησαν την πιο εξελιγμένη μέθοδο αξονικής τομογραφίας για τη μέτρηση της σιωπηλής στεφανιαία νόσου και διαπίστωσαν ότι σε μία προβλεπόμενη καρδιοπάθεια το αυτί τσαλακώνεται. Φυσικά συνυπολόγιζαν και άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα κ.λπ.

Πόνος στην κνήμη
Ο πόνος στην κνήμη μπορεί να σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι αρτηρίες των σκελών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση των καπνιστών, πριν ακόμα διαγνωστεί η στεφανιαία νόσος. Ένα τέτοιο σύμπτωμα απαιτεί αξιολόγηση χωρίς καθυστέρηση όμως, ώστε ο γιατρός σας να εξετάσει τους παλμούς στα πόδια σας, να εκτελέσει απλές μετρήσεις της πίεσης του αίματος (στα πόδια) και τη ροή του αίματος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της κακής κυκλοφορίας .

Είναι ζωτικής σημασίας οι καρδιακές παθήσεις να διαγιγνώσκονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, διότι υπάρχουν πολλές διατροφικές και ιατρικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή του προβλήματος.

clickatlife.gr
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906


Φαλάκρα

Σε μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη, που διεξήχθη σε σχεδόν 37.000 άνδρες, η έντονη φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού προέβλεψε την παρουσία σιωπηλών ενδείξεων για φραγμένες αρτηρίες σε οποιαδήποτε ηλικία.


clickatlife.gr
οχι ρε πουστη μου
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Οι 10 καλύτερες τροφές για να ζήσεις περισσότερο!

Εάν κάνετε διατροφή πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες, μάλλον θα πρέπει να βάλετε ένα φρένο. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε, το να ακολουθείς διατροφή πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο.

Μετά από παρακολούθηση 6.381 ενηλίκων, για πάνω από 18 χρόνια, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι, των οποίων η διατροφή περιελάμβανε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης (περισσότερο από το 20% των ημερήσιων προσλαμβανομένων θερμίδων προέρχονταν από πρωτεΐνη), κατά τη μέση ηλικία, είχαν αυξήσει κατά 74% τον κίνδυνο της πρόωρης θνησιμότητας και είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερη πρωτεΐνη (το 10% των ημερήσιων προσλαμβανομένων θερμίδων προέρχονταν από πρωτεΐνη). Ήταν επίσης πιο ευάλωτοι στον θάνατο από διαβήτη.



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πρωτεΐνες από ζωικές πηγές (κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά) αντιπροσώπευαν ένα μεγάλο μέρος της σχέσης μεταξύ πρωτεΐνης και πρόωρων θανάτων. Από την άλλη, οι φυτικές πρωτεΐνες (φασόλια, φακή, ξηροί καρποί και σόγια), φάνηκε να έχουν προστατευτικό ρόλο για τον οργανισμό.



Οι ερευνητές θεωρούν ότι η λήψη μεγάλης ποσότητας ζωικής πρωτεΐνης, αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης και του IGF-1, ενός παράγοντα που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καρκίνου.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ότι η διατροφή έχει άμεση σχέση με την μακροζωία. Μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μία μεσογειακή και χορτοφαγική διατροφή, μπορούν να προσδοκούν σε μία μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η διατροφή μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση με πολλούς τρόπους. Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και Ε, η λουτεΐνη  και το Β-καροτένιο, εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ασταθή μόρια οξυγόνου που προσβάλλουν τα κύτταρα και συμβάλλουν στη γήρανση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα μονοακόρεστα λιπαρά και τα φλαβονοειδή, βοηθούν τη μείωση της φλεγμονής και αυτό αποτελεί έναν παράγοντα που συμβάλλει θετικά σε πολλές χρόνιες παθήσεις.



Μία διατροφή που βασίζεται σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, συμπεριλαμβανομένης της βρώμης, του κινόα και των οσπρίων, βοηθά στη διατήρηση καλών επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα. Τα μονοακόρεστα λίπη μπορεί να αποτελούν όφελος για τα επίπεδα ινσουλίνης και για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.



Ορισμένες θρεπτικές ουσίες βοηθούν επίσης να διατηρηθεί το μήκος των τελομερών, αλληλουχίες δηλαδή του DNA, που προστατεύουν τα άκρα των χρωμοσωμάτων από βλάβες. Η συντόμευση των τελομερών – η οποία συμβαίνει κάθε φορά που ένα κύτταρο διαιρείται – έχει συνδεθεί με τη γήρανση, τον καρκίνο και τον πρόωρο θάνατο.



Η πιο κάτω λίστα παρουσιάζει 10 τρόφιμα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων και να βοηθήσουν στη μακροβιότητα, εφόσον αποτελούν μέρος μιας ευρύτερα ισορροπημένης διατροφής.



Αβοκάντο

Περιέχει αντιφλεγμονώδη μονοακόρεστα λιπαρά, όπως ακριβώς και το ελαιόλαδο, μαζί με άφθονο φυλλικό οξύ, το οποίο είναι μία βιταμίνη που επιδιορθώνει το DNA και μειώνει την ομοκυστεΐνη.

Προσθέστε το αβοκάντο στις σαλάτες, τις σούπες ακόμα και στο σάντουιτς. Αλείψτε πολτοποιημένο αβοκάντο σε ψωμί ολικής άλεσης, αντί για βούτυρο ή μαγιονέζα.



Παντζάρι

Τo λαχανικό αυτό είναι γεμάτο με ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος. Περιέχει επίσης βεταΐνη, μία βιταμίνη Β, που όπως δείχνει η σύνθεσή της, μειώνει τη φλεγμονή και την ομοκυστεΐνη.

Προσθέστε τριμμένο παντζάρι στις σαλάτες και τα σάντουιτς. Μπορείτε να φτιάξετε ψητά παντζάρια μαζί με άλλα λαχανικά ή παντζάρια σοτέ με ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό πορτοκάλι.



Πίτουρο

Μια διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες - κυρίως από ανεπεξέργαστα δημητριακά – συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου. Τα δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες όπως η βρώμη, βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, όπως και στη βελτίωση της δράσης της ινσουλίνης.

Επίσης μπορείτε να τα προσθέσετε σε κάποιο smoothie ή να συνοδεύσετε με αυτά τη φρουτοσαλάτα και το  γιαούρτι σας.



Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και είναι γεμάτα από ανθοκυανίνες.

Βάλτε τα βατόμουρα και το γιαούρτι στο μπλέντερ και φτιάξτε ένα  smoothie ή προσθέστε μια χούφτα στα δημητριακά σας. Προσθέστε τα σε σαλάτες με σπανάκι ή βάλτε τα στα κέικ σας.



Λάχανο

Το λάχανο περιέχει φυτοχημικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος από εν δυνάμει τοξικές ουσίες. Τα αντικαρκινικά οφέλη θα είναι περισσότερα αν το τρώτε ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο.

Προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο σε σαλάτες και σούπες ή κάντε μια σπιτική λαχανοσαλάτα με τριμμένο καρότο και φρέσκο άνηθο.



Φακή

Η φακή είναι μία τροφή υψηλή σε φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως και μία εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος. Προσθέστε τις φακές σαν σάλτσα ζυμαρικών, αντί του κιμά. Βάλτε μαγειρεμένες φακές σε πράσινη σαλάτα ή ανακατέψτε τις στις σούπες και στα βραστά.



Ρόδι

Οι ζουμεροί σπόροι αυτού του φρούτου είναι μια εξαιρετική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που ονομάζονται πολυφαινόλες. Είναι επίσης μια πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και βιταμίνης C.

Βάλτε τους σπόρους του ροδιού σε φρουτοσαλάτες και πράσινες σαλάτες, πασπαλίστε με τους σπόρους το πλιγούρι, προσθέστε το σε φρουτοχυμούς, ανακατέψτε το με γιαούρτι ή βάλτε το στα κέικ σας. Τέλος μπορείτε να φτιάξετε ψητά λαχανικά και ρόδι.



Κολοκύθα

Είναι μία εξαιρετική πηγή Α-καροτένιου, ένα φυτοχημικό που υπό προϋποθέσεις εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Φτιάξτε πουρέ κολοκύθας, βάλτε τη στο κέικ ή και στο ψωμί. Κάντε μια σπιτική σούπα κολοκύθας βελουτέ με χυμό πορτοκαλιού και κάρυ.



Σολομός

Μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών, ο σολομός μπορεί να προστατέψει από καρδιακές παθήσεις, Alzheimer και εκφύλιση της ωχράς κηλίδος. Τα υψηλότερα επίπεδα των ωμέγα-3 στο αίμα, σχετίζονται επίσης με βραδύτερο ρυθμό μείωσης των τελομερών.

Προσθέστε σολομό στην ομελέτα από ασπράδι αυγών ή σε μία σαλάτα σπανάκι.



Σπανάκι

Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό, προσφέρει λουτεΐνη (για την υγεία των ματιών) και βιταμίνη Κ (για γερά κόκαλα και όχι μόνον). Όπως και οι φακές, το σπανάκι είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος.



Βάλτε σπανάκι στη σάλτα ζυμαρικών, σε σούπες και ομελέτες. Χρησιμοποιήστε το στα σάντουιτς αντί για μαρούλι. Σερβίρετέ το μαγειρεμένο στον ατμό και ραντισμένο από ξύδι.



Πηγή:
]
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
22/05/2014
Γνωρίστε το Αλάτι Ιμαλαϊων και τις ιδιότητες του

Το Αλάτι Ιμαλαΐων είναι αγνό και καθαρό εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ανέγγιχτο από πολλές από τις τοξίνες και τους ρύπους που διαποτίζουν το αλάτι των ωκεανών. Ωριμάζει τα τελευταία 250 εκατομμύρια χρόνια κάτω από έντονη τεκτονική πίεση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον μηδενική έκθεση σε τοξίνες και ακαθαρσίες. Είναι κλάσεις ανώτερο από το παραδοσιακό ιωδιούχο αλάτι και στα Ιμαλάια είναι γνωστό ως "λευκός χρυσός".

Περιέχει τα ίδια 84 μέταλλα και στοιχεία, που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα.
Η μοναδική κυτταρική δομή του, του επιτρέπει να αποθηκεύει δονητική ενέργεια. Τα μέταλλα που περιέχει είναι σε κολλοειδή μορφή, που σημαίνει ότι είναι πολύ μικρά και έτσι απορροφούνται εύκολα από τα κύτταρά μας.
Τα οφέλη για την υγεία
• Ελέγχει και ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού στο σώμα καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών και τα οιδήματα
• Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
• Παρέχει σταθερή ισορροπία στο pH των κύτταρων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκεφαλικών
• Αναζωογονεί τα κύτταρα
• Απομακρύνει τις τοξίνες
• Καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης
• Ενυδατώνει το δέρμα
• Ομαλοποιεί την πέψη
• Βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων των τροφίμων στο εσωτερικό του εντερικού σωλήνα.
• Συμβάλει στην καλή υγεία των αγγείων και την κυκλοφορία του αίματος
• Ρυθμίζει την πίεση
• Συμβάλει στην υγιή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος
• Μειώνει τις μυϊκές κράμπες
• Δυναμώνει τα οστά
• Μειώνει τις διαταραχές του ύπνου
• Αυξάνει την λίμπιντο
Σε σύγκριση με το κοινό, χημικά επεξεργασμένο αλάτι
• Εμποδίζει την κυτταρίτιδα
• Μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης ρευματισμών και αρθρίτιδας
• Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πέτρας των νεφρών και της χολής
Το Κοινό Ιωδιούχο Επιτραπέζιο Αλάτι
Το αλάτι είναι αναγκαίο, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε αυτή τη μορφή.
Το κοινό επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές ουσίες, ακόμη και ζάχαρη! Αποτελείται από χλωριούχο νάτριο κατά 97,5% και 2,5% από χημικές ουσίες όπως το ιώδιο, τη ζάχαρη, κ.α.
Ξηραίνεται σε μεγαλύτερη θερμοκρασία από 650 ° Κελσίου, μια διαδικασία η οποία καταστρέφει πολλές από τις φυσικές χημικές του δομές.
Το αλάτι που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια, εστιατόρια, και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν έχει θρεπτική αξία και ευεργετικά ιχνοστοιχεία. Η επεξεργασία το μετατρέπεται σε μια αφύσικη μορφή αλατιού για το ανθρώπινο σώμα, το οποίο το βλέπει στην πραγματικότητα ως ένα τοξικό εισβολέα! Επειδή το σώμα δεν μπορεί να το αποβάλει με φυσικό τρόπο, μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ιστών, κατακράτηση υγρών και υψηλή αρτηριακή πίεση.
Για να μεταβολίσει το σώμα το χημικά επιτραπέζιο αλάτι, θα πρέπει να χάσει τεράστια ποσά ενέργειας για να κρατήσει στο σώμα, την ισορροπία των υγρών. Αυτό δημιουργεί ένα βάρος για τον οργανισμό, γιατί στην προσπάθεια του να εξουδετερώσει το αφύσικο χλωριούχο νατρίο, απομακρύνει το νερό από τα άλλα κύτταρα.
Οι μελέτες δείχνουν ότι, για κάθε γραμμάριο αλάτι που ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί, το σώμα σας θα χρησιμοποιήσει πάνω από είκοσι φορές το ποσό του κυτταρικού νερού για να το εξουδετερώσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, καθώς και πέτρα των νεφρών και της χοληδόχου κύστης
Η χρήση αλατιού Ιμαλαΐων αντί του κοινού, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας και την ευημερία.

-Δρ. Edward F. ομάδα III, DC, ND, DACBN, DABFM
Από: globalhealingcenter.com
 

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Μηνύματα
9.446
Like
3
Πόντοι
66
22/05/2014
Γνωρίστε το Αλάτι Ιμαλαϊων και τις ιδιότητες του

Εχει δε , ένα ρόζουλί χρωματισμό και συνήθως το βρίσκω 5.50 ευρα το κιλό , το πουλάνε όμως και μέχρι 12 Ε
...για να μην μας πιάνουν και  :jerking: ;)
μπράβο αμτζίκιε ..είσαι σωστός  ;)
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Εχει δε , ένα ρόζουλί χρωματισμό και συνήθως το βρίσκω 5.50 ευρα το κιλό , το πουλάνε όμως και μέχρι 12 Ε
...για να μην μας πιάνουν και  :jerking: ;)
μπράβο αμτζίκιε ..είσαι σωστός  ;)
ενας λουτσος την ημερα τον γιατρο τον κανει περα
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Εχει δε , ένα ρόζουλί χρωματισμό και συνήθως το βρίσκω 5.50 ευρα το κιλό , το πουλάνε όμως και μέχρι 12 Ε
...για να μην μας πιάνουν και  :jerking: ;)
μπράβο αμτζίκιε ..είσαι σωστός  ;)

Τό έμαθα όταν ύπηρετούσα στήν Σαουδική Αραβία , τό φέρνανε στήν βάση σέ συσκευασίες τών 2 κιλών άπό τό Πακιστάν.
νά φανταστής έκανε τότε 1 σεντς τα 10 κιλά !!
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.632
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Εχει δε , ένα ρόζουλί χρωματισμό και συνήθως το βρίσκω 5.50 ευρα το κιλό , το πουλάνε όμως και μέχρι 12 Ε
...για να μην μας πιάνουν και  :jerking: ;)
μπράβο αμτζίκιε ..είσαι σωστός  ;)

Νά σκεφθής μόνο ότι τό συγκεκριμένο άλάτι δέν έχει δεχθή μολυνση περιβαλοντολογική , όπως τό κλασσικο θαλασσινο άλάτι !!!!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom